Kreativ

ŠTÍTEK: Basilej

V utkání krajského přeboru Vigantice (modré dresy) – Velké Karlovice+Karolinka se radovali z výhry 1:0 domácí fotbalisté.

Derby ve Viganticích úrovní diváky zklamalo

Valašsko /FOTOGALERIE/ – Na derby do Vigantic dorazila překvapivě slabá návštěva. Stovka diváků byla ale úrovní zápasu zklamána. Kateřinicím se podařil dokonalý obrat ve druhém poločase. Vsetín prohrál v Provodově a čeká jej náročný boj o záchranu.

Ilustrační foto

Studentka z UTB vystavuje ve Švýcarsku

Zlín – Dalším úspěchem se pyšní studentka čtvrtého ročníku Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně. Zuzana Bahulová bude totiž vystavovat ve švýcarské Basileji v týdnu Mezinárodního veletrhu moderního a současného umění.

Aleš Koblížek s Thomasem Baumgartnerem vystoupí v Tachově v neděli 16. května.

Na jazzovém večeru v Tachově zahraje švýcarské duo

Tachov – Mezinárodní jazzové duo, které tvoří Čech Aleš Koblížek (saxofony, klarinety) a Švýcar Thomas Baumgartner (klavír, fender rhodes) se v rámci českého turné představí v neděli 16. května v sále Městského kulturního střediska v Tachově.

Arianna Savall

Harfové dny v Opavě nabídnou tři ženy

Opava - Harfové dny – jediný mezinárodní festival úzce zaměřený na nejkrásnější a nejstarší hudební nástroj na světě - harfu. Festival uvádí špičkové sólisty, harfistky i harfisty na sólových recitálech, v zajímavých kombinacích s jinými nástroji, s komorními soubory i s vynikajícími orchestry.

Libor Podmol

Podmol je před Brnem ve formě

Brno – Trojnásobný freestylový vicemistr světa Libor Podmol se před mezinárodním Freestyle Motocross Race dostává do správné ráže. To je dobrá zpráva pro všechny fanoušky, kteří přijdou 13. března na prvotřídní motoristickou lahůdku v pavilonu V na brněnském výstavišti.

Podle bankéřů globální ekonomika dál oživuje

Basilej - Největší ekonomiky světa se vymanily z recese ve druhé polovině loňského roku. Mnozí centrální bankéři i analytici však mají o udržitelnosti současného oživení pochybnosti a varují před problémy.

Jiří Novák se v Praze utká s bývalými esy světového tenisu.

Wilander bude zpívat Praze

Praha -České tenisové fanoušky potěší umění Beckera, Edberga i domácí hvězdy minulosti Nováčka.

Hned dva unikáty v sobě skrývá osmdesát listů papíru s téměř čtrnácti sty známkami. Dílo boskovického filatelisty Jaromíra Petříka vypráví příběh z Afghánistánu v období 1871 – 1900.

Filatelista Petřík ohromil sbírkou z Afghánistánu

Boskovice /FOTOGALERIE/ - Hned dva unikáty v sobě skrývá osmdesát listů papíru s téměř čtrnácti sty známkami. Dílo boskovického filatelisty Jaromíra Petříka vypráví příběh z Afghánistánu v období 1871 – 1900.

Injekční stříkačky. Ilustrační foto.

První vakcíny proti prasečí chřipce

Basilej /AKTUALIZOVÁNO/ - Švýcarská farmaceutická společnost Novartis vyrobila první sérii vakcíny H1N1. Společnost Baxter se sídlem v Kolíně následuje, plánuje nabídnout vakcínu koncem léta.

Ewango

Mládě pralesa, Ewango, oslavilo první půlrok života

Dvůr Králové - Nejslavnější přírůstek ZOO Dvůr Králové z roku 2008 – mládě tajemné pralesní žirafy okapi Ewango – oslavilo v sobotu 21. března půl roku života. Žádná velká oslava to ale nebyla. Zvířata si na rozdíl od lidí nepotrpí na cinkot skleniček se šampaňským, větší radost jim dělá láska ošetřovatelů, bezpečí a jistota, že kvalitní potrava přijde včas.

Miroslav Snopek

Šermíř Snopek na šampionát nepojede

Uherské Hradiště - Další porci turnajů mají za sebou šermíři TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště. Představili si jak na domácí, tak i mezinárodní scéně. Junior Miroslav Snopek se neprobojoval na mistrovství světa, kadet Habarta vyhrál turnaj v Karlových Varech.