Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Nejen střelbu z airsoftových zbraní, ale i věrohodné maskování či běh v plynové masce si mohli o sobotní akční odpoledne užít ve Společenství Dobromysl děti i dospělí.

OBRAZEM: Srbeč zažila branné odpoledne

Srbeč - Sobotní den se v areálu Společenství Dobromysl v Srbči konalo akční odpoledne pro děti i dospělé. Návštěvníci zábavného branného dne si mohli vyzkoušet střílení z různých zbraní na terč, seznámit se s výstrojí vojáků, naučit se základům maskování nebo si proběhnout překážkovou dráhu. Děti byly nadšené, ale zapojili se i dospělí.

kachna a bramborové lokše

Svět včerejška v moderní kuchyni

Ještě před nedávnem jsem procházel ulicí Na Perštýně kolem gastrobaru Monarch, aniž bych se nějak zastavil. Španělská kuchyně, která tu byla domovem, jaksi nelákala. Ovšem od té doby, co se podnik proměnil v Pohostinec Monarch opravdu stojí za to se alespoň podívat, co jídelní lístek nabízí. A také to ochutnat.

Ocenění pro Tipafrost převzal výrobní ředitel Miroslav Krupica.

Českou chuťovkou roku 2017 je zmrzlina z Kožichovic

Kožichovice – Zmrzlina Eskymáček a Karibik, kterou vyrábí firma z Kožichovic u Třebíče Tipafrost, získala první místo v celostátní soutěži Česká chuťovka. Porota ocenila skvělou chuť smetanového kokosovo-kakaového Eskymáčku a zmrzliny Karibik s rumovou příchutí.

Psí cukrárna nabízí dorty i nejrůznější pamlsky

Káva pro páníčka, dort pro psa. Tak vypadá odpoledne v Punťově psí cukrárně

Narozeninové oslavy dětí už nefrčí. Nyní máte možnost zařídit jedinečnou party svému psovi, a to se vším všudy. Překvapte tak svého miláčka na jeho velký den dortem, zákusky nebo i zmrzlinou, a to v Punťově první psí cukrárně na pražském Jarově. Pozor ale abyste si psí pamlsky nespletli s klasickými dezerty.  

Psí cukrárna nabízí dorty i nejrůznější pamlsky

Káva pro páníčka, dort pro psa. Tak to vypadá v Punťově psí cukrárně

Narozeninové oslavy dětí už nefrčí. Nyní máte možnost zařídit jedinečnou party svému psovi, a to se vším všudy. Překvapte tak svého miláčka na jeho velký den dortem, zákusky nebo i zmrzlinou, a to v Punťově první psí cukrárně na pražském Jarově. Pozor ale abyste si psí pamlsky nespletli s klasickými dezerty.  

Lenka Brabcová se svým šperkem.

Chtěla mít něco jiného než ostatní, tak si to sama vyrobila

Jihlava – Miniaturní zmrzliny, lízátka, spinnery, Mimoně, nanuky, zvířátka, macronky, linecké cukroví, perníčky, miminka nebo prášky na bolest hlavy. Vlastně na cokoli si vzpomenete. To všechno dokážou vyrobit šikovné ruce Lenky Brabcové z Jihlavy.

Petra Tenorová

Petra Tenorová: Jaká místa má v Praze ráda?

Herečku Petru Tenorovou mohou diváci vidět na prknech Městských divadel pražských v představeních Evžen Oněgin, August August, august, Romulus Veliký a také v inscenaci Macbeth. V Divadle Rokoko ztvárnila roli Vlasty a Eriky Mannové v nové inscenaci Čapek. Televizní diváci mohou Petru znát ze seriálů Labyrint, Cukrárna, nebo z pohádek Sněžný drak a Kouzla králů. Kam ráda chodí na zmrzlinu a kde se ráda prochází?

Ilustrační foto

Vloupání do karavanu

Vodňany - Policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který v noci na 1. října násilím vnikl do prodejního karavanu zaparkovaného na chodníku před domem v Drahonicích.

Piloxing. Ilustrační foto

Klíč ke štíhlé postavě? Dámy, zkuste piloxing

/RASTR/ Léto je za námi a vy si možná říkáte, že vám lenošení, alkohol a nejrůznější dobroty jako zmrzlina nebo langoš daly zabrat. Je čas začít s tím něco udělat. Mezi oblíbené sportovní aktivity se pomalu dere piloxing, který spojuje zdánlivě nespojitelné. Tedy pilates cviky, box a tanec.

Duo Siempre Nuevo se těší nejen na zámecké prostory, ale i na vzdělané a zkušené vlašimské publikum.

Duo Siempre Nuevo se těší na zámeckou akustiku

Vlašim – Den české státnosti si ve Vlašimi připomenou koncertem Dua Siempre Nuevo. Kytaristé Patrik Vacík a Matěj Freml zahrají ve čtvrtek 28. září od 17 hodin ve vlašimském zámku. Návštěvníci se mohou těšit na skladby od klasicismu po 20. století a jedna novinka zde zazní dokonce v premiéře.

Zmrzlinový piknik v hradeckých Lipkách.

Studenti ukázali, že hendikep nevadí

Hradec Králové - V rámci Mezinárodního dne neslyšících, který se tradičně koná třetí zářijovou sobotu, uspořádali studenti a žáci královéhradecké Štefánikovy školy takzvaný Odpolední piknik mladých neslyšících. Smyslem středeční akce bylo propojit světy neslyšících a slyšících, avšak též ukázat, že pokud člověk má vůli a šikovné ruce, život se ztrátou sluchu nemusí mít nepřekonatelné bariéry. Studentský piknik se konal v odpoledních hodinách u futuristického zmrzlinového baru v Lipkách, jehož jsou studenti autory.

Zajímavý stánek na zmrzlinu v hradeckých Lipkách.

Neslyšící oslaví svůj den zmrzlinou

Hradec Králové - V rámci Mezinárodního dne neslyšících uspořádali žáci a studenti hradecké Štefánikovy školy takzvaný Odpolední piknik mladých (ne)slyšících.

Nicolas Penner hraje a trénuje v Juventusu

Nicolas Penner hraje v Juventusu. Proti Liverpoolu patřil k nejlepším

České Budějovice /ROZHOVOR/ - Fotbalový talent, který se rodí jednou za 100 let. Taková pověst provází Nicolase Pennera. Šikovný záložník Dynama České Budějovice přes Spartu zamířil do slavného Juventusu. Uvedl se báječně. V kategorii U19 si zahrál přípravný duel proti Liverpoolu. Článek najdete i fotografii v sobotním tištěném vydání Deníku.

Lidé měli možnost ochutnat zmrzlinu z šesti stánků na Zelném trhu.

Nejoblíbenější zmrzlina v Brně? U lidí vyhrál Božský kopeček

Brno /FOTOGALERIE/ – Prázdninové Putování za zmrzlinou je u konce. Svátek zmrzliny, ve kterém mohli lidé podle připravených tras navštívit téměř dvacet zapojených cukráren a hlasovat pro nejlepší z nich, vyvrcholil ve čtvrtek slavnostním vyhlášením výsledků na Zelném trhu.

Návštěva v Norimberku.

Žáci navštívili partnerskou školu v Německu

Záhoří, Norimberk - Jedenáct záhořských osmáků se v červnu vydalo do Norimberka za svými německými vrstevníky z Montessori školy, aby společně zjistili něco o městu Norimberk, o tradici perníkářství a o společné a odlišné kultuře stolování.

Garden food festival  2017

Garden Food festival: Černá zmrzlina, lahůdky z Nepálu i trubičky od babičky

Vůni pečeného masa, mořských plodů, tvarůžků i francouzských makronek mohli cítit ve vzduchu návštěvníci druhého ročníku Garden Food Festivalu ve Zlíně. Bezmála devadesát stánků nabízelo lidem pochutiny nejen lokální, ale také zahraniční kuchyně. Návštěvníci tak mohli ochutnat, co je jen napadlo.

Pět tipů, jak upotřebit voňavé kdoule

Kdoule jsou v syrovém stavu trpké a mohou způsobit žaludeční nevolnost. Zřejmě proto byly v moderní době odsunuty na vedlejší kolej a nejsou zrovna vyhledávaným artiklem. Ale když už u vás rostou, bylo by škoda je nevyužít.

Ilustrační foto

Rodiče se musí dětem před začátkem školy věnovat

Region - Je to jako včera, kdy si děti přinesly domů vysvědčení. Čas však letí jako bláznivý a zanedlouho je tu konec letních prázdnin. Děti by se měly pomalu připravovat na návrat či vstup do školních lavic.

Indiánsko westernové léto na Kaňku

Na Kaňku se jezdilo na koni i střílelo z luku

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Syslíci pro Kaňk, tedy stávající organizátoři Jana Krajbychová, Jana Červená, Petr Kobylarz, Pavel Novák a Josef Novotný, připravili v sobotu pro děti, ale i jejich dospělácké doprovody indiánsko westernové léto na kaňkovské louce Jedličkovce.

K tradičním akcím Matice velehradské patří její srpnová pouť se mší i zábavou.

Poutní slavnost Matice velehradské si užívali dospělí i děti

FOTOGALERIE / Slavnost Nanebevzetí Panny Marie, která připadá podle liturgického kalendáře na 15. srpna, si už několik let přicházejí věřící užít do poutního Velehradu. Nejinak tomu bylo v úterý, kdy se v církevním areálu uskutečnila na oslavu patronky tamní baziliky jedenáctá pouť Matice velehradské.

Kavárna Monogram.

Město kaváren. Brno oceňují i v zahraničí

Brno /FOTOGALERIE/ – Město s nejvyšší kvalitou života v České republice nebo čtvrté nejlepší studentské město světa. Takové tituly získalo Brno v posledních měsících a letech od různých zahraničních odborníků. V současné době o něm mluví především jako o české Mekce kávy.

Břeclav se zbarvila do červena. Milovníci rajčat a pochutin z této zeleniny vyrazili k synagoze na Slavnosti rajčat.

OBRAZEM: Rajčatové pochoutky lákaly. Břeclavské slavnosti zaplnily uličku

Břeclav – Rajčatový quiche, rajčatová zmrzlina, různě pálivé kečupy, Bloody Mary s ruskou vodkou nebo čerstvý rajčatový fresh, k tomu několik hudebních vystoupení a stovky rajčatových výrobků a desítky dalších pokrmů. To vše nabídly sobotní Slavnosti rajčat, které zaplnily uličku u břeclavské synagogy.

Ilustrační foto

Alergických reakcí na hmyzí bodnutí přibývá

Boleslavsko – Záchranáři spěchali o prázdninách ve středních Čechách k více než sto padesáti pacientům s alergickými reakcemi na hmyzí bodnutí. Na Boleslavsku přitom zasahovali pouze v osmi případech.

Ilustrační foto

Zmrzlináři: Více prodáme, když je pod mrakem

Řekli byste si, že zmrzlináři musejí mít v období tropických veder „zlaté žně“? Jak Deník zjistil, přímá úměra „čím vyšší teplota, tím více prodané zmrzliny“, zdaleka neplatí. Třeba prodejci z centra Ostravy tvrdí, že daleko více zmrzliny prodají, když je pod mrakem a teploty jsou snesitelnější.