Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Ilustrační foto

Florbalisté z Koberov se soupeřů nezalekli

Na 19. ročníku mezinárodního florbalového turnaje pro mladé NISA OPEN 2018 nechyběli florbalisté z Koberov se svým trenérem Tomášem Fabiánem. Na tomto turnaji si změřily síly týmy z celé ČR, i ze zahraničí. Letos se přihlásilo 25 týmů přípravkových oddílů a 70 oddílů elévů. Jako reprezentant zahraničí byl tým z Polska ILO UKS FLOORBALL GÓRZOW WLKP.

Stanislav Tecl (vlevo) bojuje o míč s Davidem Lischkou z Jablonce.

Bordeaux nedostane nic zadarmo, burcuje Tecl a těší se na atmosféru v Edenu

Když před dvaadvaceti lety bojovali Poborský, Lerch, Bejbl nebo Šmicer s Bordeaux v semifinále Poháru UEFA, ještě mu nebylo ani šest let. Těžko si tak může cokoli pamatovat. Nyní se Slavia stejnému soupeři postaví znovu, tentokrát v základní skupině Evropské ligy. A právě Stanislav Tecl by měl být jednou z jejích hrozeb.

Předvánočními přípravami žije již nyní tým zámku Loučeň na Nymbursku.

Pro Vánoce chystá Loučeň i neviditelný stromeček

Střední Čechy – Předvánočními přípravami žije již nyní tým zámku Loučeň na Nymbursku. Aktuálně se tam sice chystají na víkendové napoleonské slavnosti včetně pátečních napoleonských prohlídek, na akce s vánoční atmosférou nicméně již v tiskové zprávě upozornila Kateřina Groškov Řeháková.

Znojmo slavilo tradiční historické vinobraní.

Přijeli za burčákem, vrací se kvůli atmosféře. Znojmo slavilo tradiční vinobraní

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Z jedné ulice zní víření bubnů, z druhé strany doléhají z blízkého náměstí svižné tóny historické hudby. Pod zataženou oblohou ulicemi Znojma procházejí a postávají stovky lidí. Jedni drží v rukou kelímek s burčákem, druzí upíjí ze skleničky víno. Tradiční historické vinobraní je v plném proudu.

Znojmo slavilo tradiční historické vinobraní.

Přijeli za burčákem, vrací se kvůli atmosféře. Znojmo slavilo tradiční vinobraní

Znojmo /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Z jedné ulice zní víření bubnů, z druhé strany doléhají z blízkého náměstí svižné tóny historické hudby. Pod zataženou oblohou ulicemi Znojma procházejí a postávají stovky lidí. Jedni drží v rukou kelímek s burčákem, druzí upíjí ze skleničky víno. Tradiční historické vinobraní je v plném proudu.

Znouzectnost

Znouzectnost se v pátek těší nadomáckou atmosféru v Dobříši

Dobříš – Plzeňská punkrocková kapela Znouzectnost, která se ale nebojí ani folku či popu, dělá svým četným dobříšským fanouškům radost zhruba jednou za dva roky. Aktuální koncert se v místním Kulturním domě uskuteční v pátek 14. září od 20.30 hodin, jako předkapela se představí formace V rámci možností.

Kuks ovládlo vinobraní.

Kukské vinobraní bavilo tisíce lidí

Kuks – Tři desítky vinařů a stovky kvalitních vín z České republiky i ze zahraničí. Sobotní vinobraní v nádherných kulisách Hospitalu Kuks přilákalo do malebné podkrkonošské obce tisícovky návštěvníků, kteří si užívali jedinečnou atmosféru barokních staveb a bezstarostného dne.

Badmintonista SK STAVOS Brno Slatina Milan Ludík.

Badmintonový Wimbledon láká do Brna celý svět. Na atmosféru i na pivo

Brno – Pro některé domácí hráče jen krátká cesta autem, pro cizince od protinožců naopak celodenní putování přes půlku zeměkoule. Přesto, cíl mají stejný: badmintonový turnaj v Brně. Pořadatelé letošního Mezinárodního mistrovství České republiky zveřejnili seznam účastníků vrcholné domácí akce. Od 27. do 30. září budou proti sobě zápasit víc než tři stovky badmintonistů z rekordního počtu 45 zemí.

Slavnosti města Českých Budějovic 2018

Dobovou atmosféru déšť nezničil

České Budějovice – Při příchodu na českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II. v sobotu 25. srpna hned z rána potkávám sympatický pár v dobovém oblečení.

Jan Moravec nečeká v Brně kdovíjakou atmosféru.

Karvinský Jan Moravec: Na tu nulu se nemůžeme ohlížet

Karviná – Ofenzivní záložník MFK Karviná Jan Moravec si už za dobu, kdy působí ve Slezsku, zvykl, že vyplňuje mezery v sestavě. Kde to je aktuálně potřeba, tam zaskočí. Jako třeba naposledy proti Plzni, kdy hrál „přes nohu“ na levém kraji obrany.

Přípravný hokej. Slavia - Sparta 2:3 po pr.

Přípravné derby bylo plné emocí. Výhru po prodloužení brala Sparta

Plný stadion, vyhecovaná atmosféra, spousta tvrdých soubojů a jiskření na tribunách i na ledě. Zkrátka derby jak má být. Bohužel se hokejová bitva pražských „S“ už čtvrtý rok koná jen v rámci letní přípravy. Tři sezony se slávisté marně snaží o návrat mezi extraligovou elitu. Sparta včera v Edenu vyhrála 3:2 po prodloužení a slávisté tak po pěti přípravných výhrách poznali hořkost porážky.

Baseballový Matuška Day.

Matuška Day láká lidi na baseball: stovky litrů piva potečou proudem

Atmosféru amerických baseballových stadionů si budou moct diváci vychutnat při dalším Matuška Day! Výjimečný pivně-baseballový festival se uskuteční v rámci domácí extraligy na Kotlářce Praha již tuto sobotu 18. srpna. Od 14 hodin vypukne dvojzápas proti Tempu Titans. Servírovat se budou tradiční české ležáky nebo americká svrchně kvašená piva typu ALE, k dostání budou také poctivé hamburgery a hotdogy. Vše pod taktovkou pivovaru Matuška.

Hokejový zápas mezi Slovanem Ústí a Kladnem ozdobil Jaromír Jágr. Z výhry 6:4 se ale raduje Ústí!

Jágr po premiéře: Není jednoduché jezdit po ledě se 115 kily

Ústí nad Labem – Deset branek, výhra Ústí, super atmosféra. A navrch Jaromír Jágr v akci! Úterní večer patřil na severu Čech hokeji. Ústecký Slovan totiž změřil v přípravě síly s Kladnem, za které po dlouhém rozhodování nastoupila i slavná osmašedesátka. Slovan atraktivní duel vyhrál 6:4 a Jágrovi tak překazil návrat do zápasového tempa. „Nevyvedla se nám hlavně poslední třetina. Ústí začalo na ledě lítat, dostali jsme ho do hry svými chybami,“ zhodnotil v rozhovoru klání hvězdný Jágr.

Běžci se na start závodu Dačického 12 postavili již po desáté.

Na Dačického 12 znovu padl rekord. Mezi Kutnohoráky se radoval Růžička

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Tři sta třicet jedna běžců se v sobotním horkém dopoledni vydalo na trasu Dačického 12. Populární závod na 12 kilometrů historickým centrem města a okolím Kutné Hory přilákal znovu rekordní počet účastníků. Parádní atmosféru jubilejního 10. ročníku si užívali nejen závodníci, ale i diváci.

Štěrkovna Open Music 2018, 24. července 2018 v Hlučíně. Na snímku Jaromír Nohavica.

Dokonalý rozjezd festivalu: v hlavní roli Jarek Nohavica

/FOTOGALERIE/ Jako na zázrak čekali včera večer fanoušci písničkáře Jaromíra Nohavici na jeho vystoupení na festivalu Štěrkovna Open Music v Hlučíně. Čekání se vyplatilo a písničkář opět ukázal, že umí lidi dostat do varu. Jaromír Nohavica se stal bez debat tahounem, který na začátek festivalu přilákal davy nadšenců a dokonale tak umocnil atmosféru celé akce.

Všesokolský slet a Kladeňačky v akci.

Kladeňačky ozářily Všesokolský slet

Kladno – Tisíce cvičenců se sešly v úvodu prázdnin v Praze při XVI. Všesokolském sletu. Parádní akce konané letos i se vzpomínkou na sté výročí založení Československa se v Edenu na stadionu Slavie zúčastnili i Sokolové z Kladna, ať už šlo o děti ze Švermova, Věrnou gardu ze Sokolské župy Budečské, nebo dorostenky a mladší ženy ze stejné župy. Tři z nich – Helena Nováková, Michaela Petrová a Veronika Vacíková pro Kladenský týden popsaly nejen skvělou atmosféru Sletu, ale také přípravy na něj a další zajímavosti.

Hlavní taháky festivalu roztančily louku u Jezera.

OBRAZEM: Barvy léta u Jezera opět vyšperovaly Tři sestry

Poděbrady - Hudební festival Barvy Léta znovu rozvířil stojaté vody areálu poděbradského Jezera. Již sedmnáctý ročník se letos nesl zejména v duchu punku. „Počasí dneska přeje, cítím pozitivní vibrace,“ zhodnotil kladně atmosféru festivalu Tomáš, který sem společně s přáteli dorazil až z Jeseníku. Ne všichni návštěvníci ale byli s připraveným programem spokojeni.

Kryštof Kemp 2018 na Hukvaldech, 14. července 2018 v Hukvaldech.

Kryštof kraloval na Hukvaldech

Richard Krajčo a jeho družina „rytířů od kulatého stolu“ předvedli, že jejich vlastní festival, s nímž už potřetí objíždějí republiku, návštěvníky baví a přináší atmosféru, kterou jinde nenajdete.

Pavel Urbánek, řečený Hurvajs, vede hokejový fan club už dvacet let.

Vyhlášení bubeníci a hokejové srdce. Fan Club Orlů oslaví dvacet let

Znojmo – Hokejový Fan Club Orlů oslaví už dvacet let trvání. Od počátku patřil k známým fan clubům v republice. Vyhlášeni byli jeho bubeníci, kteří uměli udělat vynikající atmosféru. Oficiálně začali znojemští fanoušci působit jako fan club v létě v roce 1998. „Už rok předtím jsme fungovali jako fan club, ale bez papírů, takže je to vlastně už jednadvacet let od vzniku fan clubu,“ usmál se Pavel Urbánek známý pod přezdívkou Hurvajs.

Letní kino ve Velkém Meziříčí.

Letní kina lákají na osvědčené komedie i novinky

Vysočina – Oblíbené české komedie, pohádky i zahraniční filmy nabízejí letní kina, která neodmyslitelně patří k prázdninové atmosféře. Zhlédnout zajímavé snímky pod širým nebem mohou lidé po celé Vysočině, a to jak ve větších městech, tak i v malých vesnicích.

Legendární vetešnictví na Újezdě na konci června zavřelo

Oblíbené vetešnictví na Újezdě skončilo. Pražané tu pořídili třeba sochu Lenina

Socha Lenina, starodávná dýmka či Ústava československé socialistické republiky. Legendární vetešnictví na Újezdě v Praze na konci června otevřelo své dveře naposledy. Provozovatelé podle všeho odmítli platit zvyšovaný nájem. Stálí zákazníci a projíždějící Pražané vzpomínají na kouzlo zdejšího krámku a litují, že z Prahy mizí podobné obchůdky s magickou atmosférou.

Pět tipů, jak prostřít letní stůl

Ne každý tráví prodloužený víkend na zahraniční dovolené. Příjemné chvíle si ale můžeme užít i doma na zahradě, na chalupě nebo třeba na balkóně. Kouzelnou letní atmosféru pomůže vytvořit stylově prostřený stůl.

V netradičním prostředí Konopné farmy Vranč nedaleko Bítova pořádali znojemští boxeři otevřený trénink - sparingy.

Jako v Karibiku. Znojemští boxeři si zatrénovali na konopné farmě

Bítov /FOTOGALERIE/– Mořský písek, palmy, přístřeší z rákosu a mezi tím boxerský ring, na který dohlíží socha Boba Marleyho. Celou atmosféru umocňuje slunce, které míří k západu. Tak to vypadalo na konopné farmě na Vranči u Bítova, ve kterém se předvedla skupina boxerů v otevřeném tréninku – sparingů. Ti zde absolvovali třídenní kondiční soustředění.

JAN KOLLER, bývalý reprezentační útočník.

Jan Koller: Atmosféra šampionátu je skvělá. Líbí se mi Uruguay

Konečně jsem poznal fotbalový šampionát taky z té druhé strany z pohledu fanouška. A moc se mi líbil. Byl jsem na čtyři dny pozvaný mým bývalým klubem do Samary a na vlastní oči jsem mohl sledovat zápas Rusko vs. Uruguay. Celý pobyt byl pro mě zážitek, skvěle se o mě starali. A na zápase byla fantastická atmosféra.

1. FK Příbram slavnostně zahájil prodej permanentek.

Prodej permanentek přilákal velké množství fanoušků

Příbram - Příbramský fotbalový klub slavnostně zahájil prodej permanentek na nadcházející prvoligovou sezonu. V řadách fanoušků byl o celosezonní vstupenky velký zájem a vypadá to tedy, že se U Litavky letos dočkáme skvělé fotbalové atmosféry.

Ilustrační foto.

Festival ochutnají i v kraji

Karlovy Vary – K atmosféře mezinárodního filmového festivalu, který začíná už 29. června, mohou tak trochu „přičichnout“ také lidé, kteří se do Karlových Varů nechystají.

Josef Váňa starší

České derby: Trenér Váňa věří domácím koním

/INFOGRAFIKA/ Do necelých tří minut je vložena mnohaletá práce trenérů, žokejů, majitelů. Tak dlouho totiž trvá nejvýznamnější dostih domácí sezony nedělní České derby. A atmosféra je napjatá při nadcházejícím 98. ročníku CPI PG Českého derby stejně, jako byla při prvním, který se běžel v Chuchli v roce 1921. A podobně jako tehdy se jedná o vysoce společenskou záležitost. Klobouky, kravaty a krásné šaty patří k dostihovému svátku všude na světě.