
FOTO: Jako v Holandsku. Údlické zahradnictví láká i na kávu a zákusky
Koncept, který sytí více smyslů, podnikatelé odkoukali na cestách. Rozšířit ho chtějí o domácí zmrzlinu.
Koncept, který sytí více smyslů, podnikatelé odkoukali na cestách. Rozšířit ho chtějí o domácí zmrzlinu.
/FOTOGALERIE/ Každý Čech sní za rok přes čtyři litry zmrzliny. Právě zmrzlina patří, zejména v létě, společně s kuřecím masem a vejci k nejrizikovějším potravinám. Hygienici proto od začátku léta zkontrolovali v Královéhradeckém kraji stovky prodejních míst.
Sklárna O-I v Dubí, bývalá Rudolfova huť, zpestřila současné horké dny svým zaměstnancům příjemným osvěžením. Do areálu sklárny objednalo vedení firmy zmrzlináře, který přímo ze svého vozítka dává zaměstnancům zdarma zmrzlinu.
Letní vedra vrcholí a s nimi i spotřeba zmrzliny. Kdo si kupuje drahé mražené krémy ve vaničce v naději, že spolu s nimi získá také skvělou chuť a jakost, měl by zpozornět. Test jahodových, čokoládových a vanilkových zmrzlin, který si u Státního veterinárního ústavu objednala iniciativa Vím, co jím a piju, totiž tento předpoklad postavil na hlavu.
Jižní Čechy - Padesát vzorků zmrzlin odebrali v regionu prozatím jihočeští hygienici. Zkontrolováno přitom 54 provozoven (cukrárny, kavárny, občerstvení).
/FOTOGALERIE/ Ze 48 odebraných vzorků vyhodnotila laboratoř jako nevyhovujících 25. Takové jsou prozatím výsledky kontrol prodejců zmrzliny středočeskými hygieniky. Neznamená to sice, že by tyto ledové pochoutky způsobily konzumentům zdravotní komplikace - obsah bakterií nicméně naznačuje, že někteří prodejci zanedbávají sanitaci vybavení; především dostatečné mytí zmrzlinových strojů.
/FOTOGALERIE/ Ze 48 odebraných vzorků vyhodnotila laboratoř jako nevyhovujících 25. Takové jsou prozatím výsledky kontrol prodejců zmrzliny středočeskými hygieniky. Neznamená to sice, že by tyto ledové pochoutky způsobily konzumentům zdravotní komplikace - obsah bakterií nicméně naznačuje, že někteří prodejci zanedbávají sanitaci vybavení; především dostatečné mytí zmrzlinových strojů.
/FOTOGALERIE/ Ze 48 odebraných vzorků vyhodnotila laboratoř jako nevyhovujících 25. Takové jsou prozatím výsledky kontrol prodejců zmrzliny středočeskými hygieniky. Neznamená to sice, že by tyto ledové pochoutky způsobily konzumentům zdravotní komplikace - obsah bakterií nicméně naznačuje, že někteří prodejci zanedbávají sanitaci vybavení; především dostatečné mytí zmrzlinových strojů.
/FOTOGALERIE/ Ze 48 odebraných vzorků vyhodnotila laboratoř jako nevyhovujících 25. Takové jsou prozatím výsledky kontrol prodejců zmrzliny středočeskými hygieniky. Neznamená to sice, že by tyto ledové pochoutky způsobily konzumentům zdravotní komplikace - obsah bakterií nicméně naznačuje, že někteří prodejci zanedbávají sanitaci vybavení; především dostatečné mytí zmrzlinových strojů.
/FOTOGALERIE/ Ze 48 odebraných vzorků vyhodnotila laboratoř jako nevyhovujících 25. Takové jsou prozatím výsledky kontrol prodejců zmrzliny středočeskými hygieniky. Neznamená to sice, že by tyto ledové pochoutky způsobily konzumentům zdravotní komplikace - obsah bakterií nicméně naznačuje, že někteří prodejci zanedbávají sanitaci vybavení; především dostatečné mytí zmrzlinových strojů.
/FOTOGALERIE/ Ze 48 odebraných vzorků vyhodnotila laboratoř jako nevyhovujících 25. Takové jsou prozatím výsledky kontrol prodejců zmrzliny středočeskými hygieniky. Neznamená to sice, že by tyto ledové pochoutky způsobily konzumentům zdravotní komplikace - obsah bakterií nicméně naznačuje, že někteří prodejci zanedbávají sanitaci vybavení; především dostatečné mytí zmrzlinových strojů.
Strakonice – Rádi mlsáte zmrzlinu? Pošlete nám své selfie! Třeba s tou, kterou máte nejraději. Fotku, na které si letní pochoutku dopřávají vaše děti nebo nejlepší zmrzlinu, kterou jste ochutnali na dovolené.
/INFOGRAFIKA/ Češi v létě zchladí jazýčky nejraději ve vanilkové zmrzlině či ovocném sorbetu, labužníci dávají přednost netradičním chutím a jejich kombinacím. „Jednou z nejoblíbenějších je u nás pečený banán s karamelem, na který se přidá pražený oříšek,“ řekl Deníku Jakub Gavor z brněnského podniku nazvaného Ještě jednu. Vše vytváří z čerstvých surovin bez emulgátorů a prefabrikátů. Proto zde nenajdete ani různé „šmoulové“ či „mimoňové“ zmrzliny.
Před čtyřmi lety se rozhodli začít vyrábět vlastní zmrzlinu. Dnes se pyšní řadou ocenění v Česku i v Evropě. Tomáš Mrkos a Ivo Nádeníček z Tomivo Gelato jsou držiteli nejvyšší možné atestace pro výrobu řemeslné zmrzliny.
Školáci ze hradecké Základní školy Mandysova si pátek, poslední den před prázdninami, osladili zmrzlinou, kterou dostali společně s vysvědčením.
Olbramovice - I když slovo liz je spojováno většinou s lesní zvěří, na jeden takový, obrazně řečeno liz, doplatil muž se ženou. Vloupali se do zmrzlinového stánku v malé obci u Olbramovic. Oním lizem však v tomto případě nebyla zmrzlina, ale to, co v útrobách stánek mohl skrývat. Jenže jejich cesta za lupem neunikla pozornosti svědkovi. A ten si to nenechal pro sebe.
Ovocná či smetanová, každý má sice rád zmrzlinu jinou, studenou pochoutku ale v létě v součtu milují všichni. Na zmrzlinu zájemci narazí ve všech městech téměř na každém rohu, přesto některá zmrzlinářství svými produkty vyčnívají. Již dávno totiž nestačí umíchat zmrzlinu z prášku, milovníci zmrzliny vyhledávají u prodejců kvalitu a poctivost. Kde najít ty nejlepší?
Ovocná či smetanová, každý má sice rád zmrzlinu jinou, studenou pochoutku ale v létě v součtu milují všichni. Na zmrzlinu zájemci narazí ve všech městech téměř na každém rohu, přesto některá zmrzlinářství svými produkty vyčnívají. Již dávno totiž nestačí umíchat zmrzlinu z prášku, milovníci zmrzliny vyhledávají u prodejců kvalitu a poctivost. Kde najít ty nejlepší?
Zoo, muzea nebo koupaliště v Praze odmění v pátek děti za vysvědčení. Někde formou slevy na vstupném, jinde dostanou školáci zadarmo zmrzlinu nebo si budou moci natočit animovaný film s vlastními rekvizitami.
České Budějovice – Ačkoliv je její krámek schovaný v jedné z postranních ulic města, cestu sem místní, a nejen oni, dobře znají. Zmrzlinu totiž Kateřina Davidová dělá skutečně výbornou. Je dokonce natolik dobrá, že ji Lukáš Hejlík zařadil do své Gastromapy – aplikace, která sdružuje tipy na zajímavé restaurace, kavárny nebo cukrárny.
Tábor – Jiří Hochman provozuje v Pražské ulici v Táboře cukrárnu, která je svou zmrzlinou vyhlášená v širokém okolí. Jak by také ne, když je její majitel hrdým nositelem titulu nejlepší zmrzlinář ČR za rok 2017.
/SROVNÁNÍ CEN V KRAJI/ Tropické teploty a pálící slunce, to je počasí, které potřebovali. „Když je tak horko, to se lidé potřebují ochladit. A přibývá zákazníků,“ pochvalují si prodejci zmrzliny z centra Ostravy.
/SROVNÁNÍ CEN V KRAJI/ Tropické teploty a pálící slunce, to je počasí, které potřebovali. „Když je tak horko, to se lidé potřebují ochladit. A přibývá zákazníků,“ pochvalují si prodejci zmrzliny z centra Ostravy.
Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc opět zavítá do dejvického kampusu. Stejně jako v předchozích dvou letech proběhne ve středu 19. června v Ballingově sále v Národní technické knihovně. Po soumraku jej navíc rozšíří letní kino v Technické ulici, kde bude v rámci doprovodného programu zahájena unikátní interaktivní výstava Czech Innovation Expo, jež prezentuje slavné české vynálezce a inovátory. Vstup je zdarma.
/FOTOGALERIE/ Vegetariánský, pálivý, se sýrem, s ananasem i s lanýži. Více či méně tradiční druhy hamburgerů provoněly od pátku 14. do neděle 16. června prostory u obchodního centra Šantovka v Olomouci. Burger Street Festival nabídl nejen oblíbenou bulku s masem a dalšími přílohami, ale také pivní speciály, pravé americké limonády, zmrzlinu a další pochutiny.
Nejlepší možnou zprávu mají hygienici pro toho, kdo se v horkých dnech neobejde bez zastávky u zmrzlináře. Během prvních letošních kontrol v Olomouckém kraji nezjistili jediný problém.
Nejlepší možnou zprávu mají hygienici pro toho, kdo se v horkých dnech neobejde bez zastávky u zmrzlináře. Během prvních letošních kontrol v Olomouckém kraji nezjistili jediný problém.
Nejlepší možnou zprávu mají hygienici pro toho, kdo se v horkých dnech neobejde bez zastávky u zmrzlináře. Během prvních letošních kontrol v Olomouckém kraji nezjistili jediný problém.
Den otevřených dveří Elektrárny Dětmarovice nabídne v sobotu 8. června dopoledne prohlídku nejzajímavějších provozů, prezentaci investic společnosti ČEZ, netradiční fyziku pro děti, ochutnávku rajčat vypěstovaných díky teplu z elektrárny, biatlonovou střelnici i zmrzlinu v oranžové barvě ČEZ. Program bude probíhat od 9 do 12 hodin, prohlídky začínají už od 8 hodin.
Vysočina – Z celkem osmnácti vzorků zmrzlin, které v kraji v dubnu a květnu v rámci „předsezonních“ kontrol odebrali vysočinští hygienici, devět nevyhovělo platným hygienickým normám. Konzumentům oblíbené ledové pochoutky tak mohly hrozit přinejmenším nepříjemné střevní problémy v podobě průjmu a zvracení, v horším případě i hospitalizace ve zdravotnickém zařízení.
Den otevřených dveří Elektrárny Dětmarovice nabídne v sobotu 8. června dopoledne prohlídku nejzajímavějších provozů, prezentaci investic společnosti ČEZ, netradiční fyziku pro děti, ochutnávku rajčat vypěstovaných díky teplu z elektrárny, biatlonovou střelnici i zmrzlinu v oranžové barvě ČEZ. Program bude probíhat od 9 do 12 hodin, prohlídky začínají už od 8 hodin.
Den otevřených dveří Elektrárny Dětmarovice nabídne v sobotu 8. června dopoledne prohlídku nejzajímavějších provozů, prezentaci investic společnosti ČEZ, netradiční fyziku pro děti, ochutnávku rajčat vypěstovaných díky teplu z elektrárny, biatlonovou střelnici i zmrzlinu v oranžové barvě ČEZ. Program bude probíhat od 9 do 12 hodin, prohlídky začínají už od 8 hodin.
Den otevřených dveří Elektrárny Dětmarovice nabídne v sobotu 8. června dopoledne prohlídku nejzajímavějších provozů, prezentaci investic společnosti ČEZ, netradiční fyziku pro děti, ochutnávku rajčat vypěstovaných díky teplu z elektrárny, biatlonovou střelnici i zmrzlinu v oranžové barvě ČEZ. Program bude probíhat od 9 do 12 hodin, prohlídky začínají už od 8 hodin.
Den otevřených dveří Elektrárny Dětmarovice nabídne v sobotu 8. června dopoledne prohlídku nejzajímavějších provozů, prezentaci investic společnosti ČEZ, netradiční fyziku pro děti, ochutnávku rajčat vypěstovaných díky teplu z elektrárny, biatlonovou střelnici i zmrzlinu v oranžové barvě ČEZ. Program bude probíhat od 9 do 12 hodin, prohlídky začínají už od 8 hodin.
Na co vsadily politické strany před volbami do Evropského parlamentu a jak motivují své voliče
Hluboká nad Vltavou - Požár zmrzlinového stánku v Podskalí v pátek ohlásil občan hodinu a jednadvacet minut po půlnoci.
Klíčenky, zapalovače, propisky, deštníky, ale i buřtíky, zmrzlina nebo káva. Boj o voliče vrcholí. Květnové volby do europarlamentu se nezadržitelně blíží. Deník zjistil, na co největší vybrané kandidující strany Zlínského kraje lákají své voliče.
Pasov - Chris Herzog (42) z Frauenau (okr. Regen) vyrobil podle jeho přesvědčení největší zvon na světě – vysoký 1,53 metru, široký 67 centimetrů a těžký 56 kilogramů, napsala PNP.
Pasov - Chris Herzog (42) z Frauenau (okr. Regen) vyrobil podle jeho přesvědčení největší zvon na světě – vysoký 1,53 metru, široký 67 centimetrů a těžký 56 kilogramů, napsala PNP.
Karlovy Vary – Čepované nápoje, maso i zmrzlinu nabídne už brzy stánek s občerstvením ve volnočasovém areálu na Rolavě, a to díky tomu, že Rada města Karlovy Vary již vybrala provozovatele.
Příbram /FOTOGALERIE/ - Volnočasový areál Nový rybník v Příbrami se pomalu probouzí do nové sezóny. V jeho části se sice ještě bude dokončovat budova bistra, které původně mělo být hotové už loni, nicméně to návštěvě areálu ze strany veřejnosti nebrání.
Pravíkov – Stánek se zmrzlinou v Pravíkově během letošní sezony stát nebude. Kameničtí radní totiž neodsouhlasili pronájem části pozemku v blízkosti autobusové zastávky, který je ve vlastnictví města Kamenice nad Lipou, za účelem umístění stánku.
Třebíčsko – Nejprve sportovní vyžití, potom dobrá večeře. Nejen to je ve valentýnské nabídce akcí na Třebíčsku. Vyberou si jak zamilovaní, tak i svobodní.
Jihlava /FOTOGALERIE/ – Dortíky, makronky, rolovaná zmrzlina nebo cupcaky. V jihlavském City Parku nebyla o víkendu o sladkosti všeho druhu nouze.
Jablonec n. N. /ROZHOVOR/ – V anketě Nejúspěšnější sportovec Jablonecka za rok 2018 obhájila Martina Ptáčková loňský titul Hvězdy deníku. Je to princezna i bojovnice. Nikdy se nevzdává a jednou změní svět, jak dodává, ten svůj určitě. Je to snílek a ostatní ji občas mají za blázna. To ji ale nemůže rozhodit, je silná a statečná. Někdy se jí daří, někdy ne, ale i přesto všechno to zkouší pořád znovu a dál. Ráda pomáhá ostatním.
/FOTOGALERIE/ Budování skladové haly výrobce zmrzliny Pinko hodlají zastavit obyvatelé z jejího okolí. Objekt na východním okraji středočeského Benešova je nepřehlédnutelný. Tyčí se u silnice druhé třídy číslo 110, zařazené do průtahu města od Prahy na Vlašim. A výškou překonává i vedle stojící čtyřpodlažní novostavbu bytového domu.
Kyjov /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Záběr na náměstí, projíždějící vlak, děti na hřišti či panoramatický výhled na celé město. Tyto výjevy nabízí unikátní černobílý film, který přibližuje život v Kyjově před bezmála padesáti lety.
Pavlíkov /FOTOGALERIE/ - Severní Korea je pro cizince prakticky neznámou zemí, je uzavřená před světem a svět je uzavřený před ní. Dostat se do této země a procestovat ji na vlastní pěst, není pro běžného člověka možné. Jedinou možností je koupit si zájezd a vyjet s cestovní kanceláří. To udělal i Vladimír Váchal, cestovatel mladý věkem, ale bohatý svými zkušenostmi z cest, neboť procestoval již bezmála 80 zemí.
Tvarůžková zmrzlina, kremrole či věnečky. Tyto dobroty rozhodně nepotěší zapřísáhlé konzervativce, nadšence si však nachází. Zlatý poklad z Hané už dávno nepatří jen na chleba s máslem.
Špindlerův Mlýn - Do Labské boudy na hřebenech Krkonoš v první zóně KRNAP ve výšce 1340 metrů, která je od 1. listopadu zavřená kvůli plánované rekonstrukci, se během prvních lednových dnů dobývalo osm podchlazených polských a německých turistů.