Kreativ

ŠTÍTEK: automobil

Ilustrační foto

Kojetínem jezdil chlapík s třemi promile v krvi

Někdo by s takovými hodnotami nemohl chodit, ale to není případ devětačtyřicetiletého muže z Kojetína. Ten ve čtvrtek ráno projížděl ve škodovce Kroměřížskou ulicí v Kojetíně.

Poslední vůz Volvo s naftovým motorem.

Jsme svědky konce dieselového motoru v osobních autech

Další z automobilek definitivně ukončila výrobu dieselových motorů. Psal se 26. březen 2024, když z linky ve švédské továrně Torslanda sjelo Volvo XC90, poháněné vznětovým čtyřválcem. Nezamířilo však na sklad ani k zákazníkovi, ale do muzea – bylo totiž po 45 letech nabídky dieselových motorů posledním naftovým autem, co švédská automobilka vyrobila.

Nehoda osobního a nákladního vozu mezi Jankovicemi a Hlinskem pod Hostýnem si vyžádala jeden lidský život; pondělí 25. března 2024

Kamion smetl osobní auto do pole u Jankovic. Řidič osobáku nehodu nepřežil

Všechny složky IZS zasahují od pondělního dopoledne u tragické nehody na silnici mezi Jankovicemi a Hlinskem pod Hostýnem na Kroměřížsku. Při srážce nákladního a osobního automobilu zemřel řidič osobního vozu. Silnice bude podle policistů minimálně do pozdních odpoledních hodin zcela uzavřena.  

Policie ČR, ilustrační foto.

Na Náchodsku havarovalo osobní auto, na místě jsou zranění

Vážná dopravní nehoda se stala v neděli před druhou hodinou odpoledne u obce Zaloňov na Náchodsku. Na silnici číslo 285 mezi Jaroměří a Lázněmi Velichovky havarovalo osobní auto, podle policistů jsou na místě zranění. Dopravní omezení potrvá podle jejich odhadů přibližně do tři čtvrtě na čtyři.

Dětská autoškola pro nejmenší a mladé řidiče v polygonu Libros, 28. února 2024, Ostrava.

Malí šoféři za volantem. V Ostravě probíhají zážitkové jízdy v dětské autoškole

/VIDEO, FOTO/ Řídit opravdové auto je snem mnoha dětí. Proměnit svůj sen ve skutečnost mohou v Centru bezpečné jízdy Libros v Ostravě. Zážitkové jízdy pro děti od pěti let zde provozují už devátým rokem. Malé ratolesti tak mohou zažít pár desítek minut jízdy za volantem auta v bezpečí polygonu. „Některé děti mají v autě během jízdy mnohem lepší reakce, než dospělí řidiči,“ říká instruktor dětské autoškoly Tomáš Přibyl.

Škoda Octavia 1.9 TDI Comfort z roku 2008 odpovídá svým stářím 16-ti let průměrnému autu v ČR.

Česko jako autovrakoviště v srdci Evropy? Řešením problému jsou mladé ojetiny

S průměrným stářím osobních automobilů 16,2 roku je Česko označováno jako vrakoviště Evropy. Nejrychlejší cestou k omlazení vozového parku by bylo, kdyby Češi přesedli do nových aut. To ale kvůli jejich vysokým cenám, ale i zvýšeným životním nákladům, není reálné. Na nové auto zkrátka mnozí Češi nedosáhnou. Řešením by však mohla být postupná obměna starých aut alespoň za mladé ojetiny.

Nehoda sanitky. Ilustrační foto.

Jedou, aby pomohli a pak potřebují pomoc sami. Podívejte se na nehody záchranářů

Tento týden se v nezáviděníhodné situaci ocitla posádka záchranné služby. Sanitka převážející do Českého Krumlova pacienta se stala účastníkem nehody u odbočky na letiště v Plané u Českých Budějovic. I v minulosti se na jihu Čech staly nehody, ve kterých figurovala vozidla zdravotnické služby, záchranky či hasičů. Přinášíme sestřih těchto událostí, kdy zdravotníci a záchranáři do cíle nedojeli.