Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Sklenář

Mistrovskou premiéru, a úspěšnou, si v sobotu na lavičce fotbalistů domovské Bystřice nad Pernštejnem
odbyl kouč Pavel Procházka (vlevo).

Povedený start. Procházka ovšem viděl ve hře fotbalistů Bystřice řadu nedostatků

FOTOGALERIE, VIDEO/Zisk důležitých tří bodů, ale jejich hra měla k ideálu daleko. Tak by se dala ve stručnosti zhodnotit výhra 2:1, kterou v sobotním prvním jarním kole krajského přeboru dosáhli fotbalisté Bystřice nad Pernštejnem proti Rapoticím. „Věřím, že se budeme lepšit,“ usmíval se trenér Bystřice Pavel Procházka, který tak zažil úspěšnou mistrovskou premiéru.

Roman Macek.

Šéf Fatry Macek hodnotí sezonu i změnu trenéra. Řeší nové smlouvy, zůstal Kozak

Mířili výše, hlavní trenér mluvil i o čtvrtfinále. Volejbalová Fatra však v posledních kolech řešila, zda nebude muset do baráže, z čehož nakonec poměrně s lehkostí vycouvala. „Víc než čtyři roky se nehrála, nikdo s ní aktuálně nemá zkušenosti. Bez diskuze jsme rádi, že jsme se jí vyhnuli,“ říká na rovinu šéf zlínského klubu Roman Macek.

Zlínští volejbalisté poslední dva domácí zápasy zvládli za tři body.

Fatra porazila i Ostravu. Sezona však pro ni končí

Znovu zvítězili 3:0 na sety, po Benátkách nad Jizerou porazili také Ostravu. Na předkolo to však nestačilo. Drtivý domácí finiš zlínských volejbalistů jim nakonec zajistil jen jedenáctou příčku Uniqa extraligy.

VK ČEZ Karlovarsko. Ilustrační foto.

Náročná šichta. Zlín neprodal svůj skalp lacino

Druhé utkání, druhá výhra. Karlovarsko pod taktovkou kouče Ondřeje Hudečka volejbalově ožilo. V ČEZ extralize Karlovarsko povinně porazilo ve 22. kole předposlední Zlín 3:1 na sety. Nutno podotknout, že výběr kouče Zdeňka Sklenáře neprodal svou kůži lacino. „Naše vítězství se tady nerodilo vůbec lehce,“ uznával po utkání karlovarský kouč Ondřej Hudeček.

Zdeněk Sklenář, trenér Zlína. Foto: pro Deník/Mojmír Zapletal

My nemáme co ztratit, je si vědom před duelem s Vary trenér Sklenář

Volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko zahájí o víkendu v rámci ČEZ extraligy mužů, přesněji v sobotu 10. února, náročný zápasový trojblok, který odehrají během sedmi dnů. Jako první přijde na řadu výjezd na palubovku předposledního Zlína, kde budou od 17.00 hodin hráči Varů pod taktovkou nového kouče Ondřeje Hudečka tvrdit roli favorita.

Španělský univerzál Angel Rodríguez Dosal zaznamenal proti Benátkám dvacet bodů.

Dosal zničil Benátky. Byl jsem nervózní, ale byly to dobré nervy, řekl po utkání

Po přesunu ze slunné Mallorky, kde hájil barvy Feníe Energía Mallorca Voley Palma, si vystřihl španělský univerzál Angel Rodríguez Dosal, v dresu VK ČEZ Karlovarska jednu velkou premiéru. Poprvé dvoumetrový volejbalový univerzál naskočil do základní šestky. „Byl jsem nervózní, ale byly to dobré nervy, na zápas jsem se moc těšil a s kluky jsme si ho hodně užili,“ přiznával s úsměvem po utkání osmadvacetiletý hráč, že měl před zápasem mrazení v rukou.

Zápas 12. kola extraligy volejbalistů VK Ostrava - Fatra Zlín 3:1.

Podívejte se: Půst skončil. Ostrava umí doma vyhrávat a dohání bodovou ztrátu

/FOTOGALERIE/ Z vítězství se v této sezoně radovali teprve podruhé, ale poprvé pod svou sítí. Volejbalisté VK Ostrava ve 12. kole extraligy porazili v sobotu Zlín 3:1 a ukončili tak půst, který na domácí palubovce trval dlouhých šedesát týdnů. V tabulce sice zůstali poslední, ale na předposlední Ústí nad Labem i jedenáctý Zlín ztrácejí pouhý bod.

Hlavní kouč zlínské Fatry Zdeněk Sklenář (vlevo).

Fatra krizi odmítá: Rozhodují maličkosti, pořád máme rezervy, líčí kouč Sklenář

ROZHOVOR/ Dvě výhry, sedm proher. K tomu jen pět bodů. To není bilance, jakou si zlínská Fatra v této části sezony představovala. „Rozhodují maličkosti, osm setů jsme prohráli o dva body. Každý balon byl o jiném aspektu, ať už menší nepřesnosti nebo hůře provedeném zakončení,“ vysvětluje hlavní kouč místních volejbalistů Zdeněk Sklenář, jenž se vrací i k překvapivému vyřazení z poháru, promlouvá ovšem kaké o kádru a jarní ztrátě Lukáše Čekety.

Liam Sketcher, trenér VK ČEZ Karlovarsko.

Nečekají nás žádná lehká utkání, hlásí před náloží zápasů kormidelník Varů

Volejbalová mašina VK ČEZ Karlovarsko nabírá s blížícím se závěrem roku na síle. Výběr karlovarského kouče Liama Sketchera se totiž veze na vítězné vlně, která zahrnuje již sedm výher v řadě. „Nejvíce potěšující je, že jsme museli hledat různé způsoby, jak vyhrát každý soupeř vyžadoval jiné řešení, takže bylo dobré vidět flexibilitu týmu,“ narážel trenér Karlových Varů na rozmanitost soupeřů.

Liam Sketcher, trenér VK ČEZ Karlovarsko.

Nečekají nás žádná lehká utkání, hlásí před další náloží zápasů Sketcher

Volejbalová mašina VK ČEZ Karlovarsko nabírá s blížícím se závěrem roku na síle. Výběr karlovarského kouče Liama Sketchera se totiž veze na vítězné vlně, která zahrnuje již sedm výher v řadě. „Nejvíce potěšující je, že jsme museli hledat různé způsoby, jak vyhrát každý soupeř vyžadoval jiné řešení, takže bylo dobré vidět flexibilitu týmu,“ narážel trenér Karlových Varů na rozmanitost soupeřů.

Liam Sketcher, trenér VK ČEZ Karlovarsko.

Nečekají nás žádná lehká utkání, hlásí před další náloží zápasů kouč Varů

Volejbalová mašina VK ČEZ Karlovarsko nabírá s blížícím se závěrem roku na síle. Výběr karlovarského kouče Liama Sketchera se totiž veze na vítězné vlně, která zahrnuje již sedm výher v řadě. „Nejvíce potěšující je, že jsme museli hledat různé způsoby, jak vyhrát každý soupeř vyžadoval jiné řešení, takže bylo dobré vidět flexibilitu týmu,“ narážel trenér Karlových Varů na rozmanitost soupeřů.

Volejbalisté zlínské Fatry. Ilustrační foto.

Konečně zvítězila! Fatra po dramatu udolala Brno

Čekali hodně dlouho, druhá výhra přesto přišla ještě do listopadu! Zlínští volejbalisté ve čtvrteční dohrávce 5. kola Uniqa extraligy zvítězili v Brně 3:2 na sety, před sobotním zápasem v Karlovarsku mají na kontě pět bodů.

Volejbalisté Fatry (modré dresy). Ilustrační foto.

Šok a kolaps v poháru! Fatra senzačně podlehla týmu z I. ligy

Výsledková krize volejbalové Fatry se protahuje. Extraligoví volejbalisté po špatném vstupu do sezony prohráli také ve 3. kole domácího poháru, ve kterém podlehli prvoligovému Hradci Králové 2:3 na sety. Svěřenci Zdeňka Sklenáře přitom vedli 2:0 na sety.

Volejbalisté zlínské Fatry. Ilustrační foto.

Vítězná premiéra Sklenáře. Úspěšné koncovky zajistily Fatře výhru

Premiéra vyšla úspěšně, hlavní kouč Fatry Zdeněk Sklenář odstartoval vítězstvím za tři body. Zlínští volejbalisté si v úvodním kole nového ročníku Uniqa extraligy poradili s Ústím nad Labem 3:1 na sety, urputnou bitvu ustáli i díky koncovkám, ve třetím a čtvrtém setu shodně zvítězili 25:23!

Volejbalisté zlínské Fatry před novou sezonu. Zdeněk Sklenář (druhý stojící zleva).

Nový trenér Fatry o odchodu Čekety i cílech: Chceme zaskočit jeden těžký mančaft

ROZHOVOR/ Ze Zlínska má polovinu rodiny, přímo ze Zlína manželku. V příští sezoně se pokusí vytáhnout Fatru zas o něco výše. Nový hlavní kouč volejbalového Zlína Zdeněk Sklenář se už musí obejít bez Lukáše Čekety, v kádru má naopak Bulhara Apoštola Boyanova. I s ním by rád prošel do pohárové Evropy. „Abychom si o ni řekli, tak něco budeme muset předvést ve čtvrtfinále,“ prohlašuje Sklenář.

Volejbalisté zlínské Fatry. Ilustrační foto.

Fatra do sezony vstoupila výhrou v poháru

Potvrdili roli velkého favorita, v domácím poháru postupují. Zlínští volejbalisté na úvod nové sezony nezaváhali, na palubovce Kojetína zvítězili 3:0 na sety. Po přetahované v úvodní sadě si další dva sety pohlídali bez problémů.

Ilustrační.

Měli bychom být silnější, říká na startu I. ligy kouč volejbalistů Bučovic Čížek

Bez jednoho dvacet hráčů aktuálně čítá širší kádr volejbalistů TJ Sokol Bučovice. Na pátečním startu I. ligy, tedy druhé nejvyšší české soutěže, bude ale chybět několik zraněných. „Ukazuje se, že je důležité mít širší kádr. Určitě se nebudeme na nějaké marody vymlouvat,“ zdůrazňuje trenér a manažer oddílu Zbyněk Čížek. Bučovičtí zahájí nový ročník domácím soubojem s nováčkem z Kolína.

Šéf volejbalistů Sokola Bučovice Zbyněk Čížek v pátek oslaví padesátiny.

Volejbalové Bučovice opět přivedou zvučnou posilu a vyzkouší i talenty z okresu

Rodil se vůbec největší úspěch. Volejbalisté Sokola Bučovice suverénně vyhráli základní část I. ligy. Jenže paradoxně pak přišel největší neúspěch v jejich pětiletém účinkování ve druhé nejvyšší soutěži. Poprvé se v play-off neprobojovali do elitní čtyřky. Ve čtvrtfinále dvakrát hladce podlehli Velkému Meziříčí, které tam dokonce postoupilo z předkola. Takže tématem povídání s trenérem a manažerem oddílu Zbyňkem Čížkem sice je příprava na nový ročník I. ligy, ale k „výbuchu“ se prostě nelze nevrátit.

Vernisáž výstavy Alexandra Rudová: Příběh barev.

V kladenské vědecké knihovně se koná výstava Alexandry Rudové Příběh barev

/FOTOGALERIE/ Kladenská výtvarná scéna je místním publikem již poměrně zevrubně zmapována. Jak jsou na tom ale výtvarníci, kteří sice přímo z Kladna nepocházejí, ale do města se v posledních letech přistěhovali. Znají milovníci umění i je? Takovou umělkyní je akademická malířka Alexandra Rudová, jejíž výstava Příběh barev, je ve Středočeské vědecké knihovně Kladno k vidění do 18. dubna. 

Výtvarnice Marie Michaela Šechtlová.

Marie M. Šechtlová: Letos jsem hlavně slavila. Teď zase začnu něco dělat

/ROZHOVOR/ Marie Michaela Šechtlová je mezi českými i zahraničními sběrateli a znalci grafiky známa především jako autorka půvabných a technicky dokonalých hlubotiskových novoročenek a knižních značek. Narodila se 17. března 1952 v Praze, bytostně je ale spojena s městem Táborem, kde trvale žije. 

Ve Staré radnici představí průřez tvorbou Marie M. Šechtlové.

Ve Staré radnici představí průřez tvorbou Marie M. Šechtlové

Marie Michaela Šechtlová slaví letos významné jubileum a Husitské muzeum v Táboře připravilo ojedinělou výstavu napříč její celoživotní tvorbou. Přijměte pozvání do kouzelného světa jejích grafik, kreseb, maleb i inovativních soutisků a slepotisků. A navštivte Alenku v její říši za zrcadlem. Vernisáž výstavy se koná 15. února v 17 hodin v gotickém sále Staré radnice v Táboře.

Řezbářské symposium v Lišově

Řezbáři přijeli do Lišova. Přímo na náměstí vyřezávají betlém

Děkujeme Zdeňkovi Sklenáři za zaslané fotky z lišovského řezbářského sympozia. "V rámci řezbářského sympozia, které probíhá na náměstí Míru v Lišově, vzniká náš nový betlém, který bude v době adventu zdobit naše náměstí. Slavnostní vernisáž bude probíhat 11. června taktéž na náměstí," napsal k fotkám. 

Mistrovskou euforii si užívají volejbalisté Karlovarska po triumfu v UNIQA extralize, kde dosáhli na mistrovský titul, u kterého nechyběl ani statistik a asistent trenéra Zdeněk Sklenář .

Pouze v jedné činnosti byli lepší Jihočeši, říká expert Karlovarska Sklenář

Již čtyři sezony je Zdeněk Sklenář pravou rukou trenéra Karlovarska Jiřího Nováka. Ve městě minerálních pramenů sedí hned na dvou židlích, kdy plní roli asistenta trenéra a také statistika.Počítačový expert, který vyhodnocuje během zápasu hru nejen soupeře, ale také Karlovarska, tak patří k nepostradatelným článkům týmu ze západu Čech.

Karlovarsko si užívá druhý extraligový titul, který si okořenilo výjezdem legendární amerikou.

PODÍVEJTE SE: Novopečení mistři UNIQA extraligy z Varů si užili jízdu amerikou

Na podání se staví českobudějovický Filip Rejlek, který následně svůj servis posílá mimo hřiště. To byl rozhodující moment finálové bitvy mezi Karlovarskem a Českými Budějovicemi v rámci UNIQA extraligy, po které vypukla v hale míčových sportů karlovarská euforie. A nebylo divu. Karlovarsko urvalo v posledním zápase sezony mistrovský titul, druhý ve své historii.

Karlovarsko zvládlo náročnou bitvu na jihu Čech, kde zvítězilo 3:1 na sety, čímž navýšilo vedení ve finálové sérii volejbalové UNIQA extraligy na 2:0 na zápasy.

FOTO: Varská volejbalová letka zbořila jihočeskou tvrz

Splněno. Na jih Čech se vypravila volejbalová letka pod vedením hlavního pilota Jiřího Nováka s cílem rozbořit pevnou hradbu českobudějovického Jihostroje, a tím ukořistit druhý bod ve finálové sérii volejbalové UNIQA extraligy. Povedlo se. Varský tým dokázal jako jediný tým dobýt českobudějovickou sportovní halu, kde zvítězil 3:1 na sety, a tím navýšil vedení v sérii, která se hraje na tři vítězná utkání, na 2:0 na zápasy.

Pravou nohou vstoupili volejbalisté Karlovarska do finálové série UNIQA extraligy, když v hale míčových sportů porazili bez větších problémů VK Jihostroj České Budějovice.

Vary ovládly první finále. První bod v sérii je vždy důležitý, dobře ví Keemink

Volejbalové galapředstavení nachystaly Karlovy Vary za dohledu televizních kamer pro své fanoušky, kteří opět nemohli zhlédnout přímo v hale vrchol volejbalové sezony, finále UNIQA extraligy VK ČEZ Karlovarsko a VK Jihostroj České Budějovice. V první finálové bitvě se radovalo z vítězství 3:0 na sety Karlovarsko, čímž se ujalo vedení v sérii, která se hraje na tři vítězná utkání, 1:0 na zápasy.