Kreativ

ŠTÍTEK: vozový park

Ilustrační foto

Správa sociálního zabezpečení při nákupu vozů postupovala diskriminačně

Brno/Praha – Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) v tendru na obnovu vozového parku postupovala diskriminačně. Protože zákon porušila už při vypsání tendru, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) jej zrušil, řekl v pátek předseda ÚOHS Petr Rafaj. ČSSZ nebude proti rozhodnutí podávat rozklad, sdělila ČTK mluvčí ČSSZ Jana Buraňová. Na pořízení aut se podle ní připravuje nový tendr.

Ilustrační foto.

V Radotíně zavedli mobilní radnici, jezdí za seniory

Praha - Radnice Prahy 16 v rámci dalšího rozšíření svých služeb v minulých dnech realizovala projekt Mobilní radnice. Jinými slovy úřad prostřednictvím povolaného úředníka kontaktuje občany, pro které je opačná cesta velkým problémem.

Škoda 100 MB.

Vozový park tvořily škodovky a auta z východního bloku

Náchodsko /RETRO SERIÁL/ - Současná nabídka nepřeberného množství značek nových aut z celého světa a tisíce ojetých automobilů v autobazarech, to bylo před rokem 1989 pouhým snem většiny motoristů a v realitě naprosté sci-fi.

Představení elektrobusu Škoda Perun v Hradci Králové.

Budoucnost na baterky? Nový elektrobus už zkouší v ulicích

Hradec Králové - Je nablýskaný, svítivě modrý, a tak takřka nepřehlédnutelný. Když ho představitelé dopravního podniku zhruba před měsícem poprvé ukázali, slibovali, že od října si ho budou moci užít všichni. A jak slíbili, tak splnili.

KLOKÁNEK DOSTAL NOVÉ AUTO OD SPONZORŮ

Nový automobil dostal od sponzorů teplický Klokánek

Teplicko - ZBRUSU NOVÝ automobil dostal od sponzorů teplický Klokánek. Klíčky od vozu předal ve středu odpoledne zástupce poděbradské společnosti Kompakt Rudolf Adam. Převzala si je Daniela Brníková, která je vedoucí teplického pracoviště Fondu ohrožených dětí Klokánek. Právě společnost Kompakt dala dohromady peníze od sponzorů z Teplicka, za které se mohlo vozidlo pořídit. Odměnou za charitativní finanční dar je polepená reklamní plocha na vozidle.

Senioři v nezdenickém domově dostali díky sponzorům prodloužené auto k přepravě osob.

Nové auto bude pomáhat seniorům v Nezdenicích

Nezdenice – Prostorné a prodloužené auto značky Volkswagen Caddy Maxi pro přepravu osob za tařka čtvrt milionu korun dostali obyvatelé Domova pro seniory v Nezdenicích zdarma. Stalo se tak u příležitosti akce s názvem Vinobraní.

Nová hala dopravního podniku, která se nachází v kylešovickém depu, bude zprovozněna pravděpodobně koncem listopadu.

Jaká je situace v dopravním podniku rok po požáru?

Opava - Je to téměř rok, co halu Městského dopravního podniku Opava v Kylešovicích zachvátil obrovský ničivý požár, při kterém byla zničena hala pro parkování vozidel a zcela shořelo i několik trolejbusů . A jak se s jeho následky dopravní podnik vyrovnal, co se od minulého roku změnilo a kolik ho zvládnutí celé situace stálo?

Ilustrační snímek

V Česku se kradou auta pětkrát víc než v Německu

Praha - V Česku bylo loni odcizeno pětkrát víc osobních aut než v Německu. Zatímco v tuzemsku připadá 2,23 ukradeného auta na 1000 provozovaných vozů, v Německu je to 0,43 vozidla. Uvedla to dnes společnost Cebia, která se zabývá mimo jiné prověřováním kupovaných ojetých aut.

Staré vozy v poliklinice ještě slouží.

Pacienty odvezou nové sanity

Tachov – Poliklinika v Tachově si pořídila dvě nové sanity. Auta jsou již objednána ve výrobě, poté se ještě musí patřičně dovybavit. Plně k dispozici budou do poloviny prosince. Pořízení dvou vybavených sanitních vozů vyjde na necelé dva miliony korun.

Trolejbusy ve Zlíně a Otrokovicích oslavily letos 70 let provozu

Ve Zlíně se uzavírá éra trolejbusů 14 Tr

Zlín - Trolejbusový vozový park Dopravní společnosti Zlín Otrokovice je opět o něco modernější. K poslednímu zářijovému dni přibyly v jeho stavu další tři nové nízkopodlažní trolejbusy. V tomto roce už DSZO pořídila dohromady 11 trolejbusů. Od října 2014 se bude v provozu MHD vyskytovat pouze jeden středopodlažní sólo trolejbus typu 14 Tr.

Den integrovaného záchranného systému přilákal do areálu jindřichohradecké požární stanice stovky lidí.

OBRAZEM: Ukázky zásahů viděly stovky lidí

Jindřichův Hradec – Snad všechny složky integrovaného záchranného systému se v sobotu odpoledne představily veřejnosti v areálu jindřichohradecké požární stanice. A bylo stále na co se dívat.

Ilustrační foto.

Skoky do vody způsobily méně úrazů

Jižní Morava, Vysočina - Na jižní Moravě a Vysočině letos klesl počet závažných úrazů způsobených skokem do vody. Lékaři brněnského traumacentra Fakultní nemocnice Brno letos řešili dva takové případy, loni jich bylo sedm. Klesl i celkový počet závažných úrazů, které traumacentrum řeší. „Důvodem může ale být i letošní letní počasí, které těmto radovánkám tolik nepřálo. S prevencí pokles počtu závažných úrazů nesouvisí," řekli zástupci nemocnice.

Ilustrační foto

Společnost ČSAD Hodonín loni zvýšila obrat na 1,55 miliardy

Hodonín – Dopravní a logistická společnost ČSAD Hodonín loni díky oživení české ekonomiky zvýšila obrat o 12,5 procenta na 1,55 miliardy korun. Zisk více než zdvojnásobila na 7,7 milionu korun. Kromě prodeje pohonných hmot byly ziskové všechny činnosti, vyplývá z výroční zprávy ve Sbírce listin.

V úterý se v Městském dopravním podniku za účasti primátora, poslanců a dodavatelů, slavnostně pokřtilo a uvedlo do provozu pět zbrusu nových trolejbusů, které se do opavských ulic vydají začátkem září.

V Opavě bude nově jezdit Městobus, Dračák i Mařenka

Opava – V úterý se v Městském dopravním podniku za účasti primátora, poslanců a dodavatelů, slavnostně pokřtilo a uvedlo do provozu pět zbrusu nových trolejbusů, které se do opavských ulic vydají začátkem září. Nahradí část vozového parku, který byl zničen vinou požáru v říjnu loňského roku. Celková investice do nových vozů činí přes 50 milionů korun a ze čtyřiceti procent je dotována z evropských fondů.

Adam Fabrika

Adam Fabrika loni na Barumce havaroval, z chyby se poučil

Zlín – /ROZHOVOR/ Na loňský ročník v dobrém nevzpomíná. Pilot Adam Fabrika z Březůvek u Zlína se na start Barumky postavil s vozem Honda Civic, ovšem vytouženého cíle se z důvodu havárie nedočkal. Letos chce dojet za každou cenu. ,,Na neúspěch je třeba rychle zapomenout," ví jezdec týmu FARS Racing.

V úterý se v Městském dopravním podniku za účasti primátora, poslanců a dodavatelů, slavnostně pokřtilo a uvedlo do provozu pět zbrusu nových trolejbusů, které se do opavských ulic vydají začátkem září.

V Opavě bude nově jezdit Městobus, Dračák i Mařenka

Opava /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ – V úterý se v Městském dopravním podniku za účasti primátora, poslanců a dodavatelů, slavnostně pokřtilo a uvedlo do provozu pět zbrusu nových trolejbusů, které se do opavských ulic vydají začátkem září. Nahradí část vozového parku, který byl zničen vinou požáru v říjnu loňského roku. Celková investice do nových vozů činí přes 50 milionů korun a ze čtyřiceti procent je dotována z evropských fondů.

Záchranná služba Karlovarského kraje bude modernizovat svůj vozový park.

Záchranáři začali obměňovat svou flotilu vozidel

Karlovarský kraj – Rozsáhlá obměna autoparku. To v následujících letech čeká krajskou zdravotnickou záchrannou službu (ZZS). Celkem se bude jednat o 24 nových vozidel.A budou se pořizovat také dva speciály pro obéznější pacienty a nezapomene se ani na sanitku specializovanou na převoz novorozeňat.

Autoškola Aujezdský v Třebíči učí od léta začínající řidiče v kabrioletu Peugeot 206.

Třebíčští žáci autoškoly se učí řídit ve vozidle bez střechy

Třebíč - Asi každý by se jednou rád projel v kabrioletu. Mít vítr ve vlasech a přitom uhánět po silnici v nablýskaném voze. Každému se takový sen nesplní, ale lidé mířící do autoškol k němu mohou mít blízko. Ačkoli zní autoškola jezdící v kabrioletu poněkud bláznivě, v Třebíči se jeden takový vůz prohání.

Nové trolejusy Škoda Solaris 26 Tr budou od září už všechny v provozu.

Dopravní podnik nakoupil nové trolejbusy

Opava - Dopravní podnik doplňuje vozový park po loňském obrovském požáru trolejbusů v kylešovickém depu. Po požáru haly opavského městského dopravního podniku v říjnu loňského roku bylo zcela zničeno sedm trolejbusů. Nyní, téměř po roce, bude vozový park konečně z větší části doplněn o chybějící vozidla.

Nové autobusy pro ČSAD Kladno získá společnost do konce roku.

Kladenští cestující se dočkají
 nových autobusů ještě letos

Kladno – Autobusy, které mají pod čepicí a jsme zvyklí je už nějakou dobu vídat jak brázdí silnice regionu, získají nově do svého vozového parku také v Kladně. Celkem pět nových dopravní prostředků v hodnotě 25 milionů korun, které šetří nejen kapsu, ale i životní prostředí, budou mít nyní k dispozici cestují v Kladně.

Ilustrační foto

Depo čeká na 87 trolejbusů

Plzeň – Veškeré autobusy Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) už parkují několik týdnů v novém depu v Plzni na Karlově.

Ilustrační foto.

Strážníci vymění staré šunky za nové vozy

Ústí nad Labem - Ústečtí strážníci se při ochraně pořádku nebudou muset spoléhat na automobily, které jsou i dvanáct let staré, dostanou totiž nové. Ústečtí radní na jejich nákup v rozpočtu vyčlenili téměř 1,2 milionu korun.

Nový přírůstek dopravního podniku na Mírovém náměstí okukovaly celý den stovky lidí. Stejných nebo podobných vozů bude v ulicích brzy jezdit 26.

FOTO: Nový trolejbus budí nadšení. Vyjede v pátek

Ústí nad Labem - Nový trolejbus Škoda 27 Tr, který ústecký dopravní podnik ve středu představil na Mírovém náměstí, se od většiny současných vozů firmy velmi liší. Spokojení s ním jsou řidiči i cestující. Poprvé se Ústečané svezou v pátek na lince číslo 56 ze Všebořic do Krásného Března.

Retrotaxi v Ostravě.

Retrotaxi? Nový zážitek z přepravy

Nadšenci do aut Radim Kaštovský a Lumír Válek z Ostravy provozují Retrotaxi teprve čtyři měsíce. Pro začátek svého podnikání zvolili více než třicet let starou Škodu 100 a Ladu VAZ 2101.

DACIE DUSTER jsou podle strážníků cenově výhodné vozy vhodné i do nepříznivých klimatických podmínek.

Strážníci mají nové vozy, vsadili na osvědčené dacie

Kladno – Tři nové vozy zařadila do svého autoparku Městská policie Kladno. Jedná se o dvě Dacie Duster v terénní úpravě a dodávku Renault Traffic. Ta je vhodná pro přepravu většího počtu osob, například na cvičné střelby a podobně.

DACIE DUSTER jsou podle strážníků cenově výhodné vozy vhodné i do nepříznivých klimatických podmínek.

Strážníci mají nové vozy, vsadili na osvědčené dacie

Kladno – Tři nové vozy zařadila do svého autoparku Městská policie Kladno. Jedná se o dvě Dacie Duster v terénní úpravě a dodávku Renault Traffic. Ta je vhodná pro přepravu většího počtu osob, například na cvičné střelby a podobně.