Kreativ

ŠTÍTEK: Anna Polívková

V produkci ČT tam natáčí televizní komedii Šejk s Miroslavem Táborským v hlavní roli. První klapku na place ale měl Jaroslav Dušek v roli ředitele lázní a Stanislav Zindulka jako jeho otec – dobrá duše lázní.

Filmaři natáčí v regionu komedii plnou převleků

Liberecký kraj - Jako místo natáčení nové české komedie s názvem Šejk zvolila Česká televize lázeňské prostředí obcí Osečná a Lázně Kundratice. Tam se filmaři usadí až do konce prázdnin. Na jeden den si také odskočí do Jablonce.

Bohumil Klepl a Eva Holubová.

Pojedeme k moři!

Opava – Také druhý srpnový týden připravil pro kulturní publikum příjemný program Opavského kulturního léta. Ve středu nás pořadatelé zvou k moři.

Lenka Vychodilová

Lenka Vychodilová z divadla Sklep uvedla v Třeboni Lemuru

Třeboň - Dalším představením Třeboňského divadelního festivalu bude dnes v Divadle J. K. Tyla recitál a kabaret herečky a zpěvačky Divadla Sklep Lenky Vychodilové Výprodej Lemury lepé, s písněmi z jejího druhého alba Lemura, někdy luzná, jindy hrůzná.

Anna Polívková

Poezii z knihy Záznamy intimity čte Anna Polívková

Opava - Záznamy intimity. Právě této knize dala vzniknout Gabriela Kubová. Přebal knihy i název napovídá, že se jedná o erotickou poezii. Opavská autorka vytvořila hudebně – recitační pásmo, kde vystoupuje známá herečka, dcera Bolka Polívky a jež už existuje i na CD.

Anna Polívková

Anna Polívková opět v Opavě

Opava – S herečkou Annou Polívkovou jsme se mohli v Opavě setkat již několikrát. Tentokrát přijede opět recitovat erotickou poezii opavské autorky Gabriely Kubové.

JAKO ZÁZRAKEM. Benefiční akci na pomoc lidem s tělesným a kombinovaným postižením uspořádalo ve čtvrtek na Vyšehradě občanské sdružení Asistence.

OBRAZEM: Na Vyšehradě se děly zázraky

Vyšehrad - Už třetí ročník benefiční akce Jako zázrakem se uskutečnilve čtvrtek na Vyšehradě. Výtěžek z občerstvení i dobrovolného vstupného půjde na pomoc lidem se zdravotním postižením.

Z krnovského představení Monology vagíny v Kofola music club.

VIDEO: Dáša Bláhová sklízela aplaus za orgasmy

Krnov - (VIDEO, FOTOGALERIE) Intimní divadlo Dáši Bláhové představilo v neděli 29. března v klubu Kofola světový šlágr Monology vagíny. Bláhová společně s kolegyněmi Annou Polívkovou a Míšou Sajlerovou vedly sérii monologů, které mají jedno společné téma: vagínu.

Jan Burian

Opava dnes hostí Den poezie

Opava – Den poezie netrvá jen den. Je to název festivalu, který se bude v různých termínech prezentovat v Café Evžen v Opavě.

Klára Issová

Jak se stát otcem bez vlastního přičinění

Praha - O tom, jak se muž může stát obětí novodobé formy „znásilnění“, vypráví zítřejší díl ze série televize Nova Soukromé pasti. Režisér Milan Cieslar jej natočil pod názvem Ukradená spermie s Klárou Issovou a Markem Danielem v hlavních rolích.

Jan Hřebejk a Michal Viewegh představili film Nestyda.

Hřebejk s Vieweghem představili v Olomouci Nestydu

Olomouc -Režisér Jan Hřebejk natáčí po vzoru svého oblíbence Woodyho Allena jeden film ročně. Jeho poslední snímek U mě dobrý ještě ani nestačil vyjít na DVD a jednačtyřicetiletý filmař už uvádí do kin další komedii.

Zleva Anna Polívková, Michaela Sajlerová, Dáša Bláhová.

Herečka Bláhová: Humorem stavíme mosty

Zlín - Monology vagíny. Tato divadelní hra s provokujícím, pro mnohé až pobuřujícím názvem vyprodává hlediště na celém světě. Byla uvítána jako bible pro novou generaci žen. Autorka hry Eve Ensler vyzpovídala na dvě stě žen různého věku, společenského postavení, náboženství i vzdělání. A vzniklo dílo, které vyjadřuje ty nejhlubší ženské fantazie i obavy. Režie se v České republice ujala Irena Žantovská.

Monology vagíny slibují poučení i zábavu

Monology vagíny slibují poučení i zábavu

Zlín - Dagmar Bláhová, Anna Polívková a Michaela Sajlerová. Toto ženské trio zavítá již 25. září do Zlína, aby zde milovníkům divadelní múzy nabídlo jeden z nejoblíbenějších divadelních kusů poslední doby.

Monology vagíny slibují poučení i zábavu

Monology vagíny slibují poučení i zábavu

Zlín - Dagmar Bláhová, Anna Polívková a Michaela Sajlerová. Toto ženské trio zavítá již 25. září do Zlína, aby zde milovníkům divadelní múzy nabídlo jeden z nejoblíbenějších divadelních kusů poslední doby. Ve světě se hraje již patnáct let a sklízí velké úspěchy. Autorkou hry Monology vagíny je Eve Ensler a režie se v České republice ujala Irena Žantovská.

Na WorldFestu 2008 zahrála posluchačům v sobotu i pražská kapela L'Arrache - Coeur (snímek nahoře), a své Hrozné příběhy předvedlo divadlo Mimotaurus.

Grabštejn žil WorldFestem

Grabštejn - Bezmála 600 hudebních fanoušků se sjelo v pátek 5. září na hrad Grabštejn na třídenní festival etnické a alternativní muziky a nezávislého divadla WorldFest 2008. Festival se konal letos už pošesté a v porovnání s minulým ročníkem diváků opět o něco přibylo.

Budoár staré dámy

Grabštejn obsadí World Fest

Grabštejn - Maratón zajímavých kapel i divadelních představení čeká návštěvníky letošního šestého ročníku hudební přehlídky World Fest. Ta obsadí hrad Grabštejn od pátku 5. září do neděle 7. září.

Budoár staré dámy

Grabštejn obsadí World Fest

Grabštejn - Maratón zajímavých kapel i divadelních představení čeká návštěvníky letošního šestého ročníku hudební přehlídky World Fest. Ta obsadí hrad Grabštejn od pátku 5. září do neděle 7. září.

Roli lichváře Shylocka si zahraje Bolek Polívka.

Brno v dramatech Williama Shakespeara

Brno - Ve středu na nádvoří Špilberku začíná již pravidelný divadelní festival Brněnské shakespearovské dny. Diváci se mohou těšit na dvě premiéry.

Roli lichváře Shylocka si zahraje Bolek Polívka.

Brno v dramatech Williama Shakespeara

Brno - Ve středu na nádvoří Špilberku začíná již pravidelný divadelní festival Brněnské shakespearovské dny. Diváci se mohou těšit na dvě premiéry.

Ilustrační foto.

Vesnicím vysychají studny

KRASLICKO - Obce na Kraslicku vyhlásily zákaz zalévání pitnou vodou. V Jindřichovicích má problém vyřešit nový vodovod

Anna Polívková

Přehlídce Divadelní MeziSvěty bude patřit pivovar

Liberec - Průvod v maskách a historické automobily odstartují dnes v 16.00 hodin v Liberci dvoudenní festival Divadelní MeziSvěty, který je setkáním tradičních a netradičních divadelních, estrádních, hudebních a cirkusových vystoupení.

Anna Polívková

Do Liberce míří Divadelní MeziSvěty

Liberec - Průvod v maskách a historické automobily odstartují 23. května v 16.00 hodin v Liberci dvoudenní festival Divadelní MeziSvěty, který je setkáním tradičních a netradičních divadelních, estrádních, hudebních a cirkusových vystoupení.

Anna Polívková

Slavné herečky ve Znojmě uvedou Monology vagíny

Znojmo – Tři slavné herečky. Dáša Blahová, Anna Polívková a Míša Sajlerová představí ve čtvrtek večer ve znojemském divadle kontroverzní světoznámou hru Eve Ensler Monology vagíny. Diváky tak pozvou na nevšední exkurzi do ženského světa.