Kreativ

ŠTÍTEK: Becherovka

V Náchodě se Havel setkal se svým polským protějškem a poobědval s ním v Pekle.

V Náchodě se Havel setkal se svým polským protějškem

Náchod - Další z návštěv prezidenta - nyní už České republiky - se konala 19. března 1996 v Náchodě. Zde se Václav Havel setkal se svým polským protějškem Alexanderem Kwasniewskim, se kterým v Malé jednací síni radnice hovořili o perspektivách evropské integrace a začleňování východoevropských zení do NATO a EU.

Ilustrační foto.

Becherovce vzrostl loni zisk na 208 milonů

Karlovy Vary - Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) zvýšila zisk ve finančním roce 2010/2011 na 208 milionů korun. Je to o 29 milionů více než v předchozím období.

V srdci festivalu u červeného koberce se poutník cítil poněkud nesvůj. Už se těšil do okolních lesů.

Český poutník: Poutník ve filmovém ráji

Začátkem letních prázdnin se Karlovy Vary pravidelně stávají hlavním evropským městem kinematografie. Do nejznámějšího českého lázeňského města míří desetitisíce milovníků kouzelného světa filmů. V tomto čase se tedy i mé toulavé boty vydaly tímto směrem.

Pracovníci firmy Pernod Ricard nabádají řidiče k jízdě bez alkoholu za volantem.

U pump se varovalo před pitím

Holešovice – Sezóna dovolených startuje. V pondělí se tak řidiči mohli setkat s lidmi, kteří rozdávali propagační materiály a varovali před zneužíváním alkoholu.

Křest nového loga

Starorežná má nové logo, strom už není zelený

Prostějov /FOTO, UPRAVENO/ – Prostějovská Palírna u Zeleného stromu Starorežná Prostějov mění svůj zavedený erb. „Strom palírny jako pokračovatel tradice v novém logu zůstává. Doplňuje jej český granát coby symbol společnosti Granette. Logo pak má tvar soudku, což odkazuje na nádoby, v nichž lihoviny zrají,“ představil novou podobu značky ředitel společnosti Pavel Kadlec.

ilustrační foto.

Bar v Bynině vyraboval neznámý lump

Bynina – Bar v Bynině na Vsetínsku navštívil v noci na úterý 25. ledna zatím neznámý mlsoun. Dovnitř se dostal oknem, které před tím vypáčil.

Ludvík Ješátko

Na vrchol se Pacovské strojírny dostaly v krizi

Pacov – Významný hráč na poli výroby minipivovarů, lihovarů, pěstitelských pálenic, tlakových nádob a mnoha dalších technologických celků, Pacovské strojírny, se s krizí popral tak, že dosáhl historicky nejlepších hospodářských výsledků.

Zakladatelem Grand Restaurant Festivalu, je Pavel Maurer, známý především jako vydavatel každoročního žebříčku nejlepších českých restaurací.

Grand Restaurant Festival povznese do nebe lahůdek

Ostrava - V Ostravě v sobotu začíná zajímavá akce, která milovníkům dobrého jídla nabídne kulinářské speciality za příznivé ceny. Ve třech restauracích potrvá Grand Restaurant Festival až do půlky února.

Zakladatelem Grand Restaurant Festivalu, je Pavel Maurer, známý především jako vydavatel každoročního žebříčku nejlepších českých restaurací.

Grand Restaurant Festival povznese do nebe lahůdek

Ostrava -V Ostravě v sobotu začíná zajímavá akce, která milovníkům dobrého jídla nabídne kulinářské speciality za příznivé ceny. Ve třech restauracích potrvá Grand Restaurant Festival až do půlky února.

K stému výročí života poblahopřála Jarmile Zajícové z Rokycan i místostarostka města Marie Hlávková a starosta Vladimír Šmolík (vlevo). Nechyběl ani ředitel okresní správy sociálního zabezpečení Luboš Koubík.

Stoleté Jarmile Zajícové chutná rum i husa

Rokycany - „Kdepak jste,“ vítala včera, 12. ledna,hosty nastrojená Jarmila Zajícová z Rokycan, která se právě dnes dožívá sta let. Po gratulacích od představitelů Rokycan všechny překvapila bravurně vyvedeným podpisem do kroniky města.

Obránce Miroslav Diblík v utkání ma ledě Tábora

Dvanáctá sezona v dresu Baníku

Sokolov – V hokejové Kanadě, lebedící si ve statistikách a tradicích, by byl zřejmě adeptem na cenu za věrnost a jeho dres by také patrně po skončení kariéry zamířil pod střechu arény klubu.

Ilustrační foto

Dáte si rádi skleničku? Nejméně nebezpečný je vinný střik

Vinný střik je nejméně nebezpečný pro štíhlou linii, zatímco destiláty jsou kalorické bomby, říká odbornice na zdravou výživu Marie Hrudková. Pro silvestrovské oslavy doporučila střiky z bílého nebo červeného vína a šampaňské. Varovala, že alkohol nespaluje tuky, jak se traduje, naopak pomáhá jejich ukládání v těle. Problém také je, že zvyšuje chuť k jídlu.

Marie Třešňáková neskrývala při oslavě 107. narozenin radost z dárků.

Nejstarší obyvatelka kraje dostala svůj milovaný

Jirkov – Přibližně před třiceti lety jí lékaři prorokovali, že nebude žít déle než jeden rok. Včera Marie Třešňáková oslavila 107. narozeniny. Je nejstarší obyvatelkou Ústeckého kraje a druhou nejstarší v rámci celé země.

Čiperná Marie Třešňáková slaví 107. narozeniny. Dětství prožila v Útěchově u Moravské Třebové a měla pět sourozenců. Bývalá prodavačka a žena v domácnosti neměla se svým manželem děti. Nyní žije v Domově pro seniory v jirkově na Chomutovsku.

Nejstarší obyvatelka kraje dostala svůj milovaný 'lék'

Jirkov – Přibližně před třiceti lety jí lékaři prorokovali, že nebude žít déle než jeden rok. Marie Třešňáková oslavila 107. narozeniny. Je nejstarší obyvatelkou Ústeckého kraje a druhou nejstarší v rámci celé země.