Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Vyhlášení Fortuna Tipligy za jaro 2017

Posezení bylo plné úsměvů. Vtipné historky byly samozřejmostí

Nymburk – Sedm nejlepších tipujících Fortuna Tipligy jsme pozvali na posezení v jedné z restaurací na nymburském náměstí. Pohodová atmosféra, hromada výborného jídla, dostatek pití. Nakonec u jednoho stolu posedělo jen pět tipérů. Dva se omluvili. Škoda.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové. Ilustrační fotografie.

O kauze muzeum kraj rozhodne v červenci. Ředitelka se cítí pod tlakem

Hradec Králové - Řešení problému se šikanou, které se na zaměstnancích Muzea východních Čech údajně dopouštěla jejich ředitelka, kraj odložil na červenec. Původně se předpokládalo, že vedení Královéhradeckého kraje ředitelku Naďu Machkovou Prajzovou v úterý po mimořádném zasedání rady kraje odvolá, to se však nestalo.

Baseballisté Arrows Ostrava vzdali hold armádě.

Baseballisté Arrows Ostrava vzdali hold armádě

/FOTOGALERIE/ Extraligový baseball a doprovodný program tentokrát věnovaný Armádě České republiky přilákal v Ostravě stovky lidí. Jen samotné utkání mezi domácími Arrows a Nuclears Třebíč jich z tribuny sledovaly přes tři stovky. Vytvořili báječnou atmosféru a bavili se hladkým vítězstvím domácích 12:1.

Cena pro nejlepšího hráče zápasu s Portugalskem putovala do rukou gólmana Jana Šimary (vpravo).

Gólman Jan Šimara má jasno: „Tenhle šampionát nikdo nepřekoná"

Letohrad /ROZHOVOR/ - Ač původem „Vsetíňák", už několikátou sezonu je JAN ŠIMARA zdí v letohradské brance. Letos se s týmem jelenů probojovali do play off hokejbalové extraligy, tam až v pátém zápase podlehli pozdějšímu mistrovi z pražských Lužin a nikoho nepřekvapilo, když se jeho jméno objevilo v nominaci na domácí šampionát v Pardubicích.

Benefiční festival na hradě Pecka

Pecka! Festival jako srdeční záležitost

Pecka - Příchod léta je pro mnohé příznivce divadla a alternativní hudby neodmyslitelně spjatý s benefičním festivalem na hradě Pecka. Letošní patnáctý ročník se uskutečnil ve dnech 23. a 24. června. Žánrová rozmanitost, romantické prostředí historické památky a unikátní atmosféra patří mezi atributy, které z akce činí oblíbenou kulturní událost.

Z turnaje v malé kopané starých gard v Městci Králové

FOTO: Pyro není zločin, skandovaly fanynky

Městec Králové /AKTUALIZOVÁNO/ - Pohodová atmosféra a tuhé boje na trávníku. K tomu ještě fanynky a jejich dýmovnice. Jako na první lize. To byl turnaj v malé kopané starých gard v Městci Králové.

Slunovrat zahájil Miro Šmajda s Františkem Nedvědem

Slunovrat zahájil Miro Šmajda s Františkem Nedvědem v komorní atmosféře

Sázava /FOTOGALERIE/ - Festival Slunovrat v areálu Sázavského ostrova zahájili pořadatelé v pátek v 17 hodin. Možná právě nultý ročník či krásné počasí ke koupání předurčilo, že na začátek akce přišel malý počet návštěvníků. I tak ale areál během následujících hodin vítal nové a nové příchozí.

Mistrovství Evropy basketbalistek v Hradci Králové: České republika - Ukrajina.

„Atmosféra v hale nám v prvním poločase svazovala ruce"

Hradec Králové - ME basketbalistek: Kde hledat příčiny úvodní porážky s Ukrajinou? Ilona Burgrová má jasno. „První poločas byl z naší strany hodně špatný, nedařilo se nám prakticky nic. Řekla bych, že atmosféra v hale nám trochu svazovala ruce," uvedla pivotka českého týmu.

Zleva: Daniel Kouba a Petr Albrecht s podklady, které si pro rozhovor s Deníkem připravili.

Studenti pořádají protestní pochod městem

Rakovník /FOTOGALERIE/– Masarykova obchodní akademie v Rakovníku. Škola, která se na svých oficiálních webových stránkách prezentuje přátelskou atmosférou. Bohužel právě ta na škole poslední dny chybí.

Patrik Levčík (v bílém).

Atmosféra je super a těším se na další zápas, říká Levčík

Brno /ROZHOVOR/ – Při práci s míčem vypadá, že má gumové nohy. Českého reprezentanta v malém fotbale Patrika Levčíka zdobí vytříbená technika a také bleskurychlé řešení situací. A že se mu občas někdo posmívá za křivé nohy? „Zasměju se tomu, protože vím, že to je moje největší přednost ve fotbale. Kdo mě zná, už si na to zvykl, ale samozřejmě se nevyhnu nějakým narážkám," ušklíbl se čtyřiadvacetiletý univerzál z Velkých Pavlovic. S národním týmem zvládl druhé vystoupení na evropském šampionátu v Brně za Lužánkami, když Češi přejeli Lotyšsko 6:0.

Slavnosti břeclavského piva. Ilustrační foto z roku 2017.

Slavnosti břeclavského piva: řízné speciály, rock i Schmitzer bavící davy

Břeclav /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Kanec je výborný, hlásí Břeclavan Oldřich Janza. Pokyvuje do rytmu hlavou a s kelímkem v ruce si užívá atmosféru Slavností břeclavského piva. V sobotu se přichází pobavit a poslechnout si kapely do areálu zámku. Návštěvníci mají na výběr z několika druhů piv, nejen z břeclavského zámeckého pivovaru, ale i speciály od regionálních minipivovarů.

Noc kostelů 2017 v Chrudimi

Ticho v kostele sv. Michaela automaticky nutilo k šeptání

Chrudim – Desítky kostelů, kapliček a modliteben na celém Chrudimsku se během páteční noci otevřely návštěvníkům. Pořadatelé lákali do svatostánků na bohatý doprovodný program nebo jen na tiché zamyšlení v tajemné atmosféře potemnělého interiéru, kde s tmou bojovalo jen několik desítek svic.

Ilustrační foto.

„Napadly nás tmavé vosy,“ píše muž úřadu

Úpice - Nejen úpičtí zastupitelé řeší obsah dopisu, v němž si jeden z občanů stěžuje na napadení před městským sálem. Jeho autor vyzývá radnici k řešení neutěšené atmosféry v Úpici. Lidé se prý bojí násilnické incidenty hlásit na policii.

Jan Kraus a Jiří Ježek při natáčení spotu k Evropským hrám hendikepované mládeže Emil Open.

Evropská špička hendikepovaných sportovců míří do Brna. Na Emil Open

Brno /VIDEO/ – Brněnská sportoviště přivítají od středy do neděle sportovce ze sedmnácti zemí Evropy. Šestého ročníku Evropských her hendikepované mládeže Emil Open se zúčastní přibližně osm stovek nadějí. „Letos chceme účastníkům zajistit zdarma nejen ubytování a stravu, ale především vytvořit profesionální zázemí, díky kterému prožijí výjimečnou atmosféru mezinárodní sportovní události," uvedl prezident organizačního výboru Pavel Zbožínek.

RUNCZECH České Budějovice 2017

Vladislav Pešek zvládl trasu na vozíku, v cíli chválil atmosféru

České Budějovice - Hraje florbal, věnuje se atletice. Všechno aktivně. Pasivně fandí hokejistům Motoru, volejbalistům Jihostroje… Sport má prostě rád. Vladislav Pešek zvládl trasu dm rodinného běhu i přesto, že je na invalidním vozíku. Trať překonal ve velmi solidním čase.

VINUM ET CETERA. V broumovském klášteře se snoubilo baroko s těmi nejlepšími českými a moravskými víny.

Trochu té Moravy přivážíme i sem na Broumovsko, říká sommelier

Broumov - „Spojení barokního kláštera a vína k sobě neodmyslitelně patří. Vždyť první výroba vína bývala v klášterech. Ke všemu sem jezdím moc rád, je tady úžasná atmosféra a kamarádi říkají, že to teplé a slunečné počasí, takže trochu té Moravy, přivážíme i sem na Broumovsko," usmíval se v sobotu odpoledne Marek Babisz, hlavní sommelier Národního vinařského centra, který má na starosti nejvyšší soutěž Salon vín České republiky.

Na rakovnickém letišti zahrály skupiny Tři sestry, Doctor P.P., Plexis a MZH.

Rakovník zažil velkolepou hudební show

Rakovník - V rámci Tři sestry Radegast tour 2017 zavítala v sobotu proslulá kapela Tři sestry se svými hosty také do Rakovníka. V areálu rakovnického letiště panovala skvělá atmosféra, lidé se bavili, pivo teklo proudem a až k pódiu se linula vůně pečených klobás.

Orlický sekáč s báječnou atmosférou v Nebeské Rybné.

Orlický sekáč s báječnou atmosférou zná vítěze

Nebeská Rybná - Návratem k tradicím je soutěž Orlický sekáč, jejíž osmý ročník proběhl v sobotu v Nebeské Rybné v Orlických horách. Pohled na louku vracel diváka o několik desítek, možná i o celou stovku let zpět, do doby, kdy se žilo pomaleji a pole i louky nebrázdila obrovská plechová monstra, ale tráva a obilí „lehaly" pod kosami sekáčů.

Z utkání Polepy - Velim (1:0).

DERBY: Zkušenost vyzrála nad dravým mládím

Polepy – Jejich rivalita je dlouhodobá. V zápasech se jiskřilo, nervy hráčů byly na pochodu. Velké bitvy jsou ale dávno minulostí. Důkazem toho je poslední duel fotbalistů Polep a Velimi, který se odehrál s pohodové atmosféře. Z těsné výhry 1:0 se nakonec radovaly domácí Polepy. Díky tomu se udržely na druhé příčce I. A třídy skupiny B, Velim zůstala šestá.

Rodinný dm běh v Českých Budějovicích

Atmosféra jako na olympiádě, jásal v cíli závodu

České Budějovice - /FOTOGALERIE/ RunCzech měl na jihu úspěch. dm Rodinný běh na úvod vypustil nadšené amatérské běžce do ulic Českých Budějovic. Čas vítěze hlavního závodu: 1 hodina, 2 minuty, 47 vteřin.

Zahajovací koncert hudebního festivalu Pražské jaro.

Pražské jaro končí. Letos v posmutnělé atmosféře

V pražském Obecním domě dnes skončí 72. ročník hudebního festivalu Pražské jaro. Na závěr zazní koncert Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod taktovkou polského dirigenta Krzysztofa Pendereckého. Závěr letošního ročníku ovlivnilo úmrtí šéfdirigenta České filharmonie Jiřího Bělohlávka, který zemřel po těžké nemoci ve středu ve věku 71 let.

Z utkání Liblice - Radim (2:0).

Hrstkovo one man show zajistilo Liblicím výhru

Liblice – V uvolněné atmosféře se odehrálo utkání třiadvacátého kola fotbalové I. B třídy mezi Liblicemi a Tupadly. Po remízovém poločase dokázali v tom druhém domácí dvěma brankami rozhodnout. Hvězdou utkání byl liblický Hrstka, který se trefil hned čtyřikrát. Díky jeho zásahům zůstaly po výsledku 4:2 všechny body doma.

Antonín Vydra

Vydra: S rodinou spolu na fotbale žijeme

Rakovník /ROZHOVOR/ – Jen málokterý ligový fotbalista nezná rakovnického řidiče autobusu Antonína Vydru. Tento sympatický amatérský fotograf nevynechá jedinou příležitost vyjet se svým synem Tomášem na prvoligové utkání, když se před třemi lety z tribuny pomalu přesunul přímo do centra dění a v současné době je mezi známými ligisty jako doma. Kromě velkého množství fotek má rovněž slušnou sbírku suvenýrů, mezi nimiž nechybí ani rukavice od Zdeňka Zlámala, který jako první gólman v historii české ligy vstřelil branku ze hry.

Ilustrační foto

„Daří se nám. V kabině panuje výborná atmosféra"

Sobotka - Jeho tým drží v posledních kolech dobrou formu, a to i přes poslední porážku s Týništěm. Útočník Sobotky ZDENĚK RULC se po zranění vrátil na trávník a jeho přítomnost je znát. Svěřenci Ladislava Štrobla se v posledních kolech propracovali do klidnějších pater tabulky 1. A třídy.

Mydlářovský dům v Chrudimi

Mydlářovský dům zažije osvícení

Chrudim – Muzeum loutkářských kultur zve na páteční, slavnostní otevření nového prostoru určeného návštěvníkům. Po rozsáhlé rekonstrukci vzniklo na terasách za Mydlářovským domem výjimečné místo k odpočinku i setkávání s atmosférou italského Toskánska, odkud kdysi Matěj Mydlář čerpal inspiraci pro renesanční přestavbu svého domu.

Utkání Rožmitál - Březnice bylo zařazeno do projektu Dneska první liga!

Na derby Rožmitálu s Březnicí dorazilo 1100 diváků

Rožmitál /FOTO/ - Projekt Středočeského krajského fotbalového svazu Dneska první liga! přinesl při svém pátém pokračování hned několik premiér, novinek a rekordů. Duel o záchranu v E skupině I. B třídy Středočeského kraje mezi domácím Spartakem Rožmitál pod Třemšínem a Březnicí přilákal na stadion v Rožmitálu rekordních 1 100 diváků, což je nejvyšší počet fanoušků, který na některý ze zápasů projektu dorazil. Rožmitál ve skvělé atmosféře vyhrál po remíze 3:3 v základní hrací době na penalty 6:5 a udělal důležitý krok k záchraně.

Házenkářky Veselí nad Moravou (v modrých dresech) se s věrnými fanoušky i letošní sezonou rozloučily domácí výhrou nad Zlínem 28:25.

Házenkářky Veselí zakončily sezonu domácí výhrou nad Zlínem

Veselí nad Moravou /FOTOGALERIE/ – Závěrečná výhra nic neřešila, přesto udělala radost hráčkám i věrným fanouškům. Házenkářky Veselí nad Moravou se s příznivci i letošní interligovou sezonou rozloučily domácím vítězstvím nad Zlínem. Panenky moravského rivala v komorní atmosféře zdolaly 28:25 a vylepšily si dojem ze zpackaného play-out.

Zdeněk Pospěch (vpravo) a Jan Žídek

Zdeněk Pospěch: Děkujeme fanouškům, byli skvělí

Na hřiště se dostal až v závěru. S výsledkem už zkušený obránce Zdeněk Pospěch nic neudělal. Jeho Opava skončila těsně pod vrcholem. Osmatřicetiletý fotbalista byl nadšený z atmosféry, která na Andrově stadionu panovala.

Zámek v Kamenici nad Lipou.

Města nabídnou své skvosty v jedinečné atmosféře muzejní noci

Pelhřimovsko – Zámek Kamenice nad Lipou dnes obsadí chůdochodci, Pelhřimov spojí začátek turistické sezóny s přehlídkou spodního prádla a po nově zrevitalizované muzejní zahradě v Humpolci se zítra prolétnou dravci. Města na Pelhřimovsku prožijí další ročník muzejní noci. Každé svým originálním způsobem.

Žáci Alpiqu Kladno i se svými rodiči.

Žáci Alpiqu jsou hvězdy kraje. V zápase roku porazili Hostivař

Kladno – Parádní atmosféru zažila dosluhující Městská hokejbalová aréna v Kladně, kterou čeká brzy velká rekonstrukce. Mladší žáci Alpiqu tady před skvěle fandícím publikem porazili ve vrcholu sezony Hostivař a stali se přeborníky Středočeského kraje.

Ilustrační foto

Výzva čtenářům: Vyfoťte se na fotbale a vyhrajte lístky

Chystáte se na Hanou nebo již si užíváte sváteční fotbalovou atmosféru v Olomouci? Pak se pochlubte ostatním a pošlete nám fotku. Brzy po doručení se objeví na našem webu i FB profilu. A pozor: tři z vás obdrží vstupenky na vybrané utkání v prvoligové sezoně 2017/2018.

Svatá Hora po rekonstrukci za téměř dvě stě milionů korun.

Příbram čeká hvězdný večer na Svaté Hoře

Příbram – Již více než 300 let se nad Příbramí tyčí barokní architektonický skvost Svatá Hora. Jedno z nejznámějších evropských poutních míst vyniká zcela ojedinělou atmosférou. Právě do prostor unikátního komplexu letos poprvé zavítá Hudební festival Antonína Dvořáka Příbram a publiku nabídne skutečnou megastar světové hudební scény.