Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Pokorný (teolog)

Účastníci soutěže O nejlepší kotlíkový guláš v Kačici

V Kačici soutěžili o nejlepší kotlíkový guláš

Kačice /FOTOGALERIE/ - I přes obrovské vedro, které o prodlouženém víkendu panovalo, se v Kačici na Kladensku rozhodli uspořádat na místním fotbalovém hřišti svoji tradiční pouť spojenou tentokrát se soutěží o nejlepší kotlíkový guláš. Teploty venku sice místy přesahovaly hodně výrazně třicítku, přesto to sedm soutěžních týmů neodradilo od toho, aby i v takové odpolední výhni rozdělali oheň a pokusili se o nejlepší masový výtvor.

Účastníci soutěže O nejlepší kotlíkový guláš v Kačici

V Kačici soutěžili O nejlepší kotlíkový guláš

Kačice – I přes obrovské vedro, které o prodlouženém víkendu panovalo, se Kačičtí rozhodli uspořádat na místním fotbalovém hřišti svoji tradiční pouť spojenou tentokrát se soutěží O nejlepší kotlíkový guláš. Teploty venku sice místy přesahovaly hodně výrazně třicítku, přesto to sedm soutěžních týmů neodradilo od toho, aby i v takové odpolední výhni rozdělali oheň a pokusili se o nejlepší masový výtvor.

Benešovský judista Lukáš Novák (vpravo) získal na poháru bronzovou medaili.

Novák vybojoval na tatami bronz

Chomutov – Třetí turnaj Českého poháru v judu se konal v Chomutově, kterého se zúčastnilo sedm zástupců Benešova a jen Lukášovi Novákovi (na snímku) se podařilo probojovat na stupně vítězů.

Adam Doležal z Benešova se těší ze svojí první judistické medaile, která byla dokonce z toho nejcennějšího kovu.

Zacinkalo sedm medailí

Beroun – Oddíl z Berouna pořádal turnaj k 750 výročí založení města, kterého se zúčastnilo více jak 150 judistů a judistek z 26 oddílů. Z Benešova dorazilo osm mladých bojovníků a bojovnic. Nejúspěšnější byli Adam Doležal, Petr Pokorný a Katka Myslivcová, kteří si vybojovali zlaté medaile.

CENA PRO VÍTĚZE. Fotbalista Ostré Martin Kouba (vlevo) dostal v hlasování čtenářů Nymburského deníku v anketě o nejlepšího fotbalistu okresu nejvíce hlasů. Cenu mu symbolicky předal jeho spoluhráč Josef Petlička, který ji vyhrál před ním

Kouba vítězství v anketě nečekal. Ale je rád

Ostrá – Fotbalový tým Ostré, účastník nejvyšší krajské soutěže, má ve svém středu řadu výborných fotbalistů. Možná těch nejlepších na okrese. Svědčí o tom vítězství zadáka Ostré MARTINA KOUBY v hlasování čtenářů Nymburského deníku v anketě o nejlepšího fotbalistu okresu. Ten navíc na pomyslném trůnu krále okresu střídá svého spoluhráče z týmu Josefa Petličku. „Jsem za to moc rád," usmíval se při předání plakety Martin Kouba.

Nová pojízdná lampa s modrým světlem dokáže léčit novorozence.

Miminka léčí pojízdná lampa s modrým světlem

Česká Lípa - Fototerapie, léčba světlem. Její čas nastává, když u novorozenců přetrvává tzv. novorozenecká žloutenka, která téměř neodmyslitelně patří k prvním dnům života každého člověka.

Míša Houdková při přípravě k rozhodujícím zápasům.

Houdkovou těší bronz

Kolín, Praha – Do Kolína na další kolo Polabské ligy odcestovalo šest benešovských judistů a dva získali medaile – Katka Myslivcová zlatou a Lukáš Novák stříbrnou.

Katka Myslivcová (žlutý pás, dlouhé vlasy) z Benešova útočí ve vítězném utkání.

Středočeši na medaili nedosáhli

Chomutov, Kamenice – Šestice judistů a judistek Benešova vybojovala společně s dalšími kamarády ve Středočeském družstvu dělené páté místo, když je od medaile dělil kousek. Na Kamenice cupu se nejvíce dařilo z Benešova staršímu žáku Petru Pokornému a starší žákyni Katce Myslivcové, když oba nenašli ve svých kategoriích přemožitele z Benešova, stříbro vybojovali na tatami Jakub Maršíček a Jan Koreš, na třetí příčku vystoupali Josef Kahoun, Lukáš Novák a „mládě" Míša Čuříková.

Trenér Hodonína Lubomír Oslizlo bude mít v nové sezoně podobný kádr jako v předcházejícím druholigovém ročníku.

Oslizlo: Chtěli bychom tým postavit na tradičních oporách a odchovancích

Hodonín /ROZHOVOR/ – Poslední sezona je zapomenuta, hodonínským hokejistům skončilo období volna a začaly tvrdé galeje. Drtiči se v pondělí opět sešli, aby pod vedením trenérského dua Lubomír Oslizlo – Jan Prčík starší zahájili přípravu na nový druholigový ročník. Koučům SHK se hlásilo patnáct hráčů, včetně marodů Matěje Charváta, Radoslava Smetany, Víta Miky a Ondřeje Nedvěda. Na seznamovací schůzce a prvním tréninku žádná posila nebyla. „Asi budeme shánět jednoho brankáře. Potom bychom chtěli tým doplnit jedním, možná dvěma obránci a také bychom v kádru uvítali jednoho útočníka," říká na začátku neoblíbeného letního drilu hodonínský kouč Lubomír Oslizlo.

V galerii Sboru kněze Ambrože vystavují Jana a Antonín Benešovi.

Antonín a Jana Benešovi v galerii Sboru kněze Ambrože

Ústí n. O., Hradec Králové – Ústečtí fotografové Jana a Antonín Benešovi vystavují v Hradci. Výstavu připravil spolek KK3 pod vedením Štěpána Málka a Jany Vincencové. Slovem výstavu uvedl galerista a velký příznivec konkrétního umění Petr Pokorný z Mělníka.

Kostel sv. Ambrože v Hradci Králové.

Antonín a Jana Benešovi v Galerii Sboru kněze Ambrože

Hradec Králové - Hradečtí Konkretisté se obvykle zaměřují na umění vycházející z krásy geometrie, ale tentokrát hradeckému publiku představují fotografický pár z nedalekého Ústí nad Orlicí, Janu a Antonína Benešovy.

Chlístov (v modrém) vyprovodil na domácím hřišti záložní mužstvo Náměště-Vícenice šesti góly, v obou poločasech se prosadil třikrát. Hattrickem se blýskl Miroslav Svoboda.

Lipník dělá vše pro záchranu, vyhrál podruhé

Třebíčsko – Zajímavé výsledky nabídlo neúplné 16. kolo okresního přeboru. Fotbalisté Rudíkova-Trnavy vyloupili Rokytnici. Jakubov si otevřel střelnici v Třebenicích. Chlístov doma rozprášil záložní mužstvo Náměště-Vícenic. Snad největší překvapení se zrodilo v Třebelovicích, kde naplno bodoval nováček soutěže z Lipníku.

Jiří Vokál (vlevo) úspěšně blokuje nástup soupeře v boji o bronz.

Judisté Benešova byli třikrát pozlaceni

Kolín – Tři zlaté medaile přivezli judisté Benešova z 1. části Krajských přeborů Středočeského kraje 2015 v Kolíně. Z Benešova se turnaje zúčastnila skromná výprava sedmi judistů a judistek.

O osudu zápasu mezi Okříškami B a Třebenicemi (ve světlých trenýrkách) rozhodla jediná branka.

Nové Syrovice udržely vedení v tabulce okresního přeboru

Třebíčsko – Po dlouhé době byli fotbalisté Nových Syrovic vystřídaní na špici tabulky okresního přeboru. Ale jen na den. Okříšky B v sobotu udolaly Třebenice, ale ještě v úvodním jarním kole si podzimní lídr vzal po vítězství nad Rokytnicí své postavení zpět.

Dvě členky benešovského oddílu Míša Houdková a Claudie Grewe bojovaly ve vzájemném souboji „s úsměvem“.

Čtyři domácí judisté brali zlato

Benešov – V hale ZŠ Dukelská pořádal SKP judo Benešov 22. ročník turnaje mládeže, Memoriál Antonína Tichého, na který se sjelo 261 judistů a judistek ze všech koutů České republiky, a jenž byl pořádán pod heslem „Malá soutěž o velké medaile". Domácí reprezentovalo 33 judistů a judistek v kategoriích přípravky, mláďat, mladšího a staršího žactva, kteří získali osm medailí – čtyři zlata, jedno stříbro a tři bronzy.

Ilustrační foto

Budějovice vypíší soutěž na novou točnu

České Budějovice, Český Krumlov - Město České Budějovice na jaře vypíše architektonickou soutěž na novou podobu otáčivého hlediště 
v Českém Krumlově. To je jeden ze zásadních bodů, který se minulý týden skloňoval 
a diskutoval při jednání Komise ministra kultury České republiky Daniela Hermana 
v prostorách mincovny na druhém nádvoří krumlovského hradu a zámku.

V devátém patře českolipské nemocnice vznikl díky sponzorům už čtvrtý pokoj, ve kterém mohou v důstojném prostředí umírající prožít poslední dny svého života se svými blízkými.

Nemocnice v Lípě má čtvrtý pokoj pro umírající

Česká Lípa - V devátém patře českolipské nemocnice vznikl díky sponzorům už čtvrtý pokoj, ve kterém mohou v důstojném prostředí umírající prožít poslední dny svého života se svými blízkými.

Maringotka by se měla proměnit v kompletně vybavený jednopokojový byt. Chybět v ní bude jen kuchyně. Jídlo totiž klienti dostanou už připravené. Vybrat si mohou i speciální dietu.

Tma jako terapeut? Přináší klid, říká nadšenec

Strávit několik dní úplně sám v absolutní tmě může znít pro mnohé jako noční můra. Myšlenka absolutní temnoty však lákala dvaatřicetiletého Petra Pokorného z Hlubokých Dvorů na Brněnsku natolik, že se rozhodl terapii tmou věnovat. Na internetu se teď snaží sehnat peníze, aby si mohl zařídit vlastní místnost, kterou chce pronajímat i dalším zájemcům.

Českolipská nemocnice byla mezi prvními nemocnicemi, které Zdravotní klaun začal navštěvovat.

Zdravotní klauni rozdávali dobrou náladu

Česká Lípa - Doktor Trávníček a sestra Pořádná přijeli opět zvednout náladu malým pacientům, kteří stonají na dětském oddělení Nemocnice s poliklinikou v České Lípě.

Maringotka by se měla proměnit v kompletně vybavený jednopokojový byt. Chybět v ní bude jen kuchyně. Jídlo totiž klienti dostanou už připravené. Vybrat si mohou i speciální dietu.

Tma jako terapeut? Přináší klid, říká nadšenec

Hluboké Dvory /ANKETA/ - Strávit několik dní úplně sám v absolutní tmě může znít pro mnohé jako noční můra. Myšlenka absolutní temnoty však lákala dvaatřicetiletého Petra Pokorného z Hlubokých Dvorů na Brněnsku natolik, že se rozhodl terapii tmou věnovat. Na internetu se teď snaží sehnat peníze, aby si mohl zařídit vlastní místnost, kterou chce pronajímat i dalším zájemcům.

Hodonínští hokejisté (oranžovo-modré dresy) doma vedli s Porubou po polovině utkání 3:1, nakonec ale soupeři ze severu Moravy podlehli 4:5 po samostatných nájezdech.

Drtiči vedli s Porubou o dva góly. Nakonec padli po nájezdech

Hodonín /FOTOGALERIE/ – Až pátá série samostatných nájezdů rozhodla středeční partii mezi domácím Hodonínem a hosty z Ostravy. Dramatický duel ukončilo přesné zakončení šikovného útočníka Petra Seidlera, který dvěma proměněnými trestnými stříleními zařídil bod pro Porubu navíc. Drtiči po porážce 4:5 smutnili, neboť ztratili náskok 3:1 a navíc přišli o vítěznou sérii.

Družstvo starších žáků SKP judo Benešov vybojovalo na Mistrovství ČR v Benešově historický titul, což mu také pomohlo k vítězství na Sportovci roku 2014 v kategorii mládež.

Judisté Benešova prožili historicky úspěšný rok

Benešov – Rok 2014 byl pro oddíl SKP judo Benešov historicky úspěšný – družstvo starších žáků vybojovalo na Mistrovství ČR v Benešově historický titul.Judisté od Konopiště se zúčastnili 37 turnajů, kde vybojovali 745 zápasů, z toho 323 vítězných. Nejúspěšnějším byl Jan Pikora, druhé místo obsadila Andrea Maršíčková a třetí Kateřina Myslivcová.

Ilustrační foto.

Nová kniha přiblíží lezení v Moravském krasu

Moravský kras – Moravský kras nejsou jen jeskyně. Ale také skály hojně vyhledávané lezci. Díky jednomu z nejlepších současných lezců světa Adamovi Ondrovi tam existují dokonce jedny z nejtěžších světových cest. Vývoj lezení na skalách v krasu od středověku až po současnost popisuje nová kniha s názvem Sbohem sedmikrásky.

Ilustrační foto.

První dítě roku 2015 v Česku? Eliška z Prahy a Martin z Klatov

Praha - Prvními dětmi roku 2015 v České republice jsou holčička z Prahy a chlapec z Klatov. Obě děti se narodily zhruba minutu po půlnoci. Několik krajů dostalo nové občánky ještě během první hodiny nového roku, ale třeba Liberecký kraj na novoroční děťátko čekal až do 10:30. Mezi letošními „prvňáčky" jednotlivých krajů bylo stejně chlapečků i holčiček, sedm a sedm.

Hodonínští hokejisté ve druhé lize vyhráli po druhé za sebou. Po Břeclavi vyplenili i Opavu, kde triumfovali 3:2.

Další výhra. Drtiči triumfovali v Opavě po téměř čtyřech letech

Hodonín – Tak vida, přece to jde. Hodonínští hokejisté přivezli z venku další tři body. Po Břeclavi vyplenili svěřenci trenéra Lubomíra Oslizla i Opavu, kde v páteční předehrávce 23. kola druhé ligy po bojovném výkonu zvítězili 3:2. Vítězný gól dal ve 26. minutě kapitán Petr Pokorný.