Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

To bude rámusu!

Soused vyrobil velkozvon pro vlky

Pasov - Chris Herzog (42) z Frauenau (okr. Regen) vyrobil podle jeho přesvědčení největší zvon na světě – vysoký 1,53 metru, široký 67 centimetrů a těžký 56 kilogramů, napsala PNP.

To bude rámusu!

Soused vyrobil velkozvon pro vlky

Pasov - Chris Herzog (42) z Frauenau (okr. Regen) vyrobil podle jeho přesvědčení největší zvon na světě – vysoký 1,53 metru, široký 67 centimetrů a těžký 56 kilogramů, napsala PNP.

Areál Rolava v Karlových Varech.

Na Rolavě se brzy najíte i napijete

Karlovy Vary – Čepované nápoje, maso i zmrzlinu nabídne už brzy stánek s občerstvením ve volnočasovém areálu na Rolavě, a to díky tomu, že Rada města Karlovy Vary již vybrala provozovatele.

Současné bistro v areálu Nového rybníka v Příbrami je pouze provizorní, nové se staví nedaleko.

Pro Nový rybník se hledá prodejce točené zmrzliny

Příbram /FOTOGALERIE/ - Volnočasový areál Nový rybník v Příbrami se pomalu probouzí do nové sezóny. V jeho části se sice ještě bude dokončovat budova bistra, které původně mělo být hotové už loni, nicméně to návštěvě areálu ze strany veřejnosti nebrání.

Kickoboxerka Martina Ptáčková obhájila loňský titul. V roce 2019 ji čekají státní zkoušky na vysoké škole a také mnoho náročných sportovních podniků.

Dvojnásobná Hvězda deníku Martina Ptáčková je princezna, ale také bojovnice

Jablonec n. N. /ROZHOVOR/ – V anketě Nejúspěšnější sportovec Jablonecka za rok 2018 obhájila Martina Ptáčková loňský titul Hvězdy deníku. Je to princezna i bojovnice. Nikdy se nevzdává a jednou změní svět, jak dodává, ten svůj určitě. Je to snílek a ostatní ji občas mají za blázna. To ji ale nemůže rozhodit, je silná a statečná. Někdy se jí daří, někdy ne, ale i přesto všechno to zkouší pořád znovu a dál. Ráda pomáhá ostatním.

Stavba skladu na východě Benešova.

Lidé z okolí zmrzlinárny Pinko bojují proti stavbě obřího skladu

/FOTOGALERIE/ Budování skladové haly výrobce zmrzliny Pinko hodlají zastavit obyvatelé z jejího okolí. Objekt na východním okraji středočeského Benešova je nepřehlédnutelný. Tyčí se u silnice druhé třídy číslo 110, zařazené do průtahu města od Prahy na Vlašim. A výškou překonává i vedle stojící čtyřpodlažní novostavbu bytového domu.

Cestovatel Vladimír Váchal seznámil návštěvníky pavlíkovské galerie se Severní Koreou. Foto: Lenka Rodová

Cestovatel seznámil návštěvníky pavlíkovské galerie s totalitní Severní Koreou

Pavlíkov /FOTOGALERIE/ - Severní Korea je pro cizince prakticky neznámou zemí, je uzavřená před světem a svět je uzavřený před ní. Dostat se do této země a procestovat ji na vlastní pěst, není pro běžného člověka možné. Jedinou možností je koupit si zájezd a vyjet s cestovní kanceláří. To udělal i Vladimír Váchal, cestovatel mladý věkem, ale bohatý svými zkušenostmi z cest, neboť procestoval již bezmála 80 zemí.

Labská bouda se nachází v první zóně Krkonošského národního parku. Leží v nadmořské výšce 1340 metrů na Labské louce severozápadně od Špindlerova Mlýna, necelý 1 km od pramene Labe.

Promrzlé cizince zachránila zavřená Labská bouda, vyjedli zásoby

Do Labské boudy na hřebenech Krkonoš, která je od 1. listopadu zavřená kvůli plánované rekonstrukci, se během prvních lednových dnů dobývalo osm podchlazených polských a německých turistů. Podcenili síly a oblečení, neměli dostatek jídla. Na hřebenech je přitom metr sněhu a Horská služba vyhlásila třetí stupeň z pětidílné mezinárodní stupnice lavinového nebezpečí. 

Jaké by to byly Vánoce bez stromečku. V novém domově si ho Anna Heřmánková, Klaudie a Ladislav pěkně ozdobili.

První Vánoce ve vesničce

Karlovy Vary – Vánoce jsou pro většinu lidí výjimečnou událostí, ty letošní pak byly pro Annu Heřmánkovou ještě mimořádnější.

Ilustrační foto.

Zkuste něco jiného. I v restauraci může být Štědrý večer zážitkem

Chcete letos konečně strávit Štědrý den v klidu a bez náročných příprav? Příjemný zážitek můžete mít i mimo domov. Vyrazte na večeři do restaurace. Otevřených podniků je i v tento sváteční den poměrně dost. Pak už záleží jen na vás, zda dáte přednost klasickému kaprovi, exotičtější rybě nebo nějaké jiné gastronomické specialitě.

Restaurace Art Nouveau v Obecním domě.

Zkuste něco jiného. I v restauraci může být Štědrý večer zážitkem

Chcete letos konečně strávit Štědrý den v klidu a bez náročných příprav? Příjemný zážitek můžete mít i mimo domov. Vyrazte na večeři do restaurace. Otevřených podniků je i v tento sváteční den poměrně dost. Pak už záleží jen na vás, zda dáte přednost klasickému kaprovi, exotičtější rybě nebo nějaké jiné gastronomické specialitě.

Kontrola hygieny v restauraci, ilustrační foto.

Za jedenáct měsíců provedli hygienici téměř 2,5 tisíce kontrol

Střední Čechy – 2496 kontrol v provozovnách stravovacích služeb za sebou mají hygienici od začátku letošního roku až do konce listopadu. Aktuální statistika ukazuje, že nejvíce kontrolovali vyvařující restaurace (37 procent kontrol), dále závodní stravování (kuchyně i výdejny, celkem 15 procent) a pevné stánky s občerstvením (11 procent). Dále kontrolovali hygienici i kavárny a bary (v 8 procentech případů) a mobilní stánky, zařízení zdravotních a sociálních služeb a různý občerstvení (po 7 procentech kontrol).

Jiří Strach.

Režisér Jiří Strach: Rád čekám, až mi dá inspirace tu "rosu shůry"

/ROZHOVOR/ Jako režisér musí mít Jiří Strach několik želízek v ohni. Když pán Bůh dá, dokáže své želízko ukout v komerčně nejúspěšnější český film všech dob, jako v případě pohádky Anděl Páně 2. Momentálně má připravené hned tři scénáře a přitom točí jiný. Co pro něj coby věřícího znamená období adventu a jak tráví Vánoce?

Ilustrační foto

Muzejní výstava je zaměřená na historii výroby perníku

Beroun - V Muzeu Českého krasu v Berouně začala zajímavá výstava zaměřená na perníkářské řemeslo. Na výstavě se dozvíte, jak se vyráběl a kam se poděl tradiční český trdelník. Uvidíte ručně vyřezávané, dřevěné formy, ve kterých se vyráběl perník již ve středověku, nebo sto let staré zařízení na výrobu zmrzliny.

Žáci 4. ZŠ vzali fyziku do vlastních rukou.

OBRAZEM: Vzali fyziku do vlastních rukou

Jindřichův Hradec - Ve středu 14. 11. připravili studenti doktorandského studia matematicko - fyzikální fakulty z UK Praha experimentální hodiny fyziky pro žáky 4. ZŠ.

Běh Riviérou.

Rozloučení s prázdninami na Riviéře. Dorazí běžci i youtubeři

Brno – Po doběhu poslech koncertu, „božská“ zmrzlina a atrakce pro děti. Rozmanité radovánky nabízí účastníkům už šestý ročníku Riviéra běhu, který v sobotu dopoledne odstartuje víkendové Rozloučení s prázdninami. Městská společnost STAREZ-SPORT, a. s., připravila zábavný víkend, který zároveň uzavře sezonu koupaliště Riviéra. Vstupné na oblíbené brněnské koupaliště pro všechny bude na oba dva dny zdarma.

Ukončení prázdnin v pasohláveckém kempu Merkur.

Zmrzlinu pili brčkem na čas. V autokempu Merkur se rozloučili s prázdninami

Pasohlávky /VIDEO, REPORTÁŽ/ – Soutěžní nálada je cítit ve vzduchu. Diváci podporují své favority a před pódiem se snaží tři tatínci a jedna odvážná maminka vypít pivo, co nejrychleji to jde. Jen pár vteřin a je jasno. Jeden z nich zvedá vítězně prázdný kelímek nad hlavu. Soutěže byly součástí sobotního Ukončení prázdnin v autokempu Merkur v Pasohlávkách.

Havířovské zmrzlinářství nabízí i zmrzlinu s obsahem alkoholu.

Černá vanilka, nebo Becherovka? Neobvyklé příchutě mají úspěch

Okurková, olivová, Sezame, otevři se, Mozart, Zakynthos… To jsou jen některé z netradičních příchutí, které mohou zákazníci vyzkoušet v havířovském Zmrzlinářství u Böhmů. Manželé Norbert a Jarmila Böhmovi se výrobě a prodeji zmrzliny věnují už 14 let. A i když tomu tak ze začátku nebylo, dnes se u jejich vitrín stojí fronty.

Ilustrační foto.

Zmrzlináři díky vedrům letos čekají rekordní sezonu

Stánky se zmrzlinou jsou v obležení. U českých zákazníků v popularitě dlouhodobě vede vanilková, objevují se i nové varianty. Třeba černá s příchutí kokosu a kakaových bobů, jiné zmrzliny zase mají chuť jako redbull či aperol. Rostoucí zájem o zmrzlinu potvrzují statistiky. Podle Eurostatu v Česku loni produkce zmrzliny přesáhla hodnotu 44 milionů litrů. 

Výuka angličtiny probíhá formou her.

FOTOGALERIE: Objednat si zmrzlinu anglicky, bude už pro děti hračka

Tachov – Premiérově si tachovská mateřská škola v Sadové ulici vyzkoušela letní příměstský tábor s výukou angličtiny. Pětidenní cyklus skončil v pátek odpoledne. Děti se při něm učily především anglická slovíčka a fráze točící se kolem stravování.

Ilustrační fotografie.

Při nákupu zmrzliny se vyplatí koukat i kolem

Střední Čechy – Co dokáže lépe než zmrzlina osvěžit člověka, který v nynějších horkých dnech nemá možnost hupsnout do vody, aby se zchladil? Nu – snad jedině dvě zmrzliny… Prodejci mohou potvrdit, že zájem zákazníků stoupá. Vyplatí se ovšem vybírat očima. A obhlédnout nejen zboží, ale i prostředí, ve kterém je nabízeno.

Přezdívku vodní pes nedostal pes pralesní jen tak náhodou. Umí se totiž dobře potápět a rád se dívá pod hladinu, co by mohl ulovit.

Bazény, zmrzlina i ledovač. Pražská zoo o své svěřence v horku pečuje

Pražská zoo připravila svým svěřencům celou škálu variant, jak se v tropických dnech osvěžit. Zvířata tak mají k dispozici nejen bazény nebo vodní příkopy, některá mohou využít i mlžení či se nechat osprchovat. Především jim ale chovatelé nechávají volný přístup do vnitřních ubikací. A myslí se i na návštěvníky.

Rolovaná zmrzlina od Martina Žaluda.

Západočeské zmrzlinové hity

Plzeň - S výrobou netradiční zmrzliny začal Martin Žalud z plzeňských Radobyčic minulý rok. Dnes se na jeho rolovanou zmrzlinu stojí fronty.

Doubravský dvůr - farma Václava a Šárky Osičkových. Václav Osička se zmrzlinou z vlastního mléka

Zmrzlinu z kravína nebo mangovou z Indie? Na Hané je z čeho vybírat

Je libo zmrzlinu z kravína? Nebo mangovou z pyré z Indie? Black Lady? Co takhle šmoulu Mrzouta, který nemá rád éčka? Nebo raději roztančit chuťové pohárky Karnevalem v Riu? Komu v letních dnech v ústech zahoří touha po zmrzlině, toho letos na Olomoucku výrobci s jistotou uspokojí.

Břeclavský veslař Lukáš Helešic (vlevo) se svým parťákem Jakubem Podrazilem.

Veslař Helešic oslavil triumf zmrzlinou. Nyní se vydá za krávami

Břeclav – Přidávají jeden úspěch za druhým. Břeclavský veslař Lukáš Helešic s parťákem Jakubem Podrazilem před necelým měsícem poprvé triumfovali v závodě světového poháru na dvojce bez kormidelníka a o víkendu si díky třetímu místu ve švýcarském Lucernu zajistili v podniku celkové prvenství. „Jde o obrovský úspěch, české dvojce se to ještě nikdy nepovedlo, takže jsme se asi zapsali do historie,“ raduje se dvaadvacetiletý Helešic.

V Žamberku nabízejí zmrzlinu s různými netradičními příchutěmi.

Výlety za zmrzlinou

Orlickoústecko - Čím si v létě osvěžit a osladit den než zmrzlinou? Ve vlaku z Ústí nad Orlicí se z výletu vrací skupina dětí z příměstského tábora.

Doubravský dvůr - farma Václava a Šárky Osičkových. Václav Osička se zmrzlinou z vlastního mléka

Zmrzlinu z kravína nebo mangovou z Indie? Na Hané je z čeho vybírat

Je libo zmrzlinu z kravína? Nebo mangovou z pyré z Indie? Black Lady? Co takhle šmoulu Mrzouta, který nemá rád éčka? Nebo raději roztančit chuťové pohárky Karnevalem v Riu? Komu v letních dnech v ústech zahoří touha po zmrzlině, toho letos regionální výrobci s jistotou uspokojí.