Kreativ

ŠTÍTEK: Úvaly

Ilustrační foto

Už sedm zápasů čekají na první bod. A nyní padli na samé dno

Úvaly – Na jaře kráčí od jedné porážky ke druhé a na první bod stále čekají. Prohráli už sedm utkání v řadě a padli na úplně poslední místo tabulky krajské I.A třídy. Fotbalisté Semic nezvládli souboj s posledním celkem Úval a vystřídali ho na samém dně.

Brankář Pšovky Martin Šanda

Pšovce vystřelil tři body brankář. Penalty je těžší kopat, má jasno

Mělník /ROZHOVOR/ – Až do soboty platil za toho, kdo pomáhá k jarnímu rozkvětu fotbalistů Pšovky vzadu, mezi tyčemi. Zápas s posledními Úvaly (3:1) ale zimní brankářská posila Martin Šanda rozhodl vstřeleným gólem. Ač je mu teprve osmnáct a Mělník je pro něj první štací mezi dospělými, vzal si v 35. minutě míč a z penalty potrestal faul na autora úvodního gólu Dvorného. Hosté sice vzápětí snížili, domácí si ale další tříbodový zisk vzít nenechali.

Ilustrační foto

Čáslavská rezerva neproměnila šance a nakonec brala dva body

Čáslav - Fotbalisté čáslavské rezervy v neděli 31. března přivítali na domácím hřišti úvalské mužstvo. Domácí sice vedli po prvním poločase 2:1, hosté ale nakonec vyrovnali a stav utkání byl po devadesáti minutách 2:2. Penalty se vydařily lépe Čáslavským, kteří tak brali dva body.

Policisté pátrají po totožnosti dvou žen.

Policisté hledající zmizelou kosmetiku věří, že pomůže záznam z kamery

Šestajovice - S žádostí o pomoc se v pondělí obrátili na veřejnost policisté z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ. Konkrétně ti z Úval pátrají po dosud neznámém pachateli, který si z prodejny v Šestajovicích odnesl kosmetiku a drogistické zboží za více než sedm tisíc korun. Stalo se to ve čtvrtek 24. ledna kolem šesté hodiny večer, informovala policistka Eva Hašlová.

Vlakové koleje. Ilustrační foto.

Na hlavní trati u Prahy srazil vlak člověka. Dálkové spoje jezdily odklonem

Provoz na důležitém železničním spojení mezi Kolínem a Prahou zkomplikovala ranní nehoda. Trať číslo 11 mezi stanicemi Úvaly a Praha-Běchovice kvůli smrtelné srážce vlaku s člověkem zhruba tři hodiny stála. České dráhy (ČD) odkláněly dopravu přes Nymburk a pražské Vysočany. Některé spoje nabíraly až půlhodinové zpoždění.

Lavička náhradníků házenkářů Sparty Kutná Hora s trenérem Vítem Šnajdrem v úvalské hale.

Kutnohorští házenkáři zakončili podzim výhrou

Úvaly - V sobotu 8. prosince odehráli házenkáři kutnohorské Sparty poslední utkání podzimní části sezony v Úvalech. Po předchozích zápasech, které se příliš nevydařily, si Kutnohorští spravili chuť a soupeře porazili 30:21.

Kaple svatého Josefa ve Valticích. Opravené drobné sakrální stavby.

OBRAZEM: Kapličce ve Valticích vrátili důstojnou krásu. Byla další na seznamu

Valtice /FOTOGALERIE/ – Šest let, šest opravených drobných sakrálních staveb v okolí Valtic. Letos si město do seznamu připsalo kapli sv. Anny. „Zedníci a malíř z technických služeb města opravili a částečně obnovili vnitřní i vnější omítku včetně nátěrů. Kapli osadili novými jasanovými vraty, později položili také nové pálené tašky na střechu,“ shrnuli v úterý zástupci valtické radnice na facebooku města.

Z fotbalového utkání I.A třídy Slovan Lysá nad Labem - Bohemia Poděbrady (1:1, PK 1:3)

Lysá nadělila poslednímu „kanára“

Úvaly – Byl to souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky. A dopadl podle předzápasového očekávání. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem porazili v dalším zápase krajské I.A třídy poslední Úvaly, nastříleli jim šest branek.

Ilustrační foto

Vlašimské béčko přišlo po remíze o vedení v tabulce

Úvaly – 11. kolo I. A třídy zavanulo vlašimské béčko na půdu Úval. Šlo o zápas prvního s posledním, který po bezbrankové remíze prokázal určitou vyrovnanost soutěže. Ač brala rezerva Vlašimi ještě bonusový bod z penaltového rozstřelu, musí se po týdnu posunout na druhé místo tabulky.

Ilustrační foto

Čáslav B znovu vyhrála. Chadraba vstřelil hattrick

Úvaly – V neděli vycestovali fotbalisté čáslavské rezervy do Úval, kde sehráli zápas I. A třídy. Čáslavští fotbalisté zápas vyhráli 4:2, hlavní měrou k tomu přispěl Vít Chadraba, který vstřelil hattrick.

Ilustrační foto Chomutov v modrém.

Fotbalisté FC Chomutova přivezli z Úval bod

Úvaly – Dva blízcí sousedé ve středu tabulky si to v rámci 24. kola Divize B rozdali o cenné body. Fotbalisté Chomutova opět předvedli, že se jim na hřištích soupeřů daří. Chomutov vedl na hřišti SK Úval až do 75 minuty, teprve poté se domácím podařilo vyrovnat a díky penaltám získat i druhý bod.

Ilustrační foto.

O víkendu se jde konečně na fotbal

Louny, Žatec - Fanoušci fotbalu v Lounech a Žatci se konečně dočkají. První domácí utkání byla v Lounech i Žatci odložena a oba celky působící v divizi a krajském přeboru tak odehrály pouze dva venkovní zápasy.

Vládní delegace se rozjela Středočeským krajem.

Premiér v demisi Andrej Babiš zavítal do Českého Brodu i do skanzenu

Český Brod, Kouřim - Ve středu členové vlády v čele s premiérem v demisi Andrejem Babišem vyjeli jednat do Středočeského kraje o problémech různých regionů. Nabitý program vládních představitelů začal setkáním s Radou Středočeského kraje. Poté se v Kladně seznámili s rozšířením železniční trati Praha-Kladno. Následně ministři a ministryně zavítali do elektrárny Mělník v Horních Počáplech a na zámek v Přerově nad Labem.

Nehoda na kolejích. Ilustrační foto.

Rychlík usmrtil člověka v kolejišti. Mezi Prahou a Kolínem byl omezen provoz

Rychlík dnes dopoledne mezi Úvaly u Prahy a Českým Brodem srazil a usmrtil člověka. Provoz na vytíženém koridoru mezi Prahou a Kolínem byl zhruba hodinu zastaven. Před dvanáctou hodinou začaly vlaky jezdit po jedné ze tří kolejí.  Část vlaků jezdila odklonem přes Nymburk a Lysou nad Labem. Okolo třetí hodiny byl provoz konečně obnoven. 

Ilustrační foto

Jablonečtí házenkáři rozstříleli soupeře

Jablonecký tým házenkářů porazil doma výrazně soupeře z Úval. Kromě prvních deseti minut měli domácí střetnutí plně pod kontrolou a v posledních dvaceti minutách už všichni jablonečtí klíčoví hráči odpočívali. Příležitosti se chopili mladí, zejména Tomáš Jandera, který vstřelil pět branek.

Ilustrační foto.

Dva trestné činy, hodnotí policisté noční konflikt v baru

Úvaly – Dozvuky oslavy, která se odehrávala již na konci ledna, jsou stále aktuální pro policisty z Úval na Praze-východ. Jednačtyřicetiletý muž je podezřelý z výtržnictví a ublížení na zdraví, informovala v úterý policistka Eva Hašlová. Do konfliktu se zákonem se měl dotyčný dostat v souvislosti s tím, že se dvě hodiny po půlnoci nepohodl v baru s jedním z hostů.

Ilustrační foto.

Pěstírna se stovkami rostlin marihuany zůstala okolí utajena

Střední Čechy – Stará moudrost, že co zaseješ, to také sklidíš, neplatila tak úplně doslova v Sibřině nedaleko Úval na Praze-východ. Marihuanu, kterou pěstoval 35letý cizinec, přijeli sklidit kriminalisté z Brandýsa nad Labem. I dotyčný nicméně nyní sklízí plody svého úsilí. Provozovatele pěstírny poslal soud do vazby, informovala v úterý Eva Hašlová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ.

Ilustrační foto

Světla zhasla a zhatila odehrání druhého poločasu

Benešov – Na umělé trávě v Benešově měl účastník krajského fotbalového přeboru Poříčí nad Sázavou odehrát první přípravný zápas v zimní přípravě, avšak odehrál s divizními Úvaly, jen poločas. Jak je to možné? Na umělce zhasla většina světel už během prvního poločasu, který se ještě za přítmí dohrál. O přestávce se nepodařilo světla nahodit a tak se šlo předčasně do kabin. „Za třináct let, co je tady umělka, se to nestalo,“ žehral správce benešovského stadionu, bývalý ligový brankář Miroslav Beran.

Třetiligový Benešov remizoval v přípravě s juniorkou Slavie Praha 3:3.

Mateřská školka na juniorku Slavie nestačila

Benešov – Třetiligoví fotbalisté Benešova remizovali ve třetím přípravném zápase (Úvaly 1:0, Viktoria Žižkov 1:1), s juniorkou Slavie Praha 3:3, když po změně stran doháněli manko z prvního poločasu.

S rozsáhlým požárem hasiči bojovali až do rána.

Požár domu, který nepřežil pes, spolykal milion a půl

Český Brod – Z širokého okolí se ve čtvrtek vpodvečer sjely hasičské jednotky do Českého Brodu na Kolínsku, kde požár rodinného domu způsobil škody předběžně odhadované na půl druhého milionu korun; uchráněné hodnoty hasiči vyčíslili na deset milionů. Řádění plamenů nepřežil pes – příznivou zprávou ale je, že se událost obešla bez zranění lidí.

Z přípravného utkání FK Kolín - Ostrá (1:1).

Kolín má další pokus na výhru

Kolín – Třikrát vyběhli k přípravnému zápasu, ale ani jednou nevyhráli. Dvakrát remizovali (Úvaly, Ostrá) a jednou nestačili na třetiligovou Chrudim.

Trenér Benešova Roman Veselý předává pokyny Kamerunci Esombovi, jehož pod Konopištěm zkouší.

Benešov s testovanými Afričany porazil Úvaly

Benešov – Třetiligoví fotbalisté Benešova se dočkali prvního přípravného utkání. Po odvolaném víkendovém zápase (Jirny) nastoupili v týdnu proti divizním Úvalům, které vede bývalý reprezentant Petr Vrabec. Díky brance novice a bývalého ligového hráče Dukly Praha, Ostravy a Bohemians 1905, Vojtěcha Engelmanna, jenž po kolmici Farkaše překonal brankáře Úval, se jim premiéra vydařila.

Mladší žáci házenkářů Spartaku Příbram

Mladší žáci házenkářů absolvovali po kempu turnaj ve Zruči nad Sázavou

Zruč nad Sázavou – Mladší žáci příbramských házenkářů zakončili svoji podzimní část mistrovské sezony turnajem ve Zruči nad Sázavou, kde se tentokrát střetli s celky z pořadatelské Zruče, Kolína a Úval. Vzhledem k tomu, že svěřenci trenéra Pavla Pecky absolvovali před turnajem další z přípravných kempů RHC Slavia Praha, dalo se očekávat, že předvedou své nově nabité dovednosti.

Pražský okruh. Ilustrační foto.

Úsek Pražského okruhu získal kladné stanovisko EIA

Úsek Pražského okruhu mezi Běchovicemi a D1 v pátek získal kladné stanovisko vlivu na životní prostředí (EIA). Informovalo o tom ministerstvo životního prostředí. Úsek označovaný číslem 511 by se mohl začít v roce 2020.  

Ilustrační fotografie.

V Úvalech mají popelnice o metrák lehčí než ostatní Středočeši

Úvaly – Středočeši, vezměte si příklad z Úval na Praze-východ. Tak lze vnímat čtvrteční vyjádření Jiřího Kani z neziskové organizace Arnika, která se věnuje ochraně životního prostředí. Upozornil, že v třídění odpadu mají Češi velké rezervy. Takové, že objem směsných odpadů – tedy těch netříděných – by šlo snížit o polovinu.

Ilustrační foto.

Šoféra se zákazem nachytali policisté uprostřed noci

Úvaly – Sekat dobrotu nevydržel 36letý muž, kterému přednedávnem uložil soud zákaz řízení. Opravdu nedávno; sotva před pár týdny. Čekat necelé dva roky, než se za volant bude moci opět posadit legálně, však dotyčný nevydržel. A protože jeho počínání nezůstalo utajeno policii, je nyní podezřelý z trestného činu. Za maření výkonu úředního rozhodnutí může být ve hře až dvouletý trest odnětí svobody, upozornila v pátek policistka Eva Hašlová.

Ilustrační foto.

Podezření policejní hlídky se potvrdilo, řidič auta nadýchal

Úvaly – Bezmála dvě promile nadýchal při opakovaných zkouškách 43letý muž, kterého pod vlivem alkoholu odhalili za volantem vozu značky Subaru policisté z Úval na Praze-východ. O výsledku silniční kontroly, která se odehrála kolem šesté večer v Dobročovické ulici již 18. října, informovala v pátek policistka Eva Hašlová. Připomněla, že policejní hlídce se dané auto zdálo podezřelé. Domněnka, že něco není v pořádku, se pak také potvrdila.

Železniční přejezd. Ilustrační foto.

Kamion se zasekl pod závorou

Úvaly – Na železničním přejezdu v Husově ulici uvízl pod závorami kamion. „Na kabinu nákladního vozu spadla závora,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Hašlová.

Souš (v modročerveném) v zápase s Neratovicemi/Byškovicemi. Padla 0:1.

Bod s Úvaly je málo. Byli jsme jaloví, posteskl si Staněk

Neratovice – Další ztráta. Potřetí v řadě se neratovičtí fotbalisté museli vypořádat s porážkou, v sobotním utkání nestačili na Úvaly a po bezbrankovém utkání padli v penaltách. Velká marodka si tak v posledních kolech vybírá svou daň a FK už bohužel není nejlepším týmem divizní soutěže.  

MOL Cup, předkolo: Neratovice/Byškovice - Admira Praha

Neratovické kosí marodka. A zápas s Úvaly se blíží

Neratovice – Když přijde ve velkém množství, je bezradný i ligový mančaft. Řeč je o marodce, která v současnosti trápí nejlepší tým divize – Neratovice. Hlavní trenér Tomáš Staněk nyní postrádá ze dvaadvaceti hráčů téměř polovinu. A zápas s Úvaly tým sehraje už v sobotu!

Házená II. liga muži. Jablonec - Náchod B 33:28.

Házenkáři v Úvalech vyhráli

Házenkáři zvítězili po dobrém výkonu na hřišti soupeře zaslouženě o 13 branek. Hvězdou jabloneckých byla pravá spojka Tomáš Hána, který sám vstřelil 12 branek.

Ilustrační foto.

Začíná oprava náměstí a okolí

Úvaly - V pondělí začínají stavební práce na rekonstrukci náměstí Arnošta z Pardubic, ulice Podhájí a Husovy ulice. Stavba bude rozdělena do tří etap a potrvá zhruba do konce října příštího roku.