Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Šipkařský tým Sklípkanů Praskolesy má své útočiště v restauraci Jitřenka.

Radek Lukavský: Při šipkách panuje přátelské atmosféra, hlavně s Jitřenkou

Praskolesy – Šipky, dobrá zábava i sport. V současné době můžete v televizi sledovat zápasy světového mistrovství, hodně věcem se přiučit a obdivovat umění těch nejlepších. Deník navštívil jedno z utkání, které se odehrávají téměř každý týden v celých Čechách, v hospůdkách, barech i jinde, kde jsou šipkové automaty.

Domácí punč pro zimní večery i vánoční atmosféru

Svařené víno, grog a punč jsou nejoblíbenější nápoje, které podáváme za chladných zimních večerů ve vánočním období na zahřátí. Punč se však z této trojice poněkud vymyká: každý ho připravuje trochu jinak a dá se pít i zastudena.

Adventní čas v KreBul Prachatice.

KreBul si dosytosti užil předvánoční atmosféru

Prachatice - Vánoční koncerty v KreBul, o. p. s. pro SeniorPoint a jako poděkování spolupracovníkům, kolegům, dobrovolníkům, přátelům… s Lukášem Štěpánkem, absolventem Střední pedagogické školy Prachatice.

Katechetka Alena Sienská spolu s farářem Rudolfem Zahálkou na faře v České Bělé už deset let pořádají výstavu betlémů.

Vánoční atmosféru zpříjemní swing, koledy nebo betlémy

Havlíčkobrodsko – Poslední adventní týden je ideální příležitostí k tomu ignorovat předvánoční shon a vychutnávat si sváteční atmosféru na vyzdobených náměstích s horkým punčem nebo trdelníkem. Čas před Štědrým dnem lidem na Havlíčkobrodsku zpříjemní zajímavé výstavy, betlémy nebo příběh narození Ježíše.

Živý betlém navodil vánoční atmosféru ve Žďáře nad Sázavou.

Živý betlém navodil vánoční atmosféru

Žďár nad Sázavou – Dokonalá předvánoční sváteční nálada zavládla v úterý odpoledne na žďárském náměstí Republiky. Odehrál se tam totiž každým rokem netrpělivě očekávaný příběh zrození Ježíše Krista.

Předvánoční ovzduší vstoupilo také do Domova pro osoby se zdravotním postižením Velehrad-Vincentinum

Ježíškova vnoučata plní vánoční přání klientům Vincentina

FOTOGALERIE / Blížící se Vánoce dýchly také na klienty, zaměstnance a návštěvníky Domova pro osoby se zdravotním postižením Velehrad-Vincentinum. V jeho adventně laděné kapli se uskutečnila besídka, která vytvořila vánoční atmosféru lásky a pokoje.

Diváci, kterých do centra přišel početný dav, se těšili nejen z vystoupení Čtyřlístku, ale i spřátelených souborů Lístečku a Borůvek.

OBRAZEM: V Novém Strašecí zavládly Vánoce se Čtyřlístkem

Nové Strašecí - Nikoli ten komiksový, ale folklórní soubor Čtyřlístek přinesl do Nového Strašecí tu pravou vánoční atmosféru. A při již tradičním adventním setkání v Novostrašeckém kulturním centru opět předvedl, že Vánoce se Čtyřlístkem jsou pastvou pro oči. 

Dobratické fotbalisty povzbuzuje při mistrovských zápasech také skupinka dívek a žen oblečených do dresů tamního klubu.

V Dobraticích byla výborná atmosféra

Před nedávnem jsme v rámci Sportovního detektiva zavítali až na samotný východní cíp našeho okresu, do Bukovce. Tentokráte se podíváme blíže, konkrétně do Dobratic.

Rýzmberský staročeský advent se konal 2. adventní neděli.

FOTO: Staročeský advent se slavil na Rýzmberku

Rýzmberk – V neděli 10. prosince odpoledne se na Rýzmberku konal Rýzmberský staročeský advent. KČT Kdyně, který je majitelem tohoto hradu, se rozhodl uspořádat akci pro děti i dospělé, využít krásné prostředí hradní zříceniny a umožnit společné setkání všem s příjemnou vánoční atmosférou.

Vánoční Jů a Hele v MSD Kolín

Na vánoční atmosféru nejmenší diváky naladili i Jů a Hele

Kolín /FOTOGALERIE/ – Děti nejen z kolínských mateřských a prvního stupně základních škol nadšeně tleskaly a zpívaly koledy na předvánočním setkání s loutkovým divadlem Loudadlo ve velkém sále kolínského Městského společenského domu.

Akce Deníku - Česko zpívá koledy na Masarykově náměstí, 13. prosince 2017 v Ostravě.

Téměř tři tisíce hlasů zpívaly koledy

 Ostrava –  Téměř tři tisíce mladých, ale i dříve narozených se ve středu vpodvečer sešlo na Masarykově náměstí přímo v centru moravskoslezské metropole na akci Česko zpívá koledy s Deníkem, která se letos konala už posedmé. b

Česko zpívá koledy v Ústí nad Orlicí.

Sbor Orlickoústecka měl přes dva tisíce hlasů

Orlickoústecko - Akce Deníku Česko zpívá koledy opět svedla dohromady početný sbor, zpívalo nás okolo dvou a půl tisíc! Každé město či vesnička má své specifikum, všude ale zaznělo oblíbené Nesem vám noviny, Půjdem spolu do betléma a dalších pět koled.

Vánoce na zámku v Tovačově přilákaly o víkendu desítky návštěvníků.

Vánoce na zámku v Tovačově přenesly návštěvníky do doby Františka Josefa I.

Až do roku 1892 přenesli návštěvníky v letošním roce pořadatelé tradičních Vánoc na zámku v Tovačově, na tovačovské panství Davida Gutmanna měl přijet císař francouzský, král český a uherský František Josef I. Celý víkend se tak nesla zámkem vánoční atmosféra, někdy mírně nervózní z návštěvy císaře, jindy poklidná v dílničkách a na jarmarku.

Běláci se sešli kvůli atmosféře a sklu.

OBRAZEM: Běláci se sešli kvůli atmosféře a sklu

Bělá pod Bezdězem - Pohoda a klid. Přesně tohle bylo v sobotu 9. prosince, po vstupu do bělského infocentra, cítit. Konala se zde totiž akce s názvem Podmalba na sklo a nutno říct, že tahle stará technika, přilákala na třicet aktivních amatérů výtvarníků.

Vánoční trh na náměstí v Uherském Hradišti.

Srdce Slovácka opanovala jedinečná předvánoční atmosféra

FOTOGALERIE / Skvělá a pohodová atmosféra vánočního jarmarku na Masarykově náměstí v metropoli Slovácka přitáhne každoročně v adventním čase tisíce lidí. Romantické, načančané i slavnostní, takové je náměstí v srdci Slovácka, v Uherském Hradišti, o druhé prosincové sobotě, v den zahájení tradičního vánočního trhu.

Lenka Dusilová

Na co kam: Charismatická zpěvačka Lenka Dusilová vystoupí v Jičíně

Královéhradecko /POZVÁNKY/ - Návštěvníky jičínského Adventního městečka, které se nachází v prostoru mezi zámkem a kostelem sv. Jakuba a v horní části zámecké zahrady, čeká i dnes spolu se sváteční atmosférou skvělý program. Od 19 hodin zde začíná koncert Lenky Dusilové.

Vánoční koncerty jsou podle kapelníka Marka Ottla 
vyvrcholením celé sezony.

"Koncert je energetický zážitek," říká kapelník Big'O'Bandu Marek Ottl

Liberec - Liberecký Big'O'Band Marka Ottla odehraje svůj tradiční vánoční koncert tentokrát dvakrát. Poprvé v neděli 10. prosince v libereckém divadle a následně o den později v jabloneckém Městském divadle. Při té příležitosti nám kapelník Marek Ottl (MO) a moderátorka večera Eliška Jansová (EJ) odpověděli na pár otázek týkajících se nejen koncertu.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v 6. kole Evropské ligy skupiny F v olomouckém azylu podlehli lídru nejvyšší ruské soutěže Lokomotivu Moskva.

Vyloučení proti takovému týmu bolí, říká záložník Fastavu Hronek

V předcházejících zápasech Evropské ligy sledoval počínání svých spoluhráčů z lavičky a trpělivě čekal na svoji šanci. Příležitost od trenéra Bohumila Páníka dostal až v závěrečném střetnutí základní skupiny proti Lokomotivu Moskva. A zlínský záložník Petr Hronek si atmosféru prestižní soutěže parádně užil.

Roráty v podání pětice muzikantů zněly o první adventní neděli z domažlické věže.

V neděli se v Domažlicích rozezněly poprvé roráty

Domažlice – Ještě před ranním rozbřeskem o první adventní neděli se na domažlickém náměstí scházely skupinky lidí, kteří se přišli naladit na sváteční atmosféru poslechem rorátů. Ty tradičně z ochozu šikmé věže zahrála pětice muzikantů.

Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě otevřelo výstavu názvem Staročeské Vánoce a zimní práce.

OBRAZEM: V muzeu dýchla na návštěvníky atmosféra Vánoc

Havlíčkův Brod – Prožít romantickou vánoční atmosféru mohli už v pátek odpoledne návštěvníci brodského Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě. Nechyběla ani vůně vánočního cukroví, které napekli pracovníci muzea osobně.