Kreativ

ŠTÍTEK: Úvaly

Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Polaban Nymburk

Penaltové hody v Úvalech. Bohemia proměnila dvě a sebrala tři body

Po porážce v Hlízově a domácí plichtě s týmem Horek zase zvedli hlavu a vydřeli tři body. Dokonce na hřišti soupeře. Fotbalisté Bohemie Poděbrady v dalším díle krajské I.A třídy vyhráli v Úvalech, když se k výhře rozjeli v prvním poločase, v němž dali góly Kalina a Uher. Domácí sice snížili, ale poslední slovo měli opět hosté v nastavení. Martínek proměnil třetí pokutový kop v zápase. První proměnil jeho spoluhráč Kalina, i domácí Urban skóroval z jedenáctimetrového kopu.

I. A třída - skupina B, 18. kolo: Slovan Lysá n. L. (v modrém) - Dolnobousovský SK (1:6), 17. března 2024

Lysá zahazovala v záchranářském mači šance, druhou půli vůbec nezvládla

Záchranářský souboj v krajské I.A třídě se fotbalistům Slovanu Lysá nad Labem nepovedl. V Rejšicích dostali pět banánů a jsou přikováni na poslední příčku, předposlední Rejšice si na Slovan vytvořily tříbodový náskok. Lysá překvapivě porazila v prvním kole tehdejšího lídra z Úval, pak nyní prohrála podruhé za sebou.

I. A třída - skupina B, 18. kolo: Slovan Lysá n. L. (v modrém) - Dolnobousovský SK (1:6), 17. března 2024

FOTO: Za jedenáct minut bylo hotovo. Lysá prohrála tenisovým výsledkem

V prvním jarním kole přišla pro lyské fotbalisty psychická vzpruha, když dokázali porazit do té doby vedoucí Úvaly, navíc na jejich hřišti. Ve druhém utkání jara ale přišlo velké vystřízlivění. Lyský tým dostal šest gólů od Dolního Bousova, po dvou gólech hostí dali Tomíček, Merva a Boček. Za domácí se trefil Ryšánek ve 14. minutě, když už snižoval na 1:3. Hosté totiž dali tři branky za jedenáct minut. Lysá zase padla na poslední místo.

Fotbalisté SK Rapid Psáry (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) zvládli úvodní utkání jara vítězně, Dolnobousovský SK deklasovali 5:1.

Nezáživný poločas vystřídala gólová exploze. Rapid na úvod jara bere tři body

Zahajovací utkání jarní fáze béčkové skupiny krajské I. A třídy vyšlo fotbalistům Rapidu na jedničku. V prvním poločase souboje proti domácímu Dolnobousovskému SK se sice neprosadili, ale po obrátce přispěchali s uragánem, jemuž soupeř nedokázal vzdorovat. O vysoké vítězství 5:1 na umělé trávě ZŠ Pastelka v Mladé Boleslavi, kde Dolní Bousov našel dočasný azyl, se postaralo pět různých střelců. Trefili se nejen noví hráči, ale také borci, kteří dlouho očekávané utkání začali pouze na lavičce náhradníků.

Z fotbalového utkání I.A třídy Slovan Poděbrady - Lysá nad Labem

Pořádný šok na úvod jara. Poslední Slovan Lysá vyhrál na půdě prvních Úval

Hodně těžký úkol měli na úvod jarní části sezony fotbalisté lyského Slovanu. Poslední tým tabulky krajské I.A třídy zajížděl na půdu lídra soutěže, celku Úval. A toho pořádně zaskočil. Hosté vedli v poločase po třech vstřelených gólech už o dvě branky, po pauze přidali pojistku a připravili všem hotový šok. Lysá ukázala, že umí překvapit a že se s ní ještě musí počítat.

Z přípravného fotbalového utkání Polaban Nymburk - Pátek

Start I.A třídy: Velké změny a vyhazov na Slovanu, Polaban kosí zranění

Kvarteto okresních celků se o víkendu popere o první jarní body v krajské I.A třídě skupině B. A hned dojde na okresní derby – Bohemia Poděbrady vyzve na svém trávníku nymburský Polaban, půjde o souboj dvou nesmiřitelných soupeřů. Lysá se v odvetách pokusí téměř o nemožné, na podzim získala jen sedm bodů a její záchrana bude hodně složitá. Zajímavou obměnou prošel opět kádr Slovanu Poděbrady. Jaké jsou cíle zástupců v soutěži?

Fotbalisté SK Rapid Psáry (na archivním snímku hráči v modrých dresech) remizovali na úvod přípravy s Jílovištěm 4:4.

Chceme jít nahoru, zní z Rapidu Psáry. Kde až se může ambiciózní klub zastavit?

Předminulou sezonu zakončili postupem z okresního přeboru a hned po pouhém roce v I. B třídě se posunuli do další soutěže. Dost dobře je možné, že fotbalisté Rapidu Psáry se navíc budou radovat i na konci letošního ročníku. Po podzimu jsou totiž ve své skupině I. A třídy na druhém místě a na vedoucí Úvaly ztrácí jen tři body. Můžou tak pomalu začít mluvit o postupu do středočeského krajského přeboru. „Cíl je daný, že chceme jít nahoru,“ netají sportovní manažer klubu Michal Kroupa.

Fotbalisté SK Rapid Psáry (na archivním snímku hráči v modrých dresech) remizovali na úvod přípravy s Jílovištěm 4:4.

Rapid na úvod přípravy remizoval s Jílovištěm, hattrickem se blýskl Josef Půlpán

/ZIMNÍ PŘÍPRAVA/ Minulou sezonou prošli jako nůž máslem, v jedné ze skupin I. B třídy Středočeského kraje dominovali a dlouho s předstihem si zajistili postup o úroveň výš. Během celého ročníku nebodovali pouze ve třech případech, jejich brilantní počínání asi nejlépe ilustruje osmnácti bodový náskok na druhou Olympii Zdice. A ani v aktuální sezoně, ve které už hrají I. A třídu, si fotbalisté SK Rapid Psáry nevedou špatně. Naopak. Tým se sídlem nedaleko Prahy se do zimního spánku uložil na druhém místě s pouhou tříbodovou ztrátou na lídra z Úval.

Z fotbalového utkání I.A třídy Hlízov - Slovan Poděbrady (4:1)

Posily Hlízova jsou nejisté. Není třeba do týmu zasahovat, má jasno Linhart

Po parádní podzimní jízdě si fotbalisté Hlízova odpočinuli, aby nabrali síly na jarní odvety a také na zimní a neoblíbený dril. Ten jim začal v úterý 16. ledna. Třetí tým tabulky krajské I.A třídy skupiny B, který získal rovných třicet bodů a jen tři body ztrácí na vedoucí Úvaly, bude trénovat v domácích podmínkách. A co posily? Podaří se trenérovi Davidu Linhartovi opět přivést nějaké borce?

Z fotbalového utkání I.A třídy Hlízov - Slovan Poděbrady (4:1)

Hlízovský trenér Linhart po podzimu: Je tady lepší parta, než byla dříve

/VIDEO, FOTO/ Fotbalový podzim skončil pro hlízovské mužstvo ve znamení trojek. Pouhé tři prohry z patnácti zápasů, tři remízy, rovných třicet bodů, tříbodová ztráta na vedoucí Úvaly a třetí místo v tabulce krajské I.A třídy skupiny B. To je skvělá vizitka fotbalistů Hlízova, kterým se povedl podzim na výbornou. „Samozřejmě jsme spokojení,“ uvedl v rozhovoru trenér mužstva David Linhart. Našel ale kouč přece jen nějaká negativa? Kdo z posil jej potěšil a kdo naopak zklamal. Budou v zimě v kádru velké změny?

Z fotbalového utkání I.A třídy Polaban Nymburk - Slovan Poděbrady

Slovanu Poděbrady došel dech. Prohrál už čtvrté utkání za sebou

Fotbalistům Slovanu Poděbrady asi došel dech. Prohráli totiž čtvrté utkání za sebou. Naposledy to bylo v předposlední podzimním kole krajské I.A třídě na půdě lídra soutěže, celku Úval. Domácí dali na začátku dva rychlé góly, těsně před pauzou snížil Kořínek. Další dva zásahy přidaly Úvaly v posledních sedmi minutách.

Z fotbalového utkání I.A třídy Hlízov - Slovan Poděbrady (4:1)

Hlízov si nechal dát podle kouče stupidní gól. Je to poněkolikáté, řekl Linhart

Dosavadní lídr krajské I.A třídy ve skupině prohrál podruhé z posledních třech zápasů. Po prohraném okresním derby ve Vrdech zvítězil v domácím prostředí jasně nad Slovanem Poděbrady, v posledním utkání padl na hřišti Pšovky Mělník. Hlízov tak klesl na čtvrtou pozici tabulky, na vedoucí Úvaly ale ztrácí jediný bodík stejně jako Psáry a Kosmonosy B.

Z fotbalového utkání I.A třídy Čáslav B - Vrdy (2:3)

Čáslavský trenér Junek vzal prohru na sebe. Hráči odvedli sto procent, uvedl

S jediným bodem jsou přikováni na dno tabulky krajské I.A třídy skupiny B. Fotbalisté čáslavské rezervy v dalším díle soutěže padli na půdě Úval o jediný gól. A to odjeli k soupeři bez možnosti střídání. A na to také doplatili, když musel jeden z hráčů kvůli zranění odstoupit. Kouč Vratislav Junek vzal porážku na sebe.

I. A třída, 8. kolo: FC Horky - SK Úvaly (1:2), 23. 9. 2023

Horky padly v poslední minutě bez vyloučeného trenéra

Devatenáct gólů nastříleli fotbalisté Horek za poslední tři domácí utkání. Skvostnou sérii si pokazili nečekaně až proti Úvalům, které naopak čekaly pět zápasů na výhru. Hosté stanovili výsledek 1:2 v 90. minutě.

Ilustrační foto.

U Úval začala velká přestavba frekventovaných křižovatek. Ze dvou bude jedna

/MAPA/ Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájilo přestavbu dvou frekventovaných úvalských křižovatek. Práce se týkají křižovatky silnic I/12 a II/101 u Úval a křižovatky silnic II/101 a III/1214 v Pražské ulici. Řidiči se musí připravit na to, že stavba v příštích měsících ovlivní provoz v celém okolí. Rekonstrukce však přinese velkou změnu: ze dvou křižovatek se stane jedna.

Z fotbalového utkání I.A třídy Hlízov - Polaban Nymburk (2:1)

Takhle bych si naše výkony představoval, chválil svůj tým kouč Linhart

Rozjeli se parádně. Čtvrtou výhru v řadě si do tabulky krajské I.A třídy připsali fotbalisté Hlízova, kteří zvítězili na půdě Úval. Svěřenci trenéra Davida Linharta dostali v prvním kole soutěže sedmibrankový výprask, od té doby jedou jako dobře namazaný stroj. Pětkrát vyhráli a jednou plichtili. Díky tomu se hřejí na druhé příčce skupiny B.

Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Hlízov (1:1)

Rehabilitace Bohemie se povedla jen částečně. Martínek zachraňoval bod

Chtěli se rehabilitovat za krutý sedmibrankový debakl v Horkách, ale to se jim povedlo jen částečně. Fotbalisté poděbradské Bohemie brali v dalším kole krajské I.A třídy na svém stadionu pouze bod. Do vedení poslal domácí barvy Nykodým, ale hosté z Úval po změně stran skóre otočili. Nakonec trefil remízu sedm minut před koncem Martínek. Domácím se zranily dvě opory zadních řad Hněvsa a Svoboda.

Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Polaban Nymburk (0:2)

Murárik: Kluci to odmakali a konečně se k nim přiklonilo trochu štěstí

Po třech zápasech bez výhry už potřebovali naplno bodovat a to se jim povedlo náramně. A to i přesto, že hráli na půdě soupeře. Fotbalisté Polabanu Nymburk zvítězili v Úvalech v dalším kole krajské I.A třídy rozdílem dvou gólů. Na trefu kapitána Herčíka z první půle domácí ještě odpověděli, na další dvě trefy už nikoli.

Z přípravného fotbalového utkání Poříčany - Lysá nad Labem

Mičincova premiére nebyla úspěšná. Lysá padla s oslabenými Úvaly

Domácí porážka na úvod nové sezony hodně zabolí. Navíc když hráli fotbalisté Lysé nad Labem v přesile. Hostující Úvaly hrály utkání I.A třídy od 69. minuty bez vyloučeného Křeliny, přesto vybojovaly všechny body. Jedinou a rozhodující branku si schovaly na 86. minutu. Lysá se střelecky neprosadila ani jedinkrát a trenér Tibor Mičinec tak zažil nepovedou premiéru na lavičce Slovanu.

Fotbalisté Votic po šesti výhrách v řadě doma podlehli Poděbradům 0:4.

Obrazem: Votická vítězná série skončila. Utnuly ji Poděbrady

/FOTOGALERIE/ Šest výher z posledních šesti zápasů. Takovou výbornou bilancí se mohli v I. A třídě (skupina B) pyšnit fotbalisté Votic. O víkendu ale na domácím trávníku podlehli třetímu týmu tabulky, Slovanu Poděbrady, 0:4. Protože ale druhý poděbradský tým, Bohemia, o víkendu také prohrál, mají votičtí hráči pořád možnost zabojovat o konečné osmé místo tabulky. V příštím - posledním - kole sezony jedou do Úval. Aktuálně osmá Bohemia má o bod více, ovšem jede na trávník jasného suveréna soutěže, do Poříčí nad Sázavou.

Z fotbalového utkání I.A třídy Slovan Poděbrady - Lysá nad Labem

Zlepšený výkon, povedené střídání. A teď to zapijeme, řekl kouč Brabec

K jistotě záchrany v krajské I.A třídě pro jistotu ještě potřebovali nějaké body a v utkání s Úvaly si vzali všechny tři. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem zlepšeným výkonem a dvěma góly rozhodli zápas ve druhém poločase. „Teď to pěkně zapijeme,“ culil se hrající kouč vítězů Matěj Brabec.

Otevírání Lichtenštejnských stezek: Nadšenci šlápli do pedálů

Otevírání Lichtenštejnských stezek: Nadšenci šlápli do pedálů

Jako každé jaro, tak i letos se sešlo pár set cyklistů u břeclavského zimního stadionu, aby hromadně zahájili sportovní sezonu, kterou většina zná pod názvem Otevírání Lichtenštejnských stezek. Akci odstartoval místostarosta Milan Klim, který se také k cyklistům přidal. Děkujeme Milošovi Ruferovi za jeho příspěvek.

Z fotbalového utkání I.A třídy Býchory - Bohemia Poděbrady

Býchory nedaly tři zápasy gól ze hry

Zápas dobře rozehráli, nadějné vedení ale neudrželi. Fotbalisté Býchor v dalším kole I. A třídy skupiny B prohráli na domácím hřišti s Úvaly těsně 1:2.

Zanedbaná parketárna se díky podpoře z fondů EU stala sídlem úspěšné firmy

VIDEO: Bývalou parketárnu v Úvalech provoněla truhlařina

Úvaly u Prahy se mohou chlubit novou podnikatelskou aktivitou, která voní dvojím způsobem – jednak novotou a jednak dřevem. Před pár týdny tu totiž byla otevřena nová provozovna známé truhlárny. Její vznik významným způsobem podpořila dotace z fondů Evropské unie.

Zásah jednotek hasičů při požáru v Klánovickém lese.

V Klánovicích hořela myslivecká chata. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Pražští hasiči zasahovali v úterý v Klánovickém lese při požáru myslivecké chaty s přístřešky a buňkou. Na pomoc jim přijely i jednotky dobrovolných hasičů. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Jelikož byl objekt po rekonsturci, byla škoda vyčíslena na půl milionu korun. 

Z fotbalového utkání krajského přeboru Polaban Nymburk - Lysá nad Labem

Jeden z nejlepších zápasů podzimu ziskem bodů nevyšperkovali

Zápas dobře rozehráli a v poločase o gól vedli. Pak byli o krok vpředu ještě jednou. Jenže nakonec odjeli domů s prázdnou. Fotbalisté lyského Slovanu prohráli v závěrečném podzimním kole krajské I.A třídy na půdě Úval dvoubrankovým rozdílem.

Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Čelákovice (1:4)

Nevyšel ani osmý pokus doma. Místo toho přišel debakl Unionu

Měli poslední šanci na to, aby doma konečně vyhráli. Ale to se nepodařilo a fotbalisté Unionu Čelákovice místo toho naopak schytali před zraky svých příznivců šestibrankový debakl. V dalším díle krajské I.A třídy nestačili na nováčka z Úval. Navíc přišli o vyloučeného Maška.