Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann. Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Martina Březinová.

Česká zmrzlinářka uspěla v evropském finále. Utká se s nejlepšími na světě

Na evropském finále soutěže Gelato Festival World Masters zaznamenala velký úspěch Česká republika. Na 2. místě klání těch nejlepších evropských zmrzlinářů se umístila Martina Březinová, šéfzmrzlinářka z české rodinné firmy z Velké Dobré, která provozuje v Kladně i svoji kavárnu s cukrárnou déle než čtvrt století.

Zmrzlina v Café Mozart na Masarykově náměstí v Ostravě.

Čtyři miliardy za zmrzlinu. Češi utrácí za vanilkovou, v módě je slaný karamel

Léto bez zmrzliny si Češi stále nedokážou představit. Přesvědčil se o tom také Tomáš Zelinka, který si od začátku května ve středočeském Mělníku otevřel novou prodejnu nazvanou Zmrzlinový ráj. „Čekali jsme, že nám to půjde, ale až tak extrémní rozjezd jsme přesto nečekali,“ řekl Zelinka Deníku. Důvodem ostrého startu byly tehdejší vysoké teploty. „Hned k nám proudily obrovské fronty lidí,“ pochvaluje si obchodník.

Ilustrační foto.

Kontroly zmrzlin na jihu Moravy: neprošlo pět, průjmy prý většina lidí neřeší

Pět nevyhovujících zmrzlin už při letošních kontrolách odhalili jihomoravští hygienici. Díky laboratorní analýze. „Z pětatřiceti odebraných vzorků máme zatím výsledky u jednatřiceti z nich. Nevyhovujících je pět,“ potvrdil ředitel odboru hygieny výživy Jihomoravské hygienické stanice Milan Šles. Jak dodal, čtyři uložené sankce prodejcům zmrzliny v součtu za sedmnáct tisíc korun už jsou pravomocné.

Vít Obrdlík otevřel v Jihlavě první zmrzlinárnu v Komenského ulici. Zmrzlinu pod značkou  Snová si totiž mohou dát i v Zoo Jihlava nebo nově u zmrzlinového kola přímo na náměstí.

Náš sen je být v každé jihlavské mrazničce, říká zmrzlinář Vít Obrdlík

/ROZHOVOR/ První zmrzlinárna v Jihlavě funguje od loňského roku. Ačkoliv začátky zkomplikovat covid, zákazníci si zvykají chodit na dobrou zmrzlinu a to nejen do Komenského ulice. Zmrzlinu pod značkou Snová si totiž mohou dát i v Zoo Jihlava nebo nově u zmrzlinového kola přímo na náměstí. „Pokud se dělá zmrzlina poctivě, zákazníka si najde,“ je si jistý majitel Vít Obrdlík.

Martin Vlček založil s manželkou v roce 2012 ve Vizovicích kozí farmu.  Z mléka vyrábí také zmrzlinu.

Což takhle dát si uhlí? Černá zmrzlina je pořád hit

Poprvé zaplavila internet v roce 2017. Farmáři z Vizovic ji ale začali vyrábět už o rok dříve. Řeč je o černé zmrzlině z aktivního uhlí, o kterou je stále velký zájem. Sehnat ji přitom nemusí být tak snadné, jak se na první pohled může zdát.

Martin Vlček založil s manželkou v roce 2012 ve Vizovicích kozí farmu.  Z mléka vyrábí také zmrzlinu.

Což takhle dát si uhlí? Černá zmrzlina je pořád hit

Poprvé zaplavila internet v roce 2017. Farmáři z Vizovic ji ale začali vyrábět už o rok dříve. Řeč je o černé zmrzlině z aktivního uhlí, o kterou je stále velký zájem. Sehnat ji přitom nemusí být tak snadné, jak se na první pohled může zdát.

Mlsejte bez výčitek a dejte si zmrzlinu jako svačinku

Hravě, zdravě: Můžete jíst zmrzlinu bez výčitek a přitom nepřibrat?

Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme

Mlsejte bez výčitek a dejte si zmrzlinu jako svačinku

Hravě, zdravě: Můžete jíst zmrzlinu bez výčitek a přitom nepřibrat?

Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme

Mlsejte bez výčitek a dejte si zmrzlinu jako svačinku

Hravě, zdravě: Můžete jíst zmrzlinu bez výčitek a přitom nepřibrat?

Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme

Mlsejte bez výčitek a dejte si zmrzlinu jako svačinku

Hravě, zdravě: Můžete jíst zmrzlinu bez výčitek a přitom nepřibrat?

Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme

Mlsejte bez výčitek a dejte si zmrzlinu jako svačinku

Hravě, zdravě: Můžete jíst zmrzlinu bez výčitek a přitom nepřibrat?

Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme

Přírodní koupací biotop. Ilustrační foto

Kam za vysvědčení? Pár tipů přináší Olomoucký deník

Skončil školní rok a žáci a studenti si převzali vysvědčení. Deník přináší pár tipů, kam na Olomoucku vyrazit s dětmi, kde dnes školáky odměnit za jejich snahu. Dopřát si mohou třeba sladkou tečku v podobě zmrzliny či trubičky nebo vzrušující zážitek v koňském sedle.

Na zmrzku do Výměníku.

Pochutnat si na zmrzlině a ještě podpořit dobrou věc? Jde to

Víte, že i nákupem zmrzliny lze podpořit dobrou věc? Vychutnat si dobrou zmrzlinu a zároveň podpořit zaměstnávání osob s duševním onemocněním a jiným zdravotním znevýhodněním můžete od začátku prázdnin v pardubické kavárně Café Robinson, která se nachází v Polabinách u podchodu k univerzitě.

Zmrzlina Polar Point, U Brodu 214, Tašovice

Není zmrzlina jako zmrzlina. Kterou mají Karlovaráci nejraději?

/FOTO/ Za totality člověk nemusel řešit, která zmrzlina ze kterého okénka je lepší. Všechny byly stejné a rozhodovalo jen to, kterou právě točili. Dnes je to pochopitelně jiné a už i do Karlových Varů dorazil moderní trend míchat vlastní zmrzlinu.

Martin Singr.

KOMENTÁŘ: Horké léto, zmrzliny čas

Léto letos přišlo později než bývalo zvykem, ale je tu se vším všudy. S otevřenými koupališti, dlouhými slunečnými dny a hlavně se zmrzlinou. Skvělé osvěžení nabízí zejména ta točená a to je část trhu, která prochází poslední dobou překotným vývojem.