Kreativ

ŠTÍTEK: Úvaly

Policisté zveřejnili kamerové záběry mladého muže na kole, se kterým by rádi hovořili.

Napomohou k objasnění krádeže u kolejí kamerové záběry?

Úvaly – S žádostí o pomoc při pátrání se o víkendu obrátili na veřejnost policisté z Úval na Praze-východ. Hledají pachatele, který se 23. července v noci vloupal do drážní budovy a odnesl si různé předměty. Nyní policisté zveřejnili kamerové záběry mladého muže na kole, se kterým by rádi hovořili. Věří, že jeho svědectví by při objasnění skutku mohlo významně pomoci.

Z utkání Český Brod - Česká Lípa (1:0).

Direkt zasadili během sedmi minut

Hrobce – V prvním kole doma překvapivě prohráli, od té doby ale pouze vyhrávají. Fotbalisté Českého Brodu postupně porazili Úvaly, Českou Lípu a naposledy Hrobce. Na půdě nováčka divizní skupiny B vyhráli 4:1.

Z utkání Úvaly - Český Brod (0:1).

Derby rozhodla přísně odpískaná penalta

Úvaly – Ve druhém kole fotbalové divizní skupiny B došlo na derby, ve kterém místní SK hostil ten českobrodský. Oba si chtěly připsat první body, protože shodně své úvodní zápasy prohrály, Úvaly podlehly na Kladně 0:3 a Český Brod pak doma padl s Chomutovem 1:2 díky mizerné koncovce.

Že má kovář Zdeněk Grausam z Úval na Praze-východ zlaté ruce, je známo nejen v širokém okolí. O jeho šikovnosti dobře vědí i filmaři – pro ty již vyráběl třeba zbraně, které se uplatnily při natáčení filmu Bathory. Nebo výstrojní součástky pro natáčení Le

Zlaté ruce krotící železo ocenili radní mistrovským titulem

Praha – Že má kovář Zdeněk Grausam z Úval na Praze-východ zlaté ruce, je známo nejen v širokém okolí. O jeho šikovnosti dobře vědí i filmaři – pro ty již vyráběl třeba zbraně, které se uplatnily při natáčení filmu Bathory. Nebo výstrojní součástky pro natáčení Letopisů Narnie. Z jeho dílny ale pochází také jídelní servis pro seriál Borgiové či třesoucí se kostel do filmu Tma, který vznikl ve spolupráci s Janem Smrkovským. Zdeněk Grausam je ovšem známý i jako fachman, který si poradí s opravami historických unikátů – a věnuje se také opravám sakrálních památek.

Ilustrační foto.

První burčák už je v prodeji. Někteří prodejci plánují zdražení

Jižní Morava - U Valtic, u kempu Apollo mezi Lednicí a Břeclaví a u novomlýnských nádrží na silnici I/52. Na třech místech na Břeclavsku už prodává vinař Miloslav Machuča z Valtic burčák. Jako jeden z prvních na jihu Moravy. „Se sklizní jsem letos maximálně spokojený. Oproti minulému roku je hroznů víc. Máme vinohrady u Úval. Tam mrazy zasáhly vinice jen minimálně,“ řekl Machuča.

SK Kladno - SK Úvaly 2:0, 2015 A2B - Divize B, 7. 11. 2015

Pohodový úvod zařídili Kladnu navrátilci i bezvadný Šíma

Kladno – Příjemný začátek divizní soutěže prožili v sobotu dopoledne fotbalisté SK Kladno. Tým, jemuž se nepovedl konec minulého ročníku ani příprava si poradil s Úvaly 3:0 po zásazích letních navrátilců Hanzlíka, Čížka a jedné trefě asi nejlepšího hráče zápasu Šímy. Na stadionu Františka Kloze vyhráli Kladenští za tři body po dlouhé době, naposledy to bylo loni 12. listopadu!

Ilustrační foto.

Úspěch. Jičínští minižáci vybojovali stříbrné medaile

Jičín – Sbírka medailí za poslední tři roky je kompletní. I tak by mohlo začínat hodnocení letošního vystoupení jičínských minižáků na sedmnáctém ročníku tradičního turnaje Mega mini Liberec, který je považován za neoficiální mistrovství České republiky v minižákovské házené.

Ilustrační foto.

Valtická základní škola slaví 140 let. Žáků je od otevření méně

Valtice – Bezmála tři sta žáků usedá v současnosti do lavic v Základní škole ve Valticích na Břeclavsku. „Ještě před třinácti roky to bylo i kolem čtyř set. Úbytek způsobila celkově nižší porodnost, ale stále k nám dojíždí i děti z okolních obcí," řekla ředitelka Markéta Nedělová. Její škola letos slaví 140 let od založení. Větší oslavy s ukázkou výuky jsou v plánu až na září.

Ilustrační foto.

Vlaky mají večer a v noci výluku

Kolínsko - Od dnešní 22 hodin do půlnoci a pak ještě zítra od 18.05 do půlnoci je naplánovaná výluka vlaků na trati Praha – Kolín v úseku z Úval do Českého Brodu. „Z důvodu značně omezené propustnosti úseku mohou vlaky projíždějcí vyloučeným navýšit zpoždění až o 15 minut," řekl Petr Pošta s tím, že vlaky Os 8614 a Os 8615 nepojedou v úseku Úvaly – Český Brod a opačně.

Fotbalisté Brozan (v pruhovaném) vyhráli i v Úvalech.

Divizní lídr se z prvního úderu vzpamatoval po půlce

Úvaly – Inkasovali těsně před koncem poločasu, ale z úderu se vzpamatovali. Brozanští fotbalisté vyhráli v Úvalech 2:1 a tři kola před koncem divize B mají dvoubodový náskok před druhým Nymburkem, který v příštím kole hostí.

Policie. Ilustrační foto.

U Úval se čelně střetla dvě auta

Úvalsko - K dopravní nehodě došlo krátce po půl sedmé u obce Nové Jirny nedaleko Úval. Pavel Truxa, mluvčí středočeské policii potvrdil, že došlo k čelnímu střetu dvou automobilů.

Dílo nového writera v Úvalech, duben 2017.

Pátrají po novém writerovi

Úvaly - V ulicích Úvalech začal „úřadovat" nový writer. Jeho výtvory jsou vidět prakticky po celém městě – na zdech, velkých plastových kontejnerech či dopravních značkách.

Divize: Neratovice - Úvaly

Neratovice čeká dohrávka s Úvaly, kouč Staněk jde proti "svým"

Neratovice - Nepříznivé jarní výsledky budou chtít ve středu odčinit fotbalisté divizních Neratovic, kteří nastoupí v dohrávce divize B na půdě Úval. Před sobotním derby s Libiší se tak svěřenci trenéra Tomáše Staňka mohou dostat do lepší nálady. Neratovičtí jsou totiž v odvetných utkáních soutěže k nepoznání - ze čtyř pokusů v novém roce hned tři prohráli. Uspěli jen v prvním zápase s Brozany. Navíc se mužstvo trápí i střelecky, na gól Neratovice čekají už tři kola.

Ilustrační foto

Poříčany setnul exligista Lička

Poříčany – Kdo přišel, určitě nelitoval. Hrál se fotbal ve velkém tempu s řadou brankových příležitostí. Hostující celek ze Zbuzan napěchovaný exligisty, vydoloval všechny body v dalším zápase I.A třídy na půdě Poříčan. Domácí prohráli 0:1.

Na hlavním silničních tahu Kolín - Praha poblíž Úval čekejte dlouhé kolony, rekonstrukce silnice se provádí vždy v jednom pruhu, provoz řídí semafory.

Doprava u Úval kolabuje, čeká se i tři čtvrtě hodiny

Úvalsko – Plánovaná rekonstrukce hlavního silničního tahu Kolín – Praha v úseku Úvaly – Rostoklaty odstartovala. Hned první dny prací bohužel potvrdily obavy z obřích kolon. Doprava kolabuje i v samotných Úvalech, o čekání na I/12 ani nemluvě.

Ilustrační foto

Rozhodl jeden gól. A ten daly Úvaly

Újezd – Jeden gól přípravného zápasu rozhodl o tom, že souboj dvou divizních celků Ostrá prohrála. Ta změřila své síly s fotbalisty Úval.

Ilustrační foto.

Úvalské jaro bude pro řidiče náročné, varuje policie

Úvaly u Prahy – Na velké omezení dopravy se řidiči musí připravit na Praze-východ. Na počátku víkendu o tom informovala policistka Eva Hašlová. Připomněla, že už za necelý měsíc, od 18. března, dojde na modernizaci sinice I/12 v úseku Úvaly – Rostoklaty.

Policisté kontrolovali řidiče na výpadovce z Kolína směrem na Prahu. V rámci preventivní akce ty vzorné odměňovali reflexními vestami.

Policisté rozdávali reflexní vesty

V pondělí mohli řidiči v Kolíně získat z rukou kolínských policistů reflexní vesty. Policisté vesty rozdávali v rámci preventivní akce.

Odcizená dodávka.

K objasnění krádeže dodávky by mohly přispět kamerové záběry

Praha - Pomohou záběry z kamerového systému k nalezení auta odcizeného již nejméně před měsícem? Tuhle otázku si kladou policisté z Úval na Praze-východ, kteří řeší krádež Fordu Transit. Ten se někdy kolem přelomu roku ztratil z obce Škvorec na Praze-východ. Bílá dodávka s registrační značkou 3SI 0606, která měla hodnotu před 60 tisíc korun, stála zaparkovaná v ulici Za Starou poštou – a pak už nestála. Zmizela v období mezi loňským 27. prosincem a letošním 9. lednem.

Ilustrační foto

Návrat z Vánoc od Kolína zkomplikovala nehoda na přejezdu

Úvaly - Zřejmě jen s lehkými zraněními vyvázl v pondělí muž, kterého na železničním přejezdu v Úvalech na Praze-východ v osm hodin večer srazil rychlík Pendolino mířící do hlavního města z Ostravy. Pacienta, který po střetu zůstal při vědomí, se ujali záchranáři.

Na dopadení autorů těchto a dalších malůvek po městě je vypsaná odměna

Úvaly vypsaly odměnu za dopadení sprejerů

Úvaly – A dost! To si řekli na úvalské radnici a rozhodli se vytáhnout do boje proti sprejerům opravdu tvrdě. V málokterém městě mohou říct, že by nikdy neřešili problémy se sprejery. V Úvalech už ale přetekla číše trpělivosti.

Poničená zaparkovaná vozidla.

KRIMI MIX: Opilý muž kopal do aut

Praha/FOTOGALERIE/– Zjevně opilého muže, který v noci na úterý poničil kopáním několik zaparkovaných aut, dopadli v centru metropole strážníci z Prahy 1. Do ulice Skořepka hlídku dvě hodiny po půlnoci poslal telefonát na tísňovou linku.

Ilustrační foto.

Baratynskyy trefil Polabanu tři body

Úvaly – Po poločase prohrávali, ale nezamávalo to s nimi. Fotbalisté Nymburka jsou v divizní skupině neporaženi i po čtrnáctém kole. V něm vyhráli v Úvalech.

Ilustrační foto.

Mladší žáci Jičína se představili v Úvalech

Jičín – O uplynulém víkendu zajížděli mladší žáci HBC Continental Jičín k dalšímu mistrovskému turnaji, tentokrát absolvovali cestu do Úval ke sportovnímu klání Středočeského kraje.

Zástupci občanských sdružení Stop Kamionům-Iniciativa za dostavbu Pražského okruhu a SOS Spořilov blokovali v polovině září provoz.

Zákazy pro kamiony jsou už skoro hotové

Praha - Úvaly už finišují se zavedením zákazu vjezdu kamionu na silnici spojující dvě dálnice. Chtějí tak zamezit omezení provozu nákladních aut, který plánuje hlavní město.