Kreativ

ŠTÍTEK: Basilej

Jak se dopracovat idyly

Zase jsem jednou dostala příležitost uvažovat o tom, co znamenají pojmy „kvalita života“ a „blahobyt“. Strávila jsem několik dní ve Švýcarsku a zjistila jsem, že nejde vůbec o zemi upjatou, škrobenou a pedantickou, jak jsem se obávala, ale že tam panuje atmosféra veskrze přívětivá a pohodová.

Ilustrační foto.

Do Slovácka míří Berger

Uherské Hradiště - Druholigoví fotbalisté Slovácka dnes podepíší smlouvu se záložníkem Janem Bergerem. Novému kouči Ladislavu Jurkemikovi se tak splní toužebné přání posílit střed zálohy.

Stará řemesla v Ratibořicích.

Stará řemesla přilákala do údolí stovky lidí

Ratibořice - Vůně medoviny a skořice lákala do dvora Panského hostince po celý víkend stovky návštěvníků Babiččina údolí. Ti byli svědky Dnů starých řemesel, které uspořádalo občanské sdružení Babiččino údolí 2006.

Švýcar Théo Lukac si v Bratislavě prohlíží obraz Jana Zrzavého. Když si v internovém vydání Deníku přečetl, že jsme napsali o jeho cestě za nejslavnějším malířem Vysočiny, poslal z Basileje pytlík vyhlášených perníků Basler Läckerli.

Basilejské perníky se vzpomínkou na Zrzavého pro Deník

Havlíčkův Brod - Zrzavý v Bratislavě: návštěvníci až ze Švýcarska – tak se v Deníku 6. května jmenovala naše procházka reprezentativní výstavou díla Jana Zrzavého v Mirbachově paláci v hlavním městě Slovenské republiky.

 Fanoušci z Valašského Meziříčí v Basileji.

Fanoušci z Valašska se na Euro potkali i s Paroubkem

Basilej - [FOTOGALERIE] Fotbalové Euro 2008 ve Švýcarsku a Rakousku již dva týdny hypnotizuje všechny fanoušky nejrozšířenější kolektivní hry na světě. Výhodná zeměpisná poloha stejně jako před dvěma lety při světovém šampionátu v Německu dovolila spoustě českých fanoušků navštívit zápasy v Rakousku či Švýcarsku naživo.

Trenéři Joachim Löw a Josef Hickersberger si vjeli do vlasů.

Ve středu UEFA rozhodne o Löwovi

Basilej - Ve středu se Evropská fotbalová unie (UEFA) rozhodne, zda a popřípadě jak potrestá trenéry Joachima Löwa a Josefa Hickersbergera.

Střídající Václav Svěrkoš spasil české fotbalisty při úvodním zápase se Švýcarskem na ME. Češi vyhráli 1:0.

Pohádka! Smál se národní hrdina Svěrkoš

Basilej - Z náhradníka se stal během několika minut oslavovaným hrdinou. Útočník Václav Svěrkoš si hned při svém prvním startu na velkém turnaji připsal vítěznou branku a proti Švýcarsku spasil český tým.

Starosta Nasavrk Milan Chvojka si vychutnal první zápas české reprezentace na EURO 2008 přímo v dějišti šampionátu.

EURO 2008: Fotbalová horečka zachvátila i starosty

Chrudim/ Basilej - Starosta Nasavrk Milan Chvojka, starosta Heřmanova Městce Aleš Jiroutek a chrudimský místostarosta Roman Málek fandili českým fotbalistům při prvním zápase šampionátu EURO vBasileji.