Kreativ

ŠTÍTEK: Úvaly

Ilustrační foto.

Házenkáři Příbrami vzali na turnaj i mladší kolegy na zkušenou

Příbram – V neděli 10. dubna vyrazili mladší žáci příbramských házenkářů k druhému mistrovskému turnaji, a to do haly Sokola Vršovice. Trenéři se museli obejít bez čtyř stabilních opor (J. Šíp, M. Šíp, Hadač a Jelínek), a tak doplnili tým o minižáky.

Ilustrační foto.

Útěk od auta přistiženému řidiči se zákazem nepomohl

Úvaly - Zbavit se problémů útěkem se snažil 39letý muž, kterého policisté z Úval na Praze-východ přistihli večer 30. března za volantem. Na tom by nebylo nic zvláštního - kdyby se ovšem nejednalo o policistům dobře známého recidivistu, jemuž byl vydán zákaz řízení motorových vozidel. V úterý o tom informovala policistka Eva Kropáčová.

Ilustrační foto.

Polaban Nymburk selhal v penaltovém rozstřelu

Úvaly – Penalty divizním fotbalistům Polabanu Nymburk prostě nejdou. Tým trenéra Radka Kulhánka nezvládl už pátý rozstřel této sezony. V osmnáctém kole soutěže hrál nymburský tým na půdě Úval a po bezbrankové remíze si vzali bod navíc domácí fotbalisté.

Ilustrační foto.

Úvaly zvažují, kolik si mohou půjčit a co za peníze vybudují

Úvaly – Rekonstrukce hrází rybníků, další etapa kanalizace, revitalizace koupaliště, rozšíření školní družiny, rekonstrukce hasičárny, několik cyklostezek, revitalizace areálu Vinice a Lomu na volnočasový park či skatepark atd. To je jen výčet z řady projektů, které má toho času úvalská radnice takříkajíc v zásobníku a které, nebo alespoň některé z nich, by ráda uskutečnila do roku 2020.

Ilustrační foto.

Tým Čechie Vykáň skolil divizní Úvaly

Praha – Nejpovedenější utkání zimní přípravy sehráli fotbalisté Čechie Vykáň na umělé trávě na Xaverově, kde změřili své síly s celkem Úval, který je účastníkem divize. Mužstvo krajského přeboru vyhrálo nejtěsnějším rozdílem díky brance zkušeného Dlouhého z pokutového kopu.

Ilustrační foto

Radnice uvažuje o regulaci parkování nad a pod nádražím

Úvaly – Nová regulace parkování v Husově ulici a na náměstí Arnošta z Pardubic má za sebou první půlrok, dalo by se říct zkušebního provozu. Dosavadní zkušenosti jsou poměrně dobré – zlepšila se průjezdnost, návštěvníci obchodů, restaurací a služeb v centru mají kde zaparkovat. Část aut se však, jak se dalo očekávat, přesunula do ulic okolo nádraží.

Ilustrační foto.

Dobrovolníci uklidí oblast v okolí silnice na Přišimasy

Úvaly – I v Úvalech se bude v rámci akce Ukliďme Pošembeří dělat velký jarní pořádek. Dobrovolníci své sily ve spolupráci s městským úřadem spojí v sobotu 9. dubna od devíti hodin. Společně se zaměří na úklid oblasti podél silnice na Přišimasy.

Ilustrační foto.

Na radnici v Úvalech jako první zavádí terminál spokojenosti občanů

Úvaly - Vrátili jste se z úřadu spokojení s myšlenkou, že vám úředník ochotně a dobře pomohl? Nebo naopak skřípete zuby a říkáte si, že byste své daně raději věnovali na cokoli jiného než na plat úředníka? Jen někdy se stane, že si člověk následně stěžuje, a ještě méně často napíšete starostovi „děkuji, byl jsem s prací vašich lidí moc spokojený".

Slavnostní převzetí nového svozového vozu

Po Českém Brodě jezdí nový svozový vůz

Český Brod – Technické služby Český Brod slavnostně převzaly nový svozový vůz na bioodpad, tříděný odpad a svoz skla. „Jedná se o tříosé vozidlo s vyklápěčem pro všechny nádoby a kontejnery, s vážicím zařízením a hydraulickým jeřábem pro svoz skla cestou zvonů, ale i kontejnerů," popsal ředitel Miroslav Kruliš.

Neratovice - Nymburk 2:1

Neratovice dostaly búra v Úvalech

Mělnicko – Ani jeden divizní celek z Mělnicka si ze hřiště soupeře nepřivezl v posledním podzimním kole žádný přírůstek do své bodové pokladničky.

Ilustrační foto.

Dlouhé výluky kvůli železničnímu koridoru spějí pomalu ke konci

Úvaly/Kolínsko – Práce na železničním koridoru opět postoupily, cestujícím se opět přiblížila chvíle, kdy skončí dlouhodobé výluky zejména na trati Kolín – Praha. Konečný termín dokončení prací je duben příštího roku, dílčí úsek už by měl být otevřen ale už ani ne za měsíc.

SK Kladno - SK Úvaly 2:0, 2015 A2B - Divize B, 7. 11. 2015

Platilo: konec dobrý, všechno dobré

Kladno – Domácí podzimní derniéra nakonec vyzněla pro divizní fotbalisty Kladna dobře. Po špatném prvním poločase se výrazně zlepšili a nakonec přemohli Úvaly 2:0. Na pojišťovací gól však museli diváci čekat až do předposlední minuty.

Tomáš Procházka // SK Kladno - Motorlet Praha 2:1, Divize 9. 11. 2013

Porazí konečně Úvaly?

Kladno – Už tři utkání v řadě nedosáhli divizní fotbalisté Kladna na tříbodový zisk a nechali si ujet lovosický vlak o čtyři body. Zítra dopoledne si mohou napravit reputaci proti Úvalům, jimž po bídném začátku sezony narostla forma. Minulý víkend však doma překvapivě podlehly Horním Měcholupům 1:3.

KOPANÁ  - ilustrační foto.

Prospaná první půle stála Vilémov zápas

Úvaly – Fotbalisté Vilémova si v Úvalech po domácím debaklu reputaci nenapravili. Naopak, po porážce 0:2 se nováček soutěže nebezpečně přibližuje sestupovému pásmu.

Vítězem soutěže TOP vinařský cíl roku se loni stalo Valtické podzemí. Letos mohou lidé hlasovat znovu.

TOP vinařský cíl roku? Valtické podzemí. Už podruhé

Mikulov /FOTOGALERIE/ – Je jasno. Vítězem soutěže TOP vinařský cíl se letos stalo Valtické podzemí. To tvoří unikátní labyrint historických vinných sklepů, vzájemně propojených, v celkové délce osmi set metrů. Nejstarší z nich pocházejí ze třináctého století. „Jsme rádi, že nám naši návštěvníci a přátelé dali svůj hlas. Je to pro nás obrovský závazek do budoucna. Konkurence je čím dál tvrdší. O to více si tohoto ocenění vážíme," řekl ve čtvrtek při přebírání ceny v mikulovském zámku Roman Žďárský, spolumajitel Vinařství Lednice Annovino, které je provozovatelem Valtického podzemí.

TJ Tatran Rakovník - Baník Souš 0:1 (0:1), divize - podzim 2015

V souboji o klidný střed divizní tabulky nakonec zvítězili Tatranští

Rakovník – Důležité utkání mají v rámci fotbalové divize B hráči Tatranu Rakovník. Ti totiž na svém hřišti přivítali mužstvo SK Úvaly, které před začátkem utkání mělo v tabulce o pouhé tři body méně. Tatranští, pokud se chtěli i nadále držet v klidném středu tabulky fotbalové divize, tak nesměli ve víkendovém utkání klopýtnout.

Požár pole. Ilustrační snímek.

KRIMI MIX: Požár louky omezil provoz i na výpadovce

Praha - S rozsáhlým požárem louky vysušené velkými vedry bojovali v neděli odpoledne pražští hasiči na samém okraji metropole - nedaleko Novosibřinské ulice v Újezdu nad Lesy. Hasební zásah na pomezí hlavního města a středočeského regionu si dokonce vyžádal dopravní omezení na výpadovce směrem na Úvaly a Český Brod - plameny sice motoristy neohrozily, ale oblast byla uzavřena kvůli bezpečnosti při pohybu cisteren během dovážení vody na místo požáru.

Ilustrační foto.

Knobloch: Potěšilo mě, že se zvedáme po herní stránce

Nymbursko – Premiérového vítězství v divizní společnosti dosáhli fotbalisté Polabanu Nymburk, kteří porazili ve skupině B na svém trávníku v napínavém střetnutí celek Úval 3:2. Litol na vítězství stále čeká, ve třetím kole skupiny C prohrála na trávníku týmu Pěnčín / Turnov těsně 1:2.

Ilustrační foto.

Lovosice zklamaly, doma jen remizovaly

Lovosice – Chtěli potvrdit tři body z Úval, ale to se jim nepodařilo. Fotbalisté divizních Lovosic doma jen remizovali s pražským Meteorem 0:0 a navíc tentokrát nezvládli ani následný penaltový rozstřel.

Divokej Bill zahrál doma.

Divokej Bill před domácím publikem zahrál v perfektní formě

Úvaly – Až pár minut před sobotní půlnocí skončil koncert kapely Divokej Bill nazvaný Doma, v němž se muzikanti po delší době představili domácímu úvalskému publiku a to na staronovém místě na atletickém oválu pod Sokolovnou, kde vyrostlo obří pódium.

Ilustrační foto.

Egrt se postaral o plný zisk

Úvaly – V prologu divizní skupiny B domácí fotbalisté před týdnem padli 2:1 v Litoměřicích. Tentokrát na svém hřišti přivítali jejich souseda z Lovosic.

Z fotbalového utkání krajské I.A třídy Čelákovice - Vykáň (1:6)

Šikl: Každý bod bude mít cenu

Čelákovice – Herní část přípravy se Unionu Čelákovice nepovedla, tým hrající I.A třídu vyhrál pouze jedno utkání. Přesto sekretář klubu MILAN ŠIKL věří, že jeho tým nebude mít sestupové starosti.

Ilustrační foto

Přeložka silnice I/12 je opět ve hře

Úvalsko – V úseku od Tuklat směrem k Praze se plánuje přeložka současné silnice I/12, která by od dopravní zátěže ulehčila obyvatelům bydlícím dnes prakticky těsně kolem frekventované komunikace. O přeložce se hovoří už několik let, posouzení vlivu stavby na životní prostředí je například hotové už od roku 2002. Další přípravy se ale rozbíhají až nyní.

Ilustrační foto.

Ostrá musela skousnou první porážku v přípravě

Ostrá – Porazili Čelákovice, pak i Pátek a nyní poprvé v přípravě padli. Fotbalisté klubu Sportovní sdružení Ostrá nestačili na mužstvo divizních Úval. Borci Ostré se pilně chystají na další sezonu v nejvyšší krajské soutěži.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Vlaky naberou kvůli modernizaci zpoždění

Praha - Příjezdy do hlavního města se zpozdí. Až do příštího pátku 7. srpna totiž platí nový výlukový jízdní řád Českých drah. Kvůli modernizaci trati mezi pražskými Běchovicemi a Úvaly u Prahy budou některé vlaky, včetně pendolin, jezdit po objízdných trasách a budou tak nabírat zpoždění. A to vzhledem k omezené kapacitě trati v přestavovaném úseku.

Ilustrační foto.

Kvůli modernizaci koridoru u Prahy budou vlaky jezdit odklonem

Praha - Kvůli modernizaci trati mezi pražskými Běchovicemi a Úvaly u Prahy platí počínaje dneškem nový výlukový jízdní řád Českých drah. Až do 7. srpna tak budou jezdit po objízdných trasách některé vlaky, včetně pendolin, a budou tak nabírat zpoždění. Se změnami času odjezdů a příjezdů by kvůli odklonu přes Lysou nad Labem měli počítat zejména cestující v rychlících mezi Prahou a Brnem, informovaly dráhy.

Ilustrační foto.

Oslabená Radim nestačila na Úvaly

Radim – Měli za sebou pár tréninků a hned nastoupili proti silnému soupeři. Fotbalisté Radimi (I. A třída) se v prvním přípravném utkání utkali s Úvaly. S divizním účastníkem prohráli 0:6 (0:4).

Ilustrační foto.

Modernizace trati způsobí další změny na trati Praha - Kolín

Praha - Modernizace trati mezi pražskými Běchovicemi a Úvaly u Prahy způsobí od 25. července další změny v jízdních řádech na hlavní trati z Prahy na Kolín. Některé vlaky byly zrušeny, jiné jedou jen v části své běžné trasy nebo odklonem. Mění se také časy odjezdů. Sdělil to Petr Pošta z tiskového oddělení Českých drah.

FOTBALOVÍ ŽÁCI Slovanu Lysá nad Labem porazili ve finále tým Úval

Mladší žáci Lysé opanovali i finále, porazili tým Úval

Lysá nad Labem – Fotbalová lvíčata ze Slovanu Lysá po výhře ve skupině A okresního přeboru mladších žáků pro Prahu Východ a Nymburk, kde získala celkem 33 bodů za 11 výher a 3 prohry, s nejvyšším počtem vstřelených branek a skóre 94:32, se kvalifikovala do finále, když nastoupila na půdě vítěze skupiny B SK Úvaly.

Ilustrační foto.

Podepsáno: pět obcí a Úvaly chystají výstavbu společné školy

Kolínsko/Praha-východ – Pět obcí společně s městem Úvaly založilo Dobrovolný svazek obcí Povýmolí, jehož cílem je vybudovat v Úvalech novou velkou svazkovou školu. Nedostatek míst pro své školní děti tak společně řeší Dobročovice, Květnice, Sibřina, Zlatá, Přišimasy a Úvaly. Zda se do projektu zapojí, není ještě rozhodnuto ve Škvorci, kde se k této otázce bude 29. června konat místní referendum.

Trojice mláďat poštolek zachráněných z Chroustova

Bouřka shodila hnízda poštolek. Šest jich ochránci přírody zachránili

Nymbursko - Sobotní bouřka výrazně zasáhla do života rodiny poštolek, které se uhnízdily v Chroustově na pomezí Nymburska a Jičínska. Zřejmě silný vítr, který bouřku doprovázel, shodil hnízdo se šesti mláďaty. Tři se zachránit nepodařilo. O ty zbylé se postarali ochránci přírody z Pátku.

Občané na jednom ze zasedání zastupitelstva městyse Škvorec

Plánovaná výstavba svazkové školy vyvolala místní referendum

Kolínsko/Úvaly - Připojí se Škvorec k projektu svazkové školy Povýmolí? To je otázka, na kterou budou obyvatelé Škvorce a Třebohostic odpovídat v referendu, o jehož vyhlášení rozhodli zastupitelé. Referendum se uskuteční 29. června v budově úřadu městyse v době od 10 do 22 hodin.

Ilustrační foto.

Další vlaky budou jezdit až do Brodu

Českobrodsko – Zvýšení komfortu cestujících železniční dopravou a vlastně i počet pasažérů by mělo přinést rozhodnutí krajských radních o zavedení patnáctiminutového intervalu na trati Praha – Český Brod.

Ilustrační foto.

Jareš: První branka domácí mužstvo zmrazila

Úvaly, Litol – „Podali jsme zodpovědný výkon." Tak načal hodnocení dalšího utkání trenér divizních fotbalistů Litole Pavel Jareš, jehož tým vydoloval další tři důležité body v boji o setrvání v soutěži na půdě Úval, kde zvítězil 3:1.

Ilustrační foto.

Záchranářská mise Sršňů úspěšně pokračuje

Úvaly – Divizní fotbalisté Litole se rozehráli k výborným výsledkům a směle míří za záchranou v soutěži. Pomohlo jim k tomu zaváhání jejich soupeřů v boji o setrvání v soutěži, ale také další vítězství. Sršni vydolovali všechny body na půdě Úval, kde vyhráli o dvě branky.