Kreativ

ŠTÍTEK: Bojkovice

Zkušený útočník Zdeněk Konečník (v oranžovém dresu) táhne Skaštice do vyšší soutěže.

I. A sk. B: Konečník táhne Skaštice do kraje. Šanci mají i Osvětimany

Jediný bod na podzim ztratili fotbalisté Skaštic, kteří v krajské I. A třídě skupině B zatím nenašli přemožitele a s úžasnou bilancí třinácti výher při skóre 48:6 přezimují v čele tabulky. Do jarních odvet si svěřenci trenéra Romana Koleniče ponesou šestibodový náskok před druhými Osvětimany.

Světlovánek z Bojkovic. Ilustrační foto

Světlovan přišel o ochrannou známku Světlovánek. Definitivně

Potvrzeno. Úřad průmyslového vlastnictví s definitivní platností zrušil ochrannou známku Světlovánek pro soubor Světlovan z Bojkovic. Kauza, která se táhne už druhý rok, je tak u konce. Proti rozhodnutí z 16. října se už nelze odvolat. V současné době tak mohou existovat dva soubory s totožným jménem bez nároku na toto jméno.

Žena je psychicky nemocná.

Hledá se Naděžda Skácelová

Zlínští policisté pátrají po sedmatřicetileté Naděždě Skácelové z Bojkovic, která přechodně žije v centru Zlína. Ze svého bydliště odešla 14. října a od té doby o ní nejsou žádné informace, její mobilní telefon je nedostupný.

Ilustrační foto.

Měli zpronevěřit evropské dotace, za to můžou dostat i tři roky vězení

Že nesrovnalosti a drobné podvody v souvislosti s evropskými dotacemi nejsou žádná legrace, poznala osmapadesátiletá bývalá radní Bojkovic a exředitelka Sociálních služeb města Bojkovice Š. V. Soud ji viní z poškození finančních zájmů Evropské unie, kdy jako zástupkyně sociálních služeb měla čerpat dotace - dodat fiktivní dodací listy za ubytování a vyúčtování pracovních cest.

Pes sežral otrávenou návnadu. Ilustrační foto.

Otrávení ježci, kočky i psi. V Bojkovicích někdo líčí návnady

HLASUJTE V ANKETĚ / Vypumpovat u veterináře žaludek své fence, která přiotrávená v tu chvíli bojovala o svůj život, musela nedávno Eva Jarolímová z Bojkovic. Téměř denně přitom v okolí bytovky na ulici 1. máje odklízí kusy pohozených knedlíků či masa, které podle jejích slov slouží jako otrávená návnada.

Ilustrační foto

Sezona byla slušná, pochvalují si provozovatelé kempů

HLASUJTE V ANKETĚ / FOTOGALERIE / Končící letní sezonu si provozovatelé kempů na Slovácku spochvalují. Teplé počasí tam zaplnilo řadu areálů do posledního místa. Jedním z takových byl Slovácký dvůr v Ostrožské Nové Vsi. V tomto roce se v něm ubytovalo na sedm tisíc lidí.

Koupaliště v Bojkovicích projde proměnou za 30 milionů.

Koupaliště v Bojkovicích opraví za 30 milionů

Pokud to vyjde, tak to bude bomba! Super, už se těšíme! Konečně bude pořádná koupačka! Takové reakce vzbudila na facebooku zpráva, že město Bojkovice připravuje rekonstrukci zastaralého koupaliště.

Ilustrační foto

I. A třída: Nevšová má střelecký rekord, dala 12 branek

To už tady dlouho nebylo. Dvouciferné vítězství slaví v 5. kole I. A třídy fotbalisté Nevšové. Nováček tak trhá rekordy a posouvá střelecké statistiky, navíc dál suverénně vede skupinu A. V „béčku“ si podobně, sice méně střelecky razantně, vedou Skaštice.

Ilustrační foto.

Bojkovičtí se bojí dělníků z východu, situace ve městě se vyostřuje

FOTOGALERIE / V Bojkovicích to vře. Napětí mezi domorodci a lidmi, kteří do města přijíždí za prací ze zemí východní Evropy, neustále narůstá. Představitelé firem, pro které zahraniční dělníci pracují, se snaží uklidnit situaci, to se jim však nedaří. Lidé tvrdí, že se necítí bezpečně.

Ilustrační foto.

Kunovice vyřadily Hluk, Dolní Němčí si zastřílelo

Druhým kolem pokračoval o víkendu fotbalový Pohár hejtmana Zlínského kraje. V jeho rámci se odehrála i čtyři okresní derby, ve kterých se z postupu do osmifinále radovala tři domácí a jedno hostující mužstvo.

Kopaničářské slavnosti ve Starém Hrozenkově. Ilustrační foto.

Tipy Deníku, kde a jak si užít víkend

Vyberte si z naší nabídky kulturních, sportovních a společenských akcí. Kompletní servis akcí naleznete v tištěné verzi pátečního vydání Slováckých novin.

Ilustrační foto.

Tipy Deníku, kde a jak si užít víkend

Vyberte si z naší nabídky kulturních, sportovních a společenských akcí. Kompletní servis akcí naleznete v tištěné verzi pátečního vydání Slováckých novin.

Přilákat k nám exotické soubory není jednoduché. Náklady na ně jsou velké, říká organizátorka Světlovského bálu Jitka Maštalířová

Přilákat k nám exotické soubory není jednoduché. Náklady jsou velké

ROZHOVOR/ – Jitka Maštalířová je jednou z hlavních organizátorek mezinárodního folklorního festivalu Světlovský bál. Akce se letos uskutečnila už potřinácté. „Vždy je velmi milé vidět děti, které se na konci festivalu nemohou rozloučit, protože se z nich stali přátelé. A také o tom je náš festival," říká organizátorka Jitka Maštalířová.

Mezinárodní folklorní festival Na rynku v Bystřici. Ilustrační foto

Na rynku? Folklorní festival se letos koná v Bystřici na zámku

Přední moravské a zahraniční soubory roztančí o nadcházejícím víkendu Bystřici pod Hostýnem: letos ale tentokrát ne náměstí, ale nádvoří zámku a přilehlý park. Jedenáctý ročník Mezinárodního folklorního festivalu Na rynku začíná tento pátek 30. června.