Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Ilustrační foto.

Lisabon: Město milenců i důchodců

Nejzápadnější hlavní evropské město má takové kouzlo, že vás uhrane a už nepustí. Svým klidem, pohodou, vlastním životním tempem, přátelským přijetím. V každém ročním období vám tam bude dobře. A v jakémkoli věku a sestavě. Toto město má výhodu, že se tam dobře cítí milenci, rodiče s dětmi i senioři. Každému má co nabídnout.

Uzavřená ulice Husova. Ilustrační foto

Kmeny zastaví dopravu v Husově ulici. Na celý den i noc

Brno – Do problémů se dostanou Brňané, kteří příští sobotu pojedou přes centrum Brna autem nebo tramvají. Dopravu v některých ulicích omezí akce Moravské galerie. Oslavou v ulici se chce vedení galerie přiblížit atmosféře happeningů v devadesátých letech minulého století. Uzavírku ulice kvůli kultuře lidé zažili už uplynulou sobotu při majálesovém průvodu.

BK Armex Děčín - BK JIP Pardubice 75:54.

FOTO: Děčín přejel Pardubice, táhl ho i probuzený střelec Palyza

Děčín - V takové atmosféře snad Děčín ani nemohl s Pardubicemi prohrát. Našlapaná hala hnala domácí Válečníky od první do poslední vteřiny. Poprvé v semifinálové sérii dokázal některý ze soupeřů zvítězit výraznějším rozdílem. Třetí utkání série vyhráli Válečníci 74:54, na zápasy vedou po sobotě 2:1.

Ilustrační foto.

Fandění v hospodě má zcela jinou atmosféru

HLASUJTE V ANKETĚ / Hokejové mistrovství světa začíná dnes v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Jako každý rok se bojů o medaile nepřímo zúčastní i fanoušci na Valašsku. Hokejový svátek si díky televizním přenosům, které příznivci sledují společně v restauracích, nenechají ujít.

Fanoušci Baníku Ostrava.

Frťala: Hlavně nepodlehnout atmosféře

Varnsdorf – Těžká šichta čeká na fotbalisty Varnsdorfu v 26. kole Fortuna národní ligy. Severočeši se totiž chystají na souboj s Baníkem Ostrava, který prahne po postupu.

Trénink fotbalové reprezentace žen do 17 let na hřišti Sokola Černice v Plzni.

Za Staškovou přijede autobus fanoušků ze Znojma

Plzeň – Patří k nejzkušenější hráčkám českého týmu. Útočnice pražské Sparty Andrea Stašková si zahrála už na loňském mistrovství Evropy do 17 let, nastupuje za ženy v první lize a okusila i atmosféru ženské Ligy mistrů.

Ladislav Krejčí.

Motivace fotbalisty Krejčího: Zbrojovka i reprezentace

Brno – Nezapomenutelný zážitek. Když si na počátku října připsal v duelu s pražskou Spartou premiérový start v nejvyšší domácí soutěži, přihlíželo jeho debutu přes devět tisíc diváků. Osmnáctiletý talent brněnské Zbrojovky Ladislav Krejčí se však bouřlivé atmosféry nezalekl a povedeným výkonem si řekl o stálé místo v prvoligovém kádru. O nervozitě před zápasy i reprezentačních ambicích hovoří v posledním dílu seriálu Deníku Rovnost Talenti z jihu Moravy.

Viktoria Žižkov vs. Baník Ostrava

Fanoušci dotlačili Baník k výhře na Žižkově

Praha, Ostrava - Fotbalisté ostravského Baníku jsou zase o kousek blíže vysněnému návratu do první ligy. V sobotu totiž vyhráli důležitý duel 25. kola druhé ligy na půdě Žižkova. Zápas rozhodl už v 8. minutě krajní obránce Breda, který se trefil po rohovém kopu Hrubého. Zápas se hrál ve skvělé atmosféře, o kterou se postaralo asi dva tisíce fanoušků Baníku, kteří v sobotu dopoledne dorazili do Prahy.

Atmosféru prvorepublikového Přerova se snažili přenést na zeď v průčelí domu ve Wilsonově ulici studenti zdejšího Gymnázia Jakuba Škody.

Studenti namalovali do průchodu prvorepublikový Přerov

Přiblížit atmosféru prvorepublikového Přerova se podařilo studentům zdejšího Gymnázia Jakuba Škody. Na zdech průčelí domu ve Wilsonově ulici nakreslili akrylovými barvami dámy, sedící u kavárenského stolku a korzující po městě, ale i nablýskaný automobil či koloniál.

Mistrovské oslavy v Brně. Hokejisté Komety přijeli mezi fanoušky na zaplněný Zelný trh v otevřeném autobuse.

Mistrovské oslavy v Brně: hokejisty přivítalo 12 tisíc fanoušků, obsadili i věž

Brno /VIDEO, FOTOGALERIE/ – „Brno, miluji tě!" volal na plném Zelném trhu v centru města kouč a majitel hokejové Komety Libor Zábranský. Měl k tomu dobrý důvod, protože bez ohledu na déšť přišlo na sobotní oslavu titulu dvanáct tisíc fanoušků a na náměstí vládla euforická atmosféra připomínající zlaté okamžiky českého hokeje po výhře v Naganu. Fanoušci obsadili i nedalekou věž Staré radnice.

Tomáš Vondrášek

Teplický Vondrášek: Karviná hraje poctivý fotbal. Čekám těžký zápas!

Teplice – Sobotní podvečer bude v Teplicích patřit fotbalu, na Stínadla dorazí k zápasu 25. kola ePojisteni.cz ligy Karviná, která čtyři zápasy po sobě prohrála. Domácím se naopak daří, na jaře ztratili všechny body pouze na Slavii; Teplice díky velmi dobré formě na jaře bojují o evropské poháry. „Dýchá se nám hezky, nálada je pozitivní," říká o atmosféře v týmu Tomáš Vondrášek, který se od sobotní 17. hodiny bude se svými spoluhráči snažit severomoravské mužstvo zašlapat do země.

Jakarta

Indonéská Jakarta volí guvernéra. Kampaň provázela vyhrocená atmosféra

Volební místnosti v hlavním městě Indonésie se dnes otevřely. Očekává se, že souboj o křeslo místního guvernéra mezi etnickým Číňanem Basuki Tjahaja Purnamou, zvaným Ahok, který post zastává v současnosti a bývalým ministrem školství Anies Baswedanem bude velmi těsný. Kampaň provázelo náboženské a rasové napětí.

KATEŘINA VAŇKOVÁ z Odřepes jezdí už druhým rokem závody čtyřkolek. A sama si to náramně užívá.

Mým největším snem je Dakar, říká patnáctiletá závodnice

Odřepsy /ROZHOVOR/ – Přijela se podívat na závody za známými. Sedla za řídítka a vedlo se jí náramně. Hned při své premiéře skončila nečekaně na druhém místě. To v ní zanechalo velký dojem a už u závodění zůstala. Je jí teprve patnáct let a už druhým rokem jezdí KATEŘINA VAŇKOVÁ z Odřepes na čtyřkolce. Pro mnohé dívky něco nemožného, pro ni už je to samozřejmost. „Baví mě ten adrenalin a atmosféra závodů," říká mladá závodnice.

Fotbalisté Blanska. Ilustrační foto.

Ohrožené Blansko hostí ohroženou Holici. Zbořil si přeje pohárovou atmosféru

Blansko – Tři body za výhru, jeden za remízu. Obvyklé fotbalové počty mají jednu výjimku. Tím specifickým, ale nikoli neobvyklým případem jsou vzájemné souboje týmů, kterým jde o postup nebo o záchranu. Všichni aktéři se shodnou, že v těchto zápasech je v sázce šest bodů. Právě takový nádech bude mít sobotní duel Fortuna Moravskoslezské ligy v Blansku, kde místní FK přivítá 1. Hanácký FK Olomouc. Sousedi v tabulce jsou ohrožení sestupem.

1.SK Prostějov proti Baníku Ostrava

Baníkovci ukázali v Prostějově svou lepší tvář

Bezproblémový, tak hodnotí policisté i pořadatelé sobotní fotbalovou bitvu Prostějova s Ostravou. Na vyprodaném stadionu bylo na sedm set příznivců Baníků. Ti tentokrát ukázali svou lepší tvář a vytvořili nezapomenutelnou – ryze fotbalovou atmosféru.

Fanoušci Baníku v Prostějově

VIDEO: Baník v Prostějově

Bouřlivá atmosféra, plné ochozy, stovky fanoušků Ostravy a tvrdý boj na hřišti. Podívejte se jak to vypadalo, když po 77 letech přijel do Prostějova Baník.

Vítání jara na Masarykově náměstí v Hranicích

V Hranicích vítali jaro u Kraslicovníku

Lidová pořekadla a básničky, ale také folklorní tance a písničky, které navodily tu pravou jarní atmosféru. Přestože do Velikonoc zbývá ještě týden, na Masarykově náměstí v Hranicích to tak nevypadalo.

Vlci ve Vsetíně

Na Vlky přišlo pět tisíc diváků

Jablonec n. N. - Ve Vsetíně Vlci neuspěli. Bojovali od samého začátku až do posledního hvizdu. A užívali si atmosféry, při které se na zimním stadionu sešlo přes pět tisíc fanoušků hokeje. A na jabloneckého Tomáše Demela nezapomněli.

Miloslav Brožek po pražském půlmaratonu.

Z atmosféry akce jsem byl nadšený, říká Brožek

Vlašim – Ještě v pozici asistenta trenéra druholigových fotbalistů Vlašimi neodcestoval Miloslav Brožek na nedělní zápas (2. dubna) do Ostravy společně s týmem, ale po vlastní ose. Proč? V sobotu se zúčastnil Sportisimo pražského půlmaratonu, aby podpořil svou účastí Hospic Dobrého Pastýře v Čerčanech. Výsledný čas člena realizačního týmu FC Sellier & Bellot Vlašim se vyšplhal na 2 hodiny a patnáct minut. „Skvělá organizace, pozitivní přístup běžců, fanoušků i organizátorů mě vtáhla do závodu a moc mi pomohla ho dokončit," byl nadšený po zdolání půlmaratonu Miloslav Brožek.

Fanoušci Slavie v doprovodu policie. Ilustrační foto.

Derby v Edenu ohlídají stovky policistů

Praha - Derby. Na jedné straně úžasná atmosféra na sta-dionu, skvělé výkony hráčů a parádní fotbalové představení. Na druhé stovky všudypřítomných policistů, dopravní omezení a střety fanoušků. I takové záležitosti přinese dlouho očekávaný zápas, který se zítra od 17.30 hodin odehraje na stadionu v Edenu.

Velikonoční jarmark v královéhradeckém Adalbertinu.

Velikonoční atmosféra dýchne na návštěvníky Adalbertina

Hradec Králové - Řemeslníci, lidoví umělci nebo prodejci velikonočních artefaktů. Ti všichni budou k vidění v sobotu 1. dubna v hradeckém Adalbertinu a na přilehlém parkovišti, kde se jako každý rok uskuteční tradiční Velikonoční jarmark.

Ilustrační foto

David Kroc nasál divizní atmosféru

Rokycany – Po třech jarních nezdarech (s nulou na kontě a pasivním skóre 0:5) se divizní fotbalisté FC Rokycany propadají tabulkou skupiny A. Nic ale není ztraceno.

V brněnském Sono centru vystoupila 
americká R'n'B a soulová zpěvačka Macy Gray.

OBRAZEM: Jmenuji se Macy Gray, představila se americká zpěvačka Brnu

Brno – Poprvé v Brně vystoupila v sobotu večer americká R'n'B a soulová zpěvačka Macy Gray. Ve vydařené klubové atmosféře Sono centra zazpívala svým specificky „nakřáplým" hlasem starší hity i novější písně a přesvědčila fanoušky o svém výjimečném hlasovém umění. V úvodu večera zazněly skladby Why Didn't You Call Me, Relating To a Psychopath nebo Do Something, v závěru nechyběly hity jako I Try či Beauty In The World.

Tasovice - Slavičín

TVD si spravilo chuť po derby

Spravili si reputaci. Ani bouřlivé prostředí nezastavilo divizní fotbalisty Slavičína ke splnění role favorita na půdě Tasovic. „Takovou atmosféru jsem ještě v divizi nezažil, bouřlivé, vytrvalé. Za výhru jsme rádi, zvláště po výpadku v derby," oddechl si trenér TVD Milan Otépka.

Petr Pavlík.

Pavlík se těší domů do Opavy a doufá, že atmosféra Zbrojovku vyburcuje

Brno – Před týdnem dorazilo do Opavy patnáct stovek příznivců Baníku Ostrava, kteří se na několika místech střetli s domácími rowdies. Řádění chuligánů odnesl také zděný plot rodinného domu, který výtržníci použili jako zdroj cihel, které po sobě házeli. Do Opavy teď míří fotbalisté Zbrojovky, kteří tam v neděli patnáct minut po poledni rozehrají čtvrtfinále Mol Cupu.

Fanoušky potřebují

Na Kobře nevyšlo Vlkům vůbec nic

Jablonec n. N. - Přijeli s debaklem 8:2, a to ještě brankář Stejskal hodně útoků soupeře zlikvidoval. V sobotu 25. března od 18 hodin hrají druhý zápas s Kobrou doma. A fanouškům předem děkují za podporu. A protože se o víkendu nehraje na Střelnici prvoligový fotbal, mohou příznivci FK dorazit na zimní stadion a Vlkům připravit atmosféru, jakou vytvářejí hráčům FK Jablonec.

Florbalisté Znojma. Ilustrační foto.

Venkovní zápasy? Pro Laufen možná i výhoda

Znojmo – Opouští bouřlivou domácí atmosféru a před sebou mají jasný úkol. Pokud chtějí znojemští florbalisté pomýšlet na postup do semifinále play-off první ligy, musejí o víkendu v Praze s týmem Black Angels aspoň jednou uspět. Po dvou duelech na jihu Moravy je stav série na tři vítězná utkání vyrovnaný. „Samozřejmě bychom nejraději vyhráli oba zápasy a sérii ukončili, ale spokojíme se i s jedním bodem," ušklíbl se zadák Laufenu Karel Virgl.