Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Nebezpečná zmrzlina z Polska - Veterináři varují před polskou zmrzlinou Milka

Nebezpečná zmrzlina z Polska. Veterináři v ní objevili pesticidy

Veterináři varují před polskou zmrzlinou Milka, obsahuje stopové množství karcinogenního etylenoxidu. Jde o 250 tisíc samostatných nanuků, 15 tisícbalení multipack po šesti a osmi kusech a o zhruba 37 tisíc balení zmrzliny ve vaničkách o objemu 480 ml. ČTK o tom informoval mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Je to několikátý případ výskytu tohoto pesticidu v potravinách v posledních týdnech.

Malování křížů na náměstí v Průhonicích

Babišova autogramiáda: Dobrovolníci nasprejovali kříže, pak přilétlo vejce

V sobotu 7. srpna od časných ranních hodin dobrovolníci spolku Milion chvilek pro demokracii před zmrzlinárnou na hlavním náměstí v Průhonicích sprejovali smyvatelnými spreji kříže, stejně, jako tomu bylo v březnu na Staroměstském náměstí. Podnětem k akci byla plánovaná zastávka předvolební kampaně Andreje Babiše. Policisté posléze odpoledne zadrželi v Průhonicích dva lidi, zřejmě odpůrce premiéra Andreje Babiše (ANO). Jsou podezřelí, že se během jeho autogramiády v Průhonicích dopustili přestupku. 

Kateřina Perknerová

Ve hře zmrzlina i osudy mocných

Volby rozhodnou o nejednom osudu, například Jana Hamáčka i celé ČSSD, či o premiérských ambicích předsedy ODS Petra Fialy.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka nymburské Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert, čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. 

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann. Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Majitelka Kateřina Willmann u své zmrzlinárny.

Majitelka Zmrzlinárny: Zmrzlina je dezert. Čabajkovou vyrábět nechci

Zhruba posledních šest let je v Nymburce fenoménem zdejší Zmrzlinárna. Původně sídlila v obchůdku na Tyršově ulici. Vedle kina, v blízkosti divadla, ale především naproti škole. „Co si budeme říkat, děti jsou výborní zákazníci,“ říká majitelka Zmrzlinárny Kateřina Willmann.  Sama je Nymburačkou, ve městě žije, má ho ráda a místo si sama jako ideální pro tento typ podnikání vybrala. Od roku 2018 se Zmrzlinárna přesunula jen o pár kroků přes silnici do domu přímo vedle divadla, který s manželem koupili.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Ilustrační fotografie.

Zmrzlinárny berou lidé útokem. Chutná i skořicová nebo slaný karamel

Zmrzlina se mlsala i v našem regionu odjakživa. Ovšem nástup specializovaných provozoven, zaměřených pouze na tento sortiment, proměnilo konzumaci zmrzliny ve skutečný fenomén. Okénka u cukráren s tradičními příchutěmi tak často navštíví menší počet lidí. Radši si o kus dál popojdou do specializovaného obchůdku a dají si třeba skořicovou, smrkovou, slaný karamel nebo levandulovou.

Martina Březinová.

Česká zmrzlinářka uspěla v evropském finále. Utká se s nejlepšími na světě

Na evropském finále soutěže Gelato Festival World Masters zaznamenala velký úspěch Česká republika. Na 2. místě klání těch nejlepších evropských zmrzlinářů se umístila Martina Březinová, šéfzmrzlinářka z české rodinné firmy z Velké Dobré, která provozuje v Kladně i svoji kavárnu s cukrárnou déle než čtvrt století.

Zmrzlina v Café Mozart na Masarykově náměstí v Ostravě.

Čtyři miliardy za zmrzlinu. Češi utrácí za vanilkovou, v módě je slaný karamel

Léto bez zmrzliny si Češi stále nedokážou představit. Přesvědčil se o tom také Tomáš Zelinka, který si od začátku května ve středočeském Mělníku otevřel novou prodejnu nazvanou Zmrzlinový ráj. „Čekali jsme, že nám to půjde, ale až tak extrémní rozjezd jsme přesto nečekali,“ řekl Zelinka Deníku. Důvodem ostrého startu byly tehdejší vysoké teploty. „Hned k nám proudily obrovské fronty lidí,“ pochvaluje si obchodník.

Ilustrační foto.

Kontroly zmrzlin na jihu Moravy: neprošlo pět, průjmy prý většina lidí neřeší

Pět nevyhovujících zmrzlin už při letošních kontrolách odhalili jihomoravští hygienici. Díky laboratorní analýze. „Z pětatřiceti odebraných vzorků máme zatím výsledky u jednatřiceti z nich. Nevyhovujících je pět,“ potvrdil ředitel odboru hygieny výživy Jihomoravské hygienické stanice Milan Šles. Jak dodal, čtyři uložené sankce prodejcům zmrzliny v součtu za sedmnáct tisíc korun už jsou pravomocné.

Vít Obrdlík otevřel v Jihlavě první zmrzlinárnu v Komenského ulici. Zmrzlinu pod značkou  Snová si totiž mohou dát i v Zoo Jihlava nebo nově u zmrzlinového kola přímo na náměstí.

Náš sen je být v každé jihlavské mrazničce, říká zmrzlinář Vít Obrdlík

/ROZHOVOR/ První zmrzlinárna v Jihlavě funguje od loňského roku. Ačkoliv začátky zkomplikovat covid, zákazníci si zvykají chodit na dobrou zmrzlinu a to nejen do Komenského ulice. Zmrzlinu pod značkou Snová si totiž mohou dát i v Zoo Jihlava nebo nově u zmrzlinového kola přímo na náměstí. „Pokud se dělá zmrzlina poctivě, zákazníka si najde,“ je si jistý majitel Vít Obrdlík.

Martin Vlček založil s manželkou v roce 2012 ve Vizovicích kozí farmu.  Z mléka vyrábí také zmrzlinu.

Což takhle dát si uhlí? Černá zmrzlina je pořád hit

Poprvé zaplavila internet v roce 2017. Farmáři z Vizovic ji ale začali vyrábět už o rok dříve. Řeč je o černé zmrzlině z aktivního uhlí, o kterou je stále velký zájem. Sehnat ji přitom nemusí být tak snadné, jak se na první pohled může zdát.

Martin Vlček založil s manželkou v roce 2012 ve Vizovicích kozí farmu.  Z mléka vyrábí také zmrzlinu.

Což takhle dát si uhlí? Černá zmrzlina je pořád hit

Poprvé zaplavila internet v roce 2017. Farmáři z Vizovic ji ale začali vyrábět už o rok dříve. Řeč je o černé zmrzlině z aktivního uhlí, o kterou je stále velký zájem. Sehnat ji přitom nemusí být tak snadné, jak se na první pohled může zdát.