Kreativ

ŠTÍTEK: Anna Polívková

Na osmém ročníku Show Dance se opět předvedla špička tanečního klulbu Gradace Kroměříž. Akce se uskutečnila 4. dubna v Domu kultury v Kroměříži.

Parket roztančily nejlepší páry klubu Gradace. Podívejte se

Kroměříž – Na osmém ročníku Show Dance se opět předvedla špička Tanečního klubu Gradace Kroměříž. Přehlídka nejlepších párů a formací ve standardních a latinskoamerických tancích se uskutečnila v pátek v Domu kultury v Kroměříži.

Představení Monology vagíny v královéhradeckém Aldisu.

Vyprodaným hradeckým Aldisem zněly Monology vagíny

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ - V Hradci se hra Monology vagíny v pondělí večer hrála po sedmi letech a hradecký Aldis byl plný. Exkurzi do nejtajnější části ženského těla do východních Čech přivezlo Intimní divadlo Dáši Bláhové.

Představení Monology vagíny v královéhradeckém Aldisu.

Vyprodaným hradeckým Aldisem zněly Monology vagíny

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ - V Hradci se hra Monology vagíny v pondělí večer hrála po sedmi letech a hradecký Aldis byl plný.  Exkurzi do nejtajnější části ženského těla do východních Čech přivezlo Intimní divadlo Dáši Bláhové.

Monology vagíny míří křížem krážem republikou.

Celosvětově známá hra Monology vagíny míří do Aldisu

Hradec Králové – V Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové se v pondělí 10. března od 19 hodin odehraje představení Intimního divadla Bláhové Dáši nazvané Monology vagíny. Tato hra Američanky Eve Enslerové zvedá celosvětovou vlnu nadšení a je nazývána soukromými dějinami žen.

Ples jako Brno hostily prostory Richard Adam Gallery.

OBRAZEM: Richard Adam Gallery obsadil Ples jako Brno. Už potřetí

Brno - Už potřetí se prostory Wannieck Gallery, nově přejmenované na Richard Adam Gallery, proměnily v zážitkový Ples jako Brno. Téměř šest set hostů v sobotu provázel večerem moderátor Tomáš Matonoha, předtančení se ujali vítězové soutěže StarDance Anna Polívková a Michal Kurtiš. K tanci hrál Zatrestband a k ránu se přivalili Roling Stones Revival band Brno.

ZE SRDCÍ ZBYLY JEN TROSKY.

Ze zamilovaných srdcí na stromech zbyly jen trosky

Jindřichovice – Neznámý ctitel zdobí stromy na silnici v Jindřichovicích velkými červenými srdci, kde se vyznává ze své lásky. Řidiči na frekventované komunikaci spojující Českou republiku s Německem spekulují, kdo si dal tu práci srdce vyrobit a komu zamilované vzkazy patří. Teď jsou ale rozmrzelí z toho, že vandalové srdce rozbili. A čekají, zda se objeví nová.

K filmu Dědictví aneb Kurva se neříká napsal Bolek Polívka scénář.

Unaveného Polívku nespasilo ani Sedláčkovo ironické pojetí

Jižní Morava /RECENZE/ – Dědictví aneb Kurva se neříká bude jistě řada diváků vnímat především jako film Bolka Polívky. Nejen že se valašský herec po dvaadvaceti letech vrátil k roli buranského milionáře Bohuše, ale k volnému pokračování porevoluční satiry navíc sám napsal scénář.

K filmu Dědictví aneb Kurva se neříká napsal Bolek Polívka scénář.

Unaveného Polívku nespasilo ani Sedláčkovo ironické pojetí

Jižní Morava /RECENZE/ – Dědictví aneb Kurva se neříká bude jistě řada diváků vnímat především jako film Bolka Polívky. Nejen že se valašský herec po dvaadvaceti letech vrátil k roli buranského milionáře Bohuše, ale k volnému pokračování porevoluční satiry navíc sám napsal scénář.

Bolek Polívka v pátek 7.2. představil pokračování legendárního snímku Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Polívka představil v Brně pokračování filmu Dědictví

Brno - Pokračování kultovního filmu Dědictví z roku 1992 zažilo v pátek svoji slavnostní brněnskou premiéru. Po dvaadvaceti letech se k příběhu multimilionáře Bohuše Stejskala vrátil jeho představitel Boleslav Polívka, který ke snímku tentokrát sám napsal i scénář.

PŘED KAMEROU. V pokračování filmu Dědictví se sešel s Bolkem Polívkou i Karel Gott.

Bohuš vyměnil v Dědictví rádiovku za klobouk

Brno - Zestárlý, obklopený majetkem, několika dětmi a v klobouku na hlavě namísto tradiční rádiovky se k divákům vrací po dvaadvaceti letech multimilionář Bohumil Stejskal. Jeho představitel, herec Boleslav Polívka, si tentokrát sám napsal scénář k pokračování kultovního filmu Dědictví. S dovětkem Kurvaseneříká vstupuje tento nový český film ve čtvrtek do kin. Štáb spolu s herci jej v Brně osobně představí v pátek v kině Scala. 

PŘED KAMEROU. V pokračování filmu Dědictví se sešel s Bolkem Polívkou i Karel Gott.

Bohuš vyměnil v Dědictví rádiovku za klobouk

Brno /ANKETA/ - Zestárlý, obklopený majetkem, několika dětmi a v klobouku na hlavě namísto tradiční rádiovky se k divákům vrací po dvaadvaceti letech multimilionář Bohumil Stejskal. Jeho představitel, herec Boleslav Polívka, si tentokrát sám napsal scénář k pokračování kultovního filmu Dědictví. S dovětkem Kurvaseneříká vstupuje tento nový český film ve čtvrtek do kin. Štáb spolu s herci jej v Brně osobně představí v pátek v kině Scala. 

Ilustrační foto

Hoďte se do gala! Plesová sezona začíná

/PŘEHLED PLESŮ/ Začátek plesové sezony je tady a moravskoslezská metropole má co nabídnout. Ostravané se díky tomu mohou těšit na desítky nejrůznějších i tematicky zaměřených plesů a bálů. 

Marcela Lorencová je přesvědčená, že věnovat se dětem je důležité. Z programu Kultury Žďár na letošek se osobně moc těší třeba na vystoupení bubeníka Miloše Meiera, šansoniérku Renatu Drössler, Annu Polívkovou či Lenku Dusilovou.

Kultura Žďár vkročila do nového roku úspěšně

Žďár nad Sázavou - Nabídka žďárské příspěvkové organizace Kultura Žďár je pestrá i pro tento rok. Už začátek roku byl úspěšný, úterní koncert Javorů zaplnil divadlo. „Jsem moc ráda, že byl mezi diváky takový zájem. Pravda ale je, že Ulrychovci, alespoň co pamatuji, měli ve Ždáře vždy plný sál," komentovala to s úsměvem Marcela Lorencová, ředitelka městské příspěvkové organizace Kultura Ždár.

Finále šesté řady StarDance

Šestou řadu StarDance vyhráli Anna Polívková s Michalem Kurtišem

Praha  /FOTOGALERIE/ - V šesté řadě taneční show StarDance zvítězili herečka Anna Polívková s Michalem Kurtišem, když ve finálové soutěži porazili modelku Taťánu Kuchařovou s Janem Onderem. Odborná porota sice udělila více bodů druhému páru, o vítězi ale rozhodli diváci svým hlasováním. Vítězové v posledním soutěžním večeru předvedli mezi standardními tanci walz, z latinskoamerických tanců zvolili dynamický jive.

Ilustrační foto

Řada pošt zůstává nedostupná

Karlovarský kraj - Jak se jednou dveře poboček České pošty dočasně zavřou, otevření se patrně nedočkají. Přesně tak hovoří lidé, kterých se dočasné uzavření poboček České pošty dotýká. Světlou výjimkou je pošta v Dolním Žandově na Chebsku, kterou po měsíci mohli opět lidé začít využívat.

ŠPIČKY PANTOMIMY se představily v Poličce. Boris Hybner, Bartolomiej Ostapczuk, Radim Vizváry a mnozí další  zvedli publikum při vrcholném Večeru pantomimy ze sedaček.

Večer pantomimy zvedl publikum ze sedaček

Polička – Anna Polívková, Boris Hybner, Radim Vizváry, Bartolomiej Ostapczuk, Elias Leirmann, Miro Kasprzyk, Irina Andreeva, Anke Gerber. To jsou zvučná jména umělců, které spojuje pantomima. Všichni se v sobotu sešli v unikátním představení v Tylově domě.

Ilustrační fotografie

Mime Fest v Poličce: Špičky pantomimy si zahrají 
na jednom jevišti

Polička – Mime Fest představuje nejlepší mimy 
z celého světa. Nechybí představení pro děti ani workshopy. Mimové vyrazí i na náměstí… Na mezinárodní festival pantomimy se sjeli profesionální mimové z Česka i ze zahraničí. Umělce s bílými tvářemi potkají lidé také v ulicích. V pondělí totiž začal v Poličce druhý ročník Mime Festu.

Z festivalu Jičín - město pohádky.

Pohádkový festival v Jičíně skončil: Úsměv, slzy, sláma i Hurikán

Jičín /FOTOGALERIE/ – V neděli v 16 hodin starosta Jičína Jiří Liška převzal od dětského parlamentu klíče od města a tím se definitivně uzavřel 23. ročník festivalu Jičín – město pohádky. Zase na rok zmizela pohádková rohožka, která očistila všechny od všedních starostí, zvonky, oznamující začátek i konec, z Valdické brány pohádkové zákony. Ale vraťme se ještě k víkendovému dění.

Ilustrační foto

Větrný park Jindřichovice bude největší v kraji

Jindřichovice - Ke čtyřem větrným elektrárnám v malé krušnohorské obci Jindřichovice na Sokolovsku přibudou další. Díky stavbě dalších čtyř větrníků tam vznikne dosud největší větrný park v Karlovarském kraji.

Štáb filmu Dědictví II v čele s režisérem Robertem Sedláčkem se po první části natáčení v lokacích v okolí Prahy přesunul na Moravu. Na snímku Bolek Polívka s Arnoštem Goldflamem.

Natáčení filmu Dědictví II pokračuje na farmě v Olšanech

Praha - Štáb filmu Dědictví II v čele s režisérem Robertem Sedláčkem se po první části natáčení v lokacích v okolí Prahy přesunul na Moravu. Po technických obhlídkách a detailní přípravě se druhý natáčecí blok rozjel 10. července za svítání na náměstí v Kroměříži. V následujících dnech natáčecí plán Bolka Polívku, v hlavní roli milionáře Bohuše, a další protagonisty pokračování kultovní komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag zavede na farmu v Olšanech.

Divadlo Kvelb předvedlo barvité vystoupení.

Festival Otevřeno oslaví deset let

Chomutov - Program chomutovského multižánrového festivalu se letos rozšíří i do Bezručova údolí. Přinášíme rozhovor s jednatelkou Věrou Flaškovou.