Kreativ

ŠTÍTEK: automobil

Série motorkářských nehod pokračuje. Po srážce s osobákem u Drslavic skončil řidič motocyklu v nemocnici; pátek 12. května 2023

Po střetu s osobním autem u Drslavic skončil motocyklista zraněný v nemocnici

Série motorkářských nehod pokračuje. V pátek 12. května zasahovali záchranáři na silnici I/50 u Drslavic na Uherskohradišťsku, kde došlo ke střetu osobního automobilu a motocyklu. „Zraněn byl motorkář, zdravotníci jej převezli do nemocnice. Řidič osobního vozu vyvázl bez zranění,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

U Slaného havarovaly kamiony.

Dopravní kolaps u Slaného. Silnici i obchvat uzavřela již druhá nehoda

/FOTOGALERIE/ Řidiči, pozor! Silnici I/7 u Slaného se ve středu odpoledne raději vyhněte. Po ranní nehodě dvou náklaďáků, dodávky a osobního auta, kterou se podařilo krátce po třinácté hodině odklidit, se na úseku u Studeněvsi srazila další dvě osobní auta, včetně přívěsného vozíku. Na rozdíl od dopolední kolize, byl při druhé nehodě jeden muž zraněn.

Havarovaný motocykl (ilustrační foto).

Motorkář včas před srážkou stroj položil, řidiči osobního auta ujel

U dopravní nehody zasahovali v sobotu 22. dubna dopoledne policisté v Litoměřicích. Motorkář na posledních chvíli zabránil srážce s osobním autem, sám se při manévru ale zranil. Řidič osobního auta od nehody ujel. Nehoda se stala na Žernosecké ulici v Litoměřicích na kruhovém objezdu.

Ilustrační foto.

V Dobrovízi se srazilo osobní auto s vlakem. Nehoda se obešla bez zranění

Velké štěstí měla řidička osobního automobilu, jež v obci Dobrovíz v okrese Praha-západ vjela se svým vozem na železniční přejezd. V tu chvíli tam totiž projížděl vlak, který její vůz odmrštil mimo kolejiště. Žena vyvázla bez zranění. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda u Brodku u Přerova ve směru na Dub nad Moravou, úterý 28. března 2023.

Auto v příkopu i kamion na svodidlech. Sněžení potrápilo řidiče na Přerovsku

Husté sněžení potrápilo v úterý ráno řidiče na Olomoucku a Přerovsku. Sníh a namrzlá silnice stály za pěti vážnějšími nehodami, ke kterým hasiči vyjížděli během jedné hodiny. U Brodku u Přerova zůstal viset kamion na svodidlech, u Lipníku nad Bečvou se srazil kamion s osobním autem a v Týnečku na Olomoucku skončilo auto po smyku v příkopě. Bez zranění se obešla havárie dvou osobních aut v Olomouci Hodolanech, a také nehoda řidiče, který skončil se svým autem v příkopu v Olomouci Holice.

Nehoda ve Velkých Opatovicích.

FOTO: srážka šesti aut na kluzké silnici u Krhova, bouralo se i v Kotvrdovicích

Hasiči, policisté i záchranáři měli od úterních ranních hodin kvůli sněžení a ledovce plné ruce práce, na Blanensku zasahovali u třech dopravních nehod. Po sedmé hodině ranní vyjížděli k dopravní nehodě na 27. km silnice I/43 poblíž obce Krhov na Blanensku. Na místě byla velmi kluzká vozovka, silnice byla neprůjezdná, policie řídila dopravu kyvadlově. Bouralo nejméně šest osobních aut.

Dopravní nehoda v ulici Poděbradská.

Tramvaj se střetla s osobním autem. Řidiče vozu museli hasiči vyprostit

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Ke střetu osobního automobilu a tramvaje došlo v ulici Poděbradská na křižovace s ulicí Slévačská v pondělí 27. března po poledni. Na místě zasahovaly jednotky pražských hasičů, policie, záchranná služba i Dopravní podnik hl. města. Řidiče museli hasiči z vozu vyprostit.

Pneuservis v Miskovicích na Kutnohorsku, březen 2023.

Ze zimních pneumatik na letní: řidiči si letos za přezutí připlatí

/FOTO, VIDEO/ Řidiči už začali přezouvat auta na letní pneumatiky. Chtějí tak předejít největšímu náporu, který řada servisů na Kutnohorsku čeká zpravidla během prvních dvou dubnových týdnů. A právě na tyto termíny už některé z nich mají plno. Jejich zákazníci se musí připravit na to, že si letos za přezutí připlatí.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Ke srážce osobáku a náklaďáku v Žamberku letěl i vrtulník, naštěstí zbytečně

/DOPLNĚNY INFORMACE A FOTKY OD HASIČŮ/ Dnes po 13. hodině se v Žamberku na křižovatce ulic Tyršova a Zámecká srazilo nákladní a osobní auto. Řidička VW Polo nedala přednost nákladnímu autu, které jelo po hlavní. Skončila se zraněními v orlickoústecké nemocnici, její stav naštěstí nevyžadoval transport přivolaným vrtulníkem do fakultní nemocnice. 

Americká stíhačka F-16

Američané sestřelili objekt letící nad Aljaškou. Byl velký jako osobní auto

Americká stíhačka v uplynulých hodinách sestřelila u Aljašky blíže neurčený objekt o velikosti malého osobního auta, který letěl ve velké výšce. Uvedl to Bílý dům, podle kterého zásah letectva nařídil prezident Joe Biden. Není jasné, komu předmět patřil. Další podrobnosti budou podle Washingtonu jasné po analýze zbytků předmětu.

Nehoda autobusu a osobního auta u Slatiňan

FOTO: U Slatiňan se střetl autobus s osobním autem, čtyři lidé jsou zranění

Čtyři zranění, to je bilance ranní nehody v Presích mezi Chrudimí a Slatiňany. Těsně před tři čtvrtě na sedm se zde střetl linkový autobus a osobní auto. V autobusu cestovalo 11 lidí. Z důvodu silného mrazu zůstali 4 lidé uvnitř autobusu, dalších 7 cestujících se samovolně evakuovalo. "Zajistili jsme vozy proti vzniku požáru a úniku náplní," informovali profesionání hasiči na Twitteru.