Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Kostel na Vrchní Orlici.

Kostelům v horách zvoní umíráček, sbírky jsou kapkou naděje na jejich vzkříšení

Dveře jsou tu dokořán. Kdo vejde dovnitř, hned pocítí tu zvláštní atmosféru, jako by se tu zastavil čas - ticho, prázdné lavice, holé, místy trhlinami poznamenané zdi zbavené jakékoli výzdoby. Místo, kde pod modře vymalovanou klenbou stával bohatě zdobený oltář s obrazem, dnes zeje prázdnotou a zub času hlodá i na dřevěném obložení balkonu.

Kostel na Vrchní Orlici.

Kostelům v horách zvoní umíráček, sbírky jsou kapkou naděje na jejich vzkříšení

/FOTOGALERIE/ Dveře jsou tu dokořán. Kdo vejde dovnitř, hned pocítí tu zvláštní atmosféru, jako by se tu zastavil čas - ticho, prázdné lavice, holé, místy trhlinami poznamenané zdi zbavené jakékoli výzdoby. Místo, kde pod modře vymalovanou klenbou stával bohatě zdobený oltář s obrazem, dnes zeje prázdnotou a zub času hlodá i na dřevěném obložení balkonu.

Vysílání České televize z festivalu Colours of Ostrava. Ilustrační foto.

Ostravská ČT chystá vysílání z Colours

Uprostřed dění, v originálních kulisách a mimořádné atmosféře. Ale taky s větší porcí vysílacího stresu. Stěžejní ostravské zpravodajské pořady Události v regionech a Týden v regionech bude Česká televize dvakrát ve festivalovém týdnu odbavovat živě z hudebních Colours of Ostrava.

Roman Půček

Gretzky pod stropem arény? Obrovská motivace, hlásí Půček

/ROZHOVOR/ Pod stropem Essar arény pro necelých pět tisíc diváků visí jako jeden z dresů s číslem devětadevadesát. Ačkoliv Wayne Gretzky odehrál v Sault Ste. Marie Greyhounds jedinou sezonu, je legendou. Odchovanec vsetínského hokeje Roman Půček byl doma tam, kde v juniorech válel nejlepší hokejista historie.

Z veřejného pečení chleba ve Štolmíři.

Tip Deníku: Veřejné pečení chleba rozproudí sobotu ve Štolmíři

/FOTOGALERIE/ Přátelské odpoledne s rodinnou atmosférou obohacené o voňavý domácí chleba. To přesně bude tradiční pečení u veřejné pece, které se koná v sobotu 13. července od 10 hodin ve Štolmíři u Českého Brodu. Štolmířské pečení má pod taktovkou obecně prospěšné společnosti M‘am‘aloca čtyřletou tradici a tento rok se koná už počtvrté.

Hippos arénu navštívil rekordní počet diváků, kteří vytvořili parádní atmosféru

Hippos arénu navštívil rekordní počet diváků

Praha, Havlíčkův Brod – Během deseti červnových dní zahltily tisícové davy areály v Praze a Havlíčkově Brodě. Mistrovství světa softballu mužů, které poprvé zavítalo do Evropy, lákalo a poutalo pozornost. Diváci v televizních přenosech se učili pravidla, nebo si na stadionech vychutnávali bouřlivou atmosféru, kterou hecoval maskot Mr. Homerun. Tleskalo se po každém úspěšném odpalu nebo po strikeoutu.

Ilustrační foto.

Film uvidíte třeba u rybníka

Jižní Čechy – Letní kino se stalo vyhledávanou atrakcí teplých letních večerů právě kvůli jedinečné atmosféře, kterou zažijete i na jihu Čech.

Vítání občánků v Kovářově.

V Kovářově přivítali nové občánky

Kovářov - V pátek 21. června starosta obce Pavel Hroch přivítal na kovářovské faře 13 nových občánků. Slavnostní atmosféru umocnilo vystoupení dětí z MŠ Kovářov pod vedením ředitelky Mileny Fauknerové.

Svítících oblaků přibývá, což vyvolává určité obavy

Nočních zářících mraků na obloze přibývá. Vyvolává to i určité obavy

Noční svítící mraky, tajemný atmosférický jev, který se každoročně objevoval za soumraku nebo rozbřesku po dobu pěti až deseti dnů nad polárními oblastmi, se v poslední době šíří i do dalších částí světa a také se vyskytuje delší počet dní. Zjistila to americká vládní agentura pro letectví a kosmonautiku NASA. Podle ní to souvisí s vyšším obsahem metanu v horní atmosféře.

Návštěvníci Kelečských slavností 2019 si mohli vyzkoušet i práci na hrnčířském kruhu. (sobota 29. června 2019)

Kelečské slavnosti nabídly návštěvníkům víkend nabitý skvělou letní atmosférou

/FOTOGALERIE/ Zábavou nabitý víkend prožili obyvatelé Kelče. Tradiční městské slavnosti probíhaly na několika místech současně, to hlavní se však odehrávalo v okolí kulturního domu. Lidé si mohli poslechnout koncerty rozličných žánrů, vyzkoušet hrnčířské řemeslo, zdolávat lezeckou stěnu nebo jen tak posedět u zlatavého moku a grilovaných dobrot.

Park u gymnázia v atmosféře první republiky. V Břeclavi se swingovalo.

Park u gymnázia v atmosféře první republiky. V Břeclavi se swingovalo

Břeclav /REPORTÁŽ/ - Poslední červnová neděle vypadá náročně. Teploty neúprosně rostou a zprvu to vypadá, že plánovaná hudební akce z prázdninového kulturního programu Park žije! to bude mít těžké. Přichází však pozdní odpoledne a v břeclavském parku u pěší zóny je nakonec moc příjemně. Návštěvníci se scházejí. Obsazují lavičky před pódiem nebo postávají kolem a vyčkávají, co bude dál. Přicházím přesně na čas. Před obecenstvo předstupují džentlmeni. I navzdory horku jsou připraveni; dokonale oblečeni a očividně v dobré náladě. Chápou se nástrojů a v břeclavském parku náhle dýchne atmosféra první republiky - hraje swingový lednický orchestr Melody Gentlemen.

Závod Stanley Black&Decker v Trmicích na Ústecku

Stanley Black&Decker není jen firma, ale především rodina

Během sedmnácti let od svého oficiálního otevření se stal trmický závod Stanley Black&Decker vlajkovou lodí výroby profesionálního elektrického ručního nářadí značky DeWALT. Potvrzuje tak svou významnou pozici v rámci celého koncernu, a to i díky své firemní kultuře, kterou měl redaktor Deníku možnost osobně poznat.  

Softbalové mistrovství světa

Česko žilo softbalem. Byl to nejlepší šampionát v historii, prohlásil Mertl

/VIDEO/ Na deset dní zahltily tisícové davy areály v Praze a Havlíčkově Brodě. Mistrovství světa softbalu, které poprvé zavítalo do Evropy, lákalo a poutalo pozornost. Diváci v televizních přenosech se učili pravidla, nebo si na stadionech vychutnávali bouřlivou atmosféru, kterou hecoval maskot Mr. Homerun.

Softbalové mistrovství světa

Česko žilo softbalem. Byl to nejlepší šampionát v historii, prohlásil Mertl

/VIDEO/ Na deset dní zahltily tisícové davy areály v Praze a Havlíčkově Brodě. Mistrovství světa softbalu, které poprvé zavítalo do Evropy, lákalo a poutalo pozornost. Diváci v televizních přenosech se učili pravidla, nebo si na stadionech vychutnávali bouřlivou atmosféru, kterou hecoval maskot Mr. Homerun.

. Ve městě se uskuteční další ročník GrandPrix Beroun, oficiálního závodu Světového poháru ve skateboardingu, Organizátorem GrandPrix Beroun je Tomáš Vintr.

Berounská skateboardová ikona Tomáš Vintr: Těším se na atmosféru

Beroun /ROZHOVOR/ - Velké berounské skateboardové závody, které začínají v pátek 21. června a vrcholí o den pozdě na náměstí, založil před deseti lety český profesionální skateboardista Tomáš Vintr. Člen reprezentace ČR a Berouňák pořádá GrandPrix pod záštitou sportovních svazů ČAS a ČUKS.

Letní pohár v Opavě ovládla brněnská dvojice Licek - Římal

Letní pohár v Opavě ovládla brněnská dvojice Licek - Římal

V sobotu se v Areálu Zdraví v Opavě – Kylešovicích uskutečnil celostátní turnaj v plážovém volejbale. Hlavní soutěž byla určená pro šetnáct dvojic, dle žebříčku Českého volejbalového svazu. Za velmi dobré atmosféry se ze čtvrté skupin do čtvrtfinálových bojů probojovaly i tři opavské dvojice – bratři Pavelkovi, Čech – Kittel a Muroň – Ondráček.

hlavní pořadatel Festivalového půlmaratonu ve Zlíně Bohuslav Komín

Bohuslav Komín by si chtěl někdy zaběhnout Festivalový půlmaraton

ROZHOVOR/ Čtvrtý ročník mezinárodního Festivalového půlmaratonu MONET + 2019 ve Zlíně se vydařil. Závodu přálo počasí a podle očekávání okolo něho panovala tradiční výborná atmosféra. Solidní byl i výsledný čas vítězného Ukrajince Pavla Veretskyiho 1:10:24.

Děti v Mateřské škole v Malešově: třída starších dětí - Housenky.

V malešovské školce vládne rodinná atmosféra

Malešov - Mateřskou školu v Malešově navštěvuje padesát dětí z Malešova a blízkého okolí. Jsou rozděleny do dvou tříd, na mladší Houbičky a starší Housenky. „Snažíme se o rodinný typ školky, kde se mohou do dění velkou měrou zapojit rodiče. Ve spolupráci s nimi pořádáme každoročně pro veřejnost Vánoční jarmark, někteří rodiče přichází do školky představit svá povolání, jiní nás zvou na exkurze na své pracoviště,“ prozradila Miroslava Štěpánovská, zástupkyně ředitelky.

Mňága a Žďorp

Sázka na osvědčená jména i atmosféru náměstí

Humpolec – Hlavně na interprety, kteří se do Humpolce rádi vracejí, sází pořadatelé humpoleckého Bernard Festu, hudební přehlídky se čtvrtstoletí dlouhou historií, která se letos uskuteční 21. a 22. června. Současně se humpolecký festival snaží mít na pódiu i nové tváře.

Ilustrační foto

Derby diváky nadchlo, atmosféra byla parádní

Milovice – Bylo to derby se vším všudy. Padaly branky, došlo na zvraty v utkání, nechyběla parádní kulisa. Fotbalisté Milovic změřili své síly v dalším kole krajské I.B třídy skupiny B s rezervou Ostré. O vítězi musely rozhodnout dodatkové pokutové kopy, v nichž byli šťastnější domácí borci. V základní hrací době padlo šest branek.

Výstava Art Depo ve starém mlýně v Balinách.

Výstava ve starém mlýně má jedinečnou atmosféru. Podívejte se

Baliny – Výstava s ojedinělou atmosférou se po oba víkendové dny konala ve starém mlýně v Balinách. V prostorách mlýna a venku na stráni byla k vidění díla začínajících výtvarníků a mladých uměleckých kovářů. Výstavu doprovázely koncerty a divadelní představení pro děti.

Loňský zimní Olympijský festival v Brně.

Po zimním úspěchu návrat. Letní olympijský festival se uskuteční v Brně

Brno – Devět tisíc kilometrů je příští rok bude dělit od dějiště olympijských her v Tokiu. Přesto si kus z atmosféry vrcholné akce pod pěti kruhy užijí také Brňané. Jak ve středu oznámili představitelé města, po úspěchu zimního olympijského festivalu loni na výstavišti uspořádá Brno ve spolupráci s Českým olympijským výborem také jeho letní verzi.

David Svoboda a Jan Kuf

Neskutečný zážitek, pochvaluje si Jan Kuf atmosféru pražského závodu

Dvě sedmá místa. To jsou nejlepší výsledky českých moderních pětibojařů na světovém poháru, který koncem května s kompletní sestavou reprezentantů Dukly hostila česká metropole. O jedno se postaral olympionik Jan Kuf, druhé přidali ve smíšené štafetě Eliška Přibylová s Markem Gryczem.  

David Svoboda a Jan Kuf

Neskutečný zážitek, pochvaluje si Jan Kuf atmosféru pražského závodu

Dvě sedmá místa. To jsou nejlepší výsledky českých moderních pětibojařů na světovém poháru, který koncem května s kompletní sestavou reprezentantů Dukly hostila česká metropole. O jedno se postaral olympionik Jan Kuf, druhé přidali ve smíšené štafetě Eliška Přibylová s Markem Gryczem.  

Černobyl láká fanoušky adrenalinové turistiky tajemnou atmosférou zakázané zóny.

V Černobylu stojíte beze zbraně proti neviditelnému nepříteli, říká cestovatel

/ROZHOVOR/ Spatřit na vlastní oči areál černobylské jaderné elektrárny a opuštěné město Pripjať na severu Ukrajiny je snem mnoha dobrodružně založených cestovatelů. Nejhorší havárie v historii jaderné energetiky z dubna 1986 se stala symbolem vědeckého, technického i politického selhání bývalého Sovětského svazu, ale dnes lidé do oblasti postižené radioaktivitou přijíždějí hledat spíše zvláštní atmosféru a unikátní proces, při kterém příroda pohlcuje opuštěnou lidskou infrastrukturu. 

Brněnské hospody zaplnili hokejoví fanoušci.

Gól! Hospody v Brně zaplnili hokejoví fanoušci

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Brněnské hospody ve čtvrtek večer zaplnili hokejoví fanoušci. Atmosféru čtvrtfinále mezi českým a německým týmem si do hospody přišly užít desítky fanoušků.  

Ilustrační foto.

TIP Deníku: Zámek se ponoří do pohádkové atmosféry

Pohádkové odpoledne čeká v neděli 26. května od 14 hodin na děti v zámku a přilehlém parku v Kravařích. Připraveny budou pohádkové hry a disciplíny, nafukovací atrakce i malování na obličej. Po splnění určitého počtu soutěží se děti mohou těšit na sladkou odměnu.

Finále fotbalového poháru MOL Cupu, Baník Ostrava - Slavia Praha 22.května 2019 v Olomouci. Na snímku (zleva) Václav Procházka z Baníku Ostrava a Lukáš Masopust ze Slavie.

Masopust korunoval finále druhým gólem: Co je víc než double? Zopakovat ho

/FOTOGALERIE / Vyšlo mu to až napočtvrté, o to větší měl radost. Lukáš Masopust pomohl Slavii k triumfu v MOL Cupu druhou brankou, kterou definitivně uzavřel Baníku cestu k trofeji. Naopak svému klubu přihrál první double po 77 letech! „Čekal jsem na to pět let, až pohár vyhraju. Bylo to sladké,“ usmíval se spokojeně v mixzóně na novináře.  

Finále fotbalového poháru MOL Cupu, Baník Ostrava - Slavia Praha 22.května 2019 v Olomouci. Na snímku (zleva) Václav Procházka z Baníku Ostrava a Lukáš Masopust ze Slavie.

Masopust korunoval finále druhým gólem: Co je víc než double? Zopakovat ho

/FOTOGALERIE / Vyšlo mu to až napočtvrté, o to větší měl radost. Lukáš Masopust pomohl Slavii k triumfu v MOL Cupu druhou brankou, kterou definitivně uzavřel Baníku cestu k trofeji. Naopak svému klubu přihrál první double po 77 letech! „Čekal jsem na to pět let, až pohár vyhraju. Bylo to sladké,“ usmíval se spokojeně v mixzóně na novináře.