Kreativ

ŠTÍTEK: automobil

Čtvrteční nehoda u Hořešovic.

Na Kladensku se srazilo auto s kamionem. Pro zraněnou ženu letěl vrtulník

Na silnici I/7 u Hořešovic se stala ve čtvrtek večer vážná dopravní nehoda. Srazilo se tam nákladní auto s osobním. V osobním autě zůstali zaklíněni tři lidé. Jednu ženu transportoval následně z místa vrtulník. Jak se posléze ukázalo, řidička osobního vozu měla pozitivní test na alkohol.

Ve Starovicích vsadili na placená stání.

Starovice a parkování. Místa pro auta vyjdou řidiče nově na šest stovek za rok

Před pár lety byli Starovičtí průkopníky zpoplatněných parkovacích míst mezi obcemi na Břeclavsku. Vedly je k tomu potíže se stáním aut na chodnících, podél silnic i na zatravněných plochách. Do konce loňského roku vyšlo roční parkovné pro jedno osobní auto pětistovku. Nově si však řidiči o stovku připlatí.

Vážná nehoda v Křelově-Břuchotíně, po nárazu do kombajnu zůstal řidič zaklíněn ve vraku osobního auta.

Vážná nehoda u Olomouce, auto vjelo přímo pod kombajn

K vážné dopravní nehodě došlo v pondělí odpoledne v Křelově-Břuchotíně., kde řidič osobního auta vjel přímo pod kombajn. Těžce zraněný zůstal zaklíněný ve vraku, odkud jej vyprostili hasiči. V umělém spánku a na plicní ventilaci převezli záchranáři zraněného řidiče do olomoucké fakultní nemocnice.

Nehoda autobusu a osobního vozu v Kladně.

V Kladně se srazil autobus s osobním autem. Pro zraněnou letěl vrtulník

/VIDEO, FOTOGALERIE/ V Kladně se v sobotu odpoledne srazil autobus s osobním autem. Nehoda se stala v Rakovnické ulici v Rozdělově. Na místě jsou všechny složky integrovaného záchranného systému. Povolán byl i záchranářský vrtulník. Osmnáctiletá řidička osobního auta byla vážně zraněna a zůstala zaklíněná ve vozidle. Ze 16 osob, které cestovaly v autobuse, nebyl zraněn nikdo.

Dopravní nehoda traktoru a osobního auta na silnici III/3274 nedaleko zámku Kačina ve Svatém Mikuláši.

Obrazem: Zemědělský kolos se nedaleko zámku Kačina střetl s osobním autem

Takzvaný větší ťukanec se škodou odhadnutou na 130 tisíc korun se stal ve středu 14. června dopoledne na křižovatce nedaleko zámku Kačina ve Svatém Mikuláši. Zřejmě nedání přednosti v jízdě tam zavinilo srážku osobního automobilu Seat Leon se zemědělskou soupravou tvořenou traktorem Fendt 933 a sběracím vozem Jumbo.

Ilustrační foto.

Na silnici u Unhoště srazilo osobní auto cyklistku

Na silnici u Unhoště srazilo v úterý 13. června dopoledne krátce před devátou hodinou osobní auto cyklistku. Zranění nejsou vážná. Jak potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková, žena utrpěla odřeniny a po ošetření byla ponechána na místě. „Transport nebyl nutný,“ doplnila mluvčí záchranky.

Zásah posádek Kralupy RZP a Slaný u dopravní nehody na silnici u Velvar.

Čelní střet osobního vozidla a nákladní soupravy nepřežil u Velvar jeden člověk

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Tragická dopravní nehoda v úterý odpoledne zcela uzavřela frekventovanou silnici I/16 nedaleko Velvar. Čelně se zde střetla dvě vozidla, a sice osobní automobil a nákladní souprava. Jak potvrdila policejní mluvčí Michaela Richterová, řidič osobního vozidla nehodu nepřežil. Šofér nákladního vozu vyvázl bez zranění.

Hromadná nehoda na obchvatu Slaného.

Hromadná nehoda pěti aut zavřela obchvat Slaného. Čtyři lidé jsou zraněni

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Vážná dopravní nehoda dvou nákladních vozů, dvou osobních aut a dodávky se stala ve čtvrtek půl hodiny před polednem. Ke střetu došlo na obchvatu Slaného na 24,5 kilometru silnice 1/16 zhruba na úrovni obce Žižice. Čtyři lidé byli zraněni, jeden z nich vážně. K místu spěchal i záchranářský vrtulník. Na místě zasahovali hasiči ze Slaného, Kladna a Zlonic. Dopravu řídili policisté.

K výrobě protektorů se používají starší pneumatiky se sjetým vzorem

Protektory: na co si dát při koupi repasovaných pneumatik pozor

Někteří řidiči o nich nikdy ani neuvažovali, jiní s nimi mají dobré zkušenosti. Protektory – repasované pneumatiky – mají i dnes na trhu své místo a díky nízké ceně si své zákazníky najdou. Jaké jsou jejich výhody a na co bychom si u nich měli dát pozor?

Nádražní ulice v Benešově s parkovací plochou.

V Nádražní ulici v Benešově zaparkují autobusy na úkor osobních vozidel

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Od pondělí 15. května se na území Benešova o něco sníží množství neplacených parkovacích míst pro osobní automobily. Ten den totiž začne v prostoru mezi železnicí a Nádražní ulicí, v místech vedle parkovacího domu a naproti čerpadlu pohonných hmot, budování odstavných parkovacích míst pro autobusy.