Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Ilustrační foto.

Boj proti horku v práci? Třeba zmrzlinou zdarma

Jižní Morava /ANKETA/ – Přetrpět pracovní dobu ve dnech, kdy teploty často přesahují třicetistupňovou hranici, může být pro mnoho lidí obtížné. Zvlášť když ve své práci nemají klimatizaci. Šéfové firem v Brně a okolí proto hledají nejrůznější způsoby, jak svým zaměstnancům pobyt na rozpáleném pracovišti zpříjemnit.

Ilustrační foto.

Jak firmy bojují proti horku v práci? Třeba zmrzlinou zdarma

/ANKETA/ Přetrpět pracovní dobu ve dnech, kdy teploty často přesahují třicetistupňovou hranici, může být pro mnoho lidí obtížné. Zvlášť když ve své práci nemají klimatizaci. Šéfové firem v Brně a okolí proto hledají nejrůznější způsoby, jak svým zaměstnancům pobyt na rozpáleném pracovišti zpříjemnit.

Ilustrační foto

Na koupalištích na Brodsku vrcholí letní sezona

Havlíčkův Brod - Právě v těchto horkých letních dnech je na brodském koupališti největší nápor lidí. Od začátku června do konce července, kdy se střídala teplejší období s chladnějšími a deštivějšími, bylo na koupališti skoro třináct tisíc návštěvníků.

Jak vyrobit domácí zmrzlinu

Lahodná krémová zmrzlina je báječným osvěžením v parných dnech a neodolá jí dítě ani dospělý. Když si ji připravíte doma, vyhnete se chemickým přísadám a můžete přitom zužitkovat zdravé ovoce ze zahrádky.

Na farmě Bláto se lidé ponořili do atmosféry Nového Zélandu.

Na farmě Bláto byl na jeden den kousek Nového Zélandu

Bláto /FOTOGALERIE/ - V rámci projektu Kulturní léto na Blátě se na místní farmě konal den Nového Zélandu. „My jsme pro dnešek přichystali novozélandský den, kde návštěvníci například uslyší povídaní o Novem Zélandu a to prostřednictvím Vlaďky Kennett, což je honorární konzulka, a Jaroslava Duška," prozradila Jana Pacáková z cestovní kanceláře, která se výhradně věnuje zájezdům do této země. 

43. Letní filmová škola Uherské Hradiště. Magda Vašáryová

První zmrzlinu na Filmovce získala Magda Vášáryová

Za jedinečné propojení jemnosti a suverenity hereckého výrazu a fascinující kariéru zasvěcenou nejen filmu získala v pátek v podvečer první ocenění letošní Letní filmové školy v Uherském Hradišti Magda Vášáryová.

Letní brigáda. Ilustrační snímek.

Firmy v okrese mají nouzi o brigádníky

Táborsko - Nezaměstnanost na Táborsku je na rekordně nízké úrovni. Lépe bylo naposled před více jak dvaceti lety. Na jedno pracovní místo teď připadá 1,5 uchazeče o práci.

Kyjov pořádal svůj první Gastro festival.

OBRAZEM: V Kyjově jedli šváby. Na Gastro Festivalu

Kyjov – Jist, pít, bavit se je heslem prvního Gastro Festivalu, který se od pátku do soboty konal v Kyjově. Návštěvníci mohli v patnácti stáncích ochutnat tradiční slovácké pokrmy, speciality v podobě raw stravy a šnečích i hmyzích pokrmů.

S focení na selfie tyči můžete mít teď na některých místech v Miláně problémy.

Milán zakázal turistům selfie tyče i skleněné láhve

Italská města se stále více brání mnoha zavedeným „turistickým zvyklostem“, i když na turistickém ruchu stojí a padá značná část jejich příjmů. Po Benátkách, které omezují další rozvoj prodejen s rychlým občerstvením, zavedl Milán – alespoň na léto – některá omezení.

Kondiční trenérka Černých andělů Petra Königová (vpravo).

"Jsou tady krásné kopce a sjezdovky." Königová zoceluje Anděly v přírodě

Most /ROZHOVOR/ - Když jste v týmu, kde kondiční trenérka je milovnicí sparťanských běhů založených na fyzičce, síle, obratnosti a rychlosti, tak vám může být dopředu jasné, že soustředění pod ní nebude dovolenou o zmrzlině a koupání. Mostecké házenkářky to tak mají. Cepuje je totiž Petra Königová. Černé anděly před novou sezonou honí po kopcích na soustředění v Horní Blatné.

Centrální dětské hřiště v Kolíně.

Otevřete kiosek na dětském hřišti, říkají maminky

Kolín /ANKETA, FOTOGALERIE/ – Dnes langoše a kopečková zmrzlina, káva se zmrzlinou, párek v rohlíku. Těmito nápisy láká návštěvníky centrálního dětského hřiště tamní kiosek. Jenže ouha. Nápisy křídou na tabulích tam zbyly od loňska, kiosek je zavřený a jak to tak vypadá, patrně i zavřený zůstane.

In-line bruslení v Pardubicích.

Kraj protínají desítky stezek vhodných pro bruslaře

Pardubice - Cesty s hladkým povrchem najdou bruslaři i v krajském městě. Nejoblíbenější trasa, která se drží břehu Labe, vede sportovce z Pardubic až pod Kunětickou horu. Její délku si jezdci volí sami podle toho, v jaké části Pardubic se na stezku napojí.

Zmrzlina. Ilustrační foto.

Zmrzliny sníme tři litry. Hlavně vanilkové

/ANKETA/ Jakou příchuť zmrzliny mají české mlsné jazýčky nejraději? Nejčastější odpověď je: vanilkovou. Přednost před jinými zmrzlinami jí v průzkumu dala čtvrtina respondentů.    

V cukrárně Větrník s Radimem Řezáčem.

Zmrzlina? Loni byla trend marihuanová, letos aloe vera, říká cukrář

Brno /ROZHOVOR/ – Odklopí stříbrné víko a v okolí růžového zmrzlinového stánku zavoní čerstvé broskve. Další rozmanité vůně se skrývají pod jinými víky chladicího pultu, ze kterého nabírá Radim Řezáč zmrzlinu. Vyrábí ji v rodinné cukrárně Větrník v brněnských Řečkovicích. „Zmrzlina se dá vyrobit téměř ze všeho. Lidé rádi zkouší netradiční chutě. Nedá se ale říct, že by se kvůli nim vraceli. Vanilková je jistota,“ tvrdí Řezáč.

V Kutné Hoře již funguje zrcadlové bludiště.

Na zrcadlové bludiště láká nyní i Kutná Hora

Kutná Hora - Obyvatele z Kutnohorska těší nová kutnohorská atrakce – zrcadlové bludiště. Najdete ho u morového sloupu v Šultysově ulici. Návštěvníkům nabízí celých tři sta metrů čtverečných plných zábavy. Po vstupu příchozí nejprve pobaví zábavná křivá zrcadla, překvapením pro mnohé jsou i kaleidoskopy.

V úterý 27. června 2017 v Tlumačově slavnostně otevřeli nově vymalovaný podchod. Na výmalbě se podíleli tlumačovští žáci a učitelé. Foto: ZŠ Tlumačov

Interiér podchodu v Tlumačově vymalovali žraloky, žábami i dědou

Zhruba 80 hodin a 13 odpolední. Tolik času věnovali školáci z Tlumačova vymalování podchodu na tamním vlakovém nádraží. Nově jej tak zdobí například motivy vztahující se k obci či třeba vlaky s hlavou daných zvířat, například Regioshark má hlavu žraloka.

Hořovickému aquaparku dominuje téměř 90 metrů dlouhý tobogan, na kterém se vyřádí hlavně děti.

Návštěvnosti aquaparku pomohl teplý červen

Hořovice /FOTOGALERIE/ – Díky nadprůměrným teplotám v červnu mohou být v Hořovicích s návštěvností tamního aquaparku spokojeni. Od 3. června, kdy se areál s kapacitou pro 900 lidí poprvé otevřel pro veřejnost, jeho provozovatel eviduje přes 4400 návštěv.

Pivovar Svijany pořádá své 28. pivní slavnosti.

Slavnosti svijanského piva jsou tady!

Svijany - Na koupališti ve Svijanském Újezdě poteče tuto sobotu pivo proudem. Pivovar Svijany pořádá své 28. pivní slavnosti a v provozu budou kromě 160 píp také tři pódia, na kterých vystoupí Mňága a Žďorp, Traktor, Dymytry, Mandrage nebo Eva Pilarová. 

Letní slavnost se loni v Branticích vydařila.

Letní slavnost v Branticích

Druhou červencovou sobotu si můžete užít v Branticích. Program letní slavnosti začíná ve 14 hodin a potrvá do pozdního večera.

Z vítězství ve 24. ročníku Policie Cupu se radovali fotbalisté z Horky nad Sázavou

Z vítězství ve 24. ročníku Policie Cupu se radovali fotbalisté z Horky

Kutnohorsko /FOTOGALRIE/ - Tradičního turnaje v malé kopané, který pořádá Městská policie a Město Zruč nad Sázavou se zúčastnilo deset týmu. O rekordní výsledek se postarali fotbalisté z Chabeřic, kteří nastříleli týmu Vytočená zmrzlina deset branek, přičemž střelcem šesti z nich byl Jan Jícha.

Slavnostní předávání vysvědčení si užili také školáci v Rakovníku. Někteří z nich přímo ze školy zamířili třeba do hračkářství.

Odměna za vysvědčení? Hračky, zmrzlina i muzikál

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Stejně jako po celé republice se i v Rakovníku dnes školáci loučili se školním rokem. Před školami už od brzkého rána postávaly nejen hloučky studentů, ale také rodičů a prarodičů, kteří čekali na to, až se jim jejich dítě přijde s vytouženým vysvědčením pochlubit.

Ilustrační foto.

Letních brigád je hodně

Frýdek-Místek Studentům začínají letní prázdniny a mnoho z nich pokládá volno za příležitost k výdělku. Práce je podle studentů dost zájemci si jen nesmí moc vybírat a musí se spokojit i s tím, že léto stráví za pokladnou či u pásu.

Mořská akvária v olomoucké zoo. Ilustrační foto

Za jedničky zdarma do zoo a na stezku mezi stromy

Mít samé jedničky na vysvědčení se vyplatí. Například v olomoucké zoo na Svatém Kopečku má od pátku až do 6. července každý premiant vstup zdarma. S penězi pouze na sladkosti v sobotu vystačí premianti také na Kamzíkově stezce v Hrubé Vodě.