Kreativ

ŠTÍTEK: Becherovka

Ilustrační foto.

Noc divadel bude vonět becherovkou

Karlovy Vary, Cheb - Hned dvě velká města v Karlovarském kraji se připojí tuto sobotu k unikátnímu evropskému projektu European Theatre Night, tedy Noci divadel.

Miloš Zeman se samopalem a svou oblíbenou Becherovkou.

Zeman má nový samopal s Becherovkou. Na novináře

Prezident Miloš Zeman si návštěvu Plzeňského kraje pochvaloval. V Nepomuku mu totiž udělali radost novým originálním dárkem - dřevěnou maketou samopalu, který má jako zásobník lahev karlovarské Becherovky.

Hokejisté karlovarské Energie (v bílém) si to rozdali v posledním utkání baráže s Motorem České Budějovice.

Extraligová éra karlovarského hokeje skončila

Karlovy Vary – Na poslední extraligové utkání letošní sezony a zřejmě i na delší dobu historie karlovarského klubu si našlo cestu 4291 diváků a ti se dočkali vítězství karlovarských barev v poměru 1:0.

Ilustrační foto

Prezidenta Zemana přivítá hejtmanka a kapela Old Boys

Karlovarský kraj - Setkání s vedením kraje, zastupiteli, starosty obcí a měst, studenty i zaměstnanci firem v regionu, to vše čeká prezidenta Zemana s chotí Ivanou při jejich další návštěvě Karlovarského kraje.

Studie interiéru dopravního terminálu.

Proti terminálu se zvedla vlna protestů

Karlovy Vary - Nejprve to byl mírný odpor, který se nyní zvedl v ohromný protest. Odborná veřejnost, inženýři, architekti, hydrogeologové, právníci, realitní makléři, podnikatelé a lidé se dokázali sjednotit na společném stanovisku proti výstavbě integrovaného dopravního terminálu a souvisejících staveb v ulicích Varšavská a Horova.

Ilustrační foto.

Roční zisk majitele Becherovky výrazně stoupl

Paříž - Francouzský výrobce alkoholických nápojů Pernod Ricard zvýšil v uplynulém finančním roce čistý zisk o 43 procent na 1,255 miliardy eur (34 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Pernod Ricard vlastní mimo jiné českou likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) a je druhým největším výrobcem lihovin na světě za britskou firmou Diageo.

ilustrační foto - dechová zkouška

S flaškou v krvi jel řidič pro další pití

Praha - Vypít láhev becherovky muži nestačilo; sedl do auta a jeli si pro další dávku něčeho ostřejšího. Tak lze shrnout příběh ze sobotního podvečera v Horních Měcholupech, o kterém v úterý informovala pražská městská policie.

Nový šéf karlovarské likérky Tomáš Bryzgal.

Tajemství Becherovky střeží Tomáš Bryzgal

Karlovy Vary - Dalším v pořadí, kdo převzal do svých rukou tajný recept ikonického karlovarského likéru Becherovka, je Tomáš Bryzgal. Ten se stal novým ředitelem výrobního závodu Jan Becher Pernod Ricard.

Perem studenta 2. kolo: Jan Hůla, Gymnázium EDUCAnet Ostrava

Regionální Deník společně s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem, náměstkyní hejtmana pro oblast školství a mládeže, sportu a tělovýchovy Věrou Palkovou a náměstkem ústředního školního inspektora Ondřejem Andrysem organizuje první ročník soutěže pro středoškoláky s názvem Perem studenta.

Ludmile Cenkové bude dvacátého dubna rovných sto let. S mírným předstihem už jí popřála ladenská starostka Renáta Priesterrathová.

Cenková slavila stovku. Recept na dlouhověkost? Po ránu si dá trochu becherovky

Ladná – Rovných sto let oslaví za dva dny Ludmila Cenková. K úctyhodnému věku jí na Obecním úřadě v Ladné popřála také starostka Renáta Priesterrathová a ředitelka okresní správy sociálního zabezpečení Sylva Vlašicová. Od gratulantů dostala oslavenkyně květiny, koš plný různých dobrot, pamětní medaili Ladné i knihu Lidé, kroje, tradice.

Karel Mlejnek

Smutný rekord deseti porážek v řadě vyrovnán

Karlovy Vary – Hokejisté karlovarské Energie se naposledy představili vlastním divákům ve skupině o umístění Tipsport extraligy a před startem baráže nebodovali ani v tomto duelu. Prohrou 2:5 s Vítkovicemi vyrovnali smutný klubový rekord v porážkách, který je z roku 1997. Tedy ze sezony, kdy Energie, tehdejší Becherovka, vstoupila do extraligy.

Jaromír Čejka se spolu se svým lezeckým kolegou vypravil do rakouské Anlauftal Eisareny, aby se pokusil zdolat uznávanou třísetmetrovou lezeckou cestu po ledu.

Pokus nám nevyšel, tak jsme tam pověsili pytel

Nové Město na Moravě - Předseda novoměstského horolezeckého oddílu Trip Team Jaromír Čejka si svou vytrvalost, um a sílu nezkouší pouze na „domácím písečku". Lákají ho i jiná místa, než jen oblíbená domácí destinace Žďárské vrchy. Jeho nedávný výjezd za lezením po ledu do Anlauftal Eisareny cestou Mordor je toho jasným důkazem.

Ilustrační foto.

Karlovarské Becherovce klesl loni čistý zisk na polovinu

Karlovy Vary - Likérce Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) klesl ve finančním roce 2014/2015 čistý zisk na polovinu. Becherovka vydělala v roce do loňského června 157,3 milionu korun, o rok dříve to bylo 335 milionů korun. O výsledcích dnes píše zpravodajský deník E15. Tržby, které firma oznámila už v srpnu, mírně vzrostly na 1,33 miliardy korun.

Ilustrační foto.

Na červenou do křižovatky nelez!

Karlovy Vary - Červená na semaforu nezastavila jednačtyřicetiletou řidičku renaultu, která vjela v ranních hodinách do křižovatky „u Becherovky" v centru Karlových Varů.

Z vraždy 81leté matky své bývalé přítelkyně se před Městským soudem v Praze zpovídal 37letý Bulhar Rosen Dimitrov Mitkov.

Cizinec, který ubil nemohoucí seniorku, dostal sedmnáct let

Praha /FOTOGALERIE/ - Trest odnětí svobody v trvání 17 roků - a k tomu ještě vyhoštění z České republiky na neurčito. Takový verdikt, který zatím není pravomocný, vyslechl ve čtvrtek u Městského soudu v Praze 37letý Bulhar Rosen Dimitrov Mitkov, který před osmi měsíci zavraždil téměř nepohyblivou seniorku z Nuslí.

Z vraždy 81leté matky své bývalé přítelkyně se před Městským soudem v Praze zpovídal 37letý Bulhar Rosen Dimitrov Mitkov.

Ubití matky expartnerky vysvětlil cizinec opilostí

Praha /FOTOGALERIE/ - Nadávala mi a vystartovala na mě s holí. Těmito slovy 36letý Rosen Dimitrov Mitkov z Bulharska obžalovaný z vraždy provedené zvlášť trýznivým způsobem ve středu vysvětloval u Městského soudu v Praze, jak to přišlo, že 27. března umlátil v bytě v ulici Na Jezerce v Nuslích seniorku, která byla matkou jeho přítelkyně. Vlastně bývalé přítelkyně.

Ilustrační foto.

HOKEJBAL: Opava - Karlovy Vary 7:1

Hokejbalisté Karlových Varů si v Opavě neškrtli. Slezané dokonale splnili roli favorita a tým z města Becherovky vůbec nešetřili. Oslabenému celku na dalekou cestu zpět nadělili sedmičku.

Pavel Tvaroh otevírá v Praze podnik, jaký v Česku není.

Pavel Tvaroh, světově proslulý barman z Mostecka, otevírá bar v Praze

Praha – Londýnskou barovou scénu si doslova podmanil, teď vplouvá na tu pražskou. Pavel Tvaroh z Meziboří, jehož jméno je v barmanském světě obrovským pojmem, otevírá v české metropoli podnik, který bude, stejně jako jeho londýnský Lounge Bohemia, přenášet návštěvníky tak trochu do jiného světa a překvapovat je koktejly, které na první pohled vůbec nevypadají jako koktejly. Z mojita se tu kouří. Další drink lze pít až po přelití vanilkové cukrové vaty. Pavel Tvaroh je král takzvané molekulární mixologie. Některé jeho drinky se totiž musí kousat. „Jak dlouho bude bar v Praze otevřen? To nevím," říká excentrický muž, jenž v devatenácti letech opustil Mostecko a vypracoval se v mága, jehož si často najímají i světoznámé obchodní značky.

Karlovarské becherovce se na trzích daří.

Becherovka dosáhla obratu 1,332 miliardy

Karlovy Vary - Likérka Jan Becher Karlovarská Becherovka (JBKB) ve finančním roce 2014/2015 dosáhla obratu 1,332 miliardy korun. Její provozní výsledek před zohledněním jednorázových nebo mimořádných výnosů a nákladů dosáhl 204 milionů korun. Informoval o tom mediální zástupce firmy Lukáš Jungbauer.

Ilustrační foto.

Karlovarská Becherovka dosáhla obratu 1,332 miliardy korun

Karlovy Vary – Likérka Jan Becher – Karlovarská Becherovka (JBKB) ve finančním roce 2014/2015 dosáhla obratu 1,332 miliardy korun. Její provozní výsledek před zohledněním jednorázových nebo mimořádných výnosů a nákladů dosáhl 204 milionů korun. ČTK o tom dnes informoval mediální zástupce firmy Lukáš Jungbauer. 

Ilustrační foto.

V extrémních vedrech se zvýšila konzumace alkoholu u mladistvých

Praha - Pražská policie zaznamenala v létě, kdy Česko zasáhla silná vedra, zvýšené pití alkoholu u mladistvých. Problém s prodejem lihovin lidem pod 18 let je prý také v asijských večerkách, řekl dnes šéf pražské protidrogové policie Jaroslav Badin. Statistiky popíjejících dětí policie prý nemá, z výzkumů ale vyplývá, že alkohol pije v 15 letech pravidelně 33 procent českých dívek a 44 procent chlapců. Čísla podle Badina odpovídají policejní praxi.

Ilustrační foto.

Před 175 lety zemřel otec Becherovky, lékárník Josef Vitus Becher

Praha - Jako žaludeční kapky Anglická hořká se před dvěma stoletími začala prodávat Becherovka, přezdívaná řadu let třináctý léčebný pramen Karlových Varů (i po roce 1965, kdy byl zpřístupněn pravý 13. pramen). U zrodu tohoto bylinného likéru stál Josef Vitus Becher, karlovarský lékárník a obchodník, od jehož úmrtí uplyne v pondělí 175 let, a anglický doktor Frobrig. Do Anglie se přitom Becherovka dostala až v roce 1938, kdy už se vyvážela do padesátky zemí světa.

NA STÁČENÍ košer šarže bylinného likéru dohlédl mašgiach (rituální kontrolor) Václav Bittner z Židovské obce Praha.

Karlovarská likérka stočila první košer edici

Praha, Karlovy Vary - Historicky první košer edici Becherovky Original uvede letos v červenci na trh karlovarská likérka Jan Becher Karlovarská Becherovka. Přidělení košer certifikátu s mezinárodní platností předcházela detailní kontrola složení, výrobního procesu i technologií, kterou provedl rabín a vedoucí kašrut oddělení Menachem Kalchheim, schválený vrchním rabinátem Izraele.

Ředitel Vladimír Darebník ukazuje láhev košer Becherovky - original, kterou začala 16. července stáčet karlovarská likérka Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB). Certifikovaný likér zamíří zejména do Izraele.

Becherovka vyrobila první košer várku, zamíří hlavně do Izraele

Karlovy Vary - První várku 20.000 lahví košer Becherovky - original dnes začala stáčet karlovarská likérka Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB). Certifikovaný likér zamíří zejména do Izraele. JBKB jej chce ale nabízet i na dalších trzích, v Rusku nebo USA, kde je také silné zastoupení židovské komunity, řekl dnes výrobní ředitel JBKB Vladimír Darebník.

PRODAVAČ párků se svým ohřívačem v Německu.

Dééjte si Wärschtlamo, chutný páreček z Hofu

Karlovy Vary - Víte, co to je Wärschtlamo? Moderní hot dog se stopadesátiletou tradicí. A jako mají Karlovy Vary becherovku, tak touto ohřívanou klobásou s houskou se chlubí německý Hof. A Karlovaráci a návštěvníci lázeňského města budou moci tuto pochutinu ochutnat v areálu Linhart v lázeňských lesích už zanedlouho.