Kreativ

ŠTÍTEK: vozový park

Ilustrační foto

Škoda Electric dokončila dodávku 120 trolejbusů do Bratislavy

Bratislava - Česká společnost Škoda Electric dokončila dodávku 120 trolejbusů do Bratislavy. Zakázku za dvě miliardy korun od tamního městského dopravního podniku (DPB) získala předloni. DPB uvedl, že převzal posledních sedm nových trolejbusů z kontraktu.

Ilustrační foto.

AAA Auto: Do ČR se dováží stále více přestárlých ojetin

Praha - Do Česka se dováží stále více nekvalitních ojetin na konci své životnosti. Jde o alarmující trend, který vede k dalšímu zhoršování kvality vozového parku v Česku. Na tiskové konferenci to uvedla generální ředitelka AAA Auto Karolína Topolová. Na situaci dlouhodobě upozorňuje i Sdružení automobilového průmyslu nebo Svaz dovozců automobilů.

Ilustrační foto.

Kdo bude provozovat MHD v Novém Jičíně?

Po celý den se dnes mohou lidé v Novém Jičíně v rámci akce Den bez aut svézt zadarmo městskou hromadnou dopravou. Její budoucnost nyní řeší radnice. Autobusy totiž potřebují vyměnit.

Dubí otevřelo novou zbrojnici

Dubí otevřelo novou hasičskou zbrojnici

Dubí - Hasiči v Dubí mají důvod k velké radosti. V sobotu totiž společně s vedením města otevřeli novou zbrojnici. Nově využívají například čtyři garáže pro vozový park, zázemí pro hasiče a parkoviště pro vozidla. Město na výstavbu získalo dotaci z ROP Severozápad. Celkem hasičárna přišla na 23 milionů korun. Po slavnostním otevření proběhla v areálu Rudolfky doprovodná akce, při které hasiči ukázali svoji techniku. Pro děti byly připraveny různé soutěže. Večer zahrála kapela Kliďánko.

Nové policejní vozy pražských strážníků.

Pražští strážníci nakupují osmapadesát aut

Praha - Nových aut by se měli dočkat pražští strážníci, a to po pěti letech úsilí o obnovu vozového parku. Ano, snahy o nákupy vozidel pro městskou policii se datují již od roku 2010 – zakázku se ale opakovaně nepodařilo dokončit. Naposledy magistrát zrušil výběrové řízení proto, že se s nabídkou přihlásil pouze jediný uchazeč. Tyhle peripetie ale, zdá se, jsou minulosti.

Záchranná služba modernizuje vozový park.

Vozový park sanitek se rozrostl

Karlovarský kraj - Pětici nových vozů rychlé zdravotnické pomoci a jeden vůz Rendez-vous má nyní k dispozici Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje (ZZS KVK). Nové sanitky v celkové hodnotě 12,6 milionu korun budou rozmístěny na výjezdové základny v Sokolově, Kraslicích a Lubech, vůz Rendez-vous zůstane v Karlových Varech. Dalších 14 sanitních vozů dostane karlovarská záchranka v průběhu listopadu.

Nové auto na svoz bioodpadu v Bedihošti

Bedihošť bude třídit bioodpad pomocí multikáry. Pomůže i v zimě

Bedihošť – Nový způsob nakládání s bioodpadem chystají na obecním úřadě v Bedihošti. V úterý starosta obce Jíří Zips převzal do služby novou multikáru. Ta by společně s nádobami na bioodpad rozmístěnými po obci měla zajistit, že se biologický odpad bude v Bedihošti třídit a následně se zvlášť uloží. „Odvoz odpadů bude pro obec bezplatný a stejně tak pro obyvatele je zdarma," uvedl Jiří Zips.

OD NOVĚ POŘÍZENÉ tatry si obec v čele se starostou Miloslavem Záleským (na snímku) slibuje hlavně spolehlivost a lepší dojezd k zásahům. Původní trambus už na kopcovitý terén nestačil.

Starý vůz nahradila zánovní tatra

Stráž nad Ohří - V letošním roce došlo v obci k obměně ve vozovém parku místního sboru dobrovolných hasičů. Starý trambus Škoda RTHP byl vyroben již před dvěma desítkami let a na rázovitý terén okolí už nestačil.

Ilustrační foto.

Pražský dopravní podnik nakoupí 150 autobusů za miliardu

Praha - Pražský dopravní podnik vypsal soutěž na 150 nízkopodlažních kloubových autobusů za více než miliardu korun. Nakupovat je bude v průběhu pěti let. Půjde o klimatizované stroje, které chce podnik postupně nasadit na většinu linek, třeba na pražské letiště.

Jaroslav Komínek.

Na turistické železniční tratě chceme vrátit pravidelné spoje

Teplice - Po zavedení nového systému regionální autobusové dopravy v Ústeckém kraji se krajští úředníci věnují také železnici. Podle radního pro dopravu Jaroslava Komínka je nejvíc zaměstnává jednání o obnově poškozené trati 097 z Lovosic do Teplic a plánované oživení turistických železnic.

Ilustrační foto.

Proti prachu vyjelo do břeclavských ulic kropicí auto. Minimálně na deset dnů

Břeclav – Po mnoha letech vyrazilo v tomto týdnu do rozpálených břeclavských ulic kropicí auto. Poprvé ve čtvrtek. Zajistit ho ale nebylo podle mluvčího radnice Jiřího Holobrádka jednoduché. Město totiž kropicí vozy nevlastní
a kdysi tak typické oranžové cisterny zmizely i z vozového parku břeclavských firem.

Pět nových trolejbusů Dopravního podniku města Ústí nad Labem pokřtily ústecké sportovní osobnosti.

Dopravní podnik pokřtí trolejbusy

Všebořice - Křest nových trolejbusů nakoupených v rámci IPRM Mobilita obnova vozového parku uspořádá Dopravní podnik města Ústí nad Labem ve čtvrtek 23. července ve 14.00.

Sídlo královégradeckého magistrátu

Dvě nové 'škodovky' ozdobí vozový park primátora Hradce

Hradec Králové - Po letech obnovit svůj vozový park se rozhodl hradecký magistrát. Ve veřejné soutěži vybíral ze tří autosalonů, nakonec zvítězila společnost Porsche Inter Auto CZ, od které město kupuje dva nové vozy značky Škoda za 749 tisíc korun.

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi jsou terčem kritiky už dlouho

Konec prázdných autobusů? Dopravní podnik čekají změny

Mladá Boleslav - Poloprázdné autobusy a nepříjemní řidiči. Takovéto zprávy o stavu mladoboleslavského dopravního podniku nosí do redakce Deníku cestující. Hospodaření této organizace, založené městem, je dlouhodobě terčem kritiky řady zastupitelů, nelíbí se jim především to, že město dopravní podnik dotuje stále vyšší a vyšší částkou i v průběhu roku, peníze z rozpočtu nestačí, a pochybnosti jsou i o efektivitě jízdních řádů.

Ilustrační foto.

Na nové vozy MHD chybí 60 milionů

České Budějovice - Trolejbus za 17 milionů korun, kloubový autobus za sedm, kratší bus o dva miliony levnější. Takový je ceník, z něhož při obměně vozového parku vybírá i vedení českobudějovického dopravního podniku (DP). A přestože městská firma ročně hospodaří se stovkami milionů korun, peněz na nákup nových trolejbusů a autobusů by bylo třeba víc. Aktuálně schází 60 milionů.

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje - iliustrační snímek

Záchranka dostane na podzim dvacet sanitek

Liberecký kraj - Záchranná služba v Libereckém kraji dostane do konce listopadu 20 nových sanitek. Získala je díky evropské dotaci, poprvé bude mít ve vozovém parku mercedesy.

Záchranná služba. Ilustrační snímek.

Nové sanitky budou dražší

Ústecký kraj, Louny - Původně kraj počítal se sumou 39 milionů. Ceny však stouply - plně vybavené vozy budou stát dvojnásobek.

Tři nové sanitky se hlásí do služby

Záchranka letos dostane novou flotilu sanitek. Co dalšího ji čeká?

Karlovy Vary - Každý den je připraveno na téměř pět desítek záchranářů, rozdělených do 24 výjezdových skupin. Tito lidé dnem i nocí dohlíží na to, aby se lidé v kraji cítili bezpečně. Když už se však něco nepovede, sedají do vozů a vyráží na pomoc. To je Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje (ZZS KVK).

Ilustrační foto

Sanitky se prodraží o dva miliony

Ústecký kraj - Čtyřiadvacet nových sanitek, které chce pro zdravotnickou záchrannou službu koupit Ústecký kraj, se prodraží o 2 miliony korun. Původně měly stát 39 milionů.