Kreativ

ŠTÍTEK: atmosféra

Vyrovnáno. Hokejisté Kolína prohráli druhé utkání semifinálové série s Vrchlabím a stav na zápasy je nerozhodný 1:1

Rozhodly přesilovky. Vrchlabí v nich spálilo Kolín. Stav je 1:1

Kolín – Po druhém semifinálovém utkání to je nerozhodně 1:1 na zápasy. Druholigoví kolínští Kozlové domácí zápas s týmem Vrchlabí prohráli. Rozhodlo se o tom ve druhé třetině a hlavně v přesilových hrách. Utkání nabídlo skvělou atmosféru, v ochozech bylo přes dva tisíce diváků.

Slovenka Petra Vlhová vyhrála obří slalom ve Špindlu.

Vlhová vyhrála, Špindlem poteče místo Labe borovička

Špindlerův Mlýn - Slováci se topí v euforii a proměnili Krkonoše ve slovenský ráj. Petra Vlhová vyhrála obří slalom ve Světovém poháru ve Špindlerově Mlýně. „Jsem opravdu šťastná, že se mi podařilo vyhrát. Přeci jen, je to tady specifické prostředí, jsme blízké země,“ radovala se slovenská hrdinka. V sobotu se jede ve vyprodaném Špindlu slalom.

Světový pohár ve Špindlerově Mlýně přilákal bezmála deset tisíc fanoušků. O výbornou atmosféru se starají hlavně Slováci.

Krkonoše se proměnily ve slovenský ráj, ve Špindlu nechybí Samková a Verešová

Špindlerův Mlýn - Bezmála deset tisíc diváků, mezi nimi snowboardistku Evu Samkovou z nedalekého Vrchlabí, modelku Andreu Verešovou i místní školáky, přivábil první den Světového poháru v alpském lyžování žen, kdy se jede obří slalom. Hodně jich je ze Slovenska. Dorazili autobusy a auty z celé země a starají se o výbornou atmosféru.

V rámci 24. ročníku ČT Šumavského skimaratonu absolvovali závodníci v sobotu volnou techniku a v neděli klasiku.

Šumavský Skimaraton měl opět skvělou atmosféru

Kvilda /OBRAZEM/ – Bezmála 1150 závodníků odstartovalo do 34. ročníku ČT Šumavského Skimaratonu, který se o víkendu konal s centrem v šumavské Kvildě za pořadatelství Fischer Ski klubu Šumava Vimperk.

Na galavečeru k vyhlášení ankety Zlatý volant budou vystaveny i závodní skvosty. KTM.

Formule i motorky. V prostorách Pragovky se představí nablýskaní krasavci

/FOTOGALERIE/ Bývalá továrna Pragovka v pražských Vysočanech se z úterka na středu změní k nepoznání. Industriální prostor totiž zítra hostí motoristický galavečer. Bude se zde vyhlašovat 42. ročník tradiční ankety Zlatý volant, který každoročně oceňuje nejlepší motoristické sportovce. Atmosféru podtrhnou desítky vzácných exponátů aut a motorek.

Hokejový zápas Litoměřice a Benátky, 23. kolo Chance ligy 2018/2019, Daniel Tvrzník

Atmosféra v Přerově bývá opravdu nepřátelská, reagoval Tvrzník

Litoměřice – Děti na táborech se posílají na stezku odvahy, trenéry v Chance lize byste zase mohli poslat koučovat hostující tým do Přerova. „Atmosféra v Přerově je vždycky specifická, tamní prostředí je opravdu nepřátelské,“ poznamenal po své zkušenosti, kdy ho zasáhl na střídačce kelímek s pivem, trenér Stadionu Litoměřice Daniel Tvrzník.

Karlovská padesátka 2019. Vítězem se stal po strhujícím finiši Stanislav Řezáč (vlevo). Uprostřed je 4. Pavel Ondrášek, vparvo Jiří Ročárek, který dojel třetí.

Karlovská padesátka po dvou letech zase bavila

FOTOGALERIE / Slunečné počasí, kvalitní organizace, výborně připravená trať a skvělá atmosféra se strhujícím finišem. Taková byla letošní Karlovská padesátka, běžkařský závod ve Velkých Karlovicích, který se jel v sobotu jako součást šestidílného seriálu SkiTour 2019.

Z utkání HC Mamby Tábor - HC Kobra Praha.

Táborské hokejové Mamby si užily svou zápasovou premiéru

Tábor - Skvělá atmosféra v hledišti, obrovské nadšení na ledě i na střídačce, a také parádní pocity po utkání, jehož výsledek nehrál ani tu nejmenší roli. Taková byla zápasová premiéra ženského hokejového týmu HC Mamby Tábor.

Josef Kučerka

Je mi líto, že týmy jako Litovel padají z ligy, prohlásil Kučerka

Házenkářské derby mezi Litovlí a Hranicemi opět nenudilo. Parádní náboj, skvělá atmosféra, dramatická zápletka a nečekané vyústění. Nejen legendárního gólmana Cementářů Josefa Kučerku by mrzelo, kdyby na vzájemné souboje obou rivalů v další sezoně již nedošlo.

Ilustrační foto.

Rok uzavře sjezd s pochodněmi

Šumava – I přes oteplení si v závěru roku mohou na Šumavě užít lyžaři. V provozu je většina šumavských skiareálů, ve vyšších polohách lze vyrazit i do upravených běžeckých stop.

Ilustrační foto.

Chovatel slavil Vánoce v paneláku se lvem

Nový Knín – Že se radovánek u vánočního stromku účastní s rodinami psi, kočky a jiní domácí mazlíčci, je obvyklé. V Novém Kníně byli ale obyvatelé sídliště poněkud šokováni, když na ně z panelákového okna vyhlíželo lvíče.

Ilustrační foto.

Úzkokolejka v Mladějově chystá Novoroční jízdu

Pojďte se svézt prvním vlakem roku 2019. Plánovaný odjezd je v úterý 1. ledna přesně ve 12 hodin z úzkorozchodného nádraží v Mladějově. Cílovou stanicí je Nová Ves, případně jiný obratový bod, kam se podaří dojet. Čas návratu může být vzhledem ke klimatickým a povětrnostním podmínkám rovněž překvapením.

Hokejisté HC Zubr Přerov nastoupili do utkání s Kladnem ve speciálních retro dresech připomínajících 90 let od založení prvního hokejového oddílu ve městě a slavnou éru pod názvem TJ Lokomotiva Meochema.

Sváteční duel i atmosféra. Zubří Lokomotiva přejela Kladno!

VELKÁ FOTOGALERIE / Zubři oslavili v unikátních retro dresech devadesátileté výročí vzniku hokeje v Přerově porážkou Kladna. To opět dorazilo bez Jaromíra Jágra a po celou dobu vyrovnaného utkání marně dotahovalo. Domácí ve sváteční atmosféře oslavili výhru 3:2, v tabulce Chance ligy přeskočili právě Rytíře a jsou třetí.  

Mistrovství republiky ve fotbale 1vs1 v pražském nákupním centru Harfa.

Mistrem 1vs1 fotbalu se stal Chalupa, vidět byli i Středočeši

Praha /FOTOGALERIE/ – O uplynulém víkendu se v Praze v obchodním centu Galerie Harfa konalo II. Mistrovství České republiky v 1vs1 fotbale. Akce se zúčastnilo čtyřicet hráčů z celé ČR a odehrálo se 97 zápasů přímo na chodbě obchodního centra. Nechyběly ani kamery České televize.

BK Opava-PAOK Soluň

Sympatický začátek nestačil, výhru si odvezl PAOK

Úterní basketbalová Liga mistrů v Opavě přinesla zápas v báječné atmosféře, na které se podílela i početná skupina hostujících fanoušků. Slezanům vyšla první čtvrtina, kdy jim vycházela střelba z dálky. Řekové přitvrdili v obraně, vymazali čtrnáctibodové vedení domácích a zápas otočili ve svůj prospěch.

Botanik Radomír Němec

Botanik: Dým bylin doma zpříjemní atmosféru

Znojmo - Zpříjemnit atmosféru i vyčistit místnost od bakterií může dým vhodně vybraných bylin. Praktickým využitím planých rostlin se dlouhodobě zabývá botanik znojemského Jihomoravského muzea Radomír Němec. O používání rostlinných vykuřovadel bude mít ve středu workshop v Havraníkách a věnuje se jim i v knížce, kterou muzeum vydá příští rok.

Statečný výkon Opavy, tři čtvrtiny trápila favorita: Unet Holon – BK Opava 88:72

Statečný výkon Opavy, tři čtvrtiny trápila favorita

Holon, Opava – Favorizovaný Unet Holon se na vítězství nad Opavou ve čtvrtém kole basketbalové Ligy mistrů pořádně nadřel.  Izraelský tým v bouřlivé atmosféře rozhodl o vítězství až ve čtvrté čtvrtině. Nakonec Slezany porazil 88:72.

Ilustrační fotografie.

Přelomový výsledek voleb vyhrotil atmosféru ve městě

Horní Cerekev – Poněkud vyhrocená atmosféra panuje po letošních komunálních volbách v Horní Cerekvi, kde získalo o prvním říjnovém víkendu největší podporu ze strany voličů sdružení nezávislých kandidátů Společně 2018.

Tomáš Mariška

Mariška: Bude se na co dívat

Karlovy Vary „Čeká nás zápas ve vynikající atmosféře, oba týmy mají za sebou dobrou sérii a obě mužstva vyznávají ofenzivní styl hokeje. To je asi nejlepší pozvánka pro fanoušky,“ říká před západočeským derby karlovarský asistent Tomáš Mariška.

Sousoší sv. Václava na Václavském náměstí

Odborníci zkoumali podstavec sochy sv. Václava. Škodí mu i svíčky při pietě

Stav žulového podstavce sochy svatého Václava na pražském Václavském náměstí se zhoršuje. Degradaci způsobuje znečištění atmosféry, čištění bronzové sochy, svíčky, ale mnohé projevy jsou dány vybraným materiálem. Ve středu to řekli odborníci, kteří se zabývali podrobným průzkumem celého pomníku.

Výstava dýní.

Víkend a dýňové hrátky. Botanická zahrada je plná barev a pohádkové atmosféry

Nevíte, kde si nejlépe vychutnat prosluněné podzimní dny? Trojská botanická zahrada připravila i v měsíci říjnu program pro celou rodinu. V Ornamentální zahradě můžete navštívit výstavu pro všechny smysly či expozici dýní, díky níž se i s dětmi vydáte  za známými pohádkovými postavami. Víkend 20. a 21. října bude patřit dýňovým hrátkám.

Honza křížek.

Sokolovna nasála masajskou atmosféru. Pomáhalo se africkým školám

Česká Skalice - Bylo krátce před sobotní dvacátou hodinou a okna sokolovny v České Skalici zářila do tmy. Do prvního patra, kde je velký sál, přicházeli natěšení návštěvníci na „svůj“ už devátý festival nazvaný Nasajem s Masajem, jehož výtěžek půjde na podporu škol v Africe.

Fotbalisté Benešova zahájili přípravu výhrou na juniorkou Mladé Boleslavi.

Převrat v benešovském fotbale míří ke zdárnému konci

Benešov – V benešovském SK se v posledních měsících událo mnoho věcí, o kterých jsme vás informovali již dříve. Události nabraly takových rozměrů, až vyvrcholily odvoláním předsedy klubu Petra Laciny. Atmosféru ve vedení ilustrovala také slovní přestřelka prostřednictvím Deníku mezi odvolaným předsedou a dalším členem Výkonného výboru Petrem Slepičkou. Ale jak se zdá, věci nabraly nový ráz a vše míří do zdárného konce.

Módní přehlídka v Tloskově.

Republiku slavili také v Tloskově

Neveklov - Netradiční oslavou připomněli pracovníci Centra sociálních služeb (CSS) Tloskov tamním klientům atmosféru vzniku samostatného československého státu. K tomu si zajistili prvorepublikové šaty, halenky, pumpky, svetry, kabáty, pláště, klobouky, čepice a šály, kabelky a rukavičky, originály i šité repliky. To všechno posloužilo při módní přehlídce.

Ve volební místnosti v Kuřimanech vládne rodinná atmosféra.

Volby jako v obýváku

Kuřimany – Útulný pokojíček se sedačkou a krbem, ze kterého plápolá oheň. Volební místnost v Kuřimanech na Strakonicku připomíná spíše obývák, než úřední prostor. Domácká atmosféra vládne i mezi volební komisí a voliči. Volby do obecního zastupitelstva zde připomínají rodinné setkání.

Zápas 2. kola skupiny K Evropské ligy mezi týmy FK Jablonec a FK Dynamo Kyjev se odehrál 4. října na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou. Na snímku zleva David Hovorka a Mykola Shaparenko.

FOTO: Kyjev mohl odjet s prázdnou. Nakonec skončil zápas remízou

Jablonec nad Nisou – Ne zcela zaplněná jablonecká Střelnice, poměr diváků, fandů obou týmů, zhruba jedna ku jedné a výborná atmosféra od začátku. Tak vypadal úvod domácí premiery jabloneckých fotbalistů v Evropské lize. Jenže na nějaké velké vnímání atmosféry a užívání neměli domácí hráči moc času. Probuzení přišlo rychle a bylo kruté. Dvě hrubky v obranné fázi, patnáctá minuta a stav 0:2.

Film 'Ten, kdo tě miloval' se natáčel také na chebských vánočních trzích.

FOTO, VIDEO: Filmaři si natáčení užili, teď bude řada na divácích

Karlovarský kraj - Cheb, Boží Dar, Karlovy Vary. Právě na těchto místech se odehrává děj filmu s názvem Ten, kdo tě miloval. Komediálně laděná rodinná detektivka s vánoční atmosférou půjde sice do kin až 8. listopadu, díky traileru ale už nyní mohou místní vidět, jak to Karlovarskému kraji bude slušet ve filmu.