Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Pokorný (teolog)

Dorostenci a mladší žáci Benešova v Kralupech. Vpředu zleva: Aleš Míka a Jakub Maršíček. Vzadu zleva: Jan Houdek, Jakub Dobřenský, Jiří Sládek, Aleš Pikora (trenér), Josef Chmel a Jan Pikora.

Pikorové a Sládek soupeře smetli

Plzeň, Kralupy – Judisté SKP Benešov pomáhali v Plzni družstvu Olomouce v dorostenecké lize a také bojovali na tatami na Kralupy cupu.

PETR POKORNÝ, brankář Ostré, držel naděje svého týmu v okresním derby v Nymburce až do konce

Pokorný: Jsme hodně dole, chce to nějak zlomit

Nymburk – V okresním derby krajského přeboru dostal na půdě Polabanu Nymburk jediný gól. Ten byl však rozhodující a kvůli tomu Ostrá počtvrté za sebou prohrála. Gólman PETR POKORNÝ ale hodnotil výkon mužstva hodně kladně. „Zápas jsme odmakali," řekl brankář.

Hodonínští hokejisté (v modrém), které poprvé vedl nový trenér Lubomír Oslizlo, porazili v šestnáctém kole druhé ligy poslední Karvinou 5:3.

Vítězná premiéra. Drtiči pod novým koučem Oslizlem zdolali poslední Karvinou

Hodonín /FOTOGALERIE/ – Trenéru Lubomíru Oslizlovi premiéra na lavičce Drtičů vyšla. Hodonínští hokejisté pod vedením nového kouče přerušili nepříznivou sérii porážek a po čtyřech výsledkově nepovedených zápasech konečně zabrali naplno. Slovácký celek přehrál v šestnáctém kole druhé ligy poslední Karvinou 5:3.

Z okresního fotbalovéhop derby krajského přeboru Polaban Nymburk - Ostrá (1:0)

Červinka: Hráči makali nadoraz

Nymbursko – Okresní fotbalové derby mezi celky Polabanu Nymburk a Ostrou nabídlo zajímavou podívanou. Ale jen jeden gól. A ten dali domácí. Díky tomu bral v souboji dvou okresních rivalů tři body domácí Nymburk. Další šok zažily Semice, které doma prohrály s týmem Vraného 1:2.

Záložní mužstvo Okříšek (v červeném) prakticky rozhodlo utkání 13. kola okresního přeboru v Chlístově (na snímku) raketovým nástupem, když ve 12. minutě vedlo už 3:0.

Rezerva Šebkovic už není na posledním místě

Třebíčsko – Podzimním králem okresního přeboru jsou fotbalisté Nových Syrovic. Ti doma rozstříleli záložní mužstvo Náměště-Vícenic zásluhou čtyřgólového snajpra Miroslava Sosnara. Druhá příčka patří Okříškám B a třetí jsou senzačně Výčapy. Naopak nováček z Lipníku se propadl na předposlední příčku a na chvost tabulky místo béčka Šebkovic klesl Březník.

KLADENŠTÍ STRÁŽNÍCI budou hřbitovy procházet také v noci

Na hřbitovy zamíří stovky lidí vzpomenout na své blízké

Kladensko – Na místa posledního odpočinku svých blízkých se chystá především o víkendu mnoho lidí. Svátek zesnulých letos připadl na neděli. V Kladně je tradičně největší nápor očekáván na centrálních hřbitovech, ovšem mnoho návštěvníků očekávají také ve Slaném.

Míša Houdková (vlevo) byla ve finále aktivnější, přesto odešla z tatami poražena.

Vyšlápnutí přišlo Houdkové draho

Teplice – Devět judistů a judistek Benešov se v Teplicích zúčastnilo posledního dílu závodů Českého poháru, v němž Míša Houdková vybojovala stříbro a Andrea Maršíčková bronz.

Vidina snadného výdělku vede často k závislosti na herních automatech. Někteří hosté zde nechají za jeden den celou výplatu.

Hazard znovu načechral zastupitelské nervy

Karlovy Vary - O jeden hlas neprošlo na včerejším karlovarském zastupitelstvu zrušení herny v ulici Karla Kučery ve Dvorech. Jenomže tomuto rozhodnutí předcházela ostrá hádka. A znovu o hazardu ve městě.

David Pánek před soudem.

Mám v tašce výbušninu, žádné kličky, řekl muž. Hrozí mu až dvanáct let vězení

Brno – Inspiroval se v televizních krimi zprávách, když zavolal na linku 158, aby nahlásil, že se v domě jeho známé nachází výbušnina. "Měl jsem s ní nevyřízené účty. Kdysi mne zesměšňovala, tak jsem pro ni zvolil tento trest," popsal svůj čin v úterý u Krajského soudu v Brně invalidní důchodce David Pánek. Obžaloba ho viní z šíření poplašné zprávy a taky loupeže.  

Ilustrační foto.

27 heren není na seznamu. Hazard v nich jen kvete

Karlovy Vary - Karlovy Vary Problém s hazardem nabírá v Karlových Varech obrátky. Vyhláškou je sice stanoveno, že ve městě může být pouze třicet čtyři heren, dalších sedmadvacet je ale v provozu mimo už schválený seznam, na němž je 34 heren.

Mulugeta Serbessa (alias Míreček)

Etiopský Mireček opanoval Kladno už pošesté

Kladno - Ač neměl naběháno a Kladenský maraton je jeho jediný, na jehož start se letos postaví, protnul cílovou pásku jeho 13. ročníku jako první Mulugeta Serbessa zvaný Mireček. Pro původem etiopského běžce to byl už šestý primát v Kladně!

HC Junior Mělník – HC Kladno 88.

Hokejisté Junioru o víkendu zahájí zápasovou přípravu

Mělník – Všechny týmy hokejového HC Junior Mělník už jsou v tréninkovém procesu a ladí formu na novou sezonu. Velmi brzy a měřeno podle docházky a nasazení na prvních tréninkových jednotkách velmi vážně zahájili přípravu muži, kterým se už blíží také začátek přátelských zápasů.

Hokejisté druholigového Hodonína v pondělí absolvovali první trénink na nové ledové ploše. Trenéři Drtičů, Jan Prčík s Petrem Krupicou, měli k dispozici téměř třicítku hráčů.

OBRAZEM: Hodonínští Drtiči poprvé vyjeli na led

Hodonín – Konečně se dočkali. Hodonínští hokejisté po několika měsících opět nazuli brusle, navlékli výstroj a vyjeli na zbrusu nový led, aby v pondělí pod vedením trenérské dvojice Jan Prčík – Petr Krupica zahájili závěrečnou část letní přípravy před startem nadcházejícího druholigového ročníku.

Ilustrační foto

Láska dívku přivedla na mizinu. Kvůli muži dluží přes 130 tisíc

Brno – Pouze několik dní stačilo v těchto dnech šestadvacetiletému podvodníkovi k pobláznění jednadvacetileté dívky z Brna. Po čtrnáctidenní známosti jí přesvědčil, aby mu půjčila čtyřicet tisíc korun. To mu ale nestačilo. Za měsíc z ní dostal přes sto třicet tisíc korun. Dívka se kvůli muži zadlužila nejen u kamarádů ale také u několika bank.

DO KORYTA KAČÁKU o obce Doksy je smutný pohled.

Úhyn ryb v Kačáku mají na svědomí fekálie

Doksy – Stovky převážně cejnů, ale i kaprů, uhynuly o víkendu v Loděnickém potoku zvaném Kačák u obce Doksy. Už jsou známy výsledky chemických rozborů odebraných vzorků vody. z nich vyplývá, že se do potoka dostaly fekálie, pravděpodobně z okolních pohnojených polí.

Jan Pikora (v modrém) nastupuje do chvatu v prvním kole Mistrovství České republiky juniorů.

Myslivcová brala po parádních výkonech bronz

Chomutov – Třetí díl Českého poháru v judu pro kategorie žáků a žákyň a dorostu se konal v Chomutově. Z oddílu SKP Benešov se turnaje zúčastnilo deset judistů a judistek. Nejlépe si vedla Katka Myslivcová, jenž na tatami nakonec vybojoval bronzovou medaili.

Hudebník Vladimír Mišík.

Vladimír Mišík: Bez muziky by byl život smutný

Severní Čechy - S Vladimírem Mišíkem jsme si povídali o jeho novém supraphonském albu, pestrém výběru„Královský večer"(Supraphon, jaro 2014). Ale témat k rozhovoru bylo víc, vždyť Mišík je ikona české hudby. Často rockové, ale žánrově je jeho hudba pestřejší: má přesahy do folk rocku, folku i jazzu. Muzikanti různých žánrů na něj dál navazují či jej uznávají co vzor.

Hudebník Vladimír Mišík.

Vladimír Mišík: Bez muziky by byl život smutný

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Skvělou hudební hvězdou již 4. jarmarku malých a rodinných pivovarů bude v sobotu 17. května v Ústí u OC Forum zpěvák - naše legenda - Vladimír Mišík & ČDG od 19.15 hodin.

Hudebník Vladimír Mišík.

Vladimír Mišík: Bez muziky by byl život smutný

Ústí nad Labem - Skvělou hudební hvězdou již 4. jarmarku malých a rodinných pivovarů bude v sobotu 17. května v Ústí u OC Forum zpěvák - naše legenda - Vladimír Mišík & ČDG od 19.15 hodin.

Jan Pikora (druhý zprava) na stupních vítězů v kategorii mužů, kde získal jako dorostenec bronz.

Straková nenašla přemožitelku

Kolín, Týn nad Vltavou – Judistům SKP Benešov se na dvou turnajích opět zadařilo, když neúspěšnější byla na Nikola Straková.

Judistům Benešova se na domácích tatami dařilo, získali patnáct medailí.

Houdková a Růžička vybojovali na domácím tatami zlato

Benešov – V hale ZŠ Dukelská se uskutečnil již 21. ročník tradičního benešovského turnaje v judu, který se v posledních letech přejmenoval na Memoriál Antonína Tichého aneb „Malý turnaj o velké medaile", podle zesnulého dlouholetého člena benešovského oddílu. Do Benešova se sjelo na 248 závodníků a závodnic z 32 oddílů. Domácí oddíl reprezentovalo 28 judistů a judistek v kategoriích přípravky, mláďat, mladšího a staršího žactva a patnáct získalo medaile.

Ilustrační foto

Hrádečtí na to šli přes žaludky

Hrádek - Sedmadvacet chovatelů psů pracovních plemen obsadilo v sobotu ráno Hrádek. Areál kynologů byl dějištěm Jarního závodu, jehož kořeny sahají do roku 1971!

Johanka Kahounová z Benešova je připravena k prvnímu zápasu.

Mladí judisté Benešova vybojovali osm medailí

Chlumec nad Cidlinou – Druhého kola Polabské ligy v judu, které se konalo v Chlumci nad Cidlinou se zúčastnilo, rekordních 331 judistů a judistek z 29 družstev. Výpravě SKP judo Benešov se nepodařilo zopakovat třetí místo z minulého roku a stejně jako v prvním kole obsadila osmou příčku. Tři ze čtrnácti zástupců Benešova ale dosáhli na nejvyšší stupeň, dva vybojovali stříbro a tři bronz.

Slovenský kouč Svatopluk Kosík v Hodoníně po porážce s Novým Jičínem skončil.

Kouč Kosík u Drtičů po porážce s Novým Jičínem skončil

Hodonín – Tak s touhle porážkou nikdo nepočítal. Hodonínští hokejisté vstupovali do utkání s Novým Jičínem v roli jasného favorita, do kabin se však po šedesáti minutách šourali jako poražení. Drtiči svoji roli před vlastním publikem nezvládli. V předposledním domácím zápase v základní části prohráli 3:5 a v druholigové tabulce klesli na sedmé místo.

Strážníci dělají pravidelné kontroly hřbitovů.

Seniora už podruhé chytili při krádeži květin ze hřbitova

Kladno - Na důchodce, který kradl květiny z hlavního hřbitova v Kladně upozornili městskou policii zaměstnanci. Když strážníci seniora zadrželi, zjistili, že je to ten samý muž, jehož už jednou pro stejný přečin pokutovali. Tehdy devětasedmdesátiletý Kladeňák kradl květiny ze hřbitova v Kladně-Rozdělově.

Tomáš Pikora z Benešova úspěšně útočí na soupeře s o dva stupně vyšším páskem.

Nejvyšší stupeň byl judistům Benešova zapovězen

Velim – V malé sokolovně ve Velimi se konalo 1. kolo Polabské ligy v judu, kde mezi 19 družstvy obsadila patnáctičlenná výprava SKP Benešov osmé místo. Nikdo z nich tentokrát nedosáhl na nejvyšší stupeň, i když byli několikrát velmi blízko a čtyřikrát bojovali ve finále.

Kryštof Křížek (vpravo) útočí v posledním vítězném zápase.

Mladí judisté Benešova vybojovali tři zlata

Neratovice – V neratovické hale se konalo Otevřené mezioddlílové randori, kterého se zúčastnilo šest mladých judistů a judistek SKP judo Benešov, jenž vybojovali tři první, jedno druhé a dvě třetí místa.