Kreativ

ŠTÍTEK: Anna Polívková

40. ročník festivalu komedie včera skončil předáváním cen.

Nejlepší českou komedií se stala Tátova volha

Nové Město nad Metují - 3846 diváků, 3207 minut filmu, 32 projekcí, 12 soutěžních filmů, 9 cen - takový byl 40. festival české komedie, který v neděli vyvrcholil v novoměstském Kině 70.

Chata na prodej

Festival smíchu je ve středním věku. A ponese se v trochu rebelském duchu

Kulatých 40 let. Tolik je letos Festivalu české filmové komedie. Krize středního věku mu ale, zdá se, nehrozí. Letos naplní smíchem a četnými hosty Nové Město nad Metují od 23. do 29. září. Kromě dvanácti soutěžních a dvaceti nesoutěžních projekcí nabídne zajímavý doprovodný program. Letos tak v trochu rebelském duchu.

Anna Polívková, Matěj Hádek

Playboy v ženském těle aneb Po čem muži touží

Po čem muži touží. To je česká komedie, kterou uvidíme v kinech od 20. září. Zahráli si v ní Jiří Langmajer, Anna Polívková a Táňa Pauhofová a vypráví o tom, co se stane, když se muž probudí v ženském těle. Vznikla podle scénáře Radky Třeštíkové a natočil ji Rudolf Havlík. Režisér filmů  Zejtra napořád a Pohádky pro Emu. Vedle hlavního tria uvidíme ve filmu také Matěje Hádka a Jiřího Havelku.

Jiří Langmajer

V podstatě jsem žena, tvrdí Jiří Langmajer

Po čem muži touží. To možná nezajímá jen ženy, ale i muže samotné. Jednu z alternativních odpovědí nabídne komedie se stejnojmenným názvem z dílny Rudolfa Havlíka, jež vstoupí do kin 20. září.

Ester Geislerová

Zamilovaná Ester Geislerová: Je to celý vzácný, jsem šťastná!

Herečka Ester Geislerová (34) sice vydala knihu plnou rozchodových vět, momentálně ale září štěstím. Je znovu zamilovaná! Rozchody nejsou příjemnou záležitostí, jak ale říká Ester v našem rozhovoru, není důvod se kvůli tomu zbláznit. „Za sebe můžu říct, že mně pomohla rodina, přátelé, děti a taky práce, a hlavně čas.“ Terapií vám může být také to, že se s traumatem z rozchodu anonymně svěříte na sociálních sítích. Ostatně, sociální sítě na nás dnes prozradí mnohé… 

Devátý ročník největšího rodinného festivalu v České republice Kašpárkohraní zaplnil pražské Letenské sady v neděli 11.června.

Bejbypank i tančící celebrity. Ideální neděle pro rodiče a děti

/FOTOGALERIE Z MINULÉHO ROČNÍKU/ Už podesáté se koná velký rodinný festival Kašpárkohraní. Společně se Dnem dětí v Oboře Hvězda nabídne už zítra od 11 do 19 hodin ve Hvězdě na Petřinách vystoupení Tomáše Kluse, bejbypankové partičky Kašpárek v rohlíku, kapely Slza a Ivana Mládka a jeho Banjo Bandu.

z připravovaného filmu Po čem muži touží

V září se dozvíme, po čem muži touží

Režisér Rudolf Havlík v těchto týdnech natáčí novou filmovou komedii Po čem muži touží. Režisér společně s úspěšnou spisovatelkou Radkou Třeštíkovou napsal scénář o věčném soupeření mužského a ženského světa.

Roli boha Peruna v nové valašské pohádce Největší dar obsadí herec Pavel Nový. Na snímku s režisérkou pohádky Martou Santovjákovou Gerlíkovou

Ve valašské pohádce Největší dar si zahraje Pavel Nový

Po odlehčené rodinné letní komedii Děda a snímku Tehdy spolu, který naopak vyprávěl daleko méně veselý příběh o mladé Židovce, která za války hledá ve valašských kopcích úkryt před deportem, vzniká na Valašsku v krátké době už třetí celovečerní film.

Marcela Lorencová

Jedním z plánů Kultury Žďár je modernizace výstavní síně

Žďár nad Sázavou - Staronovou ředitelkou žďárské příspěvkové organizace Kultura Žďár je Marcela Lorencová. Svou pozici obhájila v listopadu, a nyní je už ve vedení organizace jedenáctým rokem. Jaké plány má na příštích šest let? „Především bych ráda naši organizaci udržela tam, kde je. Ačkoli to tak na první pohled nemusí vypadat, je to pro mou další práci výzva,“ komentovala to Marcela Lorencová s úsměvem.

Ilustrační foto

Plesy okoření Anna Polívková i kapelník od Ondřeje Havelky

Třebíčsko – K začátku nového roku neodmyslitelně patří i plesová sezona. Osvěžit si taneční kroky a provětrat taneční obuv mohou lidé ve městech i v obcích na Třebíčsku. Plesy pořádají hasiči, fotbalisté i nejrůznější spolky.

z filmu Špindl

Dámská jízda ze Špindlu sesadila Star Wars

/VIDEOKLIP/ Historie se opakuje. Před dvěma lety to byla zimní komedie Padesátka Vojty Kotka, která během svého druhého víkendu v kinech sesadila z čela návštěvnosti Hvězdné války. Na aktuální zbrusu nový díl Hvězdných válek, který vydělal ve světě už miliardu dolarů, si v českých kinech vyšlápla jiná zimní komedie - Špindl.

z filmu Špindl

Film Špindl zdobí hudba kapely O5 a Radeček

Horská komedie Špindl režiséra Milana Cieslara nese šumperskou stopu. Snímek zdobí hudba zdejší kapely O5 a Radeček. Titulní skladba Budu rád z dílny „Radečků" ve filmu zní několikrát včetně závěrečných titulků, doprovází také filmové trailery.

z filmu Špindl

Letošní zimu přinese do kin Anna Polívková a zimní komedie Špindl

Horská zimní komedie z prostředí Špindlerova mlýna s názvem Špindl vstoupí do českých kin společně s prvním zimním dnem. Komedie Špindl ukazuje dámskou jízdu tří sester na horách, přičemž filmu vévodí sarkastická postava s tváří Anny Polívkové a její milostné trable. Film bude mít premiéru těsně před Vánocemi 21. prosince 2017.

Zahájení zimní sezny ve Špindlerově Mlýně.

Špindl zahájil zimní sezonu

Špindlerův Mlýn - Skiareál Špindlerův Mlýn přivítal zimní sezonu ve velkém stylu a přichystal pro lyžaře řadu novinek.

Na Černé hoře se lyžuje denně již od 22. listopadu. Druhým areálem, který zahajuje sezonu, je Malá Úpa.

Na lyže můžete na Černou horu a Pomezky

Krkonoše - V sobotu začíná lyžařská sezona ve Skiareálu Malá Úpa. Příští pátek odstartuje také ve Špindlerově Mlýně a Peci pod Sněžkou. Ve dvou horských střediscích budou o víkendu otevřené sjezdovky. Po SkiResortu Černá hora-Pec, který před dvěma týdny zahájil lyžařskou sezonu na Černé hoře, spustí poprvé vleky rovněž Ski areál Malá Úpa.

z nové řady seriálu Až po uši

Až po uši - podruhé

/VIDEO, GALERIE/ Každý hledá někoho a všichni se čas od času potkají v posteli někoho jiného… I tak by se dal volně popsat děj druhé řady populárního seriálu Až po uši, který se na obrazovky HBO vrátil po třech letech.

Z filmové komedie Špindl

VIDEO: Komedie Špindl. Co vyvádějí Kohák a nahý Gránský?

Špindlerův Mlýn - Horská zimní komedie z prostředí Špindlerova Mlýna s názvem Špindl vstoupí do českých kin 21. prosince. Líčí dámskou jízdu tří sester. Filmu vévodí sarkastická postava s tváří Anny Polívkové a její milostné trable.

Tančírna - soutěž.

S Deníkem na Benefiční Tančírnu StarDance!

StarDance má sice letos na obrazovkách České televize přestávku, ale nasát neopakovatelnou atmosféru zábavně taneční soutěže můžete i letos. Zahraje Moon Dance Orchestra Martina Kumžáka, pod vedením tanečních profesionálů a známých osobností se naučíte šest standardních a latinskoamerických tanců a především pomůžete dobré věci. Výtěžek z akce poputuje v plné výši Centru Paraple.

V loňském roce se začínalo lyžovat na Černé hoře v sobotu 12. listopadu, letos termín oddálí nepříznivé počasí.

Lyžovat se začne později než v loňském roce

Krkonoše - Před rokem se poprvé lyžovalo v sobotu 12. listopadu na Černé hoře, letos se takhle brzy určitě nezačne. Může za to nepříznivé počasí s deštěm a vyššími teplotami. Ve skiareálech netrpělivě čekají, až klesnou pod bod mrazu, aby mohli zasněžovat.

Festival NADOSAH.

Festival NADOSAH má za sebou první ročník

Mladá Boleslav - Památce herce, mima a pedagoga Borise Hybnera byl věnován festival NADOSAH, jehož první ročník se uskutečnil v Mladé Boleslavi. Festival nesl podtitul Netradiční divadelní formy na netradičních místech.

Hudebně divadelní představení nazvané Aniby Neřekla, ve kterém se nadšenému hledišti pod širým nebem představili Anna Polívková a Jakub Xavier Baro.

OBRAZEM: Anna Polívková řádila v mělnických sadech

Seriál letních komorních koncertů v sadech u Masarykova kulturního domu v Mělníku nabídl na začátku tohoto týdne hudebně divadelní představení nazvané Aniby Neřekla, ve kterém se nadšenému hledišti pod širým nebem představili Anna Polívková a Jakub Xavier Baro. 

Režisér Tomáš Svoboda

Režisér Tomáš Svoboda: Svatba je pro mne takový divně kostýmovaný mejdan

/ROZHOVOR/ Režisér a scenárista Tomáš Svoboda působí jako recesista, kterému není nic svaté – když například v televizním Dobrém ránu propagoval obnovenou premiéru své drsné inscenace Popcorn, s vážnou tváří před kamerami tvrdil, že k přezkoušení titulu došlo proto, že všichni hlavní představitelé byli během repríz omylem postříleni. Se stejnou „neuctivostí“ vůči autoritám režíroval i své politické kabarety.