Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Ikaros fest se konal na libušínském náměstí. Na své si přišli malí i velcí.

OBRAZEM: Ikaros fest v Libušíně byl oslavou i beneficí

Libušín - Na libušínském náměstí se v sobotu uskutečnil benefiční koncert uspořádaný u příležitosti neuvěřitelných 30 let existence kapely Ikaros. Iniciátorem nápadu oslavit jubileum společně s dalšími hudebními skupinami, a navíc s kvalitním doprovodným programem, byl její lídr Jiří Škrába. A tak mohli návštěvníci akce Ikaros fest strávit celé odpoledne až do večerních hodin v uvolněné atmosféře hudební produkce.

Areál letního parketu v Dobrohostově u Lípy obsadily regionální i přespolní kapely. Uskutečnil se zde 22. ročník festivalu Stock Dobrohostov. Na snímku jihlavská kapela KARAKUM.

Dobrohostov opět naservíroval porci dobré muziky

Dobrohostov - Magické prostředí letního parketu v Dobrohostově opět přivítalo festival Stock Dobrohostov. Největší přehlídka regionálních kapel z Vysočiny přinesla nadupaný program a dobrou atmosféru. Tahouny letošního ročníku byly kapely Krausberry, Morava nebo Šohajka.

Adam Sebastian Helcelet

Desetibojař Helcelet: Atmosféra v Londýně? Lepší jsem nezažil

Jedenáctou pozici v hodnocení národů co do počtu cenných kovů obsadili na mistrovství světa v atletice čeští reprezentanti. Kompletní medailovou sbírku jim zajistila výprava oštěpařů, když Barbora Špotáková zopakovala zlato z roku 2007, Jakub Vadlejch skončil stříbrný a Petr Frydrych vybojoval bronz.

Letní kino v Jablonci n. N.

V letních kinech se připravují na konec sezony

Jablonecko, Semilsko - Blížící se konec srpna s sebou přináší i závěr letošního promítání pod širým nebem. Zatímco se většina menších letních kin v regionu už uložila k zimnímu spánku, Zámecké letní kino v Lomnici nad Popelkou završí filmový týden až tuto neděli. V Turnově a v Jablonci se pak bude promítat do konce prázdnin.

„Atmosféra v Londýně? Lepší jsem nezažil“

Turnov - Jedenáctou pozici v hodnocení národů co do počtu cenných kovů obsadili na mistrovství světa v atletice čeští reprezentanti. Kompletní medailovou sbírku jim zajistila výprava oštěpařů, když Barbora Špotáková zopakovala zlato z roku 2007, Jakub Vadlejch skončil stříbrný a Petr Frydrych vybojoval bronz.

Další díl Cyklotour Kolín se jel na nové trati.

Cyklotour Kolín nabádala k pohybu i o prázdninách

Kolín – Ač jsou prázdniny v plném proudu, seriál závodu dětských kol s přátelskou atmosférou Cyklotour Kolín přilákal v sobotu více než 70 dětských i dospělých příznivců cyklistiky. Lákadlem mohla být i změna lokality. Oblíbený Kmochův ostrov vystřídala louka mezi Kolínem a Třemi Dvory.

Mezinárodní setkání kovářů Hefaiston na hradě Helfštýn

Na Hefaiston dorazí kováři z celého světa

Rozžhavené výhně, u nichž vznikají přímo před zraky návštěvníků originální kovářská díla. Atmosféra celosvětového setkání uměleckých kovářů na hradě Helfštýně se každému, kdo ji jednou zažil, vryje do paměti. Na šestatřicátý ročník Hefaistonu, který se uskuteční v sobotu 26. a neděli 27. srpna, je přihlášeno čtyři sta mistrů černého cechu z celé řady zemí. Organizátoři ale očekávají, že jich dorazí přes pět set.

Toni Mörwald

Karlovský gastrofestival letos přivítá rakouského Michelina, Toniho Mörwalda

FOTOGALERIE / Již podeváté budou valašské Velké Karlovice na začátku podzimu hostit populární Karlovský gastrofestival. Nenechejte si 7. a 8. října ujít nejnavštěvovanější gastronomickou událost s jedinečnou atmosférou uprostřed krásné přírody Beskyd, navíc opět se speciálním hostem – tentokrát rakouským michelinským šéfkuchařem Tonim Mörwaldem.

Mirotické setkání loutek a hudby.

Na Mirotickém setkání loutek a hudby panovala skvělá atmosféra

Mirotice - U Dolejšího mlýna v Miroticích skončil v sobotu v noci dvoudenní v pořadí už čtrnáctý multižánrový festival Mirotické setkání loutek a hudby. V obou dnech se areál zaplnil návštěvníky všech věkových kategorií - děti doprovázeli rodiče i prarodiče.

Tovačovský portál na nádvoří zámku

Tovačovský portál změnil místo, atmosféra zůstala

VIDEO / Nezáleží na tom, jestli zní hudba ze zámeckého parku nebo nádvoří. Důležité je, jak se líbí lidem. Tradičnímu rodinnému festivalu Tovačovský portál, na který se už téměř dvacet let sjíždějí fanoušci folku, country a trampské hudby, přestěhování na nádvoří zámku neubralo na kráse.

Roman Izzi Izaiáš

Roman Izaiáš: Atmosféra v Kylešovicích byla skvělá

/ROZHOVOR/ Kylešovický hudební festival Holba Rock na Grilu také v tomto roce navštívily tisíce lidí. Jedním z nejenergičtějších vystoupení celé akce se prezentovala hardrocková legenda původem z Karviné Doga v čele s frontmanem Romanem Izaiášem alias Izzim, který je na pódiu díky svým četným tetováním doslova nepřehlédnutelný.

Vnorovy se opět po roce zaplní běžci a běžkyněmi všech věkových kategorií. V obci na Veselsku se totiž koná už jednadvacátý ročník tradičního závodu.

Vnorovská desítka láká běžce i diváky na atmosféru a tombolu

Vnorovy – Skvělá atmosféra, nádherné počasí, parádní výkony a hlavně závod na deset kilometrů, ve kterém se po boku českých reprezentantů představí zahraniční vytrvalci. Vnorovy se opět po roce zaplní běžci a běžkyněmi všech věkových kategorií. V obci na Veselsku se totiž koná už jednadvacátý ročník tradičního podniku, který patří k nejpopulárnějším v celém Moravsko-slovenském poháru.

Gólman David Honzík bojuje ve Spartě o post jedničky

Se Spartou slavil tři tituly. Teď chce Přikryl dovést k trofeji své nástupce

Letní změny v hokejové Spartě zasáhly i nejdiskutovanější post. Brankářský. Nové tváře Sami Aittokallio a David Honzík se postupně seznamují s atmosférou klubu s nejvyššími ambicemi. Na starosti je má Petr Přikryl, který v Holešovicích jako spolehlivá dvojka slavil tři mistrovské tituly, včetně toho posledního.

Gólman David Honzík bojuje ve Spartě o post jedničky

Se Spartou slavil tři tituly. Teď chce Přikryl dovést k trofeji své nástupce

Praha - Letní změny v hokejové Spartě zasáhly i nejdiskutovanější post. Brankářský. Nové tváře Sami Aittokallio a David Honzík se postupně seznamují s atmosférou klubu s nejvyššími ambicemi. Na starosti je má Petr Přikryl, který v Holešovicích jako spolehlivá dvojka slavil tři mistrovské tituly, včetně toho posledního.

Fotbalisté Kostelce (v tmavém) měli na úvod sezony těžkého soupeře. Nováček I. A třídy skupiny A se ale Žirovnice, která hrála ještě minulou sezonu krajský přebor, nezalekl, a doma se s ní rozešel smírně 2:2.

Tahali jsme za kratší konec, říká kouč Čurda

Jihlavsko – Trio fotbalových týmů z Jihlavska se po postupu pustilo o víkendu do bojů ve vyšších soutěžích. Hráči Kostelce a Černíče mají za sebou premiéru v I. A třídě, Antonínův Důl zase ochutnal „bétřídní“ atmosféru.

Beseda u Bigbítu slavila v Tasově pětadvacáté narozeniny.

OBRAZEM: Beseda u Bigbítu slavila čtvrtstoletí

Tasov – Malý festival s velkým srdcem. Tak Besedu u Bigbítu v Tasově nazvala před několika lety věhlasná americká bluesmanka Wanda Johnson. A to srdce bije už čtvrtstoletí. Jubileum o víkendu podpořili hosté téměř rekordní návštěvností a desítky dobrovolníků přípravou zázemí. „Na Besedu jsem za její pozitivní atmosférou přijela už potřetí. Tento rok mi navíc připadá sympatická i řada instrumentálních vystoupení,“ svěřila se Daniela Kulajčíková z Hovoran.

Fotografie z bleších trhů v Anglii od Davida Sládka v kavárně Barmeo.

OBRAZEM: Takhle vypadá bleší trh v Anglii

Strakonice – Zachycená atmosféra bleších trhů v Anglii. Fotografie s touto tématikou jsou od soboty 5. srpna k vidění ve strakonické kavárně Barmeo, kde se konala vernisáž výstavy.

Z pouťových oslav v Částkově.

Částkov slavil výročí ve velkém stylu

Částkov – Rocková skupina Tomáše Ortela, country kapela Sebranka, bavič a herec Zdeněk Izer se svým nezaměnitelným humorem ve volném pásmu Na oddělení policie, pražský revival Jiřího Schelingera, hudební skupina Beetle Bend, dechovka k tanci a poslechu Chodovarka a vystoupení harmonikářského dua, známého z televizního studia Šlágr Piňakoláda, to vše charakterizovalo jedinečnou atmosféru 745 let obce a Anenskou pouť, které o uplynulém víkendu hýbaly obcí Částkov.

Sportovně kulturní festival Rock´n´ride.

ROCK'N'RIDE: Freestyle triky, skvělá atmosféra a závody endura!

Benešov (Kavčák) - Od pátku 28. do neděle 30. července se kousek od Benešova uskutečnila oživená akce ROCK'N'RIDE. Do areálu Kavčák přilákala kolem 2,5 tisíce návštěvníků. Po tři dny probíhaly večírky za živé hudby a přes den se řádilo na motorkách. Program vyplnil freestyle motokros a závody endura. „Zaplnili jsme maximální kapacitu, na kterou jsme pro letošní ročník byli připraveni. Chceme, aby se z ROCK'N'RIDE stala tradiční letní událost,“ dodal Martin Koreň, zkušený freestyle motokrosař a hlavní organizátor.

Skanderbegovo náměstí ilustruje albánskou historii. V pozadí domy postavené Mussolinim za italské okupace doplňuje mešita z dob turecké nadvlády a pravoslavný chrám. V pozadí pak moderní výškové budovy. Socha Skanderbega vystřídala Hodžu, předtím Stalina.

REPORTÁŽ: Albánie čeká na své objevitele

/ANKETA/ Antické památky, drsné hory, prosluněné pláže, lahodná rakije a pohostinní lidé. Albánie už dávno není domovem gangů, mající nejhorší pověst v Evropě, ale oblíbeným cílem cestovatelů. Zapomenutý kout Balkánu se postupně mění. Staré mercedesy pomalu mizí, staví se nové silnice i domy. Okouzlující atmosférou na vás pak dýchne hlavní město Tirana. Ne nadarmo se o tento cíp země v minulosti vedly krvavé boje. 

Dvaadvacátý ročník Amfolkfestu neboli Festivalu na konci světa se konal v sobotu 29. července v osadě Pulčín na Hornolidečsku.

Pulčín ožil tradičním Amfolkfestem

Poslední červencová sobota na Pulčíně patřila Amfolkfestu neboli Malému festivalu na konci světa. Již dvaadvacátý ročník si nenechaly ujít stovky lidí. Užít si festivalovou atmosféru a panenské přírody Pulčínských skal přijela také dvojice Maťo a Gabika z Považské Bystrice.

Známý moderátor a šéfredaktor Českého rozhlasu Brno mapuje náš region. O víkendu byl na hodech v Ostrožské Lhotě

Jiří Kokmotos: Mám rád akce do tisícovky lidí, pak už z toho vysychá atmosféra

ROZHOVOR / Český rozhlas má nějakou dvacítku stanic. Měl možnost projít řadu z nich, v mluveném médiu se pohybuje od svých 14 let. S mikrofonem začínal pracovat jako elév pro Radiožurnál. Postupně se Jiří Kokmotos (32) vypracoval až na šéfredaktora Českého rozhlasu Brno. Jeho hlas znají posluchači na celé Moravě a rád mezi ně také zajíždí. V uplynulých dnech jste se s ním mohli setkat na Jízdě králů v Hluku, Horňáckých slavnostech ve Velké nad Veličkou, v Ostrožské Lhotě na hodech nebo například na Gulášfestu ve Vracově. 

Táborský triatlon 2016

Tábor v neděli pohltí atmosféra elitního triatlonového podniku

Tábor - Evropský pohár juniorů, mistrovství České republiky dospělých a žactva, akademický šampionát, závod Českého poháru, a tak otevřený přebor zaměstnanců vojenské správy - všechny tyto tituly figurují v propozicích Táborského triatlonu, který zítra zapíše do své kroniky už čtyřiatřicátou kapitolu.

Foto: FCVP/Martin Skála

Dvakrát ztracené vedení. Viktoria veze remízu

Bukurešť (od zvláštního zpravodaje Deníku) – Bouřlivý zápas. Nad zataženou střechou bukurešťského Národního stadionu létaly hromy a blesky, elektrizující atmosféra panovala v hledišti. A jiskřilo se i na hřišti, sedm žlutých karet je tomu důkazem.

Hořovický zámek se Hradozámecké noci účastní pravidelně od testovacího ročníku v roce 2010.

Hradozámecká noc umožní neobvyklé prohlídky

Berounsko /FOTOGALERIE/ – Poslední srpnovou sobotu bude řada zámků a hradů po celé republice přístupná i po setmění. Každoroční Hradozámeckou noc si návštěvníci mohou užít i na Berounsku. V ojedinělé atmosféře se ukáže zámek v Hořovicích a hrady Karlštejn a Točník.

Na snímku z finále jeden z útoků Aletica Most (černočervení).

Jablíčka Chomutov vyhrála CHLMF CUP. Ve finále na penalty porazila Atletico Most

Březenec – Dvacátý druhý ročník tradičního dvoudenního turnaje ve futsalu CHLMF CUP 2017 nabídl, vedle skvělé fotbalové podívané, také v sobotu večer oslavu 25 let trvání CHLMF s překvapením. Příznivé počasí, skvělá atmosféra a vynikající futsal. To byly hlavní průvodní znaky dvoudenního náročného turnaje. Nejvyrovnanější výkony a odolnost předvedl tým Jablíčka Chomutov.    

Symbol červencových povodní v roce 1997. Ilustrační foto.

Atmosféra v Uherském Hradišti připomínala apokalypsu

SERIÁL POVODNĚ 97´/ Ničivé povodně v červenci 1997 si vyžádaly 50 lidských životů, materiální škody přesáhly 60 miliard korun. Mezi nejvíce postiženými městy bylo Uherské Hradiště. Voda v okrese zničila 108 domů, dlouhodobě poškodila dalších 523 bytových jednotek a způsobila 71 sesuvů půdy. Přibližně 20 tisíc obyvatel přišlo alespoň dočasně o domov. Škody se vyšplhaly na 2,3 miliardy korun. Ničivou sílu vody připomíná nově vybudovaná pamětní deska v přístavišti.

Trenér David Vavruška.

Žižkov se připravuje na novou sezonu. Mentálně

Praha - Jsou trenéři, kteří se dají nazvat neomezenými vládci nad hráči. Jakmile vejdou do kabiny, především mladíci nasucho polknou a co řeknou, je pro ně svaté a musí se do puntíku plnit. Pak jsou jiní, co si zakládají na přátelské atmosféře a snaží se být vstřícní a kamarádští. A potom je tu David Vavruška, současný kormidelník Viktorie Žižkov, který se věnuje mentálnímu koučinku, který se snaží aplikovat i na své svěřence.

Tým amerického fotbalu Znojmo Knights (v černém). Ilustrační foto.

Kabelka po postupu do finále: Atmosféra byla neskutečná, před diváky smekám

Znojmo – Jediná výhra dělí hráče Znojmo Knights od titulu letošního mistra čtvrté rakouské divize amerického fotbalu. O postup do vyšší soutěže se poperou 22. července v Mission Bowlu, kde narazí na Gmunden Rams. „Je to také neporažený tým, asi to bude dost vyhrocené a velká bitva,“ vyhlíží znojemský quarterback Lumír Kabelka.

Helena Jiranová.

Helena Jiranová okusila atmosféru Diamantové ligy

Kolín - Historicky první kolínskou atletkou, která startovala na nejprestižnějším seriálu atletických mítinků na světě - Diamantové lize, se ve čtvrtečním večeru stala svěřenkyně trenéra Ratislava Šediny Helena Jiranová. Ta se totiž ve švýcarském Lausanne představila jako finišmanka české sprinterské ženské štafety na 4x100 metrů.

Vedoucí oddělení prognózy v brněnské pobočce Českého hydrometeorologického ústavu Petr Münster.

Vidět kroupy větší než centimetr je neobvyklé, říká meteorolog

Brno /ROZHOVOR/ - Počasí na jižní Moravě předpovídá už deset let. Za tu dobu zažil vytopené sklepy i velké ledové kroupy. „Na počasí mě baví hlavně to, že není nikdy stejné. Každý den se tak stavím před novou výzvu," vysvětluje vedoucí oddělení prognózy v brněnské pobočce Českého hydrometeorologického ústavu Petr Münster.

Vedoucí oddělení prognózy v brněnské pobočce Českého hydrometeorologického ústavu Petr Münster.

Vidět kroupy větší než centimetr je neobvyklé, říká meteorolog

/ROZHOVOR/ Počasí na jižní Moravě předpovídá už deset let. Za tu dobu zažil vytopené sklepy i velké ledové kroupy. „Na počasí mě baví hlavně to, že není nikdy stejné. Každý den se tak stavím před novou výzvu," vysvětluje vedoucí oddělení prognózy v brněnské pobočce Českého hydrometeorologického ústavu Petr Münster.

Odchovankyně znojemského hokeje, hokejbalistka Petra Herzigová.

Hokejbalová mistryně světa: Ke zlatu nás hnala atmosféra i obrovská touha uspět

Znojmo – Vysněné zlato. Český ženský hokejbal vybojoval na nedávném Mistrovství světa v Pardubicích historicky první zlato. V kádru reprezentace nechyběla ani odchovankyně znojemského hokeje, obránkyně Petra Herzigová. Po stříbru ze švýcarského Zugu tak přišel i kov nejcennější, a to na domácí půdě v pardubické Tipsport aréně, kde zvítězila česká reprezentace žen nad Američankami 4:3 v prodloužení.