Kreativ

ŠTÍTEK: Úvaly

Ilustrační foto.

Neratovice v závěrečném herním testu padly

Neratovice – Druhým soubojem s o třídu výše hrajícím soupeřem završili přípravné období na svou třetí divizní sezonu fotbalisté Neratovic. Stejně jako ve středu v Zápech odešli i z domácího duelu s Královým Dvorem s porážkou, i když tentokrát pouze jednobrankovou.

Zdeněk Grausam na jedné z akcí v Podlipanském muzeu v Českém Brodě

Už na základní škole prý věděl, že chce být kovářem

Úvaly – Zdeňka Grausama, jak sám říká, maminka vždycky vedla k tomu, aby se zabýval tím, co ho baví, prostě aby z toho měl radost. „Takže už na základní škole jsem věděl, že budu umělecký kovář. Už od školky jsem chodil na malování, linoryty, keramiku a podobné aktivity. Zkrátka mě bavilo něco tvořit," říká vyučený umělecký pasíř, což je vlastně stejná teorie, jen praxe na barevné kovy.

KAPITÁN futsalistů Bohemians 1905 David Frič.

Frič: SK by se měl pokusit o návrat

Kladno – S Davidem Fričem se dělají rozhovory náramně. Přece jen je vidět, že toho futsalový reprezentant prošel v kariéře hodně a živil se sportem jako profík. A jeho profesionální přístup bude bezesporu přínosem i pro nově se rodící fotbalový tým SK Kladno. David se do něj vrací z Úval, kde kopal také divizi (loni 5. místo). A vrací se také jako futsalista, je jako reprezentant ČR první odtajněnou hlavní posilou SAT-ANu pro nejvyšší soutěž. Poprvé ho můžete vidět v neděli 14. července, Kladno v Srbech hostí Slavii Praha juniorku (10.15). 

Divokej Bill se na svém turné zastavil i v pod břeclavským zámkem.

Divokej Bill v Břeclavi vyměnil deštníky za ručníky

Břeclav /REPORTÁŽ, VIDEO, FOTOGALERIE/ – Přes dva tisíce nadšených fanoušků rozparádila v sobotu večer pod břeclavským zámkem populární česká kapela Divokej Bill. Ta se na jižní Moravě zastavila na turné k patnáctému výročí své existence. Kromě novinek z čerstvého alba 15 si lidé se svými idoly zazpívali i známé rádiové hity.

Divokej Bill se na svém turné zastavil i v pod břeclavským zámkem.

Divokej Bill v Břeclavi vyměnil deštníky za ručníky

Břeclav /VIDEO/ – Přes dva tisíce nadšených fanoušků rozparádila v sobotu večer pod břeclavským zámkem populární česká kapela Divokej Bill. Ta se na jižní Moravě zastavila na turné k patnáctému výročí své existence. Kromě novinek z čerstvého alba 15 si lidé se svými idoly zazpívali i známé rádiové hity.

Logo fotbalové Jiskry Domažlice.

Přípravka Jiskry druhá v Rokycanech

Rokycany – V sobotu vyrazili mladí fotbalisté Jiskry ročníku 2005 na kvalitně obsazený turnaj do Rokycan. Účastnilo se ho šestnáct týmů rozdělených do čtyř čtyřčlenných skupin, v nichž se hrálo systémem každý s každým.

Ilustrační foto.

Štefančík dodržel svůj poločasový slib

Český Brod – V ostře sledovaném středočeském derby 23. kola divize B mezi Českým Brodem a Úvaly se po necelé dvaceti minutovce poprvé v koncovce přihlásili hostitelé. Brabec vypálil těsně z voleje mimo.

Fotbalová asociace České republiky.

Divize B. Toužimi sebral všechny body Marek

Úvaly – Dvě utkání v řadě za sebou odehráli v rámci divizní soutěže fotbalisté toužimského SK na půdě soupeřů. Tentokrát fotbalový los nasměroval Toužimáky na půdu třetích Úval.  Tam nakonec prohráli smolně 0:1.

Divize: Libiš - Toužim

V dohrávce se dvakrát trefil Škoda, bohužel pro Libiš ten úvalský

Úvaly – Divizní fotbalisté Libiše se ve středu s velkým zpožděním na jaře poprvé představili na hřišti soupeře. Dohrávka v Úvalech jim ale nakonec radost nepřinesla, přestože se v ní dostali po změně stran zásluhou Matěje Řepky do vedení. Domácí Jan Škoda totiž dvěma góly v rozmezí několika minut výsledek otočil.

Ilustrační foto.

Sebevraha policisté odradili od činu v poslední chvíli, měl již oprátku

Praha - Skutečně v poslední chvíli se podařilo policistům z Prahy-východ vrátit do života 49letého muže, který hodlal spáchat sebevraždu. O pomoc požádala prostřednictvím linky 158 jeho manželka, která dostala na mobil textovou zprávu s děsivým obsahem: dočetla se v ní o úmyslu chotě skoncovat se životem.

Divize: Neratovice - Meteor Praha

Neratovice se chystají na sršně, Sokol Libiš o víkendu nehraje

Mělnicko – Také druhé jarní utkání odehrají divizní fotbalisté Neratovic na hřišti v Byškovicích, kde v neděli odpoledne přivítají ve středočeském derby Litol. Tedy soupeře, kterému se nemohli ať už v krajském přeboru, a nebo později v divizi dlouho dostat na kobylku. Povedlo se jim to až loni na podzim, kdy na hřišti sršňů vyhráli suverénně 3:0.

Benešov v přípravném zápase těsně porazil Úvaly.

Borkovec se po příchodu ihned zapsal gólem

Benešov – Pavel Borkovec se vrátil po několika štacích a zranění zpět do Benešova a hned rozhodl přípravný zápas mezi divizními týmy Benešova a Úval. „Splnil moje očekávání a pokud u nás zůstane, tak by měl být posilou. V prvním poločase hrál ve středu zálohy a ve směru dopředu byl znát, umí se prosadit jeden na jednoho, ale někdy musí dát míč dřív. Ve druhé půli hrál pravého záložníka a zápas rozhodl," zhodnotil účinkování nové posily trenér Benešova Miroslav Beran.

Ilustrační foto

Vlaky v Praze postihly citelné výpadky, mohly za to výhybky

Praha - Omezení dopravy včetně zrušení některých a zpoždění - a to jak na regionálních příměstských tratích, tak i komplikace v dálkové dopravě. To jsou problémy, jimž kvůli nefunkčním výhybkám museli čelit lidé cestující v Praze vlakem.

Ilustrační foto

Union dostal sedm branek

Úvaly – Sedmibrankový příděl vyfasovali divizní fotbalisté Unionu v dalším kole soutěže. Tentokrát nestačili na celek Úval na jeho hřišti a hosté tak stále čekají na první vítězství v této sezoně.

Ilustrační foto

Divize: Brozany s bodem, Lovosice remízu neudržely

Litoměřice – Z divizních zástupců regionu byly úspěšnější Brozany, které si přivezly bod z Úval. Lovosice v Českém Brodu vedly do 58. minuty a nerozhodný výsledek držely ještě deset minut před koncem.

Výstavba obchvatu Kolína, duben 2012

Čtenář – reportér na téma obchvat: vzpomínejte s námi

Občanské sdružení Kolín náš domov vyzývá všechny pamětníky, aby společně s ním využili čas do otevření silničního obchvatu města Kolína a zavzpomínali na stránkách Kolínského deníku na události spojené s jeho konečným prosazením.

Ilustrační foto

Ježek trefil Litoli všechny body

Úvaly – Fotbalisté Úval byli dalším soupeřem divizních fotbalistů Litole v pokračování soutěže. Litol navázala na úspěšné vystoupení v derby s Čelákovicemi a ze hřiště soupeře si přivezla všechny body.

Divize: Libiš - Úvaly

Libiš hubené vedení neubránila

Libiš – První vstřelený gól a první bodový zisk po svém návratu do divize mají na kontě fotbalisté Libiše, kteří na domácím hřišti remizovali s SK Úvaly, dalším nováčkem soutěže, 1:1. Od vítězství domácí dělilo pouhých šest minut. Hosté totiž odpověděli na proměněnou penaltu vyrovnáním v 84. minutě.

Ilustrační foto

Poděbrady dostaly rozhodující gól minutu před koncem

Dlouhá Lhota – Až v předposlední minuta zápasu fotbalového krajského přeboru rozhodla o tom, že Bohemia Poděbrady zůstane ve své premiéře v této soutěži bez bodového zisku. Tým z lázeňského města prohrál o jeden gól na trávníku Dlouhé Lhoty. Jednalo se o souboj nováčků.

Ilustrační foto.

Hattrick Filipa Dorta poslal Dobříš již do semifinále

Střední Čechy – Fotbalový Krušovický pohár má za sebou čtvrtfinále. V něm uspěla Dobrovice i Úvaly a semifinále tak nabídne souboj těchto dvou divizních celků. Velmi dramatické utkání se hrálo v Loděnici, kde si postup mezi nejlepší čtyři vystřílela Dobříš a do semifinále proklouzla i Hostouň. Semifinálové zápasy se hrají již ve čtvrtek.