Kreativ

ŠTÍTEK: Úvaly

Alkohol. Ilustrační foto.

V rámci jedné opice cizince dvakrát odvážela sanitka

Praha – Dvakrát krátce po sobě zaměstnal záchranáře na Praze-východ cizinec, který nezvládl popíjení. Příběh z konce října připomněla ve středu policistka Eva Kropáčová. I policisté totiž zasahovali, když byla hlídka z Úval krátce před osmou ranní přivolána k muži ležícímu na zemi v Pražské ulici. Přímo na vozovce. „Nehýbal se a nereagoval na žádné podněty," konstatovala policistka. Situace se jevila vážně, a tak byla povolána i sanitka. Nicméně – dotyčný neměl viditelná zranění, jež by naznačovala třeba to, že ho srazilo auto. Sice krvácel, avšak pouze z rány v obličeji zjevně vzniklé při pádu.

Brozany - Úvaly

FOTO: Studecký Úvaly načal, Šollar je pak dorazil

Brozany - To byl start! Než se fotbalisté z Úval stačili v Brozanech rozkoukat, prohrávali o dva góly. A oba zařídil středopolař Studecký. Druhý celek divizní skupiny B pak ale na těžkém terénu ubral.

Ilustrační foto.

Proroctví Karla Linharta se naplnilo

Úvaly – Jedenácté kolo fotbalové divizní skupiny B svedlo dohromady dva kluby, které od sebe dělí pouhých pár kilometrů. Sedmé Úvaly hostily souseda přes „pole" – čtvrtý Český Brod. Ten měl před úvodním hvizdem na svého soupeře k dobru čtyři body.

Ilustrační foto.

Svazková škola v Úvalech pojme kolem šesti set dětí

Úvalsko – Záměr výstavby velké základní školy, která bude sloužit pro široký region, postoupil o další velký krok. Ministerstvo školství ho zařadilo do seznamu prioritních investičních programů pro rozvoj sítě základních škol v pražské aglomeraci.

Ilustrační foto

Další dva body. Starší dorostenci znovu zvítězili

Jičín – V druhém domácím utkání nejvyšší házenkářské soutěže staršího dorostu přivítali jičínští hráči celek Sokola Úvaly, který se zatím pohybuje v nejspodnějších patrech prvoligové tabulky.

Dechová zkouška. Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Večerní pití přineslo ranní problém

Praha – Pár vypitých piv, která si dopřál pozdě večer, nakonec přiznal 29letý řidič, kterého před týdnem načapali policisté při silniční kontrole v Úvalech na Praze-východ. O tom, že v pátek ráno při namátkové kontroly šoféra Škody Fabia projíždějící přes Úvaly směrem od Prahy na Kolín nadýchal muž za jejím volantem bezmála půl promile, informovala ve čtvrtek policistka Eva Kropáčová.

Akce Babí léto na úvalském koupališti

Historicky první úvalské referendum řeklo jasné ano koupališti

Úvaly - Poprvé v historii města se obyvatelé Úval na pomezí Kolínska a Prahy-východ vyjadřovali v místním referendu. „Jste pro, aby bylo obnoveno úvalské koupaliště, i když o náklady s tím spojené budou kráceny finanční prostředky určené na rekonstrukci infrastruktury a ostatního majetku?"

Kamerový záznam pokladny

Taneček bankovek připravil ženu za pokladnou o tisíce korun

Praha – Už dva měsíce pátrají policisté z Úval na Praze-východ po dvou mužích, kteří podle oznámení od vedení místní prodejny potravin připravili pokladní o tisíce. Mělo k tomu dojít 23. srpna, kdy brigádnice pracující na pokladně v supermarketu ani nepostřehla, že přišla o peníze. Jasno přineslo až pozorné sledování kamerového záznamu: vyplývá z něj, že ženu obsluhující kasu bezprostředně po sobě oklamali dva suverénně vystupující muži. V pátek to připomněla policistka Eva Kropáčová v souvislosti s tím, že policisté zveřejnili záběry zachycující podezřelé a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoli podněty k případu jsou vítány na 158; volat je možné o přímo na číslo policejní služebny v Úvalech 974 881 760.

Tatran Rakovník - SK Kladno 1:3 (1:1), divize B 2016

Nováčci marně lapají po dechu

Kladensko – Z divizních celků bodovali pouze fotbalisté Kladna, a to na plno. Nováčci z Velvar a Hostouně odcházeli ze hřiště potřetí, respektive počtvrté v řadě bez bodů.

Ilustrační foto.

Vrtulník pomáhal motorkáři i posádce auta

Praha - Nejen hasiči z Říčan, jimž vyjely na po moc také jednotky z Úval a Českého Brodu, ale také policisté a zdravotničtí záchranáři zasahovali v sobotu po třetí odpoledne na místě vážného střetu motocyklu s osobním autem u Úval na Praze-východ. Pro těžce zraněného motorkáře, jehož stroj začal po střetu hořet, přiletěl vrtulník. Muž byl při vědomí, opakovaně ale omdléval. Okolnosti události zůstávají v šetření. Prvotní poznatky napovídají, že rychle jedoucí motocykl narazil do otáčejícího se auta, když jeho řidič na situaci již nestačil reagovat.

Šéfredaktor Kolínského deníku Jakub Šťástka

Týden očima Jakuba Šťástky

Vážení čtenáři, každý týden vám v sobotním vydání Kolínského deníku přinášíme přehled toho nejzajímavějšího, co se stalo. O čem jste si tento týden mohli v Deníku přečíst? Tentokrát nejdůležitější události vybírá šéfredaktor Kolínského deníku Jakub Šťástka.

Ilustrační foto.

Historicky první úvalské referendum je za dveřmi

Úvaly – Volby do zastupitelstev krajů jsou za dveřmi. Ale nejen ony. V některých městech, jako jsou třeba Úvaly nebo Říčany, se rozhodli spojit termín krajských voleb s konáním místního referenda. V Říčanech budou obyvatelé hlasovat o dalším rozrůstání svého města, v Úvalech pak o dalším osudu koupaliště.

Hlavní nádraží.

Od pátku se rozdělí příměstská linka S7 na dvě části

Praha - Od pátku 16. září bude příměstské linka S7 mezi Berounem, Prahou a Úvaly rozdělená na dvě části a vlaky nebudou projíždět centrem města. Spoje z Berouna budou končit na hlavním nádraží a vlaky z Úval na Masarykově nádraží. Mimořádné opatření, které si vyžádala rekonstrukce haly pražského hlavního nádraží, je plánovaná do 10. prosince. V tiskové zprávě to ve čtvrtek uvedly České dráhy.

Auto skončilo v retenční nádrži.

Do vody poslal řidiče alkohol

Praha - Z ohrožení pod vlivem návykové látky podezřívají policisté z Úval na Praze-východ 24letého muže, který na sklonku srpna nezvládl v Šestajovicích řízení octavie. V pondělí o tom informovala policistka Eva Kropáčová. „Krátce po půlnoci vyjel na obrubník při pravém okraji komunikace, následně přejel do protisměru, kde vyjel mimo vozovku, poškodil keře živého plotu a zděné oplocení u přilehlého domu. Před pádem vozidla do uměle vytvořené vodní nádrže mu nezabránilo ani železné zábradlí," přiblížila okolnosti nehody.

KAMIONY nad 12 tun už příští rok Prahou nejspíš neprojedou. K zákazu se chtějí přidat i některé obce v okolí Prahy, například Úvaly a Říčany. Ilustrační foto:

Pokud metropole zakáže vjezd kamionů, tak i Říčany a Úvaly

Praha - Starostové měst na Praze-východ říkají, že jsou připraveni zakázat vjezd kamionů na svá území. Zároveň kritizují hejtmanství, že okresky, po kterých by vozidla jezdila, nejsou na zátěž připraveny. Boj o okruh pokračuje. Začátkem příštího roku by měl začít platit zákaz vjezdu kamionů delších 12 metrů do Prahy. Ten schválilo vedení metropole jako reakci na odložení stavby části pražského okruhu 511.

Aleš Tichý

Kounický Tichý nehází problémy za hlavu

Kounice – Má to z rodného městečka Kounic do Nymburka stejně jako Českého Brodu, Čelákovic či Úval a jiných fotbalových bašt co by kamenem dohodil. Tady všude dnes sportovního manažera divizního SK Úvaly Aleše Tichého znají jako fotbalový slabikář, protože si zde v době své aktivní kariéry zahrál.

Odstávka vody. Ilustrační foto

Úvaly mají plán na odstávku vody

Úvaly - Konec prázdnin přinese pro část Prahy i okolí nepříjemnou událost. Bez vody se bude muset obejít na 17 tisíc lidí. Město Úvaly ale uklidňuje své obyvatele, řešení naleznou.

SK Rakovník nestačil na Velvary. KP 2016

Premiéra Velvarům body nepřinesla

Kladno – Fotbalové Velvary vstřelily historicky první divizní gól až v poslední minutě utkání v Úvalech, kde podlehly 1:2. Bodovat však měly, poněvadž to byl ony, kdo měl víc gólových příležitostí.

Ilustrační foto.

Start I.A třídy: Do soutěže zasáhnou tři regionální celky

Nymbursko – Tři regionální celky zasáhnou o víkendu do prvních zápasů nové sezony v krajské I.A třídě. Union Čelákovice a dva nováčci – týmy Bohemie Poděbrady a Sokolče. O derby tak nebude nouze ani v této soutěži. Zajímavé bude sledovat hlavně to, jak si právě okresní nováčci ve vyšší soutěži povedou.

Ilustrační foto

Kolín i Český Brod hrají generálky

Kolínsko – Poslední týden zbývá do zahájení nové fotbalové sezony. Okresní celky hrající divizi sehrají o víkendu poslední přípravné mače.

Trať Běchovice. Ilustrační foto.

Mezi Běchovicemi a Úvaly skončila modernizace trati za 1,7 mld.Kč

Praha - Mezi  Běchovicemi a Úvaly u Prahy skončila modernizace železniční trati za 1,7 miliardy korun. Náročná rekonstrukce začala v říjnu 2013 a od letošního května projížděly vlaky opraveným úsekem ve zkušebním provozu. Ten nyní prakticky skončil a vlaky na trati jezdí rutinně, řekl v pátek novinářům při slavnostním ukončení projektu náměstek generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Mojmír Nejezchleb. Podle něj zbývají jenom drobné dodělávky mimo železnici a dotažení projektu financovaného z větší části z peněz EU po stránce dokumentace.

PRYČ SE STOJANY. Začátkem srpna začalo v Úvalech odstraňování reklamy

Úvaly bojují s reklamními poutači. Odstraní jich desítky

Úvaly - Nevzhledné reklamní poutače postupně mizí z veřejných prostranství v Úvalech. Město zároveň vytipovává místa, kde by mohla být reklama povolena. Velké množství billboardů a jiných reklamních poutačů je na městských pozemcích bez povolení, zjistila nedávno úvalská radnice, když hledala způsob, jak zkrášlit podobu veřejných prostranství.

ilustrační foto - dechová zkouška

Za čtyři promile hrozí čtyři roky

Praha - Z napadení policisty se bude před soudem zpovídat 51letý muž, který na sklonku uplynulého týdne v opilosti vyváděl v osadě Žernovka nedaleko Mukařova na Praze-východ. O okolnostech incidentu informovala v pondělí policistka Eva Kropáčová.

28. kolo Divize C: Kutná Hora - Ústí nad Orlicí 2:0, 5. června 2016.

Kutná Hora ve druhém přípravném zápase porazila Úvaly

Nehvizdy – Fotbalisté kutnohorského A-týmu sehráli ve středu druhé utkání pod vedením trenéra Radka Kulhánka. Jejich soupeřem byly Úvaly a stejně jako v prvním přípravném střetnutí s Chrudimí, i tentokrát Sparta zvítězila 5:1.

Krádež. Ilustrační foto.

Mladý kuřák se snažil okrást pěstouny

Praha - Na peníze svých pěstounů si podle vlastního přiznání brousil zuby 19letý muž, jehož počínáním se zabývají policisté z Úval. Ve středu o tom informovala Eva Kropáčová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ. Dotyčného prý nezastavil ani fakt, že si pěstouni kvůli podezření, že jim svěřenec odnáší z domu věci, raději zamykali ložnici. „Využil okamžiku, kdy byl k domu přistaven žebřík z důvodu čistění okapů – a okno v prvním patře domu bylo otevřené," konstatovala Kropáčová.

Ilustrační foto.

Posměšky mezi zaměstnanci vedly až k cestě do nemocnice

Praha - Bez účasti záchranářů, kteří pomáhali zraněnému muži, i policistů se ve čtvrtek večer neobešlo vyhrocení vztahů na pracovišti v Jirnech Praze-východ. V pátek o tom informovala Eva Kropáčová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ.

Divizní fotbalové derby: Suchdol - Kutná Hora 2:0, 21. května 2016.

Kouč Suchdola: Divizi chceme odhlásit, nikoli z ní spadnout

Střední Čechy – Kolik středočeských týmů spadne z divize? Tradičně nejpropíranější otázka závěrečného hracího dne fotbalové sezony. Do poslední chvíle nechává v napětí nejen hráče a příznivce zainteresovaných týmů, ale několik dalších v krajských soutěžích, ve kterých se sestupy řídí právě divizí. Jakého vyřešení se v sobotu dočká?

Začala rekonstrukce mostu ve Škvorci

Začala rekonstrukce mostu ve Škvorci

Škvorec – V Tyršově ulici začala dlouho připravovaná rekonstrukce mostu. Ten je už roky v havarijním stavu, dlouhodobě již bylo možné užívat jen jeden jízdní pruh, protože hrozilo až zřícení.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Smrt na kolejích zastavila kolínskou trať

Úvaly - Tragická nehoda si v neděli večer vyžádala přerušení provozu na kolínské železniční trati. Rychlík mířící z Havířova do Prahy krátce po 20. hodině v Úvalech na Praze-východ srazil člověka, který svým zraněním na místě podlehl. Omezení kvůli vyšetřování a dalším pracím na místě události si vyžádalo zrušení dvou příměstských spojů – další vlaky ale České dráhy přesměrovaly na objízdnou trasu. Odklon byl ovšem spojený se zpožděním.

VILÉMOV nezvládl možná klíčový duel sezóny a s SK Úvaly prohrál 0:4.

Vilémov? Naděje na záchranu jsou mizivé!

Vilémov – /PŘIDÁNA FOTOGALERIE/ A je zřejmě definitivně rozhodnuto. Fotbalisté Vilémova nezvládli důležité domácí utkání proti Úvalům a další porážka je odsoudila k pravděpodobnému sestupu do krajského přeboru.

Tatran Rakovník - Český Brod, divize 2016

Tatran venku znovu prohrál

Úvaly – Rakovnický Tatran zajížděl v dalším kole divize do Úval, které měly před utkání o čtyři body méně a v případě vítězství by se tedy dostaly s Tatranskými do kontaktu, což se jim díky jediné brance nakonec podařilo. Tatran pokračuje ve výsledkovém útlumu, když v posledních pěti zápasech vybojoval pouhé dva body a z vítězství na venkovním hřišti se radoval naposledy před osmi týdny, když vyloupil Horní Měcholupy.