Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Ilustrační foto

Berger: Nesnižoval bych kvalitu soutěže

Česká Skalice - Skvělou sezónu korunovali fotbalisté České Skalice zaslouženým triumfem a postupem do 1. A třídy. „Měli jsme nejfantastičtější fanoušky, kteří nás podporovali jak doma, tak i venku, kde nám vytvářeli prakticky domácí atmosféru,“ děkuje dodatečně za celou sezónu věrným příznivcům českoskalické kopané trenér RICHARD BERGER.

DEVĚT sletových vystoupení bylo k vidění na sokolském sletu v Novém Hrádku na Náchodsku, kde vše zahájil slavnostní nástup včetně praporečníků.

Sokolský slet v Novém Hrádku navodil dojemnou atmosféru

Nový Hrádek - Sokolský slet v Novém Hrádku na Náchodsku byl poslední generálkou před konáním XVI. všesokolského sletu v Praze. A přestože tělocvičná jednota v Novém Hrádku nepatří zdaleka mezi největší v Sokolské župě Podkrkonošské-Jiráskově, dorazily do tohoto městysu nad Náchodem necelé čtyři stovky cvičenců.

Ilustrační foto

„Kino bude mít v Polabinách ještě romantičtější atmosféru“

Pardubice /ROZHOVOR/ – Pardubické letní kino Pernštejn se bude opět stěhovat. Nové sídlo nalezne na louce nedaleko Wonkova mostu. V pondělí to schválila rada města, což kvitují oba šéfové projektu, který v krajském městě funguje už od roku 2006, Jan Motyčka a Tomáš Drechsler.

Tachovský Džem

První Tachovský Džem. Líbil se návštěvníků i umělcům

Tachov – Poslouchat hudbu, případně si i zkusit muzicírovat, sledovat výtvarné umělce při práci, dát si něco k jídlu či k pití, nebo jen tak sedět a sledovat dění. To mohli v sobotu návštěvníci zámeckého nádvoří v Tachově, kde si premiéru odbyl nový festival Tachovský Džem, který na zámeckém nádvoří uspořádali David Černý a Bärbel Jílková.

Hudební festival nabídl tradičně pořádnou porci zábavy.

OBRAZEM: Hudební festival Bratroňský džbán opět nezklamal!

Bratronice - Sobotní odpoledne patřilo v Bratronicích již tradičnímu hudebnímu festivalu Bratroňský džbán. Jeho návštěvníky čekala pořádná porce zábavy v podání různých hudebních skupin, pohodovou atmosféru ještě lépe dokreslilo slunné počasí.

Trenér Petr Vychytil.

Rozhodla atmosféra uvnitř, říká trenér

Letohrad - Obhajoba titulu se nezažije každý den. Je to vizitka toho, že se věci dělají na sto procent a všichni tahají za jeden provaz. Trenér Petr Vychytil je na své svěřence právem pyšný.

Karlovský gastrofestival

Jubilejní gastrofestival: dvouhvězdičkový Michelin i galavečeře První republiky

Již podesáté budou valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival. Jubilejní ročník této nejnavštěvovanější gastronomické události s jedinečnou atmosférou uprostřed přírody Beskyd se uskuteční 6. a 7. října, opět i se speciálním michelinským hostem, jímž je letos dvouhvězdičkový michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi. Další novinkou a zajímavostí bude galavečeře ve Spa hotelu Lanterna na počest 100. výročí založení republiky.

Na Kotlářce teklo pivo proudem a hrál se vynikající baseball.

Pivo a homeruny. Unikátní hospoda na Kotlářce přilákala stovky lidí

/FOTOGALERIE/ Bezmála 700 fanoušků dorazilo na Matuška Day, tedy na první ročník pivních slavností na Kotlářce. V rámci baseballové extraligy se servírovaly tradiční české ležáky a americká svrchně kvašená piva. K dostání byly poctivé hamburgery a hot dogy. „Lidí se sešlo nejvíce, co jsem doma v základní části na našem sportu kdy viděl. Podařilo se nám dostat americkou atmosféru z baseballových stadionů do Prahy,“ liboval si úspěšný sládek a (bývalý) baseballista Adam Matuška.

Sraz amerických aut v Pasohlávkách

Pasohlávky zaplnily veterány. Nejstarší pochází ze čtyřicátých let

Pasohlávky /FOTOGALERIE/ – Vůně benzínu a burácení motorů. Autokemp v Pasohlávkách na pomezí Břeclavska a Brněnska o víkendu zaplnilo poctivé detroitské železo a atmosféra padesátých a šedesátých let v Americe. Uskutečnil se tam už devátý ročník největšího srazu amerických veteránů v České republice.

Oslavy Komety těsně po porážce Třince a vítězství v extralize. S pohárem nad hlavou Marek Čiliak.

Čiliak v Kometě končí, zahraje si KHL. Nic mně tu nechybělo, je klubu vděčný

/ROZHOVOR/ Kometa je pro něj ideální klub s rodinnou atmosférou. I přesto, že výborných sezon má za sebou brankář Marek Čiliak v hokejové extralize několik, vždy odolával nabídkám a čas přestupu z jihu Moravy přišel až nyní. V týmu úřadujícího mistra byl spokojený a možná i proto hledal podobný klub, jak Čiliak říká, srdcem nejbližší.

Ilustrační foto.

V Kometě mně nic nechybělo, říká Čiliak po odchodu do Slovanu

Brno /ROZHOVOR/ - Kometa je pro něj ideální klub s rodinnou atmosférou. I přesto, že výborných sezon má za sebou brankář Marek Čiliak v hokejové extralize několik, vždy odolával nabídkám a čas přestupu z jihu Moravy přišel až nyní. V týmu úřadujícího mistra byl spokojený a možná i proto hledal podobný klub, jak Čiliak říká, srdcem nejbližší. Vybral Slovan Bratislava hrající KHL. „Bude mi strašně připomínat Brno. Nový zimák plný fanoušků, super atmosféra. I to hodně rozhodovalo,“ povídá osmadvacetiletý gólman.

Zámek Kačina.

Atmosféru noční Kačiny doplní elektronické obrazy

Střední Čechy – Návštěva zámeckých expozic, bylinkové zahrádky a skleníku i s výkladem zámeckého zahradníka bude zdarma, vstup na videomapping pak za 50 Kč. Taková je páteční nabídka zámku Kačina na Kutnohorsku v rámci programu Festivalu Muzejních nocí.

Úspěšný střelec Perštejna s číslem 25 Lukáš Krok střílí čtvrtý gól domácích.

V derby krajského přeboru deklasovali fotbalisté Perštejna Tatran Kadaň

Perštejn – V úžasné fotbalové atmosféře se o víkendu hrálo v rámci 27. kola krajského fotbalového přeboru prestižní derby dvou nedalekých sousedů. Tatran Kadaň přijel do Perštejna s touhou urvat důležité body. Perštejn je však nemá na rozdávání a tak byl proti. První poločas přinesl vyrovnané utkání, ale pak už domácí nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo bude vítěz. Čtyřmi góly rozhodli o svém jednoznačném vítězství.

Závěrečný den 101. Kladrubských her.

Kladrubské hry pohltily atmosférou mladé i dříve narozené

Kladruby /FOTOGALERIE/ - V pořadí už 101. Kladrubské hry jsou po pátku 25. května minulostí. Závěrečný den čtyřdenního klání družstev modrých, zelených, žlutých a červených přinesl kromě exhibice reprezentantů Česka v basketu vozíčkářů také turnaj v basketbalu samotných klientů ústavu.

2. finále play off NBL Opava - Nymburk

Mistři, mistři, mistři! Košíkáři získali patnáctý titul za sebou

Opava /FOTOGALERIE/ – Potvrdili to, co každý očekával. Basketbalisté Nymburka zcela ovládli finálovou sérii hranou na dva vítězné zápasy a ukázali, že nemají konkurenci. V Opavě byla fantastická atmosféra, narvaná hala se chvěla v základech, ale vítězství slavili hosté. Nymburk se stal mistrem republiky už popatnácté v řadě. Skvostná bilance. Staronový český šampion prohrál za celou sezonu jediné utkání.

Zuzana Hejnová.

Zuzana Hejnová vstupuje do sezony: Atletika mě baví. Chci medaili z Evropy

/ROZHOVOR/ Když o víkendu na prosluněné Julisce proběhla cílem hladké čtvrtky, rozdávala úsměvy. Ani ne kvůli vítězství a maximu bodů pro družstvo Dukly, které letos poprvé bojuje v týmové soutěži, ale kvůli pohodě. Zuzana Hejnová si totiž užívá parádní atmosféru při spolupráci s trenérkou Danou Jandovou.

Jednotlivé výstavní místnosti jsou zaměřeny tematicky na určité období historie hořických motocyklových závodů od 20. let minulého století až po současné závodní ročníky. Jedna z výstavních místností je věnovaná památce československého reprezentanta Gust

Moto svátek. Přivítání jezdců a zahájení výstavy motorismu na hořickém zámku

Hořice – Burácení motorů, vřelé shledání a exkurze do historie hořických motocyklových závodů. To vše se odehrálo během pátečního odpoledne v areálu hořického zámku, kde byli přivítáni jezdci víkendového závodu 300 zatáček Gustava Havla. Příjemná předzávodní atmosféra byla všudypřítomná a fanoušci si užili oblíbenou autogramiádu. Zároveň zde byla zahájena výstava motorismu nazvaná Pocta hořickým závodům a lidem kolem nich.

Petra Potočná s partou z Poděbrad na šampionátu v Dánsku.

Fanoušci Čechům fandí, ale příliš nevěří

Poděbrady, Kodaň – Čeští hokejisté letos na šampionát do Dánska určitě necestovali v roli favoritů. Řada nováčků, mladý tým, porážky v přípravě. Naproti tomu hvězdný výběr Švédů, tým čerstvých olympijských vítězů z Ruska a jako vždy hráči z NHL vyztužená Kanada.

Majáles Pardubice 2018.

Ani déšť dobrou náladu z majálesu neodplavil

Pardubice – Pestrou směsici hudebních žánrů, skvělá vystoupení i pohodovou atmosféru. Přesně to nabídl Pardubický majáles, který se v pátek a v sobotu uskutečnil v areálu na Cihelně.

Laco Deczi. Ilustrační foto.

Zahradu Vily Čerych prostoupí jazz, zahraje i Laco Deczi

Česká Skalice - Zahrada Vily Čerych na jaře představuje úžasné místo pro všechny, kteří si chtějí jen tak posedět a užít si unikátní atmosféru. Dnes bude však zahrada zaplněna nejen kvetoucími stromy a květinami, ale také jazzovou hudbou.

Ilustrační foto.

Kauza okolo 2. základní školy je zřejmě u konce

Mladá Boleslav – Ředitel 2. základní školy Roman Král byl z rozhodnutí rady města ze své funkce odvolán. Důvodem má být špatná atmosféra a komunikace na škole i její upadající mediální obraz. Ředitel se hájí, že nařčení pochází jen od menšiny nespokojených rodičů a učitelů, jímž se rada přesto rozhodla řídit.

Čeští hokejoví fanoušci na mistrovství světa v Dánsku.

Hokejová party? Atmosféru na MS zachraňují Češi a Slováci

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU/ V pátek odstartovala v Kodani a Herningu hokejová sláva. Pořadatelé si před šampionátem libovali, že prodali již více než tři sta tisíc vstupenek. Jenže co se fanoušků týče, zdá se, že šampionát bude rozporuplný. Na jedné straně parádní atmosféru vytvořili Češi, Slováci či Švédi. Na straně druhé však překvapuje nezájem domácích o kodaňskou skupinu.

Divizní derby mezi SK Hranice a TJ Sokol Ústí (v bílém)

Bitva o Hranice bez branek. Sledovalo ji přes 700 lidí

Choreo domácích fanoušků, skvělá atmosféra, krásné počasí. Bitvu o Hranice sledovalo na stadionu Sportovního klubu dle oficiálního zápisu parádních 735 diváků. Tolik jich na divizi ve městě nepřišlo už několik let. Fotbalové krásy si však fanoušci neužili. Domácí se nedokázali prosadit, ani lídr soutěže z Ústí však branku nevstřelil. Očekávané derby skončilo bezbrankovou remízou.

Andrea Kossányiová

Takovou atmosféru jsme v Prostějově neměly, smekla před diváky Kossányiová

/ROZHOVOR/ Už jen poslední krok dělí prostějovské volejbalistky od jubilejního desátého titulu v české extralize. Čadovo družstvo zvládlo i druhou finálovou bitvu na horké olomoucké půdě a v sobotu už může v domácím prostředí slavit. Vítězství 3:1 se ale nerodilo lehce, a kdyby Olomouc dotáhla dobře rozehraný druhý set, mohlo se finále do Prostějova vracet za stavu 1:1.