Kreativ

ŠTÍTEK: Anna Polívková

Představení souboru Malabar s názvem Le Voyage des Aquareves

Festival Letní Letná zahájí francouzský soubor Malabar

Praha - Letošní ročník festivalu Letní Letná zahájí 21. srpna přímo na pražské Letné velkolepá podívaná francouzského souboru Malabar, která bude přístupná zdarma. Soubor, který před pěti lety „oživil“ v centru Prahy obrovskou kudlanku, přiveze tentokrát magické představení nazvané Le Voyage des Aquarêves plné pyrotechnických efektů, akrobacie, světel i žonglování.

Ilustrační foto

Pošta se znovu otevřela, radnice doplatí nájem

Jindřichovice - Obyvatelé obce Jindřichovice na Sokolovsku a jejích sedmi osad nakonec nepřijdou o pobočku České pošty. Ta ohlásila její uzavření poté, co majitel objektu zvedl poště nájemné. Pošta znovu otevřela dveře za podmínky, že rozdíl v nájemném uhradí samotná radnice.

Známý herec, bavič a muzikant Josef Alois Náhlovský.

Náhlovský i Rosák budou bavit lázně

Luhačovice – V sobotu v 19 hodin vypukne v Luhačovicích první ročník festivalu Luhačovický švihák. Jeho pořadatelé věří, že vnese do lázeňského města spoustu humoru a zábavy. Přehlídku, která trvá až do 13. července, organizuje známý komik Josef A. Náhlovský.

Přehlídka pantomimy a pohybového divadla se otevřela již po šestnácté

Šestnáctá přehlídka pantomimy a pohybového divadla

Kolín /FOTOGALERIE/ - Sobotním Galavečerem vyvrcholilo v kolínském Městském divadle pod názvem Otevřeno třídenní setkání souborů z celých Čech a to zdravých i sluchově postižených provozujících tanec, pohybové divadlo či pantomimu.

Milovníci dobrého vína v sobotu zamířili do Jihlavy. V Domě kultury se totiž konal první ročník festivalu věnovanému tomuto nápoji.

OBRAZEM: Víno v sobotu teklo proudem

Jihlava – Milovníci dobrého vína v sobotu zamířili do Jihlavy. V Domě kultury se totiž konal první ročník festivalu věnovanému tomuto nápoji.

Monology vagíny nastudovaly herečky (zprava) Dáša Bláhová, Anna Polívková a Michaela Sajlerová.

Monology vagíny: vlídná exkurze do vesmíru

Hradec Králové – Téměř kultovní představení s názvem Monology vagíny se uskuteční ve čtvrtek 27. ledna v hradeckém Adalbertinu. Divákům se představí Dagmar Bláhová, Michaela Sajlerová a Anna Polívková nebo Jitka Asterová.

Falb Fiction. Zdroj: www.crossart.cz

Festival Křižovatky: Guláš, létající šapitó i jazz

Olomouc – Rozmanitou nabídku současného alternativního umění slibuje od úterý do soboty olomoucký festival Křižovatky. Napříč Evropou nabídne mimořádné menu, v němž budou divadelní představení, filmové projekce nebo autorská čtení.

Radoslav Brzobohatý

Divadlo v Teplicích nabízí letní slevy

Teplice – Ještě pár dní do konce července mohou příznivci Divadla Na Zámku využít možnosti cenově výhodného předplatného. Dům kultury Teplice nabízí slevu 100,– Kč na jedno, dvou i třídenní vstupné. Třídenní open air festival, který je tradičně situován na vnitřní nádvoří teplického zámku, se letos odehraje o prvním zářijovém víkendu. Každý den se otevře dopolední pohádkou pro nejmenší diváky, za samostatné vstupné.

Anna Polívková - nejen jako herečka, ale také v roli režisérky.

Anna Polívková na scéně Obecního domu

Opava – S Annou Polívkovou jsme se v Opavě měli možnost setkat již několikrát. V roli režisérky se nám představí v neděli 13. června. Do Obecního domu totiž přiveze tanečně pohybové představení Případy doktora Toureta. Divadla začnou v 17 a 20 hodin.

Premiéra bláznivé komedie Šejk je v neděli na ČT 1.

Crazy komedii Šejk uvede v neděli ČT1

Praha /FOTOGALERIE/ - Lázeňskou komedii plnou zlodějů a podvodníků, převleků, trapasů a nedorozumění, bláznivého humoru i hereckých hvězd v čele s Jaroslavem Duškem a Miroslavem Táborským uvede ČT1 v neděli 31. ledna od 20:00. Scénář napsala Anna Vovsová a režie se ujala Zuzana Zemanová. Převleková groteska těží z absurdních záměn mužských a ženských rolí. Příběh, plný pikantních nedorozumění, satiricky zobrazuje přehnanou podnikatelskou horlivost. Karikuje také novodobou módu proměn sexuální identity i sháňku po biopotravinách a léčebných procedurách.

Nové hřiště v Jindřichovicích.

Děti mají ve vesnici nové hřiště

Jindřichovice - Na nově vybaveném dětském hřišti začaly skotačit děti v horské obci Jindřichovice. Nové prolézačky, klouzačka a další atrakce bylo možné podle tamní starostky Anny Polívkové pořídit díky štědrosti dárců.

Kolínský Kašparův mimoriál 2009

Zmatená Polívková, výborné Continuo a nadšeně přijaté Něco

Kolín/ FOTOGALERIE/ -Do pouhých dvou dnů se letos smrskl program 14. ročníku festivalu nonverbálního, pohybového a pouličního divadla Kašparův kolínský Memoriál s podtitulem Gasparáda, který jeho pořadatelé z občanského sdružení agentury Alt@rt tentokrát zasvětili především nejmenšímu publiku.

Ilustrační foto

Slabým signálem trpí i další horské obce

Kraslicko - Slabým nebo vůbec žádným signálem mobilní sítě trpí na Kraslicku nejen horská Přebuz, ale i další města a obce. Upozornili na to včera jejich starostové při setkání s hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Novotným.

Anna Polívková

Na World Festu vystoupí filmové i hudební hvězdy

Hrádek nad Nisou - Festival etnické, alternativní hudby a divadla je připraven pro návštěvníky obce Chotyně uHrádku nad Nisou od pátku 4.září až do neděle 6.září. Festival se koná pod záštitou starosty města Hrádku nad Nisou pana MartinaPůty.

Zase Afrika? Alex, Marty, Glorie a Melman znovu ztroskotali, tentokrát ale v zábavnějším dobrodružství.

Náměstí se opět promění v letní kino

Most - Zpříjemnit dětem blížící se začátek školního roku se rozhodlo město Most. Připravilo proto na neděli 30. srpna letní promítání filmů na velkoplošné obrazovce na 1. náměstí.

Štáb ČT se na jeden den natáčení přesunul z Lázní Kundratice a Ostašova na Liberecku na jabloneckou Riegrovu ulici, kde natáčel o čtvrtečním odpoledni. Lidé se v parném dnu otáčeli nejen za kameramany, ale Annou Polívkovou a Miroslavem Táborským.

Riegrovu ulici proměnili v dějiště nového filmu

Jablonec n. N. /FOTOGALERIE, AUDIA/ - Komedii příštího roku o popleteném pohlaví a ztrátě identity natáčela režisérka Zuzana Zemanová v Lázních Kundratice, v Osečné, a také v Jablonci vedle Klubu Ex.