/ROZHOVOR/ Příběh zmrzlinového stánku v hradecké Třebši se začal psát v roce 2016. Od té doby si značka Na Zmrzku získala pevné místo mezi produkty spojenými s Hradcem Králové. Stojí za ní podnikatel v oblasti IT Jiří Štefela, který se na východ Čech přistěhoval za prací ve svých devatenácti letech z Krnova. Později přidal i druhou zmrzlinárnu v ulici V Kopečku v centru města a také rozvoz zmrzliny. Dnes dává v sezoně práci až třiceti lidem a mezi jeho zákazníky patří díky sociálním sítím lidé z celé republiky.
Zpráva o bourání areálu bývalých technických služeb vyvolala pozdvižení mezi obyvateli Moravského Předměstí. Jeho součástí je totiž i oblíbená zmrzlinárna značky Na Zmrzku. Hradecká radnice a provozovatel Deníku prozradili, co se stánkem bude dál.
Na sídlišti má v brzké době vyrůst nové občerstvení. Stát bude vedle schodiště vedoucí na polikliniku v Okružní ulici a bude k dispozici jak obyvatelům drahelického sídliště, tak pacientům a zdravotníkům z polikliniky. Modulová stavba má začít růst během pár týdnů a dá se předpokládat, že otevře ještě na jaře.
Po silvestrovských oslavách se mnozí probouzejí s kocovinou a hledají účinné vyprošťováky. Tradiční české recepty, rady gurmeta Pavla Maurera a historika gastronomie Martina France či tipy od umělé inteligence nabízejí rozmanité způsoby, jak se s nepříjemnými následky pití alkoholu vypořádat. Od česnečky po japonské švestky umeboshi, každý si může najít svůj osvědčený lék. Deník přináší tipy na vyprošťováky.
/VIDEO/ Přímo na novojičínském Masarykově náměstí je malá kavárna s cukrárnou nesoucí název U Bílého Anděla, která je známa v letním období svými zmrzlinami a celoročně výrobou dezertů a dortů. Neodolali a navštívili jsme tuto kavárnu, abychom jsme se dozvěděli více o této kavárně. Potkali jsme se s panem Liborem Štramberským, který stál u zrodu této kavárny v centru Nového Jičína.
Spartu dovedli ke dvěma titulům, společně se potkali i v Midtjyllandu. Ve středu se bývalí parťáci a krajané postaví proti sobě v Lize mistrů. Lars Friis jako kouč Letenských a bývalý šéf Pražanů Brian Priske coby lodivod Feyenoordu Rotterdam. Kamarádství tentokrát půjde stranou.
Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje (KHS) na sklonku roku bilancuje letní kontroly prodejců zmrzliny. A její závěry nejsou příliš příznivé. Celá třetina vzorků nevyhověla při mikrobiologickém vyšetření.
Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje (KHS) na sklonku roku bilancuje letní kontroly prodejců zmrzliny. A její závěry nejsou příliš příznivé. Celá třetina vzorků nevyhověla při mikrobiologickém vyšetření.
/FOTO, VIDEO/ Oranžové šílenství vrcholí. Na halloween se chystá i podnik Zmrzlina 89 - Opočenská zmrzlina v Kostelci nad Labem, který v letošní anketě čtenářů Deníku o nejlepší zmrzlinu na Mělnicku vyhrál. První listopadový víkend bude stánek nabízet speciální halloweenskou zmrzlinovou edici.
Jako ohlédnutí za letním obdobím vydala Krajská hygienická stanice (KHS) Moravskoslezského kraje v Ostravě zprávu o kontrolách zmrzlin. Ty nedopadly dobře pro dva živnostníky z Novojičínska.
Po povodních a volbách se nyní dostává na řadu konečně také zmrzlina. Čtenáři Deníku už na konci léta hlasovali v anketě o tom, která zmrzlina je na Benešovsku ta nejlepší. Prémii za prvenství pro rok 2024 si v podobě rozhovoru odnesl majitel Šabatova zmrzlinářství v Týnci, Jaroslav Šabat.
Zhubnout čtyři až pět kilogramů za pouhý týden a přitom si dopřávat párky nebo vanilkovou zmrzlinu? To zní prostě úžasně. A přesně tento výsledek slibuje metoda Military Diet neboli vojenská dieta. Systém je jednoduchý: tři dny v týdnu dodržujete předepsaný dietní plán a zbylé čtyři dny máte volno. Je tento způsob stravování skutečně účinný, nebo jde jen o další z mnoha bláznivých diet, které napáchají více škody než užitku? Než se do vojenské diety pustíte, je dobré načerpat dostatek informací.
/FOTO, VIDEO/ Letní sezóna je na samém vrcholu. Ta letošní měla rekordní počet horkých dnů a lidé se museli především intenzivně ochlazovat. Jedním z nejvyhledávanějších pokrmů tak byly zmrzliny všeho druhu. Kladenský deník proto vyhlásil čtenářskou soutěž o nejoblíbenější zmrzlinu na Kladensku. Tipy posílali i sami čtenáři. Nominováno bylo pětatřicet provozoven a výrobců zmrzliny napříč okresem.
V minulých dnech hlasovali čtenáři Berounského deníku pro svou nejoblíbenější zmrzlinu. Vyhrála Zmrzka z Chaloupky, která si i přes svou krátkou existenci získala mnoho věrných zákazníků. Zjistili jsme, v čem tkví její úspěch.
/FOTO, VIDEO/ Vyhlášená zmrzlinárna ve Stráži pod Ralskem musela dočasně zavřít kvůli přemnoženým hlodavcům a nedostatečnému úklidu. Majitel Heinrich Valentin Schwarzkopf se snaží situaci řešit pomocí deratizačních opatření, aby mohl co nejdříve obnovit výrobu a prodej zmrzliny.
Tak toto hlasování bylo jednoznačné. Vítězem čtenářské ankety o nejlepší zmrzlinu na Orlickoústecku se stala Zmrzka v budce v Dolní Čermné, která v konkurenci 29 zmrzlin z celého okresu získala 28 procent vašich hlasů, konkrétně 1304. S větším odstupem skončila jako stříbrná zmrzlina z choceňské cukrárny V uličce s 18 procenty hlasů, která v závěru hlasování přeskočila zmrzlinu ze stánku ve Srubech (16 procent). Za těmito třemi favority pak už zeje hluboká propast.
/FOTO, VIDEO/ Nejlepší zmrzlinu mají podle výsledků ankety mezi čtenáři Rychnovského deníku v Borohrádku. Stánek U Medvěda je trochu zastrčený, ale vyberete si tady ze čtyř druhů zmrzliny, na které si můžete pochutnat na příjemné zahrádce.
V nedávné anketě Deníku jsme se ptali čtenářů, jaká zmrzlina na Rakovnicku je podle nich nejlepší. Hlasující měli na výběr z 23 zmrzlináren a podniků, kde se točí či prodává zmrzlina. Po těsném souboji nakonec zvítězila senomatská zmrzlina, která se prodává hned u místního náměstíčka. Získala celkem 42 procent hlasů a o tři procenta porazila zmrzlinu ze Slabec.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ V minulých dnech hlasovali čtenáři Příbramského deníku pro svou nejoblíbenější zmrzlinu. S velkým náskokem vyhrála zmrzlinárna He-la v Jincích, která má dlouholetou tradici a mnoho věrných zákazníků. Zjístili jsme, v čem tkví její úspěch.
/FOTO, VIDEO/ U hlavního tahu z Rychnova nad Kněžnou do Nového Města nad Metují stojí třináctým rokem stánek se zmrzlinou, parkovištěm, posezením a dětským hřištěm. Vloni manželé Jarkovští v Ještěticích u Solnice poprvé vyzkoušeli prodej z okénka přímo do aut zákazníků a letošní sezona ukázala, že takzvaný zmrzlina drive byl dobrým krokem.
Čtenáři Deníku vybrali nejlepší zmrzlinu na Svitavsku. Po celý týden svými hlasy podporovali oblíbené podniky z celého regionu. O první místo nakonec soupeřila pouze dvě místa a byl to boj až do konce.
/ANKETA/ Je to věčný letní spor. Která zmrzlina je nejlepší? Točená, kopečková, citrónová, nebo pistáciová s jahodovou? Ale hlavně - KDE ji mají tu nej…? Od Itala, nebo ze stánku u cesty? Kde vám na Orlickoústecku tato pochoutka chutná nejvíce? Hlasujte v anketě, kde na Orlicku mají tu nejbáječnější zmrzlinu. Anketa potrvá do neděle 8. září v 23:59 hodin, hlasování je omezeno na jeden hlas za 24 hodin z jedné IP adresy.
Od minulého týdne měli čtenáři Deníku možnost hlasovat v anketě o tom, jaká zmrzlina na Kladensku je ta nejlepší. Téměř osm a půl tisíce hlasů je nyní sečteno a my víme, kdo je vítěz.
Čtenáři Deníku měli možnost hlasovat v anketě o tom, která zmrzlina na Mělnicku je ta nejlepší. Přes osm tisíc hlasů je teď už sečteno a my víme, kdo je vítěz. O první příčku se strhl lítý boj.
/ANKETA/ S blížícím se koncem léta je třeba určit věčný spor sezóny. Kde mají tu nejlepší zmrzlinu v okrese? Vyhraje točená, nebo kopečková? Klasická, nebo speciál? Z luxusní restaurace, nebo ze stánku u cesty? Vítěze určíte, vy, čtenáři! Hlasovat můžete až do neděle 1. září.
Je to věčný letní spor. Která zmrzlina je nejlepší? Točená, kopečková, citrónová, nebo čokoládová s pistáciovou? "Od Itala", z náměstí nebo ze stánku u cesty? Na našem facebooku jste nám dali celkem 17 tipů z našeho regionu. Poradíte nám v anketě, kde na Jičínsku mají opravdu tu nejlepší zmrzlinu? Hlasovat o tu "NEJ" můžete až do nedělní půlnoci!
Od minulého týdne měli čtenáři Deníku možnost hlasovat v anketě o tom, jaká zmrzlina na Příbramsku je ta nejlepší. Hlasy jsou nyní sečteny a my víme, kdo je vítěz.
Kam v Pardubicích zajít na nejlepší zmrzlinu? Spolupracovnice Deníku dává svoje tipy, kde vás letní pochoutka zaručeně osvěží a ohromí svou chutí. Ať už dáváte přednost klasické točené, kopečkové, špachtlované nebo nanukům, v krajském městě ve východních Čechách si určitě najdete to pravé.
/ANKETA/ Je to věčný letní spor. Která zmrzlina je nejlepší? Točená, kopečková, citrónová nebo pistáciová s jahodovou? Od Itala nebo ze stánku u cesty? Chceme se vypravit do podniku na Benešovsku, kde vám tato pochoutka chutná nejvíce. Poradíte nám v anketě, kde na Benešovsku mají tu nejlepší zmrzlinu?
/FOTO, VIDEO/ Čtenáři Deníku vybrali nejlepší zmrzlinu na Kolínsku. Po celý týden svými hlasy podporovali více než dvě desítky podniků z celého regionu.
Od minulého týdne měli čtenáři Deníku možnost hlasovat v anketě o tom, jaká zmrzlina na Berounsku je ta nejlepší. Více než 11 tisíc hlasů je nyní sečteno a my víme, kdo je vítěz.
V horkých letních dnech se zvířata v Zoo Praha dočkají dalšího speciálního osvěžení, a to v podobě mražených pochoutek. Gorily, sloni, lachtani i lední medvědi si užijí zmrzlinu, která jim nejen chutná, ale také je zabaví. Návštěvníci se v sobotu 24. srpna mohou těšit na jedinečný zážitek a sami si vychutnat různé druhy zmrzliny dostupné v areálu zoo.
Kam v Olomouci na točenou vanilkovou zmrzlinu? Spousta místních i přespolních má hned jasno a bez zaváhání zamíří k okénku v historickém domě na Dolním náměstí. Téměř čtyřicet let ji tam nabízí Igor Matula. Mnozí zákazníci k němu v dětství chodili v doprovodu babiček a dnes s sebou berou svoje děti a vnoučata.
/ANKETA/ Je to věčný letní spor. Která zmrzlina je nejlepší? Točená, kopečková, citrónová nebo pistáciová s jahodovou? Od Itala nebo ze stánku u cesty? Chceme se vypravit do podniku na Kladensku, kde vám tato pochoutka chutná nejvíce. Poradíte nám v anketě, kde na Kladensku mají tu nejlepší zmrzlinu?
/ANKETA/ Je to věčný letní spor. Která zmrzlina je nejlepší? Točená, kopečková, citrónová, nebo pistáciová s jahodovou? Od Itala, nebo ze stánku u cesty? Chceme se vypravit do podniku na Rakovnicku, kde vám tato pochoutka chutná nejvíce. Poradíte nám v anketě, kde na Rakovnicku mají tu nejlepší zmrzlinu?
V období během května do července letošního roku se hygienici zaměřili na kontrolu zmrzlin v Praze. Kontrola cílila na jejich bezpečnost z hlediska přítomnosti látek schopných vyvolat onemocnění a nebo zda v případě deklarace bezlepkové zmrzliny skutečně neobsahuje alergen lepek.
/ANKETA/ Letošní léto lámou teploty rekordy. Ideální příležitost, jak se zchladit mraženou pochoutkou. Chceme se vypravit do podniku na Berounsku, kde vám tato pochoutka chutná nejvíce. Poradíte nám v anketě, kde na Berounsku mají tu nejlepší zmrzlinu?
/ANKETA/ Letošní léto lámou teploty rekordy. Ideální příležitost zchladit se mraženou pochoutkou. Chceme se vypravit do podniku na Příbramsku, kde vám tato pochoutka chutná nejvíce. Poradíte nám v anketě, kde na Příbramsku mají tu nejlepší zmrzlinu?
/ANKETA/ Je to věčný letní spor. Která zmrzlina je nejlepší? Točená, kopečková, citrónová, nebo pistáciová s jahodovou? Od Itala, nebo ze stánku u cesty? Chceme se vypravit do podniku na Kolínsku, kde vám tato pochoutka chutná nejvíce. Poradíte nám v anketě, kde na Kolínsku mají tu nejlepší zmrzlinu?
/ANKETA/ Je to věčný letní spor. Která zmrzlina je nejlepší? Točená, kopečková, citrónová, nebo pistáciová s jahodovou? Od Itala, nebo ze stánku u cesty? Chceme se vypravit do podniku na Mělnicku, kde vám tato pochoutka chutná nejvíce. Poradíte nám v anketě, kde na Mělnicku mají tu nejlepší zmrzlinu?
Autentické a řemeslné. Tak by charakterizoval zmrzlinu v Kopečkové její zakladatel Marek Žyla. Zmrzlinárna funguje v Třinci od roku 2020 a zákazníci zde mohou celoročně ochutnat jak klasické příchutě, tak i ty netradiční.
Vždycky mají vanilkovou a k ní jednu další příchuť. Zmrzlina od Kratochvílů z Dobrotic neláká na množství druhů, ani nehlásí dopředu, jaká bude zítra. Zákazníkům je to totiž jedno. Jezdí sem proto, že ať je jakákoliv, je vždycky dobrá.
Ručička teploměru se vyšplhala na Pelhřimovsku na teplotu třiceti stupňů Celsia a město zeje prázdnotou. V ulicích se objeví pouze odvážní turisté a lidé, kteří vyrazili pro zmrzlinu, která je v teplých dnech ochladí. Místní, kteří nejsou v práci, mizí k vodě nebo do přírody.
Sto lidí, sto chutí, praví lidové pořekadlo. Platí to i o zmrzlinách, které jsou v posledních horkých dnech vítaným způsobem osvěžení. Deník vytipoval tři místa na Šumpersku, kam se na dobrou zmrzlinu vyplatí zajít.
/FOTO, VIDEO/ Rodinná zmrzlinárna Zmrzlina & Pizza Ciao&Ciao v České Lípě, kterou provozují bratři Kjazimové, se stala oblíbeným místem pro milovníky sladkých pochoutek. Tradice výroby zmrzliny sahá až do 70. let, kdy jejich dědeček otevřel první cukrárnu v Jugoslávii. Dnes bratři pokračují v rodinném řemesle a přinášejí do Česka autentické recepty.
V Chebu se konala oslava Dne dětí, která přilákala desítky rodin. Akce plná sluníčka, zábavy a zmrzliny byla velkým úspěchem. Organizátorka paní Kašová si zaslouží velké poděkování za skvělou přípravu.