Kreativ

ŠTÍTEK: Becherovka

JUBILANTKA. Ten, kdo přišel 3. dubna poblahopřát Anně Vachelové ke stým narozeninám, si nutně musel myslet, že jde o chybu v rodném listě. Při hodnocení pohody, smyslu pro humor i zdravotního stavu by oslavenkyni každý hádal o třicet let méně.

Anna Vachelová slavila sté narozeniny

AKTUALIZOVÁNO/Vacov - Dva císaře, deset prezidentů, monarchii, republiku i protektorát. To vše a mnoho dalšího na vlastní kůži prožila Anna Vachelová z Rohanova na Vacovsku, která včera 3. dubna oslavila stoleté narozeniny.

Anthony Schofield, generální ředitel společnosti Jan Becher.

Becherovka se stěhuje do Bohatic

Karlovy Vary — Výroba becherovky se stěhuje do Bohatic, vyrábět by se zde měla už v roce 2011. To je základní informace, kterou v úterý 10. března oznámil generální ředitel společnosti Jan Becher Anthony Schofield na tiskové konferenci v Becher´s Baru v Puppu.

Komplex šesti budov na třídě T. G. M., které patřily Becherovce, koupil karlovarský podnikatel Karel Holoubek.

Domy Becherovky koupil Holoubek

Karlovy Vary — Komplex šesti budov na třídě T. G. Masaryka v centru města, které patřily Becherovce a byly od loňského léta prostřednictvím realitní kanceláře na prodej, má svého kupce — je jím karlovarský podnikatel Karel Holoubek.

Snímek z minulé oslavy narozenin, kdy paní Josefě Odehnalové popřál  i starosta Ostravy-Jihu Karel Sibinský

Nejstarší Ostravanka zemřela

Ostrava - Všichni příbuzní a známí paní Josefy Odehnalové včetně představitelů Ostravy-Jihu se ještě minulý týden těšili na neděli. Nejstarší občanka Ostravy chtěla totiž oslavit své 104. narozeniny.

Ilustrační foto.

Chodov zakončil pětidenní soustředění

Chodov — Herní soustředění, které absolvovali od středy do neděle v lázeňském městě hráči nováčka divizní soutěže Spartaku Chodov mají úspěšně za sebou.

Kontroverzní prodej Pivovaru Náchod posvětili zastupitelé.

K prodeji pivovaru Náchod: Kde se pivo vaří...

Náchod - Kde se pivo vaří, tam se dobře daří, kde se pivo pije ,tam se dobře žije…tak zní text jedné staré lidové písně. Tak jako patří Becherovka ke Karlovým Varům, perník k Pardubicím a slivovice k Vizovicím, patří pivo PRIMÁTOR k náchodskému pivovaru a k Náchodu.

Pohled do nástrojárny v hlinecké společnosti ETA.

AKTUALIZOVÁNO: Hlinecká ETA má nové vedení

Hlinsko - Do čela hlineckého podniku ETA se postavil Tomáš Fencl. Nahradil tak ve vedení firmy vyrábějící malé domácí elektrospotřebiče dosavadního předsedu představenstva a generálního ředitele Alberta van Geldera, který odstoupil z osobních důvodů.

Na snímku jsme zachytili mistrovou Jaroslavu Márovou (vlevo) a Evu Montekovou při výrobě dortového medvěda, který se má objevit na narozeninové oslavě.

Cukrářky vyrábějí medvědy a trabanty

Vodňany - Dort ve tvaru medvěda, trabanta, láhve becherovky, houslí, pirátské truhly, společenské hry Člověče, nezlob se! nebo koňskou hlavu z marcipánu. To všechno vyrábějí učnice vodňanského středního odborného učiliště služeb.

Strauss rozvlnil Metropolitní ples

OBRAZEM: Strauss rozvlnil Metropolitní ples

Brno /UMÍ PRIMÁTOR TANCOVAT? PROHLÉDNĚTE SI VIDEO/ - Je sobota půl osmé večer a Besední dům v rozkopané Husově ulici pomalu ožívá. Dámy na vysokých podpatcích se venku choulí do kožichů a jejich partneři si v duchu cestou odpočítávají rytmus a promítají si figury, které znají ještě z tanečních na střední škole. Za malý okamžik začne třetí ročník brněnského Metropolitního ple­su.

Velkou narozeninovou oslavu zažil Domov pro seniory v Pavlovicích u Přerova. Nejstarší obyvatelka tohoto zařízení, Marie Hříbková, zde totiž slavila významné životní výročí - 102 let.

VIDEO: Oslavila 102 let. Stále ji těší zpěv a tanec

Pavlovice u Přerova - /FOTOGALERIE/ Velkou narozeninovou oslavu zažil ve středu Domov pro seniory v Pavlovicích u Přerova. Nejstarší obyvatelka tohoto zařízení, Marie Hříbková, zde totiž slavila významné životní výročí - 102 let.

Velkou narozeninovou oslavu zažil Domov pro seniory v Pavlovicích u Přerova. Nejstarší obyvatelka tohoto zařízení, Marie Hříbková, zde totiž slavila významné životní výročí - 102 let.

VIDEO: Oslavila 102 let. Stále ji těší zpěv a tanec

Pavlovice u Přerova - /FOTOGALERIE/ Velkou narozeninovou oslavu zažil ve středu Domov pro seniory v Pavlovicích u Přerova. Nejstarší obyvatelka tohoto zařízení, Marie Hříbková, zde totiž slavila významné životní výročí - 102 let.

Seniorky Dancers Kladno

FOTO: Becherovkou uchvátily Jihoafričanky, cvičením celé Rusko

Kladno -Kladenský aerobic ukázal naplno svou sílu. Na mistrovství světa v Dubně u Moskvy vybojoval zásluhou Aerobic klubu Dancers tři zlaté medaile a přidal i jedno stříbro. „To jediné mě trochu mrzí. V seniorkách jsme v kategorii step obhajovaly dva světové tituly, ale porazily nás domácí Rusky. Podle mě neoprávněně,“ postěžovala si jinak nadšená trenérka a duše Dancers Lenka Procházková, která se s tímhle týmem loučí. „Děvčata odcházejí na vysokou či maturují. Za tři úžasné roky jim ale chci poděkovat.“

Vánoční trhy na Horním náměstí

Punč už hřeje, olomoucké vánoční trhy jsou v plném proudu

Olomouc - (FOTOGALERIE) Každoroční vánoční trhy odstartovalyminulou středu na olomouckém Horním náměstí. Vánoce před radnicí jsou již tradičně spojeny s pestrou nabídkou vánočních punčů. Mezi více než stotřiceti stánky je možné si horký nápoj s alkoholem vybrat u šestadvaceti prodejců.

Vánoční trhy na Horním náměstí

Punč už hřeje, olomoucké vánoční trhy jsou v plném proudu

Olomouc - (FOTOGALERIE) Každoroční vánoční trhy odstartovaly minulou středu na olomouckém Horním náměstí. Vánoce před radnicí jsou již tradičně spojeny s pestrou nabídkou vánočních punčů. Mezi více než stotřiceti stánky je možné si horký nápoj s alkoholem vybrat u šestadvaceti prodejců.

Vánoční trhy na Horním náměstí

Punč už hřeje, olomoucké vánoční trhy začaly

Olomouc - /FOTOGALERIE+ANKETA/ Každoroční vánoční trhy odstartovaly ve středu na olomouckém Horním náměstí. Vánoce před radnicí jsou již tradičně spojeny s pestrou nabídkou vánočních punčů. Mezi více než stotřiceti stánky je možné si horký nápoj s alkoholem vybrat u šestadvaceti prodejců.

Příznivci Becherovky a současné Energie si řízného obránce Normunda Sejejse pamatují, když ještě brázdil ledovou plochu zimního stadionu v Rybářích ve žluto–modrém dresu.

Manažer Rigy jednal o KHL

Karlovy Vary — Bývalý obránce Becherovky Normunds Sejejs zavítal do Karlových Varů a také do Ostrova.

V křižovatce stát nelze. Strážníci karlovarské městské policie se v posledních dnech soustřeďují na křižovatku ulic Zeyerova a Varšavská.

Spornou křižovatku si ohlídají

Karlovy Vary — Vyústění Zeyerovy ulice na Varšavskou je v posledních dnech ve středobodu zájmu strážníků karlovarské městské policie.

Barmanská soutěž

V Bohumíně soutěžili barmani

Bohumín/ Nejrůznějšími drinky nejrůznějších chutí se včera prezentovali soutěžící na FIZ-cupu junior Bohumín 2008.

Výlov rybníku v Nové Červené Vodě.

Při výlovu voněly rybí speciality

Nová Červená Voda - Podzim je ve znamení výlovů ryb. Druhou sobotu v říjnu vydává pravidelně už osm let své bohatství rybník v Nové Červené Vodě na Jesenicku. Ti, kdo se vydali k malému rybníčku uprostřed lesa, nelitovali.

Aneta Čáňová ze Supíkovic

Nejlepší barmankou je Aneta Čáňová

Česká Ves - Nejlepší mladou barmankou v České republice je Aneta Čáňová ze Supíkovic. Studentka druhého ročníku Hotelové školy Vincenze Priessnitze v Jeseníku zvítězila v sedmém ročníku mezinárodní koktejlové soutěže Bacardi Lázeňský pohár, který se pod organizační taktovkou jesenické hotelové školy konal v hotelu Zlatý Chlum v České Vsi.