Kreativ

ŠTÍTEK: Basilej

Letiště Václava Havla v Praze. Kdy odsud povede vlaková trať?

Na pražském letišti byly kvůli sněžení zrušeny tři lety

Praha – Na pražském Letišti Václava Havla byly dnes kvůli sněžení zrušeny tři lety, z Basileje, do Ženevy a Curychu. Důvodem jsou problémy na tamních letištích, ruzyňské letiště nadále funguje bez problémů, v provozu je kvůli počasí veškerá úklidová technika. Médiím to řekla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Ilustrační foto

Na pražském letišti byly kvůli sněžení zrušeny tři lety

Praha – Na pražském Letišti Václava Havla byly dnes kvůli sněžení zrušeny tři lety, z Basileje, do Ženevy a Curychu. Důvodem jsou problémy na tamních letištích, ruzyňské letiště nadále funguje bez problémů, v provozu je kvůli počasí veškerá úklidová technika. ČTK to řekla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Ilustrační foto

Kvůli sněžení byly zatím zrušeny na pražském letišti čtyři lety

Praha – Kvůli sněžení byly zatím zrušeny čtyři lety, které měly přistát na pražském Letiště Václava Havla a to z Vídně, Basileje a dva spoje z Mnichova. Důvodem je situace na tamních letištích. Další tři spoje mířící do Prahy byly přesměrovány na jiná evropská letiště, jde o linky z Lisabonu, Toulouse a Říma. Pražské letiště funguje bez problémů, řekla mluvčí pražského letiště Eva Krejčí. Ve Vídni je situace horší.

Letiště Václava Havla v Praze. Kdy odsud povede vlaková trať?

Sněžení na pražském letišti výrazné problémy nepůsobí

Praha – Kvůli sněžení byly zatím zrušeny čtyři lety, které měly přistát na pražském Letiště Václava Havla a to z Vídně, Basileje a dva spoje z Mnichova. Důvodem je situace na tamních letištích. Další tři spoje mířící do Prahy byly přesměrovány na jiná evropská letiště, jde o linky z Lisabonu, Toulouse a Říma. Pražské letiště funguje bez problémů, řekla ČTK mluvčí pražského letiště Eva Krejčí. Ve Vídni je situace horší.

Radoslav Kováč dře během zimní přípravy Liberce.

Kováč: Z týmu cítím velké odhodlání

Liberec - Tou bilancí se nechlubí. Devatenáct zápasů za rok a půl. Nepovedené angažmá ve švýcarské Basileji už ale fotbalový obránce Radoslav Kováč hodil za hlavu. Po necelých osmi letech strávených v cizině se vrátil domů nevybral si Olomouc ani Spartu, kde dřív hrál, nýbrž Liberec.

Jiří Štajner

Slovan hraje generálku U Nisy proti Příbrami - konečný stav 2:1

Liberec - Za týden vstoupí mistrovský Slovan Liberec do jarních odvet Gambrinus ligy derby zápasem proti Jablonci. V neděli od 16 hodin nastoupil v generálce proti Příbrami na domácím stadionu. V osmé minutě se trefil Rabušic. V druhém poločase vyrovnal Krbeček, ale Slovanu vrátil vedení Ukrajinec Rybalka.

Jan Nezmar ještě jako opora Liberce.

Jan Nezmar: Na ředitelské křeslo si budu zvykat dlouho

Opava /ROZHOVOR, VIDEO/ - Na úplně novou roli si čerstvě zvyká Jan Nezmar. Rodák z Hlavnice se totiž nedávno stal v pětatřiceti letech sportovním ředitelem Slovanu Liberec. Ze dne na den vyměnil hráčskou kabinu za kožené křeslo. Do své nové role skočil po hlavě, bojuje s časem a dobře ví, že má před sebou první těžký úkol znovu oživit úřadujícího mistra, který neprožil zrovna idylický podzim.

Radoslav Kováč (vpravo) v dresu švýcarské Basileje.

Liberec získal do obrany bývalého reprezentačního stopera Kováče

Liberec - Fotbalisty Liberce posílil bývalý český reprezentant Radoslav Kováč. Třiatřicetiletý obránce či defenzivní záložník přišel do Slovanu z Basileje, kde se dohodl na ukončení smlouvy. Jeho příchod potvrdil sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar i hráčův agent Roman Brulík ze společnost Sport Invest International.

Radoslav Kováč

Slovan Liberec věří v příchod Kováče

Liberec - Vedení fotbalového Liberce intenzivně jedná o možném příchodu bývalého reprezentanta Radoslava Kováče, který má opustit švýcarskou Basilej. Severočeši podle sportovního manažera Jana Nezmara už s Kováčem předběžně mluvili o podmínkách spolupráce. Klíčové ale bude, zda se Kováč vyváže ze smlouvy v Basileji, kde má ještě půlroční platný kontrakt.

Primář Spinální jednotky KNL MUDr. Jaroslav Šrám.

Liberecký traumatolog Šrám: Po silnici jezdím už čím dál pomaleji

Liberec /ROZHOVOR/ - Do liberecké nemocnice nastoupil před 22 lety. A jak sám říká, měl veliké štěstí, protože se dostal do týmu dvou výjimečných lidí emeritního primáře Stanislava Tallera a současného přednosty Richarda Lukáše, kteří se už tehdy otevírali nejmodernějším léčebným postupům.

Ovocná část narozeninového dortu v nosorožci Baabuuovi zmizela nejdřív. Osmiletý samec, který v plzeňské zoo žije od loňského září, má šanci stát se otcem

Nosorožec Baabuu z plzeňské zoo. Věk: osm let, páření: čtyřicet minut

Plzeň - Uprostřed výběhu je pro oslavence připraven dort z ovoce a zeleniny. Ošetřovatel otevře vrata a všichni čekají, co se bude dít. Několik vteřin je klid, ale pak zpoza rohu vyběhne více než dvoutunový kolos. Osmiletý nosorožec Baabuu ale neběží za dortem, mnohem víc ho zajímají ošetřovatelé.

SAMICE ETANY byla dosud v zoo se svým mládětem, samičkou Ebony.

Okapi Etana se vydala z dvorské zoo do Německa

Dvůr Králové - Do ZOO ve Frankfurtu nad Mohanem odcestovala včera ráno samice vzácné pralesní žirafy okapi Etana. Zahrada tak doplatila na to, že vystoupila z Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií a byla nucena opustit všechny Evropské chovné programy.

Del Potro zaskočil ve finále turnaje v Basileji světovou jedničku a domácího miláčka Rogera Federera.

Del Potro rozesmutněl Federera a 'ukradl' mu basilejský trůn

Basilej/Valencia - Švýcarský tenista Roger Federer šestý titul z turnaje v rodné Basileji nezískal. Ve finále podlehl v duelu dvou nejvýše nasazených hráčů Juanu Martínu del Potrovi z Argentiny za dvě hodiny a 45 minut 4:6, 7:6 a 6:7. Ve Valencii naopak domácí tenista uspěl. Ferrer zdolal v posledním mači turnaje Dolgopolova ve třech setech.

Zlatá bula sicilská.

Národní archiv vystavuje Zlatou bulu sicilskou

Praha - Národní archiv vystavuje na Chodovci za mimořádných bezpečnostních opatření Zlatou bulu sicilskou. Osm století starou listinu považují odborníci za jeden z nejvýznamnějších dokumentů české státnosti. Vernisáž bude ve středu, veřejnost si bude moci listinu opatřenou zlatou pečetí prohlédnout od čtvrtka do neděle.

Na pražský Chodovec do Národního archivu byla převezena Zlatá bula sicilská a dalších vzácné listiny z místa jejich trvalého uložení.

Národní archiv vystavuje Zlatou bulu sicilskou. Podívejte se

Praha /FOTOGALERIE/ – Národní archiv vystavuje za mimořádných bezpečnostních opatření Zlatou bulu sicilskou. Osm století starou listinu považují někteří odborníci za jeden z nejvýznamnějších dokumentů české státnosti. Vernisáž bude v Národním archivu na Chodovci dnes; veřejnost si bude moci listinu opatřenou zlatou pečetí prohlédnout od čtvrtka do neděle. Naposledy měli lidé možnost vidět dokument před jedenácti lety, když se nová budova archivu na Chodovci otevírala.

Na pražský Chodovec do Národního archivu byla převezena Zlatá bula sicilská a dalších vzácné listiny z místa jejich trvalého uložení.

Zlatou bulu sicilskou převezlo na výstavu obrněné vozidlo

Praha /FOTOGALERIE/ - Pancéřované vozidlo v doprovodu dvou policejních aut převezlo v pondělí z dejvického trezoru do Národního archivu na Chodovci Zlatou bulu sicilskou. Listina, která byla vydána před osmi stoletími, bude za mimořádných bezpečnostních opatření po čtyři dny vystavena pro veřejnost.

Ilustrační foto

Ve světě roste počet českých škol, vzdělání je rovnocenné s českým

Praha - Ve světě roste počet českých škol, od září vzniknou třeba na několika místech západního pobřeží USA. Zakládají je hlavně čeští rodiče, kteří chtějí pro své děti výuku českého jazyka a reálií. Žáci pak mohou získat osvědčení, které je ekvivalentem českého vysvědčení, řekla zakladatelka Českých škol bez hranic Lucie Slavíková-Boucher. Příští týden se na konferenci do Prahy sjedou zástupci škol z celého světa, proberou třeba specifika bilingvní výchovy.

Fotbal - ilustrační foto.

Salcburk senzačně vypadl v LM se soupeřem z Lucemburska

Praha - První senzaci má letošní kvalifikace o fotbalovou Ligu mistrů. Už ve 2. předkole skončil rakouský mistr Salcburk, když překvapivě nestačil na lucemburského outsidera Dudelange. Po porážce 0:1 v úvodním utkání mu v úterý nestačila ani domácí výhra 4:3.

Ilustrační foto

Výzkumný ústav: Regulace bank přijde na 33 miliard eur

Londýn – Regulace bankovního sektoru, kterou prosazuje Evropská unie, přijde finanční domy v příštích třech letech asi na 33,3 miliardy eur (zhruba 858 miliard Kč). Zjistila to studie výzkumného ústavu JWG, z které cituje ekonomický list Financial Times (FT). O předpokládané náklady, které patrně nebudou konečné, se má podělit kolem 8500 finančních institucí ze všech 27 zemí unie.

MANŽELÉ, KOLEGOVÉ I KONKURENTI: vydavatelé časopisů Jana a Igor Sirotovi minulý pátek ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové.

Vydavatelé Jana a Igor Sirotovi o své velké vášni: hodinkách

Hradec Králoové -  Minulý pátek se ve studiu Českého rozhlasu mluvilo hlavně o hodinkách. Hosty Lady Klokočníkové a Miroslava Vaňury v pořadu PéHá totiž byli manželé Jana a Igor Sirotovi, kteří vydávají hned dva časopisy: Dáma a Hodinky, šperky

Volejbalistky Hana Klapalová (vpravo) a Lenka Háječková.

Háječková s Klapalovou opět v boji o evropský bronz neuspěly

Haag - Plážové volejbalistky brněnského Sokola Lenka Háječková a Hana Klapalová skončily na mistrovství Evropy stejně jako loni na čtvrtém místě. V utkání o bronz v neděli turnajové jedničky podlehly Španělkám Lilianě a Else Baquerizové 0:2.

Úspěšně lovili dravce.

Sousedé lovili dravce sekretáře

Linec - Před několika dny uletěl při stavebních pracích v zoo v rakouském Schmidingu africký dravec hadilov písař, tzv. „sekretář“. V pátek odpoledne zahlédl v sadu v Buchkirchenu zdejší občan „komického ptáka“ a „udal ho“.

Ilustrační foto.

Bruntálský advent už pošestnácté

Bruntál - K naladění každoroční předvánoční atmosféry přispívá i festival Bruntálský advent, mezinárodní pěvecký festival sborů dětí a mládeže.

Josef Horálek, seismolog Geofyzikálního ústavu Akademie věd ČR.

Otřesy země na Chebsku stále pokračují

Chebsko /ROZHOVOR/ - Zemětřesení, které na konci léta strašilo obyvatele chebského regionu, přístroje stále zaznamenávají. Otřesy půdy již nejsou tak velké. Přesto podloží pod Chebskem neustále pracuje. I v listopadu se malé otřesy objevily.