S horkými dny, které teď panují i na Plzeňsku, roste zájem o zmrzlinu. V regionu je celá řada možností, kde si oblíbenou studenou pochoutku dát. Zapojte se do naší ankety a zvolte si v našem výběru, kde je podle vás ta nejlepší zmrzlina.
Letní kino v areálu UJEP letos začínalo 5. června filmem mladého režiséra Jiřího Mádla - Vlny. Každý čtvrtek byla kavárna Kampuska plná nových diváků, filmová nabídka byla pestrá. V pátek 27. června se začínalo už v 10:00 dopoledne, tentokrát letní scéna patřila dětem. Kdo přinesl vysvědčení plné jedniček, mohl si vybírat zmrzlinu podle chuti. Na programu byl animovaný film OZI: Hlas pralesa. Rodiče rozložili deky, spokojení školáci fandili malé opičce, které zachraňovala prales.
S příchodem prázdnin se Mostecko proměňuje v atraktivní letní destinaci plnou možností pro odpočinek i zábavu. Region, který ještě donedávna bojoval s důsledky těžby, dnes nabízí překvapivě pestrou paletu letních aktivit pro celé rodiny.
Sladké odměny v podobě zmrzliny zdarma se žáci po převzetí vysvědčení dočkali v centru Prahy přímo před školou. Městská část Praha 1 tradičně uspořádala akci, která přilákala nejen místní žáky, ale i děti z okolí. Zmrzlina se stala symbolem začátku prázdnin, kdy si děti mohly osladit první prázdninové chvíle a užít si je doslova podle vlastní chuti.
/FOTO, VIDEO/ V parných dnech každý hledá způsob, jak se zchladit. U zmrzlináren se tak tvoří fronty. Deník některé navštívil a zjistil, jaké novinky se na letošní léto na Berounsku chystají a na kolik zmrzlina vyjde.
Školní rok se nachýlil ke svému konci a tisíce dětí donesly domů méně či více povedené vysvědčení. Ať už ale bylo vaše dítě jakkoliv úspěšné, můžete jej vzít za odměnu například na zmrzlinu v IKEA, do Dolní oblasti Vítkovic nebo do obchodního domu Laso na cake pop.
Kytka nebo bonboniéra pro paní učitelku, „poslední zvonění“ deváťáků, kteří se tak symbolicky rozloučili se svými spolužáky a uzavřeli jednu životní kapitolu. Tak to vypadalo v pátek na přerovských základních školách, kde rozdali učitelé žákům vysvědčení. Na Základní škole Trávník skončila výuka o něco dříve - z důvodu stavebních prací. Prázdniny tu dětem začaly už ve středu.
Poslední školní den je za dveřmi a na děti čekají nejen vysněné prázdniny, ale také sladké odměny za celý rok. V Mostě na školáky myslí hned několik míst – od zmrzliny zdarma až po zábavu za poloviční cenu.
Pátek 27. června je oficiálně posledním dnem školního roku 2024/2025 a ve školách se rozdává vysvědčení. A jak u nás bývá obvyklé, spousta žáků se může těšit na odměnu za pěkné známky. Podle odborníků by tuto příležitost neměli rodiče opominout, zpříjemnění vysvědčení může žáka pozitivně motivovat k učení další rok. Bez ohledu na výsledek dětem zpříjemní odchod na prázdniny také prodejci, kteří si připravili různé akce. Nejčastěji rozdají zmrzlinu zdarma. Deník připravil jejich přehled.
Se začátkem léta je třeba určit věčný spor sezóny. Kde mají tu nejlepší zmrzlinu v okrese? Vyhraje točená, nebo kopečková? Klasická, nebo speciál? Z luxusní restaurace, nebo ze stánku u cesty? Vítěze určíte, vy, čtenáři! Nominovat své favority můžete do
Zmrzlina jako zdravá letní svačinka nebo způsob, jak dostat do nezbedného potomka ovoce. Přesně takovou dobrotu nabízí Chauwess v Liberci. Majitelka zmrzlinových pojízdných stánků do jejich startu obětovala i vlastní auto.
Konec školního roku je za dveřmi a na děti čekají prázdniny. Za vysvědčení dostanou školáci někde odměnu. Tradičně na děti myslí třeba ústecká zoo, kde v pátek 27. června bude mít každé dítě do 15 let (v doprovodu dospělé osoby) vstup za jednu korunu.
Blíží se konec školního roku a s ním i vysvědčení a letní prázdniny. Již tento pátek 27. června se ve školách v celém kraji rozdají vysvědčení a v Ostravě máte několik možností, kam můžete vzít své potomky. Klasickou volbou je zmrzlina, ale jsou i další možnosti, jako návštěva Velkého a Malého světa techniky v areálu Dolních Vítkovic.
Zasloužená odměna čeká v pátek na školáky, kteří dostanou vysvědčení. Například v Hodoníně se někteří dočkají zmrzliny zdarma, stejně jako volného vstupu do zoo. A zatímco odměna většinou souvisí s dobrým prospěchem, jedno z brněnských bister jde opačnou cestou: burger zadarmo dostane školák, který má alespoň jednu čtverku. Rodiče propadlíků pak vyfasují ještě i panáka na uklidnění.
Na odměnu za dobré známky se mohou těšit přerovští školáci, kteří dorazí v den vysvědčení na zdejší Plavecký areál. V pátek 27. června dostane každé dítě, které navštíví bazén a pochlubí se vysvědčením, mraženou pochoutku.
S koncem školního roku se blíží i předávání vysvědčení. Kolem toho se proto v Liberci i okolí chystají nejrůznější akce a odměny pro děti a my vám přinášíme přehled některých těchto akcí za vysvědčení. Speciální akce či vstupné zdarma nabízí liberecká zoo, iQLANDIA i HOP Arena, ale i zmrzlinárna v centru města či nedaleké kino a tvůrčí dilny v muzeu.
Léto začíná a to je nejlepší čas pozvat vás na nejlepší zmrzlinu v okolí. Ale která to je? Zeptali jsme se čtenářů a sestavili z jejich tipů anketu, kde můžete pro tu svou oblíbenou hlasovat. Vyberte nejoblíbenější zmrzlinu z Chomutovska.
Horké letní dny jsou tu a na zmrzilinu už se zase stojí fronty. Kam v Hradci Králové zajít na opravdu dobrou zmrzlinu? Odpověď na tuhle otázku jsme zjišťovali od místních přímo ve vyhřátých ulicích města. Padala jména tradičních cukráren, ale i novějších podniků, které lákají na netradiční příchutě.
Jahodová, čokoládová nebo šmoulová. Sto lidí – sto chutí. S letními teplotami přichází také chuť na zmrzlinu. Je lepší točená nebo kopečková? V centru Hranic naleznete obě varianty. Která zmrzlina je nejlepší? Hlasujte v naší anketě.
Třetí trasa našeho cykloseriálu čtenáře zavede na Hořicko – do kraje kamene, umění a výhledů. Lehčí okruh z centra Hořic k lomu, rozhledně a přes Bílsko zpět nabízí krásné zastávky, výšlap k rozhledně i příležitost osvěžit se legendární zmrzlinou.
Už sedm let nabízí pomoc během letních a parných dní. Za tu dobu se stánek U Sousedů, který stojí v areálu komunitního centra Konopná v libereckých Ruprechticích, stal oblíbeným místem nejen obyvatel zdejšího sídliště.
Léto je tady a s ním i nekonečné debaty o tom, kde si dopřát tu nejlepší zmrzlinu. Na Mostecku máme štěstí – nabídka je bohatá a každý si může vybrat podle svého gusta. Někdo má rád klasiku v kornoutku z pojízdného stánku, jiný nedá dopustit na řemeslnou zmrzlinu z cukrárny, a další zase objevují stále nové příchutě v moderních zmrzlinárnách. Kde mají tu vaši nej?
„Žádostivá chuť, všechnu ti dát. Člověče pojď si mě vzít, už čeká. Princezna tvá zmrzlinová, to jsem přece já,“ zpívá se v písni Princezna Zmrzlina. Právě tato chlazená pochoutka přináší osvěžení v parných dnech a jedním z míst, kde si ji mohou zájemci dopřát, je zmrzlinový stánek Malu u tramvajové zastávky Nádraží směrem do centra, kde už řadu let sází na poctivou českou zmrzlinu.
Letní období se blíží a s ním přichází i sezóna zmrzliny a sorbetů. Ostravané mají na výběr z mnoha možností a vybírat tak mohou i mezi točenou nebo kopečkovou zmrzlinou. Mezi příchutěmi letos vede příchuť dubajská čokoláda, která reaguje na současný trend mezi sladkostmi, a kterou řada zmrzlinářů zařadila do svého sortimentu. Deník pro vás, stejně jako každý rok, připravil tipy na TOP 6 zmrzlin v Ostravě.
Léto začíná a to je nejlepší čas pozvat vás na nejlepší zmrzlinu v okolí. Ale která to je? Zeptali jsme se čtenářů a sestavili z jejich tipů anketu, kde můžete pro tu svou oblíbenou hlasovat. Vyberte nejoblíbenější zmrzlinu ze Žatecka a Lounska.
Teploty mají ke konci týdne atakovat tropickou třicítku a na zmrzlinu ve Štarnově se bude stát fronta. Tak je dobrá. Letos šel mistr zmrzlinář ještě dál a nasadil de luxe novinku v podobě třené chladivé pochoutky. Hitem je, jak jinak, dubajská, což ve Štarnově představuje gastronomický zážitek. „Nebe v hubě“, jak se říká.
Léto začíná a to je nejlepší čas pozvat vás na nejlepší zmrzlinu v okolí. Ale která to je? Zeptali jsme se čtenářů a sestavili z jejich tipů anketu, kde můžete pro tu svou oblíbenou hlasovat.
Konzervativní vanilková, hříšná čokoládová, tradiční jahodová, svůdná pistáciová či osvěžující mango. Tisíc lidí, tisíc chutí, přesto zmrzlina patří k nejoblíbenějším nejen letním pochoutkám. A jelikož léto klepe na dveře, zmrzlinové stroje se rozjíždějí. Výjimkou není ani Kara.v.an u hasičského muzea v Chrastavě, který letos pokračuje do druhé sezóny.
Krnov se znovu dočkal. Populární místo, kam se desítky let chodilo na točenou zmrzlinu, znovu láká davy lidí. Lesk mu dodala lichnovská podnikatelka a majitelka sítě Zmrzlinových krámků Tess Peter Gemelová, která letos otevřela už třetí kamennou pobočku.
Léto se nezadržitelně blíží a s ním i neodolatelná chuť na něco sladkého a osvěžujícího. A co je lepší než pořádná zmrzlina, která dokáže zachránit i ten nejparnější den? Právě proto potřebujeme vaši pomoc!
Zmrzlinová sezona je v plném proudu. K oblíbeným místům na Tachovsku, kde je možné se ochladit sladkou pochoutkou patří Točená zmrzka u cyklostezky v Chodové Plané. Zatímco někteří zákazníci tam jezdí za tradičními příchutěmi jako je vanilková nebo jahodová, další lákají ty méně obvyklé například krupicová kaše nebo hit letošního roku Dubajská točená.
Desítky let několik krnovských generací chodilo na zmrzku k Tropicu ve Šmeralově ulici v centru města. Stánek však loni v září fatálně poničila povodeň a bývalý provozní už prodej neobnovil. Po devíti měsících je ale místo opět plné života. Podnikatelka Tess Peter Gemelová tady ve středu 4. června po Lichnovu, Opavě a Bruntálu otevřela další Zmrzlinový krámek.
Bez letitého retro designu a s novým nájemcem pokračuje v Bílovci tradiční a snad jediná zdejší cukrárna s největší nabídkou zmrzliny. O letošním hitu – dubajské – provozovatelka Věra Dostalíková nicméně vůbec neuvažuje.
/VIDEO, FOTO/ Rostou jako houby po dešti. Řeč je o nových prodejních stáncích, které napříč Českem nabízí převážně těstovinové pokrmy - jednu takovou provozovnu naleznete nově i v Ústí nad Labem na Bukově. Nastavené ceny rozdělily Ústečany na dva tábory. Za kolik korun nenápadný stánek jídla nabízí a co všechno si v něm můžete dát? Byli jsme se na Bukově podívat.
/VIDEO/ Mladý pár z Táborska, Petr Velát a Monika Dvořáková, se rozhodl proměnit vášeň pro zmrzlinu v podnikatelský sen. V Choustníku a Tučapech provozují stánky Retro Creams, letos začínají s výrobou řemeslné zmrzliny z kvalitních surovin. Jejich cílem je nejen rozšířit nabídku o nové příchutě, ale také podpořit lokální producenty a přinést do regionu jedinečné chutě.
I rodinná cukrárna Sauro v západním rohu novojičínského náměstí se rozhoduje jít s dobou a nabízí toto léto dubajskou zmrzlinu. Porci prodává za šedesát korun.
Nenápadná, ale úspěšná. I tak by se dala po necelém prvním roce provozu nazvat zmrzka Fruityna na bruntálské Třídě práce. Majitelka Adéla Štěpán, která s manželem za ovocným nápadem stojí, si pochvaluje zákazníky i odbyt. Postupně plánuje proniknout na místní slavnosti a letní akce. Nabídky už má.
/FOTO, VIDEO/ Tradiční rodinnou recepturu na zmrzlinu si Jasin Ahmedi a jeho bratr Vait přivezli do Liberce z Makedonie a Chorvatska. Ve své zmrzlinárně v Moskevské ulici tak můžou nabídnout nefalšovaný kousek přímořské atmosféry, u zmrzliny si zakládají na smetanovém základu vyrábějí ji z čerstvých surovin, příchuti z prášku a chemie se vyhýbají jako sprostým slovům. Na letošek plánují nabídnout zákazníkům neuvěřitelných 80 příchutí, ať už smetanové gelato či sorbety i veganské varianty.
/PŘEHLED/ Zmrzlinová sezona se už pomalu rozjela a prodejci začínají nabízet své chladné dobroty. Kam si na Kolínsku na točenou zmrzlinu zajít zjistíte v tomto přehledu.
Stovka natěšených osmáků z devíti základních škol, podrobná seznamka se třemi vyučovanými obory a dva druhy čerstvé zmrzliny – taková byla vstupní charakteristika TECHNOhrátek, které se konaly na Gymnáziu K. V. Raise a SOU Hlinsko.
Když projíždíte Březnicí u Zlína nemůžete si nevšimnout u cesty šedé plechové budky s velkou malbou ženského obličeje ve stylu Alfonse Muchy. Od listopadu 2023 v ní Šárka Machová provozuje neVinný krám, kiosek se zmrzlinou, vínem, pochutinami a domácím pečivem od lokálních výrobců. Krámek si získal oblibu nejen u místních, ale také řidičů projíždějících okolo.
Klára Soukupová propadla kouzlu sladké tradice. Žila totiž v domě, kde se v minulosti točila zmrzlina. A když se rozhodovala před koncem rodičovské dovolené, jak skloubit práci s péčí o tři děti, vyslyšela volání předků a stejně jako prababička jejích dětí se s manželem rozhodli přinášet radost prostřednictvím chlazené pochoutky.
/FOTOGALERIE a VIDEO/ Vůněmi a chutěmi jídel z různých koutů naší planety i tuzemských gastronomických pochoutek, je v těchto dnech prosyceno Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti.
Když se řekne hamburger, většina lidí si představí slaný pokrm. Že to tak ale nemusí být vždy, ukazuje kolínský podnik Zmrzliny kornout Denise Jeřábka. Ten obvyklé maso či sýr nahradil zmrzlinou a sladkým krémem.
/FOTO, VIDEO/ Hamburger má určitě většina z nás za slaný pokrm sloužící k obědu, večeři či v menší formě třeba k svačině. Kolínský podnik Zmrzliny kornout Denise Jeřábka však nabízí v ulici Antonína Kaliny svou vlastní verzi, která myslí na milovníky sladkého: místo masa či sýru v ní najdete točenou zmrzlinou a sladký krém.
/ROZHOVOR/ Za první republiky lákal Hotel Medlov smetánku včetně Adiny Mandlové, Jana Wericha nebo Oldřicha Nového. Nyní se do něj za pobytem připomínajícím lázně vracejí návštěvníci z celé republiky. Při sportovních akcích v Novém Městě na Moravě láká hotel i zahraniční hosty včetně reprezentačních týmů. Přečtěte si obsáhlý rozhovor se spolumajitelem Janem Piskořem o tom, proč se lidé do hotelu tak rádi vracejí, na jaké akce se mohou letos těšit, nebo o snaze oživovat architektonický skvost 20. století.
Sezona zmrzlin je tady. Deník sestavil žebříček deseti zmrzlin v Praze, které získaly podle recenzí lidí na portálu Tripadvisor nejvyšší hodnocení. Podniky se odlišují třeba výběrovou čokoládou, řemeslnou výrobou, netradiční chutí nebo originální přípravou, kdy si zmrzlinu natočíte a ozdobíte sami.
/VIDEO, FOTO/ Ikonickou dubajskou čokoládovou zmrzlinu si zájemci mohou vychutnat i v Pelhřimově. Nabízí ji jedna z kaváren. Milovníci zmrzliny si mohou v centru Pelhřimova vybrat z několika podniků. Podívejte se do fotogalerie, kde jsou uvedené i ceny.
Úplné novinky i osvědčenou klasiku najdou zákazníci na zmrzlinových pultech, které právě zahajují sezonu. S příchodem letních teplot stoupla i chuť na oblíbené osvěžení.