Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Vánoční výstava na jaroměřickém zámku.

Hrady a zámky nabídnou kouzelnou atmosféru Vánoc

Vysočina – Hrady a zámky napříč Vysočinou lákají na adventní program. Bude možné užít si třeba atmosféru jak z Pyšné princezny, poslechnout zámecké trubače nebo obhlédnout, jak vypadaly zvěřinové hody šlechticů.

Adventní výstava v Olšanech u Prostějova

V Olšanech si lidé vychutnali adventní výstavu

/FOTOGALERIE/ Necelý měsíc před Štědrým dnem zavládla v Olšanech u Prostějova vánoční atmosféra. V místní sokolovně se totiž uskutečnil další ročník populární adventní výstavy.

Vánoční Vídeň 2017.

Adventní zájezdy do zahraničí jsou v kurzu

Tisíce světel, ozdob, všudypřítomná vůně punče, svařeného vína, pečených kaštanů či jiných pochutin. A většinou také davy lidí. Takto by se v krátkosti dala shrnout atmosféra předvánočních zájezdů na adventní trhy do evropských měst, které lidé vyhledávají stále častěji.

Vánoce prožívají také v muzeu.

Foto: Muzeum sálá vánoční atmosféru

Chomutov - Chcete si užít letošní Vánoce se vším všudy? Tak si nenechte ujít výstavu s názvem Vánoce v muzeu. Díky ní si připomenete staré tradice a zvyky a nasajete vánoční náladu.

Ilustrační foto

Malinský s Hradcem neprohrál: „Vypjaté to bylo v našem okolí"

Východní Čechy, Pardubice /ROZHOVOR/ - Naučil se tady hrát hokej, v dresu pardubického A týmu pak odehrál třináct sezon. Jako obránce si Jiří Malinský zahrál i všechna utkání proti Hradci Králové v sezoně 1993/1994. „Vzájemné zápasy? Zvláštní atmosféra, hodně lidí, a to vše spojené s velkým napětím,“ říká k derby.

Výtvarnice Vendula Chalánková, která navrhla motivy brněnských vánočních hrnků.

Vánoční atmosféru jsem na hrnku nechtěla, říká výtvarnice Chalánková

Jižní Morava /ROZHOVOR/ – Ilustruje knihy, vymýšlí a kreslí ironické komiksy, maluje plátna a pod značkou Zvrhlý vkus ještě donedávna prodávala ručně šité šperky. Letos dostala výtvarnice Vendula Chalánková nelehký úkol vytvořit design, který bude zdobit speciální edici hrnečků pro Brněnské Vánoce. „Můj záměr bylo vytvořit originální hrnek na punč, ne na něj dostat vánoční atmosféru,“ vysvětluje výtvarnice.  

Mládežnický turnaj v sálové kopané - KIK Cup ovládli mladíci ze SKP Rakovník.

KIK Cup ovládli mladíci ze SKP Rakovník

Rakovník – V rakovnické sportovní hale se uskutečnil první ročník mládežnického fotbalového – KIK Cup. Zúčastnilo se celkem 11 týmů, které doprovodili, kromě trenérů, ve velkém množství rodiče. Sportovní hala byla zcela zaplněná a i díky tomu po celý den vládla na palubovce i v hledišti náramná atmosféra.

Ilustrační foto

Vánoce do ulic měst přinesou řadu novinek

Vánoční hvězdy, padající krápníkové efekty, nasvětlené fontány, světélky ozdobené lípy, nové stříbrné a zlaté baňky, svítící sloupy veřejného osvětlení města vykouzlí magickou atmoséru Vánoc. Zářit budou především radostná dětská očka.  

Ilustrační foto

Hokejové derby mezi Rytíři a Lvy je nastartováno

Vlašim – Na co se všichni okresní fanoušci ledního hokeje těší, je vždy derby mezi Vlašimí a Benešovem. První v sezoně krajské ligy vypukne v sobotu 18. listopadu od 17:30 na vlašimském stadionu Na Lukách. Atmosféra je vždy parádní, zvláště pod Blaníkem v nové aréně, je vždy plno a více, jak 1200 lidí se kvůli bezpečnosti do haly nevejde. Takže nenechávejte příchod na poslední chvíli. Sedne si jen prvních 700. Poslední dvě sezony praskal stadion v parádní atmosféře ve švech.   

Ilustrační foto.

Unikátní atmosféra, ale malé prostory. Bazén v Lesné naposledy hostí Velkou cenu

Brno – Jubilejní padesátý ročník brněnské Velké ceny v plavání se příští rok uskuteční za Lužánkami. K 49. ročníku se elitní plavci letos naposledy sejdou v bazénu v Lesné, kterému po 27 letech zamávají. „Bazén už nemá životnost, závodníkům schází prostor pro vyplavání a ani se do něj všichni nevlezeme,“ říká ředitel závodu Zdeněk Tobiáš z brněnské Komety.

Divizní derby Roudné - Jankov vyhráli domácí 1:0. V kotli hostů to vřelo.

Pavelec: Nevím, proč se penalta pískala

Roudné – Fotbalovým svátkem v českobudějovickém okrese bylo sobotní divizní derby mezi Malší Roudné a Jankovem. Na stadion Malše si našlo cestu 250 diváků a ti vytvořili skvělou atmosféru.

Achim Šipl

Za koktejly s příběhem

Máte rádi bary, kde na vás dýchá atmosféra let minulých, podbarvená decentní hudbou, chřestěním ledu v šejkru a výběrem klasických koktejlů? Já ano, a tak jsem byl zvědavý, co mi nabídne nedávno otevřený bar Crazy Daisy v paláci Astra v centru Prahy.

Pavel Vrba

Zápas rozhodl třetí gól, míní trenér Vrba

Plzeň – Zápas, který nenudil. Se spoustou šancí, pěti brankami a skvělou atmosférou na tribunách. Tak viděl utkání Evropské ligy v Plzni mezi domácí Viktorií a Luganem trenér Plzně Pavel Vrba.

Josefína holá ze ZŠ Dukelská.

Děti si zasportovaly s olympioniky

Brno, Strakonice /ROZHOVOR/ – Letošní ročník Odznaku všestrannosti olympijských vítězů – OVOV – vyvrcholil republikovým finále letos v Brně.

Vizualizace plánovaného olympijského parku v Brně.

Největší v zemi. Olympijský park na brněnském výstavišti vyjde na 15 milionů

Brno – Také největší moravské město se pozvolna těší na vlastní obdobu olympiády. Prvním listopadem zahájil odpočet sta dní do otevření olympijských parků v Brně a Ostravě. Velkolepý projekt přenese do obou měst atmosféru zimních her, které v jihokorejském Pchjongčchangu začnou 9. února a skončí 25. února.

Mýto podlehlo Rokycanům 1:3.

Mýto se snažilo, ale FC nepřelstilo

Mýto – S napětím očekávaná konfrontace obou zástupců okresu ve fotbalovém krajském přeboru nezklamala. Prestižní souboj se odehrával v rytířské atmosféře. Jak na trávníku, tak v hledišti!

Tým restaurace U Zavadilů

Je libo mlíko, hladinku nebo šnyt?

Znalci jistě vědí, že řeč je o pivu. Právě na tyto způsoby vám je načepují v Lokále. A dokonce na několika místech v Praze. Příjemnou vesnickou atmosférou vyniká ten v Kunraticích, který se jmenuje U Zavadilů.

Nick Cave v Praze.

Nick Cave and The Bad Seeds v Praze: Nikdo nepochyboval, kdo je králem

Nick Cave and The Bad Seeds zavítali ve čtvrtek v rámci svého turné do Prahy na koncert do vysočanské O2 Areny. Nick i celá skupina dali do vystoupení všechno své umění, charisma a energii a nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo je tu králem. Jediná výtka může zaznít směrem ke zvolenému prostoru. Obrovská a lidmi nabitá O2 Arena nenechala vyniknout intimní atmosféře nového alba Skeleton Tree ani dalších Caveových skladeb.

František Hakl s trofejí pro mistry světa v malém fotbale, kterou s českou reprezentací vybojoval v Tunisku.

Zlatý šampion Hakl věří, že vítěznou atmosféru přenese i do Benátek

Benátky nad Jizerou /ROZHOVOR/ – Aby mohl bez problémů reprezentovat v malém fotbale, změnil v létě v tom velkém svou adresu. Už jako opora Benátek se František Hakl podílel na titulu mistra světa, když v Tunisku se skvěle vyladěným českým výběrem ani jednou nezaváhal a po finále s Mexikem (3:0) zvedl vítěznou trofej. Nejen o šampionátu, ale také o přestupu v rámci dvou sousedních účastníků ČFL se sedmadvacetiletý obránce rozpovídal v rozhovoru pro středočeský Deník.

Autogramiáda Rytířů Kladno na Sletišti v rámci dnů města. Vpravo Václav Veber, vedle Martin Lenďák

Naděje pro kladenský hokej, Václav Veber. Atmosféru z Lapače si nepamatuje

Kladno – Vypálil na bránu frýdecko-místeckého brankáře Danečka ostrou ránu a chvíli se radoval z první branky utkání. Po vteřině už věděl, že gól mu nakonec asi patřit nebude, Patrik Machač jasně ukázal, že ještě tečoval. I tak byl mladičký obránce Kladna Václav Veber šťastný, že Rytíři zápas zvládli a vyhráli 4:1.

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl.

Výhra jako dárek? To bych bral

Pardubice /ROZHOVOR/ - Atmosféru východočeského derby již zná z minulých let, tehdy byl ovšem na opačné straně. V létě se přesunul do Pardubic, poprvé tak může zasáhnout do děje v dresu Dynama. V neděli, kdy se první derby aktuální hokejové sezony hraje, navíc pardubický brankář Ondřej Kacetl oslaví své sedmadvacáté narozeniny.

Jednání němčického zastupitelstva - 12. října 2017

Němčice zažily bouři: opozice chtěla svrhnout starostku

Navzdory chladnému počasí venku bylo během čtvrtka v němčickém kinu Oko pořádně horko. A později také dusno. Vůbec všechna jednání zdejšího zastupitelstva bývají poslední dobou v napjaté atmosféře. Tohle však bylo přesto jiné: opozice se totiž pokusila odvolat starostku Ivanu Dvořákovou (ČSSD).