Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.
Už v 10 hodin dopoledne začal před obchodním centrem Futurum Festival sladkostí a zmrzliny. Navštívit ho můžete až do dnešních 19 hodin. Kromě jídla a pití děti potěší i bohatý doprovodný program. Pořadatelé lákají na několik druhů zmrzliny, sladkostí a bohatý doprovodný program.
Na evropském finále soutěže Gelato Festival World Masters zaznamenala velký úspěch Česká republika. Na 2. místě klání těch nejlepších evropských zmrzlinářů se umístila Martina Březinová, šéfzmrzlinářka z české rodinné firmy z Velké Dobré, která provozuje v Kladně i svoji kavárnu s cukrárnou déle než čtvrt století.
Sladký festival se uskuteční v sobotu od 10 hodin před obchodním centrem Futurum. Pořadatelé lákají na několik druhů zmrzliny, sladkostí a bohatý doprovodný program.
Zajímá vás, kde je podle čtenářů Deníku nejlepší zmrzlina ve Strakonicích? Podle Martiny Hájkové je určitě nejlepší zmrzlina na tržnici vedle kostela sv. Markéty.
Gulášovou nebo klobásovou zmrzlinu zákazník v Gelaterii Strážný nenajde. Zmrzlinové chuti musejí mít logiku a zmrzlinář Stanislav Žák tvrdí, že v jednoduchosti je síla.
Gulášovou nebo klobásovou zmrzlinu zákazník v Gelaterii Strážný nenajde. Zmrzlinové chuti musejí mít logiku a zmrzlinář Stanislav Žák tvrdí, žev jednoduchosti je síla.
Léto bez zmrzliny si Češi stále nedokážou představit. Přesvědčil se o tom také Tomáš Zelinka, který si od začátku května ve středočeském Mělníku otevřel novou prodejnu nazvanou Zmrzlinový ráj. „Čekali jsme, že nám to půjde, ale až tak extrémní rozjezd jsme přesto nečekali,“ řekl Zelinka Deníku. Důvodem ostrého startu byly tehdejší vysoké teploty. „Hned k nám proudily obrovské fronty lidí,“ pochvaluje si obchodník.
Jiří Hochman provozuje v Pražské ulici v Táboře cukrárnu, která je svou zmrzlinou vyhlášená v širokém okolí. Jak by také ne, když je její majitel hrdým nositelem titulu nejlepší zmrzlinář ČR za rok 2017.
V centru Okříšek funguje kavárna a cukrárna Café Dezert už čtyři roky. Zákazníky láká na vynikající zákusky i zmrzliny. Všechny dezerty si pečou sami a v nabídce jsou k mání české klasiky, francouzské delikatesy i jedinečné zákusky.
Pět nevyhovujících zmrzlin už při letošních kontrolách odhalili jihomoravští hygienici. Díky laboratorní analýze. „Z pětatřiceti odebraných vzorků máme zatím výsledky u jednatřiceti z nich. Nevyhovujících je pět,“ potvrdil ředitel odboru hygieny výživy Jihomoravské hygienické stanice Milan Šles. Jak dodal, čtyři uložené sankce prodejcům zmrzliny v součtu za sedmnáct tisíc korun už jsou pravomocné.
Rebarborová, golden milk s kurkumou, smetanová peprmintová s belgickou čokoládou nebo sorbet z toniku a ginu s okurkou. I takové zmrzliny umí vyrobit a nabídnout zákazníkům Lucie Kudibálová z Liběšic.
/ROZHOVOR/ První zmrzlinárna v Jihlavě funguje od loňského roku. Ačkoliv začátky zkomplikovat covid, zákazníci si zvykají chodit na dobrou zmrzlinu a to nejen do Komenského ulice. Zmrzlinu pod značkou Snová si totiž mohou dát i v Zoo Jihlava nebo nově u zmrzlinového kola přímo na náměstí. „Pokud se dělá zmrzlina poctivě, zákazníka si najde,“ je si jistý majitel Vít Obrdlík.
Poprvé zaplavila internet v roce 2017. Farmáři z Vizovic ji ale začali vyrábět už o rok dříve. Řeč je o černé zmrzlině z aktivního uhlí, o kterou je stále velký zájem. Sehnat ji přitom nemusí být tak snadné, jak se na první pohled může zdát.
Poprvé zaplavila internet v roce 2017. Farmáři z Vizovic ji ale začali vyrábět už o rok dříve. Řeč je o černé zmrzlině z aktivního uhlí, o kterou je stále velký zájem. Sehnat ji přitom nemusí být tak snadné, jak se na první pohled může zdát.
Rebarborová, golden milk s kurkumou, smetanová peprmintová s belgickou čokoládou nebo sorbet z toniku a ginu s okurkou. I takové zmrzliny umí vyrobit a nabídnout zákazníkům Lucie Kudibálová z Liběšic.
Bez zmrzliny si nedokážu léto představit, prohlásila Jana Slavíková z Pelhřimovska. A rozhodně není sama. Na to, aby si lidé mohli tuto ledovou pochoutku dopřávat bez strachu ze zdravotních komplikací, se teď zaměřili krajští hygienici.
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Milujete zmrzliny? Tak moc byste si v tom horku dali, ale máte strach, že okamžitě přiberete kila navíc? Co myslíte? Měli byste se jim raději vyhýbat, protože jsou plné nadbytečných kalorií nebo je to pouhý mýtus? Léto je neodmyslitelně spjato s konzumací zmrzliny a milují je zejména děti. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který velmi děkujeme
Skončil školní rok a žáci a studenti si převzali vysvědčení. Deník přináší pár tipů, kam na Olomoucku vyrazit s dětmi, kde dnes školáky odměnit za jejich snahu. Dopřát si mohou třeba sladkou tečku v podobě zmrzliny či trubičky nebo vzrušující zážitek v koňském sedle.
V parných dnech, který si v létě ještě užijeme mnoho, jde zmrzlina opravdu na dračku. Nejinak je tomu v Třeboni, kdy prodejny zmrzlin byly v minulých dnech doslova v obležení.
Milovníci piva nemusí svůj oblíbený zlatavý mok konzumovat jen v tradiční formě. Pivovary z Vysočiny přichází s nevšedními specialitami, jako je třeba pivní pálenka nebo zmrzlina.
K létu neodmyslitelně patří zmrzlina. Kdo by ji neměl rád. Teplotní rekordy vybízejí k osvěžení. To sladké mohou nabídnout například zmrzliny přímo v Sokolově, kde je z čeho vybírat.
Víte, že i nákupem zmrzliny lze podpořit dobrou věc? Vychutnat si dobrou zmrzlinu a zároveň podpořit zaměstnávání osob s duševním onemocněním a jiným zdravotním znevýhodněním můžete od začátku prázdnin v pardubické kavárně Café Robinson, která se nachází v Polabinách u podchodu k univerzitě.
Milovníci piva nemusí svůj oblíbený zlatavý mok konzumovat jen v tradiční formě. Pivovary z Vysočiny přichází s nevšedními specialitami, jako je třeba pivní pálenka nebo zmrzlina.
/FOTO/ Za totality člověk nemusel řešit, která zmrzlina ze kterého okénka je lepší. Všechny byly stejné a rozhodovalo jen to, kterou právě točili. Dnes je to pochopitelně jiné a už i do Karlových Varů dorazil moderní trend míchat vlastní zmrzlinu.
Léto letos přišlo později než bývalo zvykem, ale je tu se vším všudy. S otevřenými koupališti, dlouhými slunečnými dny a hlavně se zmrzlinou. Skvělé osvěžení nabízí zejména ta točená a to je část trhu, která prochází poslední dobou překotným vývojem.
Vanilková zmrzlina je oblíbenou letní pochoutkou, ale sotva se najde někdo, kdo by jí spořádal téměř celou cukrářskou vaničku. Rekordman v jídle na čas Jaroslav Němec, známý jako Maxijedlík, se pokusil o rekord a během pěti minut do sebe nacpal 3,74 kilogramu vanilkové zmrzliny.
K 17. červnu byly spisy Stasi, bývalé státní policie NDR, převedeny ze samostatného obřího úřadu do Spolkového archivu v Berlíně, jak stanovil už zákon o těchto tajných dokumentech z roku 1991. Budou tam samostatnou složkou, umístěnou dále v původních prostorách bývalého ministerstva státní bezpečnosti NDR v Berlíně-Lichtenbergu. Přejít má i asi 1300 zaměstnanců dosavadní správy.
Přišli jste si na zmrzlinu? Tak pojďte, hned vám ji nařežu! S mírnými rozpaky vchází do areálu Bistra Přístav u novomlýnských nádrží v Pavlově na Břeclavsku skupinka cyklistů. Následuje majitele Antonína Jurigu, který již osm let pod Pálavou připravuje zmrzlinu tradičním asijským způsobem.
Zoologická zahrada, aquapark nebo zámky a hrady jsou notoricky známé turistické cíle. V kraji na pomezí Čech a Moravy je toho ale k vidění podstatně více. Redaktoři Deníku sestavili za každý okres unikátní tipy, kam se o blížících se prázdninách vypravit.