Kreativ

ŠTÍTEK: automobil

Dopravní nehoda na výjezdu z Kolína na silnici 1/12 v sobotu 23. července 2022.

OBRAZEM: U Kolína vyjelo osobní auto mimo silnici, zranila se žena s dítětem

Deštivé počasí a zřejmě nepřiměřená jízda byly patrně příčinou dopravní nehody černého osobního automobilu, který skončil u obce Břežany na Kolínsku mimo vozovku. Auto řídila žena, která podle svých slov dostala v dešti smyk. Zraněna byla jak žena za volantem, tak dítě, které ve vozidle cestovalo s ní.

V křižovatce u Martinic se srazil autobus s osobním autem.

Autobus se srazil u Martinic s osobním autem, jedna zraněná

U dopravní nehody autobusu a osobního auta u Martinic na Kroměřížsku zasahovali v pátek 22. července odpoledne profesionální hasiči z Holešova. V místě častých karambolů, na křižovatce u obce Martinice směrem na Žeranovice, došlo ke srážce krátce před 16. hodinou.

Ilustrační foto

Nehoda osobáku s traktorem si vyžádala jednoho těžce zraněného

U obce Solec se v neděli kolem 16. hodiny stala vážná dopravní nehoda, při které se srazil traktor s osobním autem. Podle všeho mělo k neštěstí dojít, když osobní vůz začal zemědělský stroj předjíždět. Nehoda si vyžádala tři zranění, z toho jedno těžké.

Dopravní nehoda autobusu a osobního auta v úterý 28. června v Mohelnici.

Školní výlet ze ZOO skončil nehodou. Silnici blokovala dvě hodiny

Nepozornost byla příčinou dopravní nehody, která se stala v úterý 28. června na čtyřproudé silnici I/35 u Mohelnice. Autobus plný dětí zde narazil do osobního auta, které mu náhle vjelo do cesty. Při nehodě se dvě děti zranily, silnice ve směru na Zábřeh byla dvě hodiny zcela uzavřena.

Záchranné složky v Dačicích měly cvičení, jehož námětem byla nehoda autobusu a dvou osobních aut.

Z autobusu zbyl jen vrak, všude kolem zranění. Takhle nikdo nechce dopadnout

Ve středu v 9 hodin ráno došlo v Dačicích na Jindřichohradecku k dopravní nehodě osobního auta a linkového autobusu. Vzápětí naráží do boční části havarovaného autobusu druhé osobní auto. V autech cestovali pouze řidiči, po nehodě jsou ale ve svých vozech zaklínění. V autobusu je o poznání hůř. Síla nárazu způsobila dvanácti cestujícím a řidiči vážná zranění. Dva z nich svá zranění nepřežijí. U osobních aut dochází k úniku provozních kapalin. Cestující z autobusu vytáčí na svém telefonu číslo 112. Děsivé, ale naštěstí netekla pravá krev. Šlo o cvičení záchranářů.

Taktické cvičení bylo určeno pro chrudimské profesionální a dobrovolné hasiče.

Hořelo podzemní parkoviště na chrudimské Balustrádě. Cvičení hasičů ve fotkách

Lidem v centru ve středu pořádně zatrhnulo při pohledu na hasičská auta u Balustrády na Resselově náměstí. Došlo tam naštěstí jen k simulovanému požáru osobních aut, která majitelé ukládají do podzemního automatického parkovacího systému Balustráda na Resselově náměstí. Taktické cvičení se týkalo profesionálních a dobrovolných hasičů z Chrudimi.

Ilustrační foto

Nehodová mapa Rychnovska má svá černá místa. Kde se bát nejvíc?

/INFOGRAFIKA/ Příliš vysoká rychlost, to bylo za poslední dva roky nejčastější příčinou nehod na Rychnovsku. Alespoň podle údajů České asociace pojišťoven. Kdo by však čekal, že nejhorší bilanci zraněných budou mít města a obce ležící na vůbec nejvytíženějších tazích I/14 a I/11, byl by překvapen.

Stavba kruhového objezdu na I/35 v Litomyšli u budoucího Lidlu komplikuje dopravu.

FOTO, VIDEO: Kolony protly Litomyšl. Stavba kruháku u Lidlu jde do finále

Horké týdny v Litomyšli začaly. Je neděle večer a na silnici I/35 u budoucího Lidlu staví dělníci semafory. Stavba druhé poloviny kruhového objezdu na průtahu městem začíná. Hned v pondělí ráno dopravu v Litomyšli zkomplikují dlouhé kolony. Řidiči osobních aut navíc nerespektují zákaz vjezdu a dál jezdí po pětatřicítce, místo po objížďce přes Lány nebo Cerekvici nad Loučnou. Podívejte se na neskutečné kolony v centru.

Silnice přes Radostín je přetížená, nehody nejsou výjimkou.

Radostín potřebuje radar. Kupte si ho, zní z Brodu

Vystoupit z autobusu, rozhlédnout se na obě strany a přeběhnout silnici. Běžná věc. V Radostíně na Havlíčkobrodsku při tom může jít o život. Radostín dnes a denně zažívá dopravní peklo. O přechod přišel, na pořízení radaru nemá peníze.

Největší propad v meziročním srovnání „trojlístku“ tuzemských výrobců osobních automobilů za první čtvrtletí zaznamenala Škoda Auto

Tvrdá rána pro autoprůmysl. Kvůli válce a koronaviru vázne výroba nových vozů

Válka na Ukrajině má velmi tvrdý dopad na český autoprůmysl. Kvůli nedostatku důležitých komponentů vázne výroba osobních automobilů. Za první čtvrtletí se v Česku vyrobilo bezmála 269 tisíc osobních vozů. To je meziroční pokles o pětinu, přesněji řečeno o 21,2 procenta. Navíc v březnu z výrobní linky sjelo pouhých 99 tisíc vozů.