Kreativ

ŠTÍTEK: Becherovka

Účastníci konference.

Fontánka s Becherovkou či nápojový lístek s Prosecem za 100 tisíc víří vášně

Hnutí ANO kritizovalo výdaje na pohoštění při nedávné jednodenní konferenci reVIZE a označilo ji za volební propagaci. "Tak máme na čtyři sta účastníků a skvělých odborníků z celé republiky, kteří k nám přijeli pomoci řešit naše problémy, pohostit párkem a gothajem?" odmítlo kritiku vedení kraje. Podle hejtmana Kulhánka šlo o velmi prestižní akci, na níž byla diskutovaná silná témata.  

Becherovka je český bylinný likér, vyráběný v Karlových Varech společností Jan Becher – Karlovarská Becherovka. 

Úřad povolil spojení společností Jan Becher-Karlovarská Becherovka a MASPEX

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení společností GRUPA MASPEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (MASPEX) a Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a. s., v jehož důsledku má společnost MASPEX získat možnost výlučně kontrolovat společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka spolu s vybranými právy duševního vlastnictví týkajícími se Becherovky, jež jsou ve vlastnictví společnosti Johann Becher GmbH & Co. oHG Likörfabrik. Informoval o tom Martin Švanda, mluvčí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Ilustrační foto.

Polská nápojářská firma Maspex kupuje karlovarskou Becherovku

Polská skupina Maspex kupuje od francouzské společnosti Pernod Ricard českou likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB). Firmy o tom ČTK informovaly v tiskových zprávách. Výši transakce neuvedly. Smlouvu o prodeji firmy podepsaly dnes. Dokončení obchodu se očekává do konce června 2024. Skupina Maspex se stane vlastníkem značky Becherovka spolu s výrobním závodem a skladem v Karlových Varech.

Vánoční trhy v Olomouci 2023, nabídka občerstvení

Kolik za punč a jídlo na vánočních trzích v Olomouci? Tady je nabídka a ceny

Vůně punčů, svařeného vína, bramboráků či klobás se už line kolem stánků na Horním a Dolním náměstí v Olomouci a návštěvníci vánočních trhů mají z čeho vybírat. Kolik letos zákazníci za horké dobroty a nápoje zaplatí? Například stánky s oblíbenými punči mají obdobné ceny jako v loňském roce, u stánků s jídlem si zákazníci o něco připlatí.

Dopravní situace v pondělí ráno kvůli uzavřenému přejezdu v Tuhnicích

Uzavřený přejezd: Situaci sledují policisté. Případně budou řídit dopravu sami

Cesta od Tuhnického mostu k Becherovce trvala po osmé hodině ranní dvacet minut. Dopravní policisté od pondělního rána neustále monitorují situaci v krajském městě, kde může dojít k zácpám kvůli uzavřenému železničnímu přejezdu v Tuhnicích. Kvůli přestavbě je mimo provoz od neděle 19. listopadu a karlovarská veřejnost se oprávněně dopředu obávala dopravního kolapsu. Situace do pondělního dopoledne zatím nebyla ale natolik výrazně dramatická, aby si vyžádala operativní řešení.

Pomník v Karlových Varech.

Karel Schwarzenberg měl blízko k Becherovce. Stál u její privatizace

Někdejší ministr zahraničních věcí, kníže Karel Schwarzenberg, měl blízko také ke Karlovým Varům. Byl totiž u privatizace výrobce neznámějšího českého likéru Becherovka, k němuž došlo na přelomu let 1997 a 1998. Stal se prvním předsedou dozorčí rady v nové společnosti, která Becherovku ovládala. Stalo se tak v květnu roku 1998 a v této funkci vydržel do října 2002.

Oskar Hes a Jan Nedbal ve filmu Bratři

Sobotní magazín Víkend: Příběh o Mašínech jsme neleštili, říká Tomáš Mašín

Hrdinové, nebo vrazi? Už brzy mohou odpověď na tuto otázku hledat sami diváci, do kin totiž vstoupí film o bratrech Mašínech. Příběh o dramatickém útěku na Západ, který dodnes budí emoce, představí čtenářům magazínu Víkend režisér snímku Tomáš Mašín. To o Janu Hamarovi z Chebu netřeba váhat, jestli je klaďas, nebo padouch. Sobotní příloha Deníku prozradí, co všechno tento muž dělá pro své okolí a lidi v něm. A mimo jiné nahlédneme také do světa těch nejbohatších.  

Základ pralinek tvoří cukr, ořechy a čokoláda, ostatní ingredience se mohou lišit

Pralinky slaví svůj mezinárodní den. Dopřejte si rozkoš pro chuťové pohárky

Pralinky jsou luxusem, který si může dovolit každý. Milují je jak malí, tak i velcí. Existuje nepřeberné množství jejich příchutí, takže si každý snadno najde tu svou. Pralinky dokonce mají svůj mezinárodní den, který připadá na 24. června. Ty luxusní se vyznačují použitím kvalitních surovin, mezi nejoblíbenější patří pralinky belgické. Jaká je jejich historie a kolik stojí nejdražší pralinky? 

Dominik Frodl, brankář HC Energie Karlovy Vary.

Přijďte a kupte si permici, vybízí fanoušky Dominik Frodl

/ROZHOVOR/ Největší posilou karlovarské Energie je brankář Dominik Frodl, jenž podepsal tříletý kontrakt po dvouletém působení v Pardubicích. Po vyhraném zápase mu na led přiletělo několik sladkostí „Věřím, že tady se to ale chytí, ale nevím, jak by ta Becherovka dopadla na ledě,“ směje nová gólmanská jednička.

Václav Skuhravý s pohárem pro mistra extraligy.

Hokejista Skuhravý už bude navždy mezi karlovarskými legendami

Program výročního utkání k 90 letům karlovarského hokeje zná svůj další dílek. Součástí ceremoniálu bude i slavnostní vyřazení čísla 34, které je neodmyslitelně spjato s jednou z klubových legend, dlouholetým kapitánem a hráčem, který v barvách Karlových Varů odehrál téměř tisíc soutěžních utkání, Václavem Skuhravým.

Chebský most i jeho okolí si v pátek prohlédly týmy architektů.

Video: Nová podoba křižovatky U Becherovky se bude vybírat ze čtyř návrhů

I když Karlovy Vary čelí šibeničnímu termínu s opravou Chebského mostu, podle ředitele Kanceláře architektury města (KAM) Karla Adamce se může stihnout. V roce 2024 totiž musí být nejpozději rekonstrukce zahájená, tento termín vyplynul z podrobné diagnostiky, kterou Chebský most podstoupil na začátku roku 2020. Pokud se tak nestane, hrozí, že se strategický most z bezpečnostních důvodů dopravě zcela uzavře.

Hlavní bar tvořený jediným solitérním kusem s dřevěnou deskou a integrovaným ambientním osvětlením.

V kancelářích přední české likérky to vypadá jako v drahém baru

Zaměstnanci Becherovky toužili po výraznějších a reprezentativnějších kancelářích, které se na první pohled vyjímají zajímavými prvky. Dočkali se tak poté, co se přesunuli do nových prostor v Centru Stromovka v pražských Holešovicích. Výsledek představuje web soutěže Česká cena za architekturu 2022.

Olomoucké tvarůžky se vyznačují jedinečným aroma a také velmi nízkou energetickou hodnotou. Spořádat jich na posezení talíř ovšem zvládne málokdo.

Stojí za to ochutnat. Speciality, kterými se Češi mohou pochlubit

Každá země má své tradiční speciality, co se týče jídel a nápojů. A naše země se má čím pochlubit. Asi nejznámějším je ve světě české pivo, které je doslova národním nápojem. České pivo a pivovarnictví má dlouhou tradici. Vždyť první pivovar byl založený už roku 993 v Břevnovském klášteře. Za ta léta se už stalo jakousi součástí našeho kulturního dědictví.

Stanové městečko na Rolavě.  Jiří a Bětka Benýškovi z Prahy

OBRAZEM: Stanové městečko i becherovka. Festival ve Varech není jen o filmech

Nasávají atmosféru filmového festivalu co nejdéle a stačí jim k tomu stan, spacák a nějaké peníze na vstupenky. Řeč je o návštěvnících filmového svátku v Karlových Varech, kteří zamířili do stanového městečka v rekreačním areálu Rolava. Někteří jsou mazáci, kteří sem míří poněkolikáté, jiní jsou ve Varech poprvé. Těší se ale úplně stejně.

Děkovačky Litvínova v sezoně 2006/2007 - Výhru nad Znojmem oslavili Litvínovští se Znojemskými okurkami

FOTO: Když „trollil" Litvínov. Znojemské okurky, Becherovka či roztrhané Kladno

Sezona 2006/2007 se do kroniky hokejového Litvínova nezapsala zlatým písmem, „chemici" skončili se Šlégrem i Reichelem v sestavě až dvanáctí. Proslavily ji ale děkovačky, které s chutí režíroval právě obránce, později trenér a generální ředitel Severočechů. Pro mnohé hráče a hlavně fanoušky soupeře byly trnem v oku, dnes by byly brány za solidní trolling. Posuďte sami: po vítězství nad Znojmem voněly na ledě okurky, skolení Karlových Varů se slavilo douškem Becherovky, po zisku tří bodů nad Vsetínem svištěly vzduchem valašky. Pozápasových vítězných oslav bylo spoustu, chyběl už jen populární Šlégr na koni. 

Další ročník Sněhulákiády se na Karlovarsku uskutečnil.

FOTO: Takhle řádily děti ve sněhu a v závějích. Byla to legrace

Kdo ví, možná to byl právě plakát, navržený krásnou karlovarskou výtvarnicí Zuzanou Hájkovou, kdo vytáhl děti a jejich rodiče od pc a televizí a v sobotním dopoledni je přivedl k zastávkám vlaku, jedoucího romantickou zasněženou krajinou z Karlových Varů do Krušných hor.

Ladislav Muška, spisovatel.

Silvestr 1955. Glosa semilského rodáka Ladislava Mušky

Silvestrovské představení v divadle je vždy delší o „vylepšení“ pro pobavení diváků a ve zpěvu se objevují různé nepůvodní texty. Ve zpěvohře „Fra Diavolo“ je k tomu spousta příležitostí, protože se v ní nejen zpívá, ale je tam spousta mluvených rolí.

Ruská ambasáda v Praze

Vyhoštění diplomatů rozhořčilo ruská média. Praha chce vyhovět USA, míní

Vyhoštění 18 pracovníků ruské ambasády v Praze, kteří byli identifikováni jako agenti tajných služeb, vyvolalo rozhořčené reakce některých ruských médií, všímá si opoziční zpravodajský portál Nastojaščeje vremja. Někteří ruští komentátoři se snaží situaci zlehčit vtípky o becherovce či pivu, další přicházejí s teoriemi, že za kroky české vlády stojí snaha vyhovět USA nebo že Praha jednala z vůle Washingtonu.

Graffiti už zdobí podchod u Becherovky. Autorem malby je Real143. Ne všechno zde je ale umělecké, ne všechny tagy a obrázky jsou kvalitní. Je vidět, že amatérská tvorba pokulhává.

OBRAZEM: Šedivé plochy v Karlových Varech ozdobí díla sprejerů

V Karlových Varech je řada opěrných zdí, podchodů i jiných ploch, které by mohly zdobit povolené nasprejované malby. Odbor technický karlovarského magistrátu už má seznam přibližně dvanácti určených ploch, Kancelář architektury města (KAM) k nim aktuálně přidala ještě dalších sedm.

Navzdory lockdownu voněla v Zámecké zahrádce grilovaná kolena. 6.3. 2021

Lockdown? Vyhlášená grilovaná kolena si rozebrali místní

Jedlo se očima. Grilovaná kolena jsou vyhlášenou specialitou konické Zámecké zahrádky. Aktuální lockdown však jejich obvyklé množství výrazně omezil. Tradiční přespolní zákazníci dorazit nemohli, místní si však šťavnatou delikatesu ujít nenechali.

Starosta Furth im Wald Reinhold Macho, místostarosta Domažlic František Budka, zástupce starosty České Kubice Jiří Balcar a zástupce vedoucího hlavního celního úřadu ve Weidenu stříhali 1. března 1996 na Ovčím vrchu / Hochstraße zelenou stuhu.

Před 25 lety otevřeli přechod na Ovčím vrchu. Událost doprovázela sněhová bouře

Dva celníci drželi zelenou stuhu jako symbol zeleného hraničního přechodu a na stole stála váza s narcisy. Nevlídné mrazivé počasí doprovázela sněhová bouře. Chystal se však historický akt, který přilákal řadu lidí. 1. března uplynulo 25 let ode dne, kdy byl otevřen hraniční přechod přes Ovčí vrch / Hochstrasse u Folmavy.

Rozhledna Salingburg. Neobyčejná malá rozhledna ve Františkových Lázních upoutá váš pohled. Je totiž vystavěná tak, aby vypadala jako zřícenina středověkého hradu.

Kouzla lázní západních Čech: pomyslný trojúhelník srší klidem a pohodou

Pokud někoho láká putování po léčebných a minerálních pramenech, musí do severozápadních Čech. Nikde jinde u nás není taková koncentrace lázní jako právě tady. Kromě lázeňských kolonád a léčebných procedur se ale lze těšit i na jiné zážitky. Třeba krásnou přírodu plnou zvěře nebo zmenšené modely českých památek.