Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Lukáš Roubíček je mistrem Evropy

Jablonec n. N. - Po Jablonci chodí další mistr Evropy. Od 18. července se tímto titulem pyšní jedenáctiletý Lukáš Roubíček, který zlatou medaili vybojoval spolu s českou baseballovou reprezentací hráčů do 12 let.

Hygiena: Občerstvení ve stáncích je v pořádku

Přerovsko - Kromě velkého počtu stánků se zmrzlinou se počátkem léta objevuje v ulicích Přerova i řada prodejců, kteří v parných dnech nabízejí rychlé občerstvení. Přerované se v nich ale nemusí bát najíst. Tedy alespoň podle hygieniků, kteří na kvalitu jídla a čistotu zařízení pravidelně dohlížejí.

Hygiena: Občerstvení ve stáncích je v pořádku

Přerovsko - Kromě velkého počtu stánků se zmrzlinou se počátkem léta objevuje v ulicích Přerova i řada prodejců, kteří v parných dnech nabízejí rychlé občerstvení. Přerované se v nich ale nemusí bát najíst. Tedy alespoň podle hygieniků, kteří na kvalitu jídla a čistotu zařízení pravidelně dohlížejí.

OBRAZEM: Zmrzliny byly zatím bez závad

Kroměříž /FOTOGALERIE/ - Řady lidí uprodejců zmrzlin: každoroční obrázek, když propuknou vedra. Nejinak je tomu samozřejmě ina Kroměřížsku, plné ruce práce proto mají také hygienici.

Tajuplné podzemí láká turisty

Znojmo /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Znojemským turistickým lákadlem je tajuplné podzemí. Nabízí nový prohlídkový okruh. Zájem stoupl až o sto procent.

Při nevolnosti z jídla vyhledejte hygieniky

Pardubice - Přestože nám letošní léto nenabízí takové počasí, jaké bychom si představovali, občas přece jen teploměr ukáže vyšší teplotu. Pak často vyhledáváme možnost osvěžení jak v restauracích, na zahrádkách, tak i u stánků s občerstvením nebo zmrzlinou.

S novou tváří centra města se lidé zatím příliš nezžili

Hronov /FOTOGALERIE/ - Hronovští občané si mohou oddechnout: omezení kolem náměstí pomalu končí, plot je pryč, jsou nainstalovány lavičky a opět je možné používat střed města. Zdejší náměstí je po rekonstrukci již téměř před dokončením. Největší změnou je posun silniční komunikace.

Osvěžení pod okny opavského primátora

Opava /FOTOGALERIE/ - Před horkem dnešních dní hledá každý z nás nějaké osvěžení. Někdo se schová do stínu stromů, jiný zvolí zmrzlinu nebo chladný nápoj, zejména děti pak využijí fontánu na Horním náměstí, přímo pod okny opavského primátora.

Sezóna zmrzliny: dívejte se prodejcům na ruce

Opava – Pokud patříte mezi milovníky zmrzliny, měli byste se pečlivěji dívat. Může se vám totiž stát, že za dva kopečky zmrzliny zaplatíte příliš vysokou cenu. Redakce se rozhodla na vlastní kůži zjistit, ve kterých stáncích se dodržují hygienické předpisy a v kterých by si lidé raději zmrzlinu dávat neměli.

Monika Pokorná uvedla svoje knížky

Rakovník - Postávající hloučky lidí kolem Knihkupectví M+K před úterní třetí odpolední dávaly tušit, že se chystá něco mimořádného. A skutečně. Populární rakovnická spisovatelka Monika Pokorná zde poprvé prezentovala a podepisovala své knížky, kterých od roku 2001 vytvořila nemálo.

Hygienici: Zmrzlina je v pořádku

Olomouc ký kraj - Nejlepší zprávu mají pro milovníky zmrzliny v těchto teplých dnech olomoučtí hygienici. První letošní kontrola chladivé pochoutky dopadla pro prodejce na výbornou.

Hygienici: Zmrzlina je v pořádku

Olomoucký kraj - Nejlepší zprávu mají pro milovníky zmrzliny v těchto teplých dnech olomoučtí hygienici. První letošní kontrola chladivé pochoutky dopadla pro prodejce na výbornou.

OBRAZEM: Pěkné počasí spravilo lidem náladu

Ostrava - Radost je příjemná emoce, vznikající v reakci na úspěch či zisk. Slabší formou radosti je spokojenost, silnější je extáze. Trvalejší a intenzivní forma radosti je pocit štěstí. Často je doprovázena úsměvem nebo smíchem. Tělesnými projevy radosti je zvýšení srdečního tepu a krevního tlaku. To říká internetová Wikipedie.

A3 hlad zažene, jalová chuť hosta nepotěší

Brno /FOTOGALERIE/ - Čtyři sta dvacet. Tolik položek má jídelní lístek A3 restaurantu vbrněnské Bystrci. Počítat začíná host od předkrmů a jedničky a končí zapalovačem učísla420.

Odměna či trest za vysvědčení?

Rychnovsko - Za dobré vysvědčení – knihu. Tento slogan není úplně „pravěkou“ minulostí. Odměny za dobré vysvědčení mají však široký rámec od zmrzliny, posezení v cukrárně, přes knihu, nějaké zvíře až třeba po počítač.

Zábavné odpoledne pro děti

Pavlíkov - Myslivecké sdružení Pavlíkov ve spolupráci s ostatními složkami a sponzory vás zve v sobotu 27. června od 13 hodin do areálu pavlíkovské myslivny Na Hůrce (odbočka ze silnice směrem na Všetaty).

Dvě výročí slavili Košťanští

Košťany/FOTOGALERIE/ - Město Košťany si v sobotu připomnělo dvě výročí – 615. výročí první písemné zmínky o obci a současně 15. výročí povýšení Košťan na město.

Oráč sídlí v historické budově

Dobrá -Restaurace U oráče se nachází v centru Dobré v historické budově z přelomu 17. a 18. století. Tomu odpovídá i stylový interiér. Na toaletách bylo během naší návštěvy čisto.

Historie olomouckých hospůdek: Kavárna Opera

Olomouc - /NOVÝ SERIÁL/ „Jen jedna věc je v Olomouci obstojná – kavárna se zmrzlinou, novinami a výbornými zákusky,“ psal svému příteli v roce 1867 napůl v žertu budoucí slavný lékař a psychiatr Sigmund Freud ze svého vojenského pobytu v Olomouci.

Slavnosti slunovratu s bohatým programem

Nová Paka - V sobotu 20. června se konají od 10 do 23 hodin na novopackém Masarykově náměstí Slavnosti slunovratu. V 10.30 hodin budou slavnosti zahájeny průvodem od pivovaru a od 11 hodin budou pokračovat na náměstí po celý den kulturním programem až do 23 hodin, kdy budou zakončeny ohňostrojem.

Názor Rovnosti: Jak na jízdní řády

Komentář - Strach ze změny je jednou z největších brzd rozvoje téměř všech společností. Změny se nebojí jen jejich vedení, ale také zaměstnanci. A pokud jde o firmu, která zajišťuje služby, bojí se jich ještě víc. Protože nevědí, jak budou reagovat zákazníci.

Číšníci si mohou dýšky dost přilepšit

Zlín /DISKUZE, ANKETA/ - Velmi rozdílné spropitné dostávají ve Zlíně obsluhující jako pozornost od spokojených hostů ustánků se zmrzlinou a vluxusních barech. Nejvyšší tringelty získávají číšníci při mimořádných akcích. Nejštědřejší jsou knim opilci.

Číšníci si mohou dýšky dost přilepšit

Zlín - Velmi rozdílné spropitné dostávají ve Zlíně obsluhující jako pozornost od spokojených hostů u stánků se zmrzlinou a v luxusních barech. Nejvyšší tringelty získávají číšníci při mimořádných akcích. Nejštědřejší jsou k nim opilci.