Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Utkání 23. kola fotbalové Gambrinus ligy mezi celky SK Slavia Praha a Bohemians 1905 hrané 5. dubna 2010 v pražském Edenu. Milan Kopic ze Slavie (vlevo) a Lukáš Hartig z Bohemians (vpravo).

Hartig: Nejlepší atmosféra byla v Glasgowě

Býchory /ROZHOVOR/ – Dlouhé roky odolával nabídkám z vyšších soutěží. Pak kývl Velimi, odkud se odrazil do velkého fotbalu. „Zde se moje kariéra asi nastartovala a já mohl začít růst,“ přiznal Lukáš Hartig.

Hra Smrt v hotelu Alexandria Městské divadlo

Lázně, smrt a Luhačovice: krev i komedie

FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ Prosincový večer. Mrzne, až to praští. Kouzelná atmosféra lázeňského města. Noční wellness s drinkem na přivítanou.. Všichni návštěvníci jsou v županech, není tedy na první pohled patrné, kdo je kdo. Ale není to jedno? Hosté popíjejí šampaňské, touží po odpočinku. Prohřívají si svá unavená těla, snaží se zapomenout na starosti všedního dne…

Premiéru studentského snímku Max provázela v kutnohorském kině slavnostní atmosféra.

Premiéru studentského snímku Max provázela v kině slavnostní atmosféra

Kutná Hora - Slavnostní atmosféra provázela světovou premiéru studentského snímku Max v neděli 8. října v kutnohorském kině Modrý kříž. Fanfáry, herci a tvůrci oblečeni v gala, dalších přes sto diváků v hledišti, květiny, ocenění, proslovy před stříbrným plátnem, občerstvení, rozhovory akterů po premiéře. Chvíle podobné ceremoniálům při filmových událostech hollywoodského střihu.

Hokejisté Chocně. Ilustrační foto.

Kormidlem směrem za vítězstvím otočil Král

Choceň - Ve třetím kole krajské ligy přijela na led choceňského Spartaku Litomyšl. Derby tak logicky přilákalo do ochozů početné zástupy fanoušků z obou táborů. Atmosféra byla fantastická. Hodně tomu napomohli i sami hráči.

Ilustrační foto.

Emoce v derby spláchl déšť

Tuchoraz – Milovníci emocí a třaskavé atmosféry si museli nechat zajít chuť. Sedmé kolo fotbalové I. B třídy sice nabídlo derby mezi Tuchorazí a Liblicemi, ale déšť, který zkrápěl hrací plochu i všechny aktéry utkání, uhasil okamžitě každé jiskření. Tuchoraz si nakonec v klidu dokráčela pro výhru 3:0.

David Kuboš, Marek Šulc, Vojtěch Patočka.

Zápas s Benátkami? Patočka myslí na body i zdravý chrup

Patří mezi poslední tři mohykány, kteří v dresu ČZU okusili atmosféru play-off. Na konci sezony 2013/14 se statečně prali o extraligové semifinále, prohráli a ani je nenapadlo, že si na další šanci budou muset tak dlouho počkat. „Proč? Neměli jsme na to. Letos jsme ale dobře posílili a všechno se otočí,“ nepochybuje na prahu nové volejbalové sezony 24letý blokař Vojtěch Patočka.

Barevné, černobílé i kombinované fotografie se objevily ve výstavní síni na Maštaliskách ve Vsetíně. Ve středu tu slavnostně otevřel svou druhou výstavu vsetínský hudebník, skladatel a fotograf Dušan Trličík.

Fotky Dušana Trličíka mají atmosféru. Podívejte se

Barevné, černobílé i kombinované fotografie se objevily ve výstavní síni na Maštaliskách ve Vsetíně. Ve středu tu slavnostně otevřel svou druhou výstavu vsetínský hudebník, skladatel a fotograf Dušan Trličík (v červeném tričku). Role zahajovatele se ujal další známý místní fotograf Robert Goláň.

Sobotní výlov Sadoňského rybníku v Romžitále.

Na výlovy je ještě teplo, shodují se rybáři

Příbramsko /FOTOGALERIE/ – Mlha, pach bahna, zima zalézá pod nehty a zatahující rybáři se těší, až si na břehu dají něco na zahřátí. Tak si člověk představuje typickou atmosféru podzimních výlovů, které jsou na Příbramsku nyní teprve v začátcích. Sobotní výlov Sadoňského rybníku v Rožmitále měl trochu jinou atmosféru. Provázelo ho babí léto.

V Břeclavi se od čtvrtka do neděle konají Svatováclavské slavnosti.

Svatováclavské slavnosti roztančili Maxim Turbulenc. Neděle patří folkloru

Břeclav /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Kdyby někde v areálu břeclavského podzámčí stály hodiny, ukazovaly by teď lehce po desáté hodině. Když si v tu chvíli trojice Maxim Turbulenc bere mikrofon, místem zazní: „Jste výborní. Aby publikum v sobotu o čtvrt na jedenáct vytvořilo takovou atmosféru, to se jen tak nevidí.“

Trenér Plzně Pavel Vrba.

Vrba: Zápas s Beer Ševou? Klíč k postupu

Neopakovatelná elektrizující atmosféra, bouřlivá kulisa, zápas s velkým nábojem. Tohle všechno bude k vidění při zítřejším utkání skupiny G Evropské ligy v plzeňské Doosan Areně.

Krásné dívky a zlatavý mok – i to je důvod, proč navštívit pivní festival v Chotěboři.

OBRAZEM: Chotěbořský VVoktoberfest: atmosféra lepší než v Mnichově

Chotěboř – Pevnou tradici, kterou letos prověřilo i počasí, už, zdá se, má VVoktoberfest, který se již pošesté konal v chotěbořském kinocafé Velký Voči. I přes ne právě příjemný a chladný den bylo plno. Nechyběli ani návštěvníci v lehkých, téměř letních kostýmech. Slabých deset stupňů nad nulou podle všeho nikomu nevadilo.

Trenér 1. FC Slovácko Michal Kordula (vpravo).

Atmosféra je správně pracovitá, tvrdí kouč Slovácka Michal Kordula

Dostali se do situace, ve které se projevuje, jakou má tým morální sílu. Fotbalisté Slovácka nastoupí dnes v Liberci (v 19 hodin) se sérií čtyř zápasů bez vítězství a bez vstřeleného gólu. „Nepozoruji, že by hráči na sobě měli deku. Atmosféra je správně pracovitá,“ pronesl slovácký kouč Michal Kordula.

Na sobotním benefičním koncertu Křídla motýlí v Dolních Dunajovicích zazpíval například Michael Foret, vystoupila také čestná stráž Armády České republiky.

Foret, Bagárová i vojáci vystoupili pro nemocné děti. Výtěžek je 47 tisíc

Dolní Dunajovice – Nebe je zatažené a na zem z něj padají dešťové kapky. Atmosféru sobotního benefičního koncertu Křídla motýlí to však neohrožuje. Diváci jsou schovaní pod střechou velkého stanu, zpěváci zase vystupují na zastřešeném pódiu. Po šesté hodině podvečerní se návsí v Dolních Dunajovicích opakovaně nese bouřlivý potlesk.

Ilustrační foto

Chaos v Dinamu Záhřeb. Fanoušci zaútočili na trenéra pálkami

Nejprve střelba na bývalého šéfa klubu, nyní dokonce útok na trenéra. Atmosféra v táboře Dinama Záhřeb je poslední dobou mimořádně napjatá. V klidu nemůže být ani český fotbalista Jan Lecjaks, český legionář hrající za chorvatský velkoklub.

První grafické sympozium ve Skokách. Listy z Gasthausu.

Kouzlo poutního místa Skoky inspiruje mladé umělce

Skoky - Grafické sympozium Listy z Gasthausu se blíží do finále. Celý týden se do Skoků sjížděli mladí a talentovaní umělci do provizorního ateliéru, aby nasáli atmosféru místního genia loci a vytvořili přímo na místě grafické listy, které se budou prodávat na sobotní vernisáži v Gasthausu.

Ve čtvrtém utkání letošní hokejové sezony WSM ligy se ve středu 20. září střetli Na Lapači dlouholetí rivalové. VHK Robe Vsetín hostil HC Zubr Přerov.

Parádní atmosféra i premiéra Klimeše. Zubři uloupili tři body na Lapači!

Šlágrem středečního 4. kola hokejové WSM ligy nemohl být jiný souboj než ten Vsetína s Přerovem. Podtrhla to i skvělá návštěva a atmosféra na legendárním Lapači. Přes 3300 fanoušků sledovalo vítězství hostujících Zubrů, kteří po výborném výkonu defenzivy poprvé v čele s gólmanem Klimešem přehráli Valachy v poměru 3:1.

Jan Chramosta z Boleslavi a příbramský Jaroslav Tregler.

Boleslav vstoupí do MOL cupu, na Příbram půjdou fanoušci zdarma

Střední Čechy - Atmosféru soubojů s prvoligovými celky si po jarním sestupu připomenou fotbalisté Příbrami. V rámci třetího kola MOL cupu ve středu vyběhnou na Městském stadionu v Mladé Boleslavi. Domácí klub přichystal pro návštěvníky středočeského derby volný vstup. Utkání začíná v 17 hodin.

Atmosférická stanice Košetice.

Měření koncentrací aerosolů paprskem bude na observatoři pokračovat

Košetice – Už měsíc sbírají odborníci z Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd České republiky na Národní atmosférické observatoři Košetice data o koncentraci aerosolů v atmosféře. Oproti původnímu plánu na pracovišti u Košetic ještě několik týdnů zůstanou.

Na Modré se v sobotu uskutečnil 20. ročník Modřanského vinobraní. A stál za to.

Na Modré nasávali atmosféru dvacátého ročníku vinobraní

Dva poslední ročníky Modřanského vinobraní se konaly mezi dvěma tlakovými nížemi. Loni poprchávalo při jeho zahájení, při letošním, v pořadí už jubilejním dvacátém ročníku, bylo až v jeho druhé polovině poznamenáno stigmatem dešťových kapek. Pořadatelé však na něj šalamounsky vyzráli mokrou variantou.

Z fotbalového utkání divize B Ostrá - Český Brod (3:2)

FOTO: Famózní Petlička srazil Brod

Ostrá – Třetí flíček a dva body ztráta na prvního. To je postavení fotbalistů Ostré v divizní skupině B po šestém kole, v němž domácí celek porazil před slušnou návštěvou a v parádní atmosféře v derby Český Brod.

Zápas Evropské ligy FC FASTAV Zlín - FC Sheriff Tiraspol na Andrově stadionu v Olomouci

Olomouc zažila Evropskou ligu. Takto to vypadalo

VIDEA / VELKÁ FOTOGALERIE / Andrův stadion okusil po letech opět atmosféru Evropské ligy. Své domáci zápasy totiž kvůli nevyhovujícímu vlastnímu stadionu v Olomouci odehraje zlínský Fastav. Ve čtvrtek od 19 hodin hostil v premiérovém duelu moldavský Šeriff Tiraspol.

Obránce Zlína Ondřej Bačo.

Možná mi stále nedochází, co se děje, líčí Bačo

Co se nepoštěstilo řadě generací zlínských fotbalistů, zažije odchovanec Ondřej Bačo hned v počátku kariéry. Už zítra nasaje atmosféru prestižní Evropské ligy. „Je to neuvěřitelné. Ještě před rokem bych neřekl, že by Zlín mohl hrát základní skupinu,“ líčí s úžasem.

V sobotu se v Mělníku konala výstava bonsají.

Jiří Jašík: Lidé se k nám vracejí hlavně kvůli kouzelné atmosféře

Mělník /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - V sobotu 9. září se uskutečnila již šestá výstava bonsají na Mělníku. Návštěvníci se mohli v parku u kostela sv. Ludmily kochat vystavovanými bonsajemi. Oblíbená výstava se konala po setmění, a tak vystavované miniaturní stromy byly osvětlené loučemi a svíčkami. Tajuplnou éterickou atmosféru doplňovala živá hudba a možnost ochutnání speciálních čajů.

Výborně! Olympik před výtečnou návštěvou přehrál Brno

Výborně! Olympik před výtečnou návštěvou přehrál Brno

Mělník /FOTOGALERIE/ – Paráda! A zároveň nejlepší odpověď všem kritikům, kteří Olympik vidí na chvostu tabulky. Futsalisté Mělníka se včera večer vůbec poprvé v historii představili v nejvyšší české soutěži vyloženě na domácí půdě. Premiéra to byla senzační, svěřenci trenéra Pavla Šuby porazili ve výborné atmosféře Helas Brno 3:2.

HNED TŘI DĚČÍNŠTÍ VÁLEČNÍCI reprezentovali Českou Republiku na letní světové univerziádě. Filip Kroutil, Ondřej Šiška a Lukáš Feštr se rozhodně neztratili.

Tři děčínští Válečníci okusili atmosféru univerziády

Děčín – Trojice basketbalistů BK ARMEX Děčín, Filip Kroutil, Ondřej Šiška a Lukáš Feštr se v druhé polovině srpna zúčastnila 29. letní světové univerziády v taiwanské Taipei, kde reprezentovala Českou republiku na basketbalovém turnaji mužů.

V Senior Parku v Sokolči  mohou lidé, na rozdíl od klasického domova důchodců, žít tak, jak byli zvyklí. Ale bezpečně a s potřebnou péčí.

Senior Park v Sokolči nabízí příjemné bydlení

Sokoleč /FOTOGALERIE/ - Žádný schod, žádný výtah, samostatný byt s kuchyňkou, z něhož se vychází do zahradního atria s posezením, zachování vlastního způsobu života, pocit bezpečí. Zároveň pomoc s nákupy a dopravou k lékaři, každodenní podpora, společenské aktivity, rodinná atmosféra, takže pocit osamělosti nehrozí… Sen každého seniora? Pro 45 obyvatel Senior Parku v Sokolči je to skutečnost.

Grabštejn.

Hradozámeckou noc v Zákupech věnují Marii Terezii

Liberecký kraj - Téměř devadesát českých památek se v sobotu zapojí do Hradozámecké noci. Kromě noční atmosféry se návštěvníci mohou těšit na bohatý dobový program. V Zákupech budou slavit tři sta let od narození císařovny Marie Terezie.

Státní zámek Slatiňany.

Ve Slatiňanech plánují prohlídky během Hradozámecké noci pěkně po anglicku

Slatiňany – „Zveme vás na procházku zámeckými komnatami v jedinečné atmosféře rozsvícených lustrů a lamp. Knížecí salony si projdete vlastním tempem bez průvodce, jak bývá zvykem na památkách v Anglii. Bude tedy čistě na vás, kolik času v zámeckých pokojích strávíte,“ přibližuje program sobotní Hradozámecké noci ve slatiňanském zámku jeho kastelán Jaroslav Bušta.