Kreativ

ŠTÍTEK: Michal Trávníček

Ilustrační foto - kumite.

Tým Karatedó Steklý ovládl přebory

Kadaň – V Kadani se konal přebor Ústeckého svazu karate JKA (Japan Karate Association), kterého se zúčastnili také borci z Karatedó Steklý. A nevedlo se jim špatně, když celkem vybojovali 42 medailí ve všech věkových kategoriích.

Hokejisté Karlových Varů na závěr baráže bojovali proti Slavii

Zábavné rozlučky: Litvínov zdemoloval Jihlavu. Slavia ukázala zmrtvýchvstání

Litvínov, Karlovy Vary - Tečka za sezonou? Fanoušci se i v baráži mohli bavit hokejem - pravda, až v posledním kole, kdy bylo rozhodnuto. Litvínov, minulý šampion, na závěr smetl Jihlavu. Karlovy Vary měly podobně dobře rozehraný zápas proti Slavii, ale hosté šokovali: po málo vídaném zmrtvýchvstání otočili výsledek na 6:5.

Radek Duda.

Duda udržel Litvínov mezi elitou: Já a hrdina? Neberu to tak. Jsem soudný

Litvínov - Hokejisté Litvínova poměrně rychle splnili roli favorita extraligové baráže a zajistili si účast mezi elitou i pro příští sezonu. Po výhře v devátém z dvanácti kol mohli začít slavit záchranu a hráči Vervy si následně oddechli, že po loňském zisku historického titulu nebude jejich jméno spojeno zároveň s historickým sestupem. Litvínov totiž ještě nikdy nejvyšší soutěž od postupu v roce 1959 neopustil.

Kanadský útočník ve službách HC Slavia Praha Nathan Robinson.

Robinsonův trest platí, Slavia neuspěla. Řezníček žádá detaily o "rasismu"

Praha - Třízápasový trest pro útočníka hokejové Slavie Nathana Robinsona v baráži o extraligu za faul z utkání proti Litvínovu, které se hrálo před týdnem, zůstává v platnosti. Disciplinární komise se odvoláním Pražanů kvůli formálním nedostatkům ani nezabývala. Ředitel extraligy Josef Řezníček chce ale od klubu získat bližší informace o údajných "verbálních útocích" litvínovských hráčů na adresu kanadského útočníka tmavé pleti.

Slávista Nathan Robinson.

Litvínov chce po Slavii důkazy, že jeho hráči rasisticky uráželi Robinsona

Praha - Vedení hokejistů Litvínova se ostře ohradilo proti tvrzení Slavie, která je jejich soupeřem v baráži o extraligu, že hráči Vervy "verbálně atakovali" útočníka soupeře Nathana Robinsona. Nadávky navíc podle Slavie měly rasistický podtext. Pražané tento argument použili při snaze dosáhnout zkrácení třízápasového trestu kanadského forvarda za bodnutí Michala Trávníčka holí.

Slávista Nathan Robinson.

Litvínov chce po Slavii důkazy, že jeho hráči rasisticky uráželi Robinsona

Litvínov - Vedení hokejistů Litvínova se ostře ohradilo proti tvrzení Slavie, která je jejich soupeřem v baráži o extraligu, že hráči Vervy "verbálně atakovali" útočníka soupeře Nathana Robinsona. Nadávky navíc podle Slavie měly rasistický podtext. Pražané tento argument použili při snaze dosáhnout zkrácení třízápasového trestu kanadského forvarda za bodnutí Michala Trávníčka holí.

Kanadský útočník ve službách HC Slavia Praha Nathan Robinson.

Že hráči rasisticky uráželi Robinsona? Litvínov žádá po Slavii důkazy

Litvínov - Vedení hokejistů Litvínova se ostře ohradilo proti tvrzení Slavie, která je jejich soupeřem v baráži o extraligu, že hráči Vervy "verbálně atakovali" útočníka soupeře Nathana Robinsona. Nadávky navíc podle Slavie měly rasistický podtext. Pražané tento argument použili při snaze dosáhnout zkrácení třízápasového trestu kanadského forvarda za bodnutí Michala Trávníčka holí.

Kanadský útočník ve službách HC Slavia Praha Nathan Robinson.

Slavia žádá snížení Robinsonova trestu, Litvínov ho prý rasisticky napadal

Praha - Hokejová Slavia se odvolala proti trestu, který udělila disciplinární komise jejímu útočníkovi Nathanu Robinsonovi. Čtyřiatřicetiletý Kanaďan se zkušenostmi z NHL má zastavenou činnost na tři utkání za píchnutí litvínovského kapitána Michala Trávníčka holí. Slavia argumentuje i tím, že hráči soupeře Robinsona během pátečního utkání baráže slovně napadali, navíc s rasistickým podtextem.

Kanadský útočník ve službách HC Slavia Praha Nathan Robinson.

Slavia žádá snížení Robinsonova trestu, Litvínov ho prý rasisticky napadal

Praha /VIDEO/ - Hokejová Slavia se odvolala proti trestu, který udělila disciplinární komise jejímu útočníkovi Nathanu Robinsonovi. Čtyřiatřicetiletý Kanaďan se zkušenostmi z NHL má zastavenou činnost na tři utkání za píchnutí litvínovského kapitána Michala Trávníčka holí. Slavia argumentuje i tím, že hráči soupeře Robinsona během pátečního utkání baráže slovně napadali, navíc s rasistickým podtextem.

HOKEJ - ilustrační foto.

Hokej nestrpí kritiku: Slavia zaplatí pokutu, Bukač poškodil dobré jméno

Praha - Je to už kolorit, s nímž musí hokejisté (nebo trenéři a funkcionáři) počítat. Jakmile dojde ke kritice, čeká je s velkou pravděpodobností trest. Jako teď. Vedení hokejové Slavie Praha dostalo od ředitele extraligy Josefa Řezníčka pokutu ve výši 50 tisíc korun za vyjádření sportovního manažera Luďka Bukače na klubovém webu.

Michal Trávníček

Litvínov předvedl ukázkové zmrtvýchvstání. Trávníček: Spadl z nás ostych

Praha - Dostanou pár gólů, prohrávají, ale nepoloží je to. Litvínov se po neúspěšné sezoně v baráži zatím drží. A stává se expertem na zajímavé zápasy. Už v úterý prohrával loňský šampion v Karlových Varech o tři góly (nakonec 2:3), teď v pátek již předvedl pravé hokejové zmrtvýchvstání. Na ledě Slavie prohrával 0:3, ale vyhrál 4:3 v prodloužení. Kapitán Michal Trávníček prozradil, že v kabině se o obratu mluvilo.

Útočník Slavie David Hruška (vpravo) se raduje z gólu.

Po prvním inkasovaném gólu jsme přestali hrát, zlobil se útočník Hruška

Praha - Gól v prvním střídání třetí třetiny podle útočníka Davida Hrušky výrazně poznamenal výkon hokejistů Slavie, kteří měli v pátém kole baráže o extraligu nakročeno k další domácí výhře. Pražané vedli nad Litvínovem po druhé třetině 3:0, ale nakonec prohráli 3:4 v prodloužení.

Čtvrté kolo play out mezi domácím Litvínovem a Karlovými Vary.

Bitva jako řemen! Litvínov půjde doma proti Pardubicím. Musí je složit

Litvínov - Zápas ostrý jako břitva nebo možná ještě o chlup ostřejší. Takový bude nedělní duel na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Domácí Verva se bude snažit snížit čtyřbodovou ztrátu na Pardubice a rozdmýchat plamínek naděje na vyhnutí se ošidné baráži. Úvodní buly padne v 15.30.

Brankář Pardubic Brandon Maxwell.

Pardubice vyzrály na Vítkovice a přiblížily se záchraně, Litvínov ztratil

Pardubice - Hokejisté Pardubic udělali výrazný krok k záchraně. Ve 4. kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě porazily Vítkovice 2:0 a k setrvání v extralize jim stačí získat bod v Litvínově, nebo v posledním kole zvítězit nad Karlovými Vary. Verva si situaci zkomplikovala, když udolala Vary 2:1 až po prodloužení.

Michal Trávníček

Trávníček se naštval na Plzeň: Úspěch při rvačce? Třešnička na dortu

Litvínov - Šampion se probouzí. Hokejisté Litvínova si připsali už třetí výhru za sebou, když tentokráte v neděli zdolali Plzeň. Jedním z hrdinů utkání byl kapitán Michal Trávníček. Absolvoval dvě bitky! Nejdříve se popral na konci druhé třetiny s Nicholasem Johnsonem a pak v závěru i s dalším americkým útočníkem Ryanem Hollwegem.

Kapitán Litvínova Michal Trávníček.

Snad se už odrazíme ode dna, doufá kapitán Litvínova Trávníček

Litvínov - Na hokejistech Litvínova byl od samého nástupu do nedělního utkání proti Vítkovicím dobře patrné odhodlání konečně s nepříznivě se vyvíjející sezonou něco udělat. A povedlo se, oddechli si všichni litvínovští hráči a stejně tak i jejich fanoušci. Nemalou zásluhu na zlepšeném výkonu má kapitán Michal Trávníček, který si při výhře 3:1 připsal asistenci na druhý gól, celkem osm hitů k tomu a navrch ještě svým zápalem strhnul své parťáky z týmu. Zkrátka kapitán, jak má být.

Litvínov (ve žlutém) hostil Karlovy Vary.

Mistr selhal. Souboj nejhorších týmů ovládly Karlovy Vary 4:1

Litvínov /FOTOGALERIE/ – Hokejisté Litvínova od března 2012 nedovolili Karlovým Varům odvést z Hlinkova stadionu ani bod, dnes jim ale darovali všechny tři. A zrovna to přišlo v nevhodnou dobu. Západočeši zvítězili v Litvínově 4:1 a posledním obhájcům titulu odskočili na čtyři body.

Kapitán Litvínova Michal Trávníček.

Doma jsme soupeře válcovali, teď to tak není, mrzí Michala Trávníčka

Litvínov – Postup s odřenýma ušima. I touhle otřepanou frází by se dal nazvat poslední zápas litvínovské Vervy. V Lize mistrů Severočeši vystavili stopku vídeňským Capitals, které přemohli v prodloužení. Ideální to ovšem nebylo. Cítil to i kapitán Vervy Michal Trávníček. „Myslím, že do zápasu se přenesl i náš projev z ligy," ohlédl se lídr žlutočerných, který v pátek povede svou družinu při extralize v Chomutově do vyhecovaného derby.

Neúnavný bojovník a kapitán Vervy Michal Trávníček (na ledě) v zápase se Spartou.

Musíme být chytřejší, nejde hrát jen dopředu, ví kapitán Vervy Trávníček

Litvínov – Byly to nervy, ale nakonec to vyšlo. Litvínovští hokejisté zabrali ve správný čas a doma vyhráli za dva body nad rivalskou Spartou. „Ale nálada po čtyřech porážkách v řadě skleslá nebyla," řekl po vyhraném zápase litvínovský kapitán a bojovník Michal Trávníček, kterého potěšil především závěr zápasu, ve kterém jeho spoluhráči nepropadli jako v minulých duelech.

Ilustrační foto.

Burian ujel v oslabení pro gól, který zchladil úřadujícího mistra z Litvínova

Litvínov, Brno – Jedinečná šance na výhru. Čtyři a půl minuty do konce duelu získal Litvínov výhodu přesilové hry. Domácí však v nedělním pátém kole extraligy zchladil útočník hokejové Komety Vilém Burian. Pláchl v oslabení a brankou na 3:2 zařídil první venkovní výhru Brňanů i posun na čtvrté místo.

PETR TENKRÁT - patron hokejové školy v Děčíně.

Hokejová škola Petra Tenkráta má za sebou první ročník

Děčín – Začátkem srpna byl ukončen 1. ročník Hokejové školy Petra Tenkráta. Kempu se během 14 dní zúčastnilo na 90 dětí, z toho i tři hráči z Finska, kteří měli možnost trénovat dvakrát denně na ledě i mimo led.

František Lukeš, Tomáš Pavelka, Peter Jánský a Filip Pavlík.

Bus-letadlo-bus. Pro nás už jste vítězové, podpořili fanoušci hráče před cestou

Litvínov /FOTO/ – Potřetí a naposledy. Litvínovští hokejisté se dnes odpoledne vydali směr Třinec, kde zítra nastoupí k rozhodujícímu sedmému zápasu extraligového finále. Hráči, které přišlo opět vyprovodit několik příznivců, před sebou tentokrát neměli jen trmácení autobusem. Klub jim kvůli zvýšení pohodlí v souvislosti s narůstající únavou zařídil letadlo.

Zbyňek Sklenička z Litvínova (ve žlutém) a Rostislav Klesla z Třince si vyřizují účty.

Bijec Litvínova Sklenička rukavice nesundal. Ale: Ruce mě svrbí už dlouho

Litvínov /ROZHOVOR/ - Má vizáž drsného motorkáře, dva metry a pověst hokejového bijce. Se zarostlou tváří vypadá v play off jako drsný viking. V závěru čtvrtého finálového zápasu s Třincem mu na zádech přistál podobně stavěný třinecký Rostislav Klesla. Rozjela se strkanice, na shazování rukavic nedošlo.

Závěrečná mela čtvrtého finálového zápasu mezi Vervou a Oceláři.

Zarostlý bijec Vervy Sklenička: Ruce mě svrbí už dlouho

Litvínov – Má vizáž drsného motorkáře, dva metry a pověst hokejového bijce. Se zarostlou tváří vypadá v play off jako ošlehaný tvrdý viking. V závěru čtvrtého finálového zápasu s Třincem mu na zádech přistál podobně stavěný třinecký Rostislav Klesla. Rozjela se strkanice, na shazování rukavic nedošlo. „Nebyla to až tak vyhrocená věc, abych musel sundavat rukavice. Ale ruce mě už svrbí dlouho," řekl litvínovský obr Zbyněk Sklenička, který ale ví, že je týmu prospěšnější více na ledě než na trestné lavici.

Michal Trávníček (vpravo) se trefil v zápase proti Kometě.

Když se do nás pustí, uvidí, že to na nás neplatí, nebojí se Trávníček Brna

Litvínov – Je rekordmanem v klubové věrnosti, ale na první branku v kariéře v play off si kapitán Vervy Michal Trávníček musel počkat až do svých třiceti pěti let. „Je skvělý, že to tam padlo, i když jsem musel čekat do pětatřiceti," smál se Trávníček po prvním vyhraném zápase v semifinále play off s Brnem, které načala jeho trefa už ve druhé minutě první třetiny. Měl i další šance.

Malý fanda Vervy Tomášek Engel.

Vervě fandí i kojenci. Litvínov přetlačil Kometu 3:2

Litvínov – Když dnes malý fanoušek hokejové Vervy Tomášek Engel usínal, tak litvínovští hráči ještě bojovali na svém ledu s brněnskou Kometou. A úspěšně. Zítra se malý fanda, kterého rodiče vybavili speciálním „bodýčkem" v litvínovských barvách a s logem, probudí do vítězného dne. Litvínov v prvním zápase semifinále play off pokořil brněnskou Kometu 3:2.

Lidé fandili Kometě na Moravském náměstí.

Modrobílé šály zaplnily i přes špatné počasí Moravské náměstí

Brno /FOTOGALERIE/ – Kometa? Brno! Kometa? Brno! Tyto pokřiky skandují ve čtvrtek v parku na Moravském náměstí stovky fanoušků brněnské Komety. Ani slabý déšť neodradil příznivce hokejového klubu, aby svůj tým přišli podpořit při prvním zápase semifinálové série proti Litvínovu. Velkoplošná obrazovka uprostřed parku nahradí atmosféru na litvínovském stadionu.

Vladimír Kýhos.

Litvínovský kouč Brna Kýhos: Vyspím se doma a ušetřím Kometě peníze

Brno - Svůj život spojil s litvínovským hokejem. V jeho dresu válel od žáčků až po seniory, slavil zisk stříbrných medailí pro druhý nejlepší československý tým. Po skončení aktivní kariéry Vladimír Kýhos v černožlutém klubu trénoval mládež i dospělý tým. Od zítřka si ale současný kouč brněnské Komety nebude přát nic jiného než konec litvínovského snu o historicky prvním titulu. „Titul Litvínovu přeju, fandím mu v každé jiné sérii. Teď ale chceme postoupit my," vyhlašuje Kýhos před semifinálovou bitvou mezi chemiky a Kometou.

Trenér Komety Vladimír Kýhos.

Přespím doma a ušetřím Kometě peníze, usmívá se Kýhos před bojem s Litvínovem

Brno /ROZHOVOR/ – Svůj život spojil s litvínovským hokejem. V jeho dresu válel od žáčků až po seniory, slavil zisk stříbrných medailí pro druhý nejlepší československý tým. Po skončení aktivní kariéry Vladimír Kýhos v černožlutém klubu trénoval mládež i dospělý tým. Od čtvrtka si ale současný kouč brněnské Komety nebude přát nic jiného, než konec litvínovského snu o historicky prvním titulu. „Titul Litvínovu přeju, fandím mu v každé jiné sérii. Teď ale chceme postoupit my," vyhlašuje Kýhos před semifinálovou bitvou mezi chemiky a Kometou.

Tak jako většina jiných kapel, i Wake Snakes začínali s hraním písniček svých oblíbených skupin. Covery už dnes ale od nich jejich fanoušci neuslyší.

Čtveřice rockerů: Wake Snakes je pro nás srdcová záležitost

Vyškov /BAVÍ NÁS Z PÓDIA/ - O syndromu středoškolských kapel už byla řeč v jednom z předchozích dílů seriálu Vyškovského deníku Rovnost Baví nás z pódia. Další z výjimek potvrzující pravidlo, že parta muzikálních kluků, co se dá dohromady na gymnáziu, se zpravidla rozpadne chvíli po maturitě, je vyškovská rocková kapela Wake Snakes, kterou seriál představuje dnes. Už to bude skoro deset let, co zakládající členové opustili své předchozí kapely, aby se našli a padli si do noty.