Kreativ

ŠTÍTEK: Becherovka

Růžena Rajšlová z Vojkovic

Růžena Rajšlová je nejstarší občankou Vojkovic v historii

Vojkovice – „Že vás to ještě baví chodit sem každý rok," přivítala Růžena Rajšlová vojkovickou starostku Janu Koberovou, sotva vstoupila do dveří. Navíc nepřišla s prázdnou, v rukou nesla kytici a dárkový balíček, aby mohla usměvavé seniorce popřát k jejím narozeninám.

Ilustrační foto.

Nejstabilnější českou firmou je Karlovarská Becherovka

Praha - Nejstabilnější českou firmou je Jan Becher - Karlovarská Becherovka. Společnost získala ocenění Czech Stability Award za rok 2014 od poradenské společnosti Bisnode. Ta zároveň zveřejnila žebříček sta tuzemských nejstabilnějších firem.

Porcelánové slavnosti přilákají každoročně stovky lidí.

K vidění je křehká krása. Jsou tu jarní porcelánové slavnosti

Karlovy Vary - Jubilejní 20. ročník Jarních porcelánových slavností připravila na první květnový víkend porcelánka Thun 1794. Na prostranství před Grandhotelem Pupp bude možné od pátku do neděle obdivovat křehkou krásu a také nakoupit ve 23 prodejních stáncích porcelán, ale taktéž sklo.

ZAKLADATEL MĚSTA Karel IV., tak jak ho obvykle vídají lidé během slavnostního zahajování lázeňské sezony.

Karel IV. dostane nové šaty

Karlovy Vary - Ani vypůjčené, ani neautentické. Král Karel IV., zakladatel Karlových Varů, obdrží od města zbrusu nové šaty. A pochlubí se s nimi při letošním zahájení lázeňské sezony, které se v Karlových Varech koná od pátku 1. května do neděle 3. května.

S ochutnávkou 282 pálenek byli návštěvníci XX. koštu slivovic v Jankovicích spokojeni.

V Jankovicích koštovali rekordní počet pálenek

Jankovice /FOTOGALERIE/ – Čas určený na Slovácku pro košty slivovic a ostatních pálenek nabral v sobotu na obrátkách. A tak zbystřili ti, kteří si některý z nich Slovácku pořádaných nechtěli nechat ujít.

Masopust v Otročiněvsi

V Otročiněvsi se jedlo, pilo a tancovalo

Otročiněves – Mráz, nemráz. Přestože v sobotu mrzlo ostošest, lidem, kteří se kolem poledne sešli na prostranství před restaurací U Ježíška v Otročiněvsi, to nevadilo.

Ze setkání Čechů a Němců na hranici mezi obcemi Lísková a Höll 26. ledna 1990.

FOTO: Před pětadvaceti lety na Lískové stříhali dráty

Lísková /FOTOGALERIE/ – Právě dnes, 26. ledna 2015, uplynulo 25 let od symbolické akce, která na česko-německé hranici stvrdila zásadní změny politického uspořádání, ke kterým došlo před čtvrtstoletím ve střední Evropě.

Ilustrační foto.

Krušnohorské derby má favorita, Vervu

Karlovy Vary – Ať už Energie, nebo tehdejší Becherovka, dokázala hrát s Litvínovem vyrovnané utkání a vyhrávat. V sezonách, ozdobených stříbrnými a zlatými medailemi, pak energetici přes Litvínov přešli i ve čtvrtfinále play-off.

Ilustrační foto.

Deník radí: Zahřejte se! Zima není jen o grogu a svařáku

Není to jen čaj, svařák, medovina nebo punč, které dokážou v zimě zahřát na těle i u srdce. Teplý se dá pít i v poslední době oblíbený cider, jindy vychlazené pivo nebo silnější destiláty. Co by vám mohlo zachutnat, jak si nápoj připravit a na co si dát pozor?

Ilustrační foto.

Deník radí: Zahřejte se! Zima není jen o grogu a svařáku

Praha /INFOGRAFIKA/ - Není to jen čaj, svařák, medovina nebo punč, které dokážou v zimě zahřát na těle i u srdce. Teplý se dá pít i v poslední době oblíbený cider, jindy vychlazené pivo nebo silnější destiláty. Co by vám mohlo zachutnat, jak si nápoj připravit a na co si dát pozor?

Ilustrační foto.

Chcete si udržet váhu? Vyhněte se tvrdému alkoholu

Praha – Kdo si chce udržet váhu a sváteční dny si nedovede představit bez přípitku, měl by podle odborníků volit nápoje s nižším obsahem alkoholu, jako je vinný střik, a měl by vynechat tvrdý alkohol. Zatímco 100 gramů bílkovin nebo sacharidů obsahuje průměrně 1700 kilojoulů, alkohol má ve stejném množství zhruba 2900 kilojoulů, tedy 1,5 krát víc.

Nový generální ředitel JBKB Marc Beuve-Mery (vlevo) a odcházející ředitel Anthony Schofield.

Novým generálním ředitelem společnosti Jan Becher bude Marc Beuve-Mery

Karlovy Vary - S koncem letošního kalendářního roku dojde k plánované změně na postu generálního ředitele společnosti Jan Becher Karlovarská Becherovka, a.s. (JBKB), který posledních šest let úspěšně zastával Anthony Schofield. Na pozici generálního ředitele JBKB od 1. ledna 2015 nastupuje Marc Beuve-Mery.

Ilustrační foto.

V Bruntále je prý nejdráž

Region - Je to nespravedlnost: Na Bruntálsku je obtížná sociální situace, vysoká nezaměstnanost a navíc ještě vyšší ceny v supermarketu, než jinde.

Ilustrační snímek

Tým Sádku si s futsalem rychle potykal

Sádek/Litomyšl - Krajský futsalový přebor má za sebou pět odehraných kol a všechny celky již odehrály devět střetnutí. Z dvojice zástupců svitavského regionu se zatím o poznání lépe daří Sádku, který přešel do futsalových soutěží ze sálové kopané a adaptoval se bleskově.

Návrh Martina Přibíka.

O nejúspěšnějším designérovi i letos rozhoduje veřejnost

Karlovarský kraj - Veřejnost má již po páté možnost vybrat vítěznou skleničku soutěže Becherovka Pohár českých designérů, která je v České republice pořádána od roku 2009. I do letošního ročníku soutěže byl přihlášen vysoký počet návrhů nových becherek, a tak neměla šestičlenná porota při výběru pěti finalistů vůbec snadný úkol. Veřejné hlasování, které probíhá na stránce www.becherovka.cz, trvá až do 18. ledna 2015.

Ilustrační foto.

Šéfové Stocku a Becherovky na konci roku skončí ve funkcích

Praha – Šéf likérky Stock Petr Pavlík na konci roku po pěti letech skončí ve funkci. Nahradí jej polský manažer Marek Malinowski, který v minulosti řídil obchodní aktivity Stocku v Polsku. Z funkce na konci roku odejde i šéf likérky Jan Becher – Karlovarská Becherovka a.s. Anthony Schofield, jeho nástupce firma zveřejní v následujících měsících.

ZÁJEM O NÁVŠTĚVU některých továren v Karlovarském kraji, ale také o jejich produkty, roste. Potvrzují to i tisíce lidí na letošních Porcelánových slavnostech v Karlových Varech.

Tisíce návštěvníků. Ve fabrikách!

Karlovarsko - Nejedno muzeum nebo památkový objekt by mohl závidět návštěvnost, jakou se chlubí tři fabriky z Karlovarska. Do novorolské porcelánky Thun 1794 a dvou neméně tradičních karlovarských podniků, sklárny Moser a likérky Jan Becher, se letos podívá dohromady možná přes 100 000 návštěvníků. Tradiční producenti s hlubokými historickými kořeny za to vděčí rovněž projektu Fabrik Tour Porcelan & Glass & Liquer i rostoucímu zájmu o takzvanou industriální turistiku.

Ilustrační foto.

Likérce Jan Becher vzrostl za rok zisk více než dvojnásobně

Karlovy Vary/Paříž - Likérce Jan Becher - Karlovarská Becherovka a.s. (JBKB) ve finančním roce končícím v červnu 2014 vzrostl zisk před zdaněním více než dvojnásobně. Dosáhl 392 milionů korun oproti předchozím 171 milionům. Tržby se zvýšily o devět procent na 1,317 miliardy korun. Výsledky se tak vrátily na úroveň před prohibicí. Auditované výsledky poskytl mediální zástupce společnosti Pavel Tesař. JBKB je součástí francouzské společnosti Pernod Ricard, které zisk za uplynulý finanční rok ale klesl.

Zní to jako z hororu, ale pokud se vám v těchto dnech přimotá pod nohy potkan s dlouhým ocasem, pak se můžete odporem otřást, ale divit ne. Tato zvířata se totiž v Karlových Varech přemnožila.

Potkani terorizují Karlovy Vary

Zní to jako z hororu, ale pokud se vám v těchto dnech přimotá pod nohy potkan s dlouhým ocasem, pak se můžete odporem otřást, ale divit ne. Tato zvířata se totiž v Karlových Varech přemnožila.

Zní to jako z hororu, ale pokud se vám v těchto dnech přimotá pod nohy potkan s dlouhým ocasem, pak se můžete odporem otřást, ale divit ne. Tato zvířata se totiž v Karlových Varech přemnožila.

Potkani terorizují Karlovy Vary

Karlovy Vary - Zní to jako z hororu, ale pokud se vám v těchto dnech přimotá pod nohy potkan s dlouhým ocasem, pak se můžete odporem otřást, ale divit ne. Tato zvířata se totiž v Karlových Varech přemnožila.

Nová vzorkovna porcelánky G. Benedikt v karlovarských Dvorech.

Porcelánka ve Dvorech má novou vzorkovnu, zařídil ji Olgoj Chorchoj

Karlovy Vary - Unikátní vzorkovnou se může pochlubit karlovarská porcelánka G. Benedikt. Je dílem renomovaného pražského studia Olgoj Chorchoj a továrně nyní umožní lepší prezentaci jejích produktů. Především pak názornou ukázku rozdílnosti jednotlivých značek. Ať už vyráběných pod známkou G. Benedikt, Lilien Austria či Langenthal Swiss. Vybudování vzorkovny zapadá do současné marketingové koncepce porcelánky, a to investovat do obchodu a podpory prodeje.

Miloš Zeman v Jičíně v roce 2012.

Miloš Zeman se po Jičíně neprojde poprvé

Jičín – Miloš Zeman, jehož návštěva města se uskuteční právě dnes, se k nám nepodívá poprvé. Poslední oficiální návštěva se uskutečnila 17. září 2012. V té době nynější prezident nezastával žádnou veřejnou funkci.