Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Skoro deset tisíc fanoušků sledovalo porážku Baníku v Olomouci.

To byl hukot! Sigma skolila Baník, vidělo to skoro 10 tisíc diváků

FOTOGALERIE/ Vypjaté derby v parádní atmosféře mezi Olomoucí a Ostravou rozhodl nádhernou brankou Jakub Plšek. Sigma se v posledních minutách musela obejít bez vyloučeného Lukáše Kalvacha, ale dobrým výkonem si připsala zasloužené tři body. Za týden jedou Hanáci do Teplic.

Mladý fanoušek na úterním zápase s Jihlavou.

Fanoušci bouřlivým peklem zaveleli k obratu. „Povstali jsme jako Fénix.“

Litvínov – Jako by vás pustili na letištní plochu odkud právě startuje obrovský Boeing. K takovému bouřlivému peklu se dá přirovnat posledních deset minut barážového zápasu Litvínova s Jihlavou. Fanoušci vytvořili domácím hráčům takovou atmosféru, že ti veledůležitý zápas, který prohrávali doma 1:2, otočili k vítězství 3:2. Neskutečné drama, které Krušnohorci ovládli v závěrečných sedmi minutách.

Strašecí odehrálo derby se Lhotou celý zápas o deseti  5:1 (2:1)

FOTO: Horko ve Lhotě, Strašecí odjelo s křivdou

Lhota - U lesa, přesto v nedýchatelné atmosféře, tak se hrálo derby fotbalistů Lhoty a Nového Strašecí v krajském přeboru. Hosté brzy přišli o vyloučeného hráče a oslabení nezvládli, prohráli 1:5.

Fotbalová divize C: FK Čáslav - FK Letohrad 2:1 (1:1).

Borci, díky! Mládežnický kotel dohnal Čáslav k výhře nad Letohradem

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Podpořit své starší spoluhráče z áčka a vytvořit jim parádní fotbalovou atmosféru si v neděli 15. dubna daly za cíl mládežnické týmy FK Čáslav. A na tribuně to bylo opravdu znát. „Borci, díky!“ Tak si pak po vítězném mači s Letohradem vzájemně gratulovali hráči i mladí diváci.

Závodem Jarní běh v Jihlavě-Pávově zahájil Běžec Vysočiny již tradičně další ročník.

Běžec Vysočiny zahájil svůj 43. ročník

Jihlava – Běžec Vysočiny začal v pátek 13. dubna svůj třiačtyřicátý ročník. Za bezmála padesát let se mnoho změnilo, nicméně atmosféra závodů zůstává stejná.

Ilustrační foto

Retro swing party vás vrátí do minulého století

Loket – „Nechejte se vtáhnout do víru nezapomenutelné atmosféry 20. a 30. let a naučte se zábavný a elegantní tanec s Lenkou Sekaninovou,“ lákají pořadatelé v sobotu na hrad Loket na Retro swing party.

Kvůli dvojutkání českých hokejistů se Švýcary musí veřejnost počítat ve dnech 4. a 5. dubna s dopravním omezením v okolí bazénu, zimního stadionu a gymnázia.

Příbram fandila reprezentaci

Příbram – Po sedmnácti letech Příbram opět zažila atmosféru reprezentačního hokeje. Na místním zimním stadionu se v rámci zápasu Euro hockey challenge představili svěřenci trenéra Josefa Jandače, kteří přivítali výběr Švýcarska.

Fanynka basketbalového Olomoucka na zápase NBL v olomoucké Čajkaréně

Atmosféra v Čajkaréně? Fanoušci byli slyšet víc než v Prostějově

/ROZHOVOR/ I bez opor Močnika a Fullera a s pouhými dvěma body od nejproduktivnějšího hráče Olomoucka Mitchella dokázali basketbalisté Olomoucka odehrát důstojné utkání s mistrem z Nymburka. Vděčilo za to hlavně mladým hráčům v čele s Jiřím Dedkem a Františkem Váňou.

Třetí vítězný zápas Vlků proti Žďáru n.S.

Do třetice baráž! Vlci postupují do bojů o WSM ligu!

Jablonec n.N. - Přes tisíc diváků přišlo podpořit hokejový tým Vlků v boji o WSM ligu. Domácí si se soupeřem poradili. Odměnou jim byla úžasná atmosféra, která je hnala ke splnění důležitého úkolu. Vyhrát !

SFC Opava – 1. SC Znojmo FK 3:0

Opava ve vynikající atmosféře smetla Znojmo

/2x VIDEO/ Přes pět tisíc diváků sledovalo sobotní zápas Fortuna národní ligy mezi Opavou a Znojmem. Domácí mašina nedala soupeři příliš šancí k vyniknutí. Slezané vyhráli s přehledem 3:0.

Velikonoční jarmark v kině Metro

VIDEO: Jarmark v kině lákal na řemeslníky i kuřátka

Ukázky řemesel, ručně dělané a často i netradiční výrobky. A samozřejmě také něco velikonoční atmosféry. To vše nabídl návštěvníkům kina ve středu velikonoční jarmark. Během něj se lidé rovnou mohli podívat či poptat, jak se vyrábí kraslice, kváskové pečivo, jak vypadá tkaní.

Ondřej Havelka & jeho Melody Makers

Ondřej Havelka přiveze do České Lípy atmosféru 20. let

Česká Lípa - Vytříbený humor, znamenitý zpěv a elegance sama. K tomu svižné swingové melodie, které vrátí publikum do 20. až 40. let minulého století, kdy byli ještě muži galantní a dámy skutečnými dámami. Atmosféru první republiky nabídne ve čtvrtek 22. března od 19.00 hodin koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers v KD Crystal v České Lípě.

Součástí festivalu Maraton hudby bude letos třídenní hudební projekt Urban Rock. Na brněnské výstaviště chtějí organizátoři v srpnu přitáhnout tisíce lidí. Prvními oznámenými jmény jsou Little Big a Enter Shikari (na snímku).

Urban Rock: nový festival s hudbou u bazénu

Brno – Už žádná nuda v Brně. S takovým heslem přicházejí organizátoři nové hudební akce na brněnském výstavišti. V srpnu si tam diváci vychutnají hudební lahůdky z celého světa. Třídenní festival Urban Rock ve svém prvním ročníku představí hvězdy ze zahraničí. Kromě atmosféry letního koncertu nabídnou organizátoři také party u bazénu na koupališti Riviéra.

NA DOBROU VĚC směřovaly peníze, které se podařilo vybrat během velikonočního jarmarku.

Jarmark pomůže klientům charity

Rychnov nad Kněžnou - Naladit se na jarní atmosféru a ještě pomoci dobré věci mohou návštěvníci velikonočního jarmarku ve Stacionáři sv. Františka rychnovské farní charity.

Vítkovice - Brno, 2. čtvrtfinále

Vítkovice v potížích! Po direktu Komety v husté atmosféře za 48 vteřin

/FOTOGALERIE/ Jsou v prekérní situaci! Hokejisté Vítkovice ve středu prohráli i druhý zápas čtvrtfinále play-off extraligy s Kometou Brno 2:3 a v sérii hrané na čtyři vítězství ztrácejí 0:2 na zápasy. Úřadující mistr rozhodl duel dvěma rychlými góly na konci druhé třetiny. Nesmlouvavá bitva pokračuje v sobotu a v neděli na jihu Moravy.

Pátý ročník BobCrossu - Mistrovství Československa v jízdě na dětských plastových bobech ve Ski areálu Karolinka.

FOTO,VIDEO: Na BobCrossu dováděli dospěláci na bobech jako děti. Podívejte se

Na Mistrovství Československa v jízdě na dětských plastových bobech vyrážím do Skiareálu v Karolince v sobotu po poledni. Venku zpívají ptáci, teplota třináct stupňů, jaro se hlásí a já potkávám spíše první nedočkavce na kolech. Když přijíždím na svah, zjišťuji, že je zaplněný stovkami lidí, vládne tu parádní atmosféra a baví se závodníci i diváci.

Drahoslava Horká umí zdobit vajíčka celou řadou technik. Dílo jejich šikovných rukou mohou obdivovat návštěvníci Horáckého muzea.

Sváteční atmosféru v muzeu slibuje „vajíčková“ výstava

Nové Město na Moravě – Inspiraci, poučení i sváteční jarní naladění slibuje nejnovější expozice, kterou ve čtvrtek 8. března otevírá Horácké muzeum v Novém Městě na Moravě. Nadcházející velikonoční svátky avizují stovky vystavených kraslic.

Hokejisté Prostějov (v červeném) doma dvakrát porazili Kladno. V obou duelech se trefil Jan Starý.

Atmosféra v Prostějově? Bomba, žasne útočník Starý

Hokejové bitvy jak se patří. Čtvrtfinálová série mezi Prostějovem a Kladnem baví. Jestřábi před domácím publikem vyhráli oba víkendové zápasy a zajistili tak, že se série ještě jednou vrátí do Prostějova na šesté utkání.

Výprava jihočeských skicrosařů na ZODM 2018.

Berenice pomáhá ve sportu všestrannost

Prachatice - Není mnoho mladých sportovců, kterým by se podařilo probojovat na krajské finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů a současně se nominovat na Zimní olympiádu dětí a mládeže.

Úžasná atmosféra i zábava. Tak hodnotili sobotní návštěvníci berounského kulturního domu Plzeňka letošní městský ples, který byl k uctění stého výroční založení republiky v duchu Retro.

OBRAZEM: Ples města Berouna byl ve stylu Retro

Beroun - Úžasná atmosféra i zábava. Tak hodnotili sobotní návštěvníci berounského kulturního domu Plzeňka letošní městský ples, který byl k uctění stého výroční založení republiky v duchu Retro. 

Výhra hodonínských basketbalistů

Porážka byla řádně oplacena. Hodoňané porazili Černá Pole

Hodonín /FOTOGALERIE/ – Velmi očekávané utkání prvních dvou týmů basketbalového Oblastního přeboru mělo před úvodním hvizdem dramatickou administrativní předehru, která značně ovlivnila atmosféru i kvalitu celého utkání. Vedoucí celek podal žádost o přeložení utkání a oznámil, že nedorazí. Vzhledem k rozpisu soutěže a soutěžnímu řádu to nebylo možné, a tak sok z Černých Polí musel do Hodonína dojet. Domácí Sokoly to však neovlivnilo a oplatili hostům hořkou podzimní porážku, když v sobotu večer nad nimi zvítězili v poměru 76:61. Ačkoliv domácí basketbalisté vyhráli, stále ztrácejí na vedoucí celek bod.

Kladno hostilo Prostějov, dorazili i Travelling Jagrs z Kanady

Travelling Jagrs: Atmosféru si užíváme, i když Jaromír nehraje

Kladno /FOTOGALERIE/ - Na kladenský zimní stadion zavítala vzácná návštěva až ze zámoří – skupinka fanoušků Jaromíra Jágra známá po celém světě jako Travelling Jagrs. Tedy alespoň tříčlenná část. Svou hvězdu sice pozorovat nemohli, ale i přesto si užívali atmosféru. Kromě atmosféry si mohli užít i pohodlí VIP prostor, kde se mohli vyfotit s maminkou kladenského majitele, kterou znají z dob, kdy slavnou 68 doprovázela při jeho zámořských angažmá.

Mirka Nováková, ředitelka MŠ Doubek.

Místo vysvětlení emoce i lži. Dusno ve školce Doubek trvá

Debata, která měla přinést odpovědi na další dění ve svítkovské Mateřské škole Doubek. Místo toho však téměř tříhodinový kotel, který většinou ovládaly emoce.  Setkání, které na úterní odpoledne svolala radnice, mělo nabídnout urovnání sporů po sérii stížností na přístup ředitelky k rodičům a zaměstnancům. Zjitřená atmosféra ve školce ale byla znát.

Krajská Liga: Benešov - Vlašim 5:2.

Lvi zlomili Rytíře z přesilovek

Benešov /FOTOGALERIE/ - Poslední kolo základní části Krajské hokejové ligy přineslo okresní derby mezi HC Lev Benešov a HC Rytíři Vlašim. Zápas, který navštívilo 1500 diváků, pro sebe urvali favorizovaní Lvi, když Rytíře srazila na kolena nedisciplinovanost v první třetině (hlavně Vondráčkův pětiminutový trest), po které inkasovali tři branky v oslabení. 

Drápání peří s Karlovjankami ve Zvonici na Soláni

OBRAZEM: Karlovjanky na Soláni připomněly drápání peří

V sobotu 17. února se ve Zvonici na Soláni uskutečnil pátý ročník akce Drápání peří s Karlovjankami. Pozvání přijali také folklórní hosté ze Slovenska - Podžiaran Popradno. Odpoledne se neslo v příjemné atmosféře plné zpěvu, hry na harmoniku, povídání a vzpomínání.