Kreativ

ŠTÍTEK: Úvaly

Ilustrační foto.

Vlaky směřující do Brna zpožďuje výluka

Brno – Lidé cestující v pátek z Brna do Prahy musí počítat s přibližně půlhodinovým zpožděním. Důvodem je porucha vedení na trati v úseku mezi zastávkami Praha – Běchovice a Úvaly. Vlaky musí jezdit odklonem přes Lysou nad Labem.

Ilustrační foto

Vlaky mezi Prahou a Ostravou dnes nepojedou nebo se zpozdí

Praha - Zrušeny, nebo zpožděny budou během dneška asi dvě stovky spojů na hlavním železničním koridoru Praha – Kolín. Důvodem je porucha vedení mezi zastávkami Praha-Běchovice – Úvaly, řekli dnes mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) a Českých drah.

Souš (v červeném Štípek) čeká duel v Úvalech.

Víkendový fotbal: Prolomí Souš černou sérii pěti porážek v řadě?

Mostecko - Na pět zápasů narostla černá série bez bodů u divizního týmu FK Baník Souš. Další možnost jak jí zlomit budou mít svěřenci trenéra Pavla Koutenského v tomto víkendu. Soušští budou totiž v sobotu hosty na trávníku v Úvalech. V krajském přeboru se na domácím trávníku představí z mosteckých zástupů jen Litvínov, který bude hostit Modrou. V B. třídě C je na programu regionální derby v Poleradech.

Ilustrační foto.

Zaparkované dodávky shořely i se zbožím

Praha - Třímilionovou škodu si podle prvotních odhadů vyžádal požár, který v noci na sobotu zachvátil čtyři dodávky s mrazicími nástavbami zaparkované v areálu prodejny čtyřkolek na okraji Úval na Praze-východ. 

Při srážce v Úvalech se zranil strojvedoucí.

Při nočním střetu se zranil železničář

Úvaly - Těžký otřes mozku, poranění hrudníku a břicha utrpěl železničář, který byl v noci na středu zraněn při srážce nákladního vlaku s lokomotivou posunu. Nehoda ve stanici Úvaly na Praze-východ se stala 70 minut před půlnocí.

Šíma, Hanzlík a Růžička děkují za podporu // SK Kladno - FK Slavoj Žatec 3:2, divize B, 14. 9. 2013

Na Úvaly s uzdraveným Hanzlíkem

Kladno – Trenér fotbalistů SK Kladno Ivan Pihávek aby si, lidově řečeno, hodil mašli. Sotva se mu uzdraví důležitý hráč, jiný ho na marodce vystřídá.

Ilustrační foto.

Už si nesmíme dovolit chybovat, ví Jareš

Úvaly – Zahrávají si s ohněm. V minulém kole učinili velký krok k záchraně, když porazili nejtěsnějším rozdílem Lovosice. Nyní jakoby zase divizní fotbalisté Litole udělali krok zpátky. Nula dva totiž prohráli na půdě Úval a v tabulce klesli na třináctou pozici. Na poslední Štětí mají nyní náskok pouhých tří bodů.

Ilustrační foto.

Záchranářský souboj Litol nezvládla

Úvaly – Jeden jediný bod dělil před divizním zápasem fotbalisty Litole a Úval. Sršni byli o příčku lepší, ale to už po nedělním střetnutí neplatí. Úvaly doma v záchranářském souboji utkání zvládly, vyhrály na svém trávníku o dvě branky a nyní mají na Litol dva body k dobru.

Před rokem získala Marie na celostátní soutěži titul Zlatá včela. Vypracovat mezi nejlepší mladé včelaře se dokázala studentka prvního ročníku gymnázia velmi rychle. Za pouhých pět let, kdy její táta přinesl na zahradu v Úvalech u Prahy první úly.

Včelařka: Med si dávám do všeho. I do kafe

Troja /ROZHOVOR/ - Bylo jí devět let, když přišel její táta domů z práce 
a oznámil rodině novinku: „Budeme mít včely!" „Pak si o nich ještě asi rok četl. A jednoho dne je přivezl na zahradu," vypráví patnáctiletá Marie Machačová z Úval u Prahy, jak se z ní stala díky tatínkově odhodlání včelařka.

Ilustrační foto.

Sebevrah se chtěl zabít vypitím fridexu, pomohli mu policisté

Praha - Zachránit život sebevrahovi, který se chtěl zabít vypitím fridexu, se podařilo policistům na Praze-východ. O dramatu, které se odehrálo na polní cestě nedaleko Úval již 14. dubna, informovala ve středu Markéta Johnová z územního odboru policie pro Prahu-venkov: východ.

Tady se lijí písmena, kterými se pak tiskne.

Knihaři z Úval si dokáží udělat knihu od nuly

Úvaly - Kousek od Prahy,
 v malebném údolíčku v Úvalech, vznikají v dílně manželů Krupkových krásné knihy 
a knižní vazby. Je neuvěřitelné, že v současné digitální a masové době ještě někdo nachází smysl v ručně zhotovovaných knihách.

Úvalský rybník patří mezi evropsky významné lokality v rámci soustavy Natura 2000.

V Úvalech vznikly nové tůně, poslouží chráněným žábám

Valtice - Pět nových tůní, které se stanou domovem chráněných živočichů, především pak žáby kuňky ohnivé, vzniklo v Úvalech u Valtic. Za skoro dva miliony korun. Právě periodicky vysychající tůně, které dnes z přírody mizí, jsou nejvhodnější pro mnohé ohrožené druhy živočichů, ale i vodní rostlinstvo.

Úvalský rybník patří mezi evropsky významné lokality v rámci soustavy Natura 2000.

V Úvalech vznikly nové tůně, poslouží chráněným žábám

Valtice - Pět nových tůní, které se stanou domovem chráněných živočichů, především pak žáby kuňky ohnivé, vzniklo v Úvalech u Valtic. Za skoro dva miliony korun. Právě periodicky vysychající tůně, které dnes z přírody mizí, jsou nejvhodnější pro mnohé ohrožené druhy živočichů, ale i vodní rostlinstvo.

Úklid v parku a okolí

Krátké zprávy z Kolínska

Tuklaty – Původní nápad, že by starý, již nefunkční obecní rozhlas odstranili místní hasiči a materiál prodali do sběru, se neuskutečnil. Nebyl zájem. Obec za odstranění bude muset zaplatit. Sešly se dvě nabídky, od firmy z Úval a právě od místních hasičů. Zastupitelé nakonec odhlasovali zakázku jim za 18 tisíc korun.

Ilustrační foto

Lovosice otočily zápas ve druhém poločase

Úvaly – Do zápasu 18. kola divize B nastoupili fotbalisté lovosického ASK bez osy mužstva. Tedy bez před týdnem vyloučených stopera Obrtlíka (stop na pět utkání), středopolaře Fausta (2) a Bíra (1). Takto oslabený tým ale neponechalo na holičkách družební Ústí.

Z utkání Břežany II - Lysá nad Labem (4:3).

Břežany vyhrály i v deseti

Břežany II – Ani nepříznivé počasí a těžký terén nepřipravil domácí Břežany o zaslouženou radost ze zisku potřebných bodů z jarního premiérového kola fotbalové I. B třídy skupiny C. Radost o to větší, že Lysá nad Labem v utkání vedla 2:0 a domácí dohrávali pětatřicet minut druhého poločasu v početním oslabení.

AFK LoKo - SK Úvaly 3 : 1.

LoKotka nastartovala záchrannou misi

Ve dvou utkáních si LoKotka připsala čtyři body. Po remíze v Lovosicích zaknihovala v domácí jarní premiéře s týmem Úval plný bodový zisk.

Divize: Neratovice (v bílém) - Český Brod

Český Brod dal zapomenout na domácí porážku

Byškovice – Jinak než povedenou standardní situací gól snad ani padnout nemohl. Ten jediný, který rozhodl větrnou loterii mezi čtvrtými Neratovicemi a čtrnáctým Českým Brodem ve druhém jarním kole divize B, stačil na to, aby hosté vymazali svou úvodní ztrátu s Brozany a domácí naopak svůj zisk z Úval.

Kapela zvolila image podle názvu turné

Peklo se s námi táhne od začátku

Úvaly/Kolín –– Kapela Divokej Bill vyrazila na své turné Možná přijde i pekelník. Na své štaci napříč kulturními domy nevynechá ani Kolín a tak jsme si povídali s frontmanem kapely Vaškem Bláhou, který se před pár měsíci stal poprvé tátou.

Příprava: Neratovice - Štěchovice

Znovu úvalský balzám. Tři body tentokrát trefil Chrdle

Úvaly – Kdyby fotbalisté Neratovic nastupovali v divizi pouze proti Úvalům, asi by se příliš nezlobili. To, že se jim na tohoto soupeře až nebývale daří, potvrdilo hned první jarní kolo, ve kterém vyhráli na jeho hřišti Chrdleho brankou z druhého poločasu 1:0.

Ilustrační foto.

Na okraji Prahy staví nový železniční koridor, doprava se komplikuje

Kolínsko - Na trati Kolín - Praha dojde v několika následujících měsících k mnoha změnám. V úseku Praha - Běchovice - Úvaly totiž vzniká nový koridor. Nejaktuálnější je změna, která platí do neděle 2. února a následně od 9. do 12. února vždy od 8.45 hodin do 16.40 hodin.

Ilustrační foto

Kriminalisté překazili lupiči další naplánované loupežné přepadení

Příbramsko - Příbramským kriminalistům se podařilo překazit loupežná tažení devětatřicetiletého muže z Prahy. Podle policie se měl dopustit tří loupeží a další mu byla díky práci příbramských kriminalistů dokonce překažena. Jeho řádění začalo už 4. října odpoledne, kdy přišel s kuklou přes obličej na poštu v Milíně.

Policie. Ilustrační snímek.

Kriminalisté překazili lupiči přepadení

Příbram – Překazit loupežné tažení 39letého muže z Prahy se podařilo příbramským kriminalistům. Podle policie se měl dopustit tří loupeží – a v další se mu podařilo zabránit. Jeho řádění začalo už 4. října odpoledne, kdy přišel 
s kuklou přes obličej na poštu
v Milíně. „Na dvě zaměstnankyně namířil pistoli a požadoval po nich vydání peněz. Pohrozil jim navíc výbuchem granátu.

Policie. Ilustrační snímek

Kriminalisté překazili lupiči další naplánované přepadení

Příbramsko – Příbramským kriminalistům se podařilo překazit loupežná tažení devětatřicetiletého muže z Prahy. Podle policie se měl dopustit tří loupeží a další mu byla díky práci příbramských kriminalistů dokonce překažena. Jeho řádění začalo už 4. října odpoledne, kdy přišel s kuklou přes obličej na poštu v Milíně.

SK Kladno - AFK LoKo Chomutov 1:0, Divize B, 10.k.,23. 10. 2013

Do Kladna přijede Frýdkův Motorlet

Kladno – Naposled na podzim se v sobotu dopoledne představí v domácím prostředí divizní fotbalisté Kladna. V 10.15 hodin přivítají na stadionu Františka Kloze čtvrtý Motorlet, který má o šest bodů víc než domácí celek.

SK Kladno - AFK LoKo Chomutov 1:0, Divize B, 10.k.,23. 10. 2013

Sedlák: Měl jsem stažené půlky

Kladno – Moc pěkné to bylo v podání fotbalistů Kladna v divizním utkání s Úvaly, škoda ale, že jeho hra vedla pouze k jednomu bodu. Za remízu 0:0 mohl nedůraz v koncovce a výborný výkon brankáře Marka.

Ilustrační foto

Zloději kovů zpomalili vlaky. Už zase

Praha – Zloději kovů vážně narušili provoz na železnici v Praze. Tahle čtvrteční pravda bohužel znovu platila i v pátek. Jen s tím rozdílem, ne nikoli na okraji metropole, ale přímo na spojnici hlavního nádraží se stanicí v Holešovicích.

Ilustrační foto.

Krádež kabelů zkomplikovala provoz na železnici v Praze

Praha – Zloději kovů vážně narušili provoz na železnici v Praze. Tahle čtvrteční pravda bohužel znovu platila i v pátek. Jen s tím rozdílem, ne nikoli na okraji metropole, ale přímo na spojnici hlavního nádraží se stanicí v Holešovicích.

Ilustrační foto

Zloději kovů ochromili provoz na kolínské trati

Úvaly – Provoz na železničním koridoru z Prahy na Kolín ve čtvrtek na celý den ochromili zloději kovů. Poté, co u Úval na Praze-východ ukradli v noci trafa zabezpečovacího zařízení (nikoli snáze nahraditelné kabely, což bývá častější), musely dráhy omezit dopravu mezi stanicemi Úvaly a Praha-Běchovice.

Ilustrační foto

Zloději kovů ochromili provoz na kolínské trati

Praha – Provoz na železničním koridoru z Prahy na Kolín ve čtvrtek na celý den ochromili zloději kovů. Poté, co u Úval na Praze-východ ukradli v noci trafa zabezpečovacího zařízení (nikoli snáze nahraditelné kabely, což bývá častější), musely dráhy omezit dopravu mezi stanicemi Úvaly a Praha-Běchovice.

Ilustrační foto.

Jareš: Naštěstí přišla chyba ze strany Úval

Litol – Před sobotním středočeským derby fotbalové divize B lilo jako z konve. Pakliže se přece jen hrálo, přičinil se o to svou, slovy sotva postižitelnou obětavostí, manažer domácí TJ Josef Borecký. Tím, že makal do pozdní noci.

Ilustrační foto.

Sršni vybojovali tři veledůležité body

Litol – Divizní fotbalisté Litole po delší době urvali opět tři body. V derby s celkem Úval vyhráli nejtěsnějším rozdílem, když jedinou trefu střetnutí si na své konto připsal kanonýr a kapitán Stanislav Ježek.

Ilustrační fotografie.

Dráhy ruší vlaky D1 Express. Po osmi měsících

Brno – Jen ke krátkému životu odsoudily České dráhy svůj speciální vlak D1 Express. Rychlou soupravu, která měla nabídnout alternativu k využívání rekonstruované dálnice D1, totiž v prosinci zruší. Po osmi měsících.

Ilustrační fotografie.

Dráhy ruší vlaky D1 Express. Po osmi měsících

Brno – Jen ke krátkému životu odsoudily České dráhy svůj speciální vlak D1 Express. Rychlou soupravu, která měla nabídnout alternativu k využívání rekonstruované dálnice D1, totiž v prosinci zruší. Po osmi měsících.

Ilustrační foto

Valentův hattrick přinesl Lovosicím tři body

Praha – K zápasu druhého kola divize B  zajížděl lovosický ASK opět na hřiště svého soupeře. Tentokrát na pažit pražské Aritmy s nadějí složit reparát za porážku na LoKo Chomutov.