Kreativ

ŠTÍTEK: vozový park

Velký rodinný den s Pražskými službami na Ladronce se ponese v duchu zábavy věnované dětem všech věkových kategorií.

Pražské služby zpestří dětem na Ladronce nedělní odpoledne

Praha - Pražské služby zvou na zábavný rodinný piknik na Ladronce, který se koná v neděli 14. června od 11 hodin. Setkání s názvem Pražské služby dětem se uskuteční již počtvrté a návštěvnici se tradičně mohou těšit na bohatý program. Celým dnem provede moderátor a herec Roman Vojtek. Hlavním hostem bude oblíbený dětský bavič Michal Nesvadba.

Členové klubu vojenských historických vozidel Hředle na retro 1. máji ve Hředlích

Pro náhradní díly jezdí až na Slovensko

Hředle – Klub vojenské historie ve Hředlích funguje už několik let. Za tu dobu se může pochlubit slušným vozovým parkem. Členové „opečovávají" vejtřasky, neboli vozidla Praga V3S, Tatry 805 nebo třeba obrněný transportér OT 65 maďarské výroby, OT 64, vyprošťovací tank T 34 z roku 1956.

Den záchranářů se konal v sobotu na parkovišti u obchodního centra Olympie v Teplicích

Záchranáři v akci už podvanácté

Teplice - 12. Den záchranářů se konal v sobotu odpoledne na parkovišti u obchodního centra Olympie v Teplicích. Vidět práci všech záchranných složek na jednom místě si lidé nenechali ujít a tak všechna stanoviště byla neustále v obležení. Děti s nadšením soutěžily ve znalostech i zručnosti, aby se ve finále mohly pochlubit svým prvním řidičským průkazem.

Škoda Octavia RS.

Ekologický poplatek zaplatí nově až 1,2 milionu majitelů aut

Počet aut, za které budou muset majitelé zaplatit jednorázový ekologický poplatek, se rozšíří o 1,2 milionu. Nově půjde o deset až 15 let staré vozy, které splňují emisní normu Euro 3. Dosud povinnosti podléhalo kolem 1,8 milionu ještě starších aut, která plní jen méně přísné normy Euro 2 a nižší. Uvedlo to Sdružení automobilového průmyslu.

Ředitelka Charity Krnov Monika Dudová má radost ze sociálního automobilu.

Charita Krnov získala sociální automobil

Charita Krnov disponuje novým vozidlem. Je jím Dacia Dokker, který získala díky projektu Sociální automobil. Na koupi auta pro charitu přispělo na pět desítek firem a společností nejen z Krnovska, Bruntálska a Opavska, ale také z jiných krajů.

Dopravce představil nové autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn.

Po městě jezdí nové autobusy

Frýdek-Místek - Přeprava městskou hromadnou dopravu ve Frýdku-Místku bude komfortnější a ekologičtější. Do konce dubna dopravce na linky MHD postupně nasadí deset nových autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn. Mají být také ekonomičtější a mnohem méně hlučné než naftové autobusy.

Ilustrační foto.

Strážníci nové auto nedostanou. O počtu lidí rozhodne až nový šéf

Slaný - Jedním z bodů zdlouhavého a opět nedokončeného zastupitelstva ve Slaném na Kladensku byl nákup třetího vozidla pro městskou policii a výhledové zvyšování stavu strážníků. Přestože předchozí jednání vedla k tomu, že vozový park bude doplněn o auto, které bylo před časem po nehodě zničeno, starosta města Pavel Zálom (ČSSD), coby šéf strážníků, nakonec rozhodl, že se zatím vůz kupovat nebude. Jestli přibudou strážníci, rozhodne případně jejich nový vedoucí.

Slánská koalice při sobotním jednání.

Strážníci nové auto nedostanou. O počtu lidí rozhodne až nový šéf

Slaný – Jedním z bodů zdlouhavého a opět nedokončeného slánského zastupitelstva byl nákup třetího vozidla pro Městskou policii ve Slaném a výhledové zvyšování stavu strážníků. Přestože předchozí jednání vedla k tomu, že vozový park bude doplněn o auto, které bylo před časem po nehodě zničeno, starosta města Pavel Zálom (ČSSD), coby šéf strážníků, nakonec rozhodl, že se zatím vůz kupovat nebude. Jestli přibudou strážníci, rozhodne případně jejich nový vedoucí.

Ilustrační snímek

Úterý na Břeclavsku: bez elektřiny byly stovky domácností

Břeclavsko – Necelou hodinu trval nenadálý výpadek elektřiny v části Břeclavska 
a sousedního Hodonínska. Nejen světla zhasla před úterní šestou hodinou ranní. Podle informací Břeclavského deníku Rovnost nastal problém v Brně.

Sněžení komplikuje dopravu. Ilustrační foto. Sníh. Kalamita. Doprava. Kolona.

Nezaspali jsme, k pochybení nedošlo, říkají TSML o sněhové kalamitě

Liberec - Úterní sněhová kalamita byla pro většinu lidí velkým překvapením. Technické služby, které už měly polovinu techniky přestavěnou na letní údržbu, se ale brání, že k žádnému pochybení z jejich strany nedošlo. Předpověď počasí prý byla taková, že z ní nešlo tak extrémní spad předpovědět.

Starostce Dubného Boženě Kudláčkové předává vůz Kia Picanto předseda představenstva společnosti CB Auto Zdeněk Čermák.

Auto z plesu starostů míří do Dubného

Dubné - Nečekaná cena z Plesu jihočeských starostů se stane posilou vozového parku obce Dubné. Společnost CB Auto jako generální partner plesu starostů vůz věnovala. Ples jihočeských starostů se letos konal v českobudějovickém Domě kultury Metropol již po čtvrté. 

Nový vůz ZZS v Červené Vodě.

Záchranka na Orlickoústecku modernizuje vozový park

Červená Voda, Ústí n. O. – Dva nové vozy Škoda Yeti uvedla do provozu Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje. Automobily, které jsou vybaveny standardní záchranářskou výbavou jako defibrilátor, ventilátor a další zdravotnická technika, jsou posilou pro základny v Červené Vodě a Ústí nad Orlicí. Celková pořizovací cena, hrazená z investičního fondu organizace, dosáhla 1,5 milionu korun.

Sanitka hodonínské nemocnice. Ilustrační foto.

Pacienty odveze milionová sanitka. Má víc prostoru pro nohy pacientů

Hodonín /FOTOGALERIE/ - Novou sanitku za více než milion sto tisíc korun v úterý představila hodonínská nemocnice. Většinu nákladů pokryla dotace z městského rozpočtu. „O další nový přírůstek se nám rozšířil vozový park Dopravní zdravotní služby. Při výměně již přestárlých vozů na hranici technické způsobilosti jsme se tak posunuli zase o krok vpřed," prohlásila ředitelka Nemocnice TGM Věra Dostálová.

Ilustrační foto.

Stát by měl centrálně nakupovat počítače, auta i mobily, navrhuje ministerstvo

Praha - Stát by měl centrálně nakupovat například kancelářské vybavení, počítače a datové služby, energie nebo vozový park a pohonné hmoty. Vyplývá to ze seznamu položek určených pro centrální nákupy, který vypracovalo ministerstvo financí a zveřejnilo na svých internetových stránkách. Podle návrhu, který teprve projde připomínkovým řízením, by se potenciálně mohly centrální nákupy v takovém případě vztahovat na zboží a služby za téměř 13 miliard korun.

Ilustrační foto.

Boleslavská záchranka získá nové sanitky, garáže i myčku

Mladá Boleslav - Rozšíření vozového parku a rekonstrukce. To čeká v nejbližší době Zdravotnickou záchrannou službu v Mladé Boleslavi. V areálu, na němž se viditelně podepsal zub času, přibudou nejen tři garáže, ale také myčky pro sanitky. „Dále dojde ke zpevnění plochy komunikací, pořízení vsakovací nádrže nebo oplocení pozemku," vyjmenovala Jiřina Fialová, středočeská radní pro zdravotnictví.

Parní vlak na jindřichohradecké úzkokolejce.

Úzkokolejka bude nejspíš jezdit dál

Jindřichův Hradec -  Situace na jindřichohradecké úzkokolejce se dočkala nečekaného rozuzlení. Po mediální přestřelce z minulého týdne, v níž se Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) a oba kraje, kudy úzkorozchodná trať prochází, tedy Vysočina a Jihočeský, navzájem střídavě obviňovaly z nedodržování smluv či ze špatného hospodaření je, zdá se, u konce.

Ilustrační foto.

DPO staví plnicí stanici na CNG

V areálu dopravního podniku v Ostravě-Martinově bude na přelomu září a října tohoto roku uvedena do provozu stanice zemního plynu (CNG) pro pohon autobusů.

cv autobus

V Kadani jezdí první autobus propagující památky města

Kadaň – Originálním designem se může pochlubit první z autobusů, jež jezdí na linkách městské hromadné dopravy v Kadani. Je vyzdoben motivy propagujícími kadaňskou městskou památkovou rezervaci. Autorem vyobrazení je místní výtvarník Bronislav Pícka.

Náchodští strážníci mají nové vozidlo

Náchodští strážníci mají nové vozidlo

Náchod - Nový vůz mají od února strážníci náchodské městské policie. Jedná se o vozidlo Volkswagen Caddy, které je vybaveno přímo z výroby alternativním pohonem na plyn (LPG). Doposud měla Městská policie Náchod ve svém vozovém parku vozidla pouze s benzínovým motorem.

Ilustrační foto

Lesy ČR zrušily dva tendry na nákup až 200 aut za 51 milionů

Hradec Králové – Státní podnik Lesy České republiky (LČR) zrušil dva z pěti tendrů na nákup aut. Zrušené soutěže měly odhadovanou hodnotu dohromady 51 milionů korun bez DPH a podnik při nich chtěl koupit až 100 osobních aut nižší třídy a až 100 terénních aut nižší třídy. Všechny podané nabídky, v jednom tendru čtyři a ve druhém dvě, podnik vyřadil kvůli nesplnění požadavků. Lesy ČR předpokládají, že vypíšou nové tendry. Zbylé tři tendry na nákup dalších typů aut běží dál. Řekla to mluvčí LČR Eva Jouklová. LČR patří polovina lesů v zemi.

Elektrobus Dopravního podniku města Hradec Králové.

Třetí elektrobus míří do královéhradeckých ulic

Hradec Králové - Hradecké ulice bude křižovat v pořadí už třetí ekologický elektrobus. Zbrusu nové vozidlo dopravního podniku – zelený nízkopodlažní elektrobus - můžete ve městě potkávat od 23. března.

Elektrobus Dopravního podniku města Hradec Králové.

Třetí elektrobus míří do královéhradeckých ulic

Hradec Králové - Hradecké ulice bude křižovat v pořadí už třetí ekologický elektrobus. Zbrusu nové vozidlo dopravního podniku – zelený nízkopodlažní elektrobus - můžete ve městě potkávat od 23. března.

Nové policejní automobily

Když dojde ke krizi, vyrazí policisté novým speciálním vozidlem

Zlínský kraj - Zlínská krajská policie vylepšila svůj vozový park. Za podpory Zlínského kraje pořídila speciální technické vozidlo v barvách Policie ČR. „To bude sloužit zejména při řešení mimořádných událostí a během krizových situací, čemuž odpovídá i jeho vybavení," uvedl mluvčí Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Petr Jaroš.

Nový vůz značky Bonetti přebírají zástupci města spolu s pracovníky technických služeb.

Na svážení bioodpadu pořídili nový nákladní vůz

Brandýs nad Orlicí – Koncem minulého roku přibylo do vozového parku technických služeb Brandýsa na Orlicí nové nákladní auto na bioodpad. Pořizovací cena nebyla nízká, činila téměř milion devět set tisíc korun.

Belgická policie si pořídila Octavii RS se zvláštní výbavou.

Belgická policie povolala do služby Octavii RS. V bouli na kapotě má kamery

Gent/Praha - Škoda Octavia RS obohatí vozový park belgické policie. A i když auto bude sloužit v civilní černé barvě, od ostatních účastníků provozu by ji řidiči pohybující se v oblasti Aalter-Knesselare měli poznat. Nová policejní oktávka má totiž nápadně "vyboulenou" přední kapotu.

VE VOZOVÉM PARKU dopravce přibývá autobusů na zemní plyn.

Cestující vozí nový autobus poháněný zemním plynem

Kladno - Dopravní společnost ČSAD MHD Kladno pokračuje v nákupu ekologických autobusů s pohonem na zemní plyn. Do svého vozového parku zařadila autobus značky Iveco z nové řady nazvané Urbanway. „Od předchozí řady Citelis se liší změnami na karoserii, ale zejména upraveným motorem s vyšším stupněm ochrany emisí EURO 6," uvedl ředitel dopravní společnosti Ludomír Landa.